Poštovanje
ispričavam se unapred ako je ovo pitanje bilo nedavno, a i neznam di da postam
Jel može neki savjet nekog free programa za mac za editiranje videa? ono čisto za početnike. Razmišljam kupiti neki MB pro 2017-2019 da se malo osjetim kako to radi. (pprdnuo stari laptop, a kako nemam vremena više za igre ovo mi se čini ok jer se da nač ok do 600-700€ za isprobavanje)
Hvala.
Ubacio sam neki Kingston od 1TB u njega, a evo temperature ako je verovati ovom programu(TG Pro), uglavnom je za 1 stepen topliji od internog. Na dodir je sam dock vruć, izgleda koristi celo aluminijumsko kućište kao neki heatsink. Dobiješ dva thermal pada koja staviš na SSD da bi dodirivalo vrh docka kad se zatvori. Daju i neku gumenu "masku" za dock (kao bumper za telefon otprilike), valjda za one koji ga češće dodiruju jer toplota stvarno nije prijatna, posebno kad nije u idle. Ja ga i ne čačkam često tako da je nisam stavljao.ako si stavio nvme koja je temperatura?
A kvalitet ekrana?Sa ovim Air 15 su pogodili sve što mi treba, osim cijene (512/16GB)
Potrebe Visual Studio, PhpStorm, 2-3 VM (Linux + Win), Office alati i gledanje filmova.
Znam da je Pro 14 u tom rangu cijene i da je u svemu bolji osim autonomije i pasivnog hlađenja. Težak izbor, a dodatno otežava ThinkPad koji radi posao mada su mu baterije pred izdisajem
Pasivno hladjenje nije nikakva prednost, Air je topliji u krilu sto smeta dosta, a i throttle-uje, buke nema nijedan. 13" je po meni bolji od oba, mnogo zgodniji zbog tezine i velicine (14" je donekle ok i ima vrhunski ekran ali je 13 prakticniji i najbolja autonomija)Sa ovim Air 15 su pogodili sve što mi treba, osim cijene (512/16GB)
Potrebe Visual Studio, PhpStorm, 2-3 VM (Linux + Win), Office alati i gledanje filmova.
Znam da je Pro 14 u tom rangu cijene i da je u svemu bolji osim autonomije i pasivnog hlađenja. Težak izbor, a dodatno otežava ThinkPad koji radi posao mada su mu baterije pred izdisajem
Imao sam istu dilemu, na kraju mi je iskočio jedan M1 za 700 eura, bez tragova korišćenja i baterijom koja je 95BH. Nijesam želio više da čekam i uzeh ga. Za ove stvari nema što bolje da gledaš. Ja uz to radim cap cut za mreže laganu montažu i baš sam prezadovoljan!Ima li neko ko koristi M2 Air da iznese iskustva. Potreban mi je base model. Mogu da uzmem M1 i M2. Razlika u ceni je 150€. Bukvalno samo za office, surf... M1 znam da je pokidao. Da li vredi M2 tih 150€ razlike?
Samo ti znaš da li ti novi dizajn vredi tu razliku, u performansama nema neke razlike.Ima li neko ko koristi M2 Air da iznese iskustva. Potreban mi je base model. Mogu da uzmem M1 i M2. Razlika u ceni je 150€. Bukvalno samo za office, surf... M1 znam da je pokidao. Da li vredi M2 tih 150€ razlike?
Ima li neko ko koristi M2 Air da iznese iskustva. Potreban mi je base model. Mogu da uzmem M1 i M2. Razlika u ceni je 150€. Bukvalno samo za office, surf... M1 znam da je pokidao. Da li vredi M2 tih 150€ razlike?
Tačno. M2 Air je primetno tanji i lepši, ali u performansama maltene identično za svakodnevne stvari. Usput, tih dodatnih 100 nita, iako ne zvuči mnogo, baš pravi razliku. Devojka ima M2 Air i baš je primetno svetliji ekran naspram obično M1. Nije da je 400 nita malo, daleko od toga, ali baš je velik skok.Vredi. Nije neka razlika u radu, ali nije ni u ceni. Ipak dobijes malo veci i svetliji ekran, malo tanji i laksi laptop, malo brzi procesor... Nikada ne bih menjao M1 za M2, ali da sada kupujem, odlucio bih se za noviji model.
M2 ima vise jezgara, ako ces da radis u vise threadova, M2 je bolji. Instrukcijski M2 ima minimalne izmene.Ima li neko ko koristi M2 Air da iznese iskustva. Potreban mi je base model. Mogu da uzmem M1 i M2. Razlika u ceni je 150€. Bukvalno samo za office, surf... M1 znam da je pokidao. Da li vredi M2 tih 150€ razlike?
Mac MiniPa mislim da ga ne bih nosio nigde, uglavnom koriscenje u kuci za stolom, na krevetu itd. Za neki basic usage. Moracu uzivo da vidim kako izgledaju, pa da steknem neki utisak koja je tacno razlika u velicini. Ono sto je sigurno da je cena na strani 13-ce.![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari