Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ultra bull sam za period Q1/Q2 sledece godine ali mislim da moraju otresti jos dosta toga kako u kriptu tako i na berzi inace mi nekako deluje too easy...
Mora biti fear, septembar i oktobar su idealni za tako nesto. DXY index jaca vise od dva meseca i njegov rast ukoliko se nastavi ce se sigurno odraziti na kripto u negativnom smislu.
Skoro sam ubedjen da cemo izgubiti support na 24.800 jer tad krece prica o bear marketu, panika...
Ono sto ne bih zeleo da vidim jeste da se izgubi 21.500 a flash crash do ove cene je sasvim moguc.

Uvijek se ceka taj jos jedan pad za kupovinu. Sad kad se blizi halving malo je rizicno cekati u kesu. Ja sam pauzirao trgovinu vec neko vrijeme jer je po meni veliki rizik a mali dobitak. Jedino ako krenu velika talasanja mozda prodam dio koji inace koristim za trgovinu. Trenutno sam u longu sa svim sto imam jer sam skroz u kriptu. Mozda nije pametno al sta sad da se radi :) BTC imam odlican ulaz al sam sa altovima malo pozurio sad cekamo rasplet. Mozda bull run krene prije nego sto se ocekuje. Cak sta vise moguce da bude neki fake bull prije nove godine cisto da otresu ove sto cekaju da istovare btc.

Ja samo amaterski pratim chartove ali generalno, imam osecaj da ce ipak nadole narednih mesec dva, da se priblizi 20k, pa mozda i neki brzi pad ispod toga i onda bas lagani rast nadalje... ja sam licno nekih 25% u stable, 75% crypto, tako da sam dobar sta god da bude... s tim da cu ovih 25% da uvaljam DCA u narednih 12 meseci ako bude ovako kako ocekujem...

Ne znam da li neko mozda ima info da li je FTX dobio saglasnost za prodaju crypta?
Koliko vidim SOL-a ima podosta mozda ne bi bilo lose postaviti par niskih ordera kaskadno u slucaju da bude neke prodaje i FUD-a

Upravo nadjoh info

Prilozi

• 20230914_213412.jpg
    20230914_213412.jpg
    106.2 KB · Pregleda: 68
Zar im nije SOL lockovan ?
Tako sam procitao negde, mozda sam pogresno razumeo.

I ja sam procitao da im je zakljucan. I onako ne mogu da prodaju sve odjednom nego jedan manji dio na sedmicnom nivou. Moguce da je dump i bio zbog ovog da se podstakne panic sell kad izadje ova vijest. Vidjecemo u narednim danima.

Razmisljao sam da prebacim jedan iznos od recimo 10000$ - 20000$ na zaseban account i da radim treasury management sa tim, pa da vidimo gde cemo biti za par godina sa sumom?
Takodje bih objasnjavao svoja rezonovanja zasto i kako povlacim odredjene poteze, koji su rizici itd.
Koliko ljudi ovde bi bilo zainteresovano da prati tako nesto?

pola godine se vrtimo između 25-30k, tu i tamo nekad izadje iz tog okvira ali u principu jako dug period. Tek za jednu godinu ocekujem okretanje trenda i da krenemo jako prema gore.
Mt gox novcici, halving i par drugi vjesti koristit ce se za P/D dok to sve prodje onda ocekujem akumulaciju i rast.... do tada strpljivo :)

pola godine se vrtimo između 25-30k, tu i tamo nekad izadje iz tog okvira ali u principu jako dug period. Tek za jednu godinu ocekujem okretanje trenda i da krenemo jako prema gore.
Mt gox novcici, halving i par drugi vjesti koristit ce se za P/D dok to sve prodje onda ocekujem akumulaciju i rast.... do tada strpljivo :)
Bas tako.. 25-32k kanal. S tim da nakon sledeceg 32k (odoh u dolare) mislim da mozemo ponoviti 19-21k. Mozda cak probije 32k pa napravi spike do 38k..

Zavisi koji narativ/razlog bude tom probijanju. Sledeći napad na 32k će verovatno probiti, ako ne bude imao snage da probije, zaustaviće ga dosta ranije, tj na max 28k. Tako da treba da biti oprezan u ovoj fazi.

Ispod 25k, akumulacija po meni, postepena.

Resio da se razidjem sa shitcoinima tj. altovima , u gubitku sam ali nema veze, mislim da ce biti jos samo gore i da im nema spasa generalno, cak i etheriumu, sa aspekta btc-a.
Cekam Solanu samo da se skine sa stake-a, ovo ostalo prodato i razmisljam jedino da li sada da za taj ceo iznos ukupan od altova (osim solane koju cekam da se oslobodi sa stejka), uzmem btc odmah ili da sacekam malo da se sjuri dole za vikend, u principu mi je nebitna cena, ok je i sada, obzirom da cu u buducnosti moci samo da budem na dobitku sa njim, za razliku od hodla altova koji nikada nece moci da skoce kao btc, u retkim prilikama kada uopste i skacu.
Mozda gresim ali sta da se radi, tako je kako je, o tome razmisljam vec neko vreme, sad sam se samo konacno naterao i prelomio.

Odsada samo BTC :cautious:

Prilozi

• 1.png
    1.png
    22.9 KB · Pregleda: 48
  • 2.png
    2.png
    59 KB · Pregleda: 49
Drago mi je sto si to uradio jer ja vec duze vreme nemam hrabrosti a iz meseca u mesec, DOT sve manje vredi i ko zna koliko ce jos potonuti.

Toliko ce na kraju pasti da sve i da BTC ode na 100k, isti taj DOT nece videti ni 15$ a samim tim cu jedva izvuci svih onih 10k+ € ulozenih u njega u poslednje 3 godine.

Ostali altovi su manji deo ulozenog novca ali ista prica.

Bolje i to uraditi sto si ti nego slusati one sto pricaju da treba raditi DCA. To moze da ti kaze samo neko ko ti zeli zlo.

Problem kod ljudi sa BTC je da nemaju vremena ni volje godinama da čekaju na pravi veliki bull run sa novim ATH-om. Pa kad izgube novac na shitcoinima onda idu spam svugde počevši od reddit-a kako je crypto prevara, smejurija.

BTC je tata - #1 original crypto, sa ETH se može malo sprdati jer ako BTC dodje do novog ATH onda ETH će bar 4000+ da skoči manje više. Ostatak kripta po meni je meme, gubljenje vremena, živaca i novca.

Imao sam ja ranije razne altove, ali se to svelo vremenom na top50 pa na top10 i sad na kraju ostade samo top1, ako izuzmem stejbl koine.
Na nekima sam solidno prosao, ne mogu da kazem.
Nije u pitanju vreme tj. cekanje, nego vremenom uvidis da jednostavno vise mozes zaraditi na btc-u.
Drugim recima kad btc padne dole, altovi padnu mnogo vise, dok kad btc ide gore, altovi jedva da mrdnu, i tu je glavni problem, iz mog ugla.

Sa druge strane, sigurno da ima altova na kojima se moze dobro zaraditi ali to vec iziskuje dosta vremena i proucavanja, naci se na pravom mestu u pravo vreme zapravo.
Neki novi projekat, nesto tog tipa, udjes na pocetku, izadjes kad je masa nahajpovana dovoljno i tako u krug.
Ali to iziskuje dosta slobodnog vremena i truda.

Ja imam malo drugačiji pogled.

BTC da se vrati na svoj ATH to je sad x2 od uloženog.
ALT-ovi x5 x8 x10 kako koji.

Tako da ako ću već da čekam, bolje mi je da čekam zbog veće zarade nego zbog samo x2. I dalje imam najvići procenat BTC-a u portfoliu al to je samo zato što sam ga i kopao i kupovao pre. Sad pretežno kupujem ALT-ove. Možda dođe do nekog pada a možda i ne dođe, neka krvare altovi kolko god hoće, ionako se sad kupuje da bi se prodavalo tek 2025-te 2026-te. Niko ne zna hoće li uopšte kripto biti aktuelan nakon 20-30 godina, možda tad bude nešto treće, dakle daj što više profita da se napravi u prvom sledećem bullu, a ne da čitavo ovo gledanje snimaka, čitanje foruma, praćenje čartova bude zbog običnih x2 - x3

Primera radi sad da se za 5k eur kupi btc da bi se kroz par godina prodao za 12-13k ? I šta, sve ove godine praćenja i interesovanja za kripto da bi se nakon svega kupio neki Renault Clio ?

Sad je bear i sada se kupuje, ne znam šta sitničarite previše. Kupi i zaboravi, idi radi nešto drugo.

Radis DCA altova iz pohlepe jer ti je malo x2 ili x3 na BTC-u i hoces x5, x10 na altovima.

Super je nekom ko ima brdo love i diverzifikovan portfolio pa ima novac ulozen u BTC, ETH i gomilu altova. Sa ulogom od 10-15k€ ako hoces da iskoristis momenat bulla i napravis pare, moras da se kockas.

Lose je kad se od pocetka beara opredelis za 2-3 altcoina pa ti recimo jedan od tih bude SOL ili recimo neki coin poput DOT-a ili ADA koji lose podnose bear pa sto duze bude trajao bear, to ce ti em vise para isisati na DCA, em ko zna koliko moze da potone i opet niko ne moze da ti garantuje da do pocetka bulla projekat nece puci.

Poslednja izmena:
Nije u pitanju vreme tj. cekanje, nego vremenom uvidis da jednostavno vise mozes zaraditi na btc-u.
Drugim recima kad btc padne dole, altovi padnu mnogo vise, dok kad btc ide gore, altovi jedva da mrdnu, i tu je glavni problem, iz mog ugla.

Ma šta ćeš da zaradiš na BTC, sad bi morao baš puno da uložiš da uzmeš neke pare, BTC je samo za one koji su rano ušli u Ponzi. Za nas ostale su altovi, šta sam uzeo u prethodna dva ciklusa, uzeo sam na njima. Nezgodni su samo što baš moraš da pogodiš kad da prodaš, a tu sam malo baksuz.

Najbolje vreme za kupovinu altova je kad ih svi pljuju i kunu se u BTC. Ovaj put put međutim još ne kupujem ništa, pare s neba su presušile, novac je opet skup. Stanovi u Nemačkoj pali 10% za tromesečje, QE dao, QT uzeo. Vreme je da se gomile balona ispumpaju, ne kupujem apsolutno ništa dok ne vidim jasne dokaze da pumpa kreće opet, a to može da bude za godinu dana ili za deset, videćemo.

U pravu si, treba dosta da se ulozi da bi se uzele neke pare, to i radim.
Sad sta je nekome puno je posebna tema.
Samo sam rekao da u ovom slucaju gde prebacujem sredstva iz altova u btc, na long run se moze biti u plusu, i dosta brze nego da su ista ta sredstva u altovima.
Fora je da razmisljam da taj btc i ne diram, godinama fazon, eventualno samo da dopunjujem.
Nije neki iznos, nekih 10k, ali nije mi taj deo ni bitan.

Za zaradu imam "all in" fond koji sluzi za swing, to je vec druga prica.

Nemam ja nista protiv altova niti mi je cilj da ih tovarim i slicno, izneo sam samo gde stojim trenutno sa kriptom.
Valjda je poenta ovog foruma da rzmenjujemo iskustva a ne da pricamo prazne price.

BTC je više postao način za očuvanje vrednosti novca i njegovo relativno sigurno uvećanje. Altovi su način za veću zaradu, ali i rizičniji. Videli smo u prošlosti da Altovi retko dostignu ATH iz prethodnog ciklusa. Treba tražiti nove, a to je uvek nepoznati teren. Ja sam na nekim altovima solidno zaradio, neke sam promašio. Za sada najveći deo u BTC, planiram da nešto konvertujem u ETH, ali čekam da odnos još malo ode u korist BTC. U sledećem krugu sigurno neću da jurim 250 altova. Odabraću par, pa kako bude. Jedan će verovatno biti onaj koga majneri najviše podrže.

U bear-u kada smo blizu dna ili 80-95 % od ATH (a to je sada), postepeno se prelazi iz BTC-a u altove. U Bull-u iz altova u BTC. Sve si okrenuo naopacke 🙂

Ako si do sada sedeo u altovima ostavi i ne diraj nista sada.
Nisi razumeo bojim se, ne postoje vise altovi za mene, raskrstio sam sa njima, nebitan je ciklus i gde se sada nalazimo.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno