Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

Čekaj, još malo pa će provaliti kako je Apple izmislio AOD. 😁
A ne, to je bilo prošle godine, ništa onda...

Antutu s23 ultra One UI 6 beta 3.5, rezultat 1546665

A iphone 15 pro max 1641883

Poredjenja radi....mozda nekog zanima 😊

Prilozi

• Screenshot_20230921_132004_AnTuTu Benchmark.jpg
    Screenshot_20230921_132004_AnTuTu Benchmark.jpg
    66.8 KB · Pregleda: 26
  • iphone-15-pro-max-3(1).jpg
    iphone-15-pro-max-3(1).jpg
    67.6 KB · Pregleda: 24
Sad će da ažuriraju Antutu i promene "algoritam" kao što je Geekbench uradio da ponovo odvoji Apple silicon od Snapdragona 🤣

Nije ni bitno, sintetički testovi su nepotrebni.
iPhone je na sintetičkim testovima bio brži ali je u onom real life otvaranju, zatvaranju aplikacija i radu na telefonu bio sporiji za sekundu od S23, nebitno totalno.

Zanimljivo je i bitno samo videti kako iOS15-16-17 i android 12-13-14 utiču na telefone i kako ih proizvođači telefone i sisteme.

Apple jedino sto ima jeste eko sistem koji je osmisljen od samog pocetka kako treba i svaki proizvod se vrti oko njega.

Sve ostalo je itekako prosecno.

Apple jedino ima smisla za ljude koji su u njegovom ekosistemu, ovako nikakvog smisla nema.

Ali, sad ce se pronaci neki fan boy koji ce mi reci kako sirim "mantru" i propagandu, i kako pljujem apple a veze nemam sa njima, i kako su oni odavno napisali knjige i doktorate o tome kako ljudi pljuju apple gde ce mi navoditi linkove ka istim, takodje ce mi reci da nisam normalan jer apple, jelte, ima svoj SoC, ima svoj OS, pa cak, pazite ovo, i ekrani se rade po specifikaciji apple, iako sam ja ziveo u zabludi da tamo dodje kome treba ekran i sta ti da samsung to ti je, pa ti dalje oko tog ekrana dizajniras telefon. Uopste mi nije palo na pamet da iko da samsungu specifikaciju koju zeli a oni mu prave ekran po toj specifikaciji.

Ja volim kako Iphone radi fotografiju ali generalno sam zadovolja kako se drzi Samsung u ovom videu...ni jedan nije idealan tako da ostaje Samsung jos neko vreme

Ima li ovde nekoga bez zaštite, a da ume da čuva telefon (kao ja), da li se ekran lako grebe bez ikakve zaštite? Da li možda preporučujete neku treću foliju? Već sam užasnut.
Poslednja dva telefona, ukljucujuci Ultru furam bez zastitnog stakla, na prethodnom telefonu me mrzelo da se cimam oko toga, a pogotovo sad na ultri zbog zakrivljenog ekrana i senzora za otisak prsta. Uzeo sam Nillkin i Spigen maskice koje cu da menjam po potrebi i to je to.. Na starom telefonu sam cak i masku skinuo posle nekog vremena, i dalje izgleda kao nov posle 4 godine.

Ali ja recimo pazim na telefone prosli mi je ispadao, ali retko i nikad ni ogrebotinica na ekranu. Sa Ultrom sam malo pazljiviji jer je cigletina koja jedva ceka da izleti na patos. :D

Iskreno, ako pazis na telefon, mislim da neces imati problema. Moj drug, recimo je u prvih nedelju dana uspeo da izgrebe ekran na svom Honoru, ali on je generalno trapav i drzi ljubimce u stanu koji su zasluzni za to ostecenje :D Za takve kao on bi definitivno preporucio zastitu ekrana.
Isto jedan drugar, kod njega telefoni retko izdrze 2-3 meseca bez da im skrca ekran.. Za takve jedino CAT telefoni ili osiguranje uredjaja :)

Sad.. ti proceni jel umes da pazis na stvari i da li ces imati da se otvoris za 300+ evra za zamenu ekrana ako ne daj Boze, dodje do ostecenja.

Ja sam generalno pazljiv ali desi se i sta da se radi.
Jako retko ispustam telefon, prosli nisam ispustio ni 2 puta, ali pre toga mi LG G2 izleteo iz ruke uvis 2+m i rasprsao se.
Zamenim ekran, stavim staklo, posle 3 nedelje ispadne u stanu tik pored tepiha, i zakaci pored zastitnog stakla ekran i eto ga opet puce.
Desi se sta da se radi.

Inace, imam original ekran jos od G2 eno ga kuci, srafcigerom sam lupao da ispuca jos i nema sanse nebeske, samo cekic nisam probao, o zid sam ga treskao o sto, nista, ono sto je puklo puklo je i dalje nece.

🤡

Ljudi mislim da je stvarno smorila tema "ko je bolji samsung ili iphone poredjenja itd" to vise niti ima smisla komentarisati niti ima poentu licno meni je muka od toga. Ni jedni ni drugi nisu i nikad nece biti savrseni/idealni kako god, njima nije cilj da naprave nesto savrseno jer sta ce godinu dana nakon toga opet morati nesto novo da naprave i to sve ide u krug. Koristite telefon zivite zivot pravite dobre snimke i fotografije i ne opterecujte se stvarima koje su ne bitne ali skroz.

• Like
Reagovanja: ale
Nije mi bila namera da konkretno blatim iPhone i hvalim Samsung, nego samo da pokažem kakvi su moroni ovi što prave recenzije i koliko ne možeš nikom verovati dok ne uzmeš sam telefone u ruke i ne vidiš šta su i kakvi su.

Ja da se pitam recimo i da pravim recenzije, uzeo bih Samsung i pokazao stock, expert raw, gcam.
Apple bih uzeo stock, proraw, neku aplikaciju koja se plaća, pa da ljudi mogu da vide u različitim situacijama i aplikacijama kako se koji ponaša.

Na kraju krajeva nije ni to bitno, bitno je da su ovi pajseri koji veze s tehnologijom nemaju, a predstavljaju se kao eksperti.
Pravi entuzijasta bi skinuo one UI 6 betu I upoređivao 🤷

Šteta što dcrainmaker ne radi telefone. Lik je jednom normalan YouTuber.

Poslednja izmena:
Generalan zakljucak ni s24 ni novi iphone nece biti neko bum u industriji i neko veliko povecanje ni performansi, ni kamera.
Trenutno nista novo i veliko nemogu prestaviti.
Procesori u par postotaka razlika.
S23 ultra moze jos par godina ladno.
Snage ima dovoljno podrska androida do A17.
Trziste nase je snap sto smo svi zeleli godinama da bude kod nas za s seriju.
Kamere su vrhunske. Na novim urdjajima nece biti znacajnog unapredjenja.

UPravo to, jos uvek koristim msi 1080ti, na fulhd maks sve tera :D

Nego razmisljam od watch 5, ima li neko? Naso sam neodpakovan za 110e, a watch 6 tek od 250e imam...verv ce mi biti zanimljivo 2h i posle toga smor, nego eto...
Kazu da je baterija bas kriticna, da jedva izgura dan

Ja imam gt3 pro.. Odlican mi je, zadovoljan sam.. Jedino sto mi smeta je sto NFC ne radi za naše tržište pa ne mogu da nakačim karticu da ga koristim za plaćanje.. Baterija traje opušteno 10 dana.. Gledao sam u samsung prodavnici watch 6 classic, kao igračka je naspram gt3 pro sto se tiče izrade..

Sutra mi stiže S23 mali. Prelomio sam da ne čekam Pixel 8, pa šta bude.

Ja imam gt3 pro.. Odlican mi je, zadovoljan sam.. Jedino sto mi smeta je sto NFC ne radi za naše tržište pa ne mogu da nakačim karticu da ga koristim za plaćanje.. Baterija traje opušteno 10 dana.. Gledao sam u samsung prodavnici watch 6 classic, kao igračka je naspram gt3 pro sto se tiče izrade..
Kakvo staklo ima gt3pro safir ili obicno
Ja sam prodao s22u i kupio 13pm nadam se da je bar ovaj s23u kakav treba . Trebao sam se menjati uz neku doplatu ali sam odustao . Oba su free i legalna ne balkanska ili tako neko simino ćoše

Vjeruj mi da nemam pojma za staklo, ali je primio nekoliko svakodnevnih udaraca od ivicu zida, od namještaj i slično.. Za sada nema ogrebotina 😂

Pošao u prodavnicu i stavila mi zaštitno staklo umjesto folije. Rezultat ne radi otisak prsta. Može potvrda jel ista situacija sa folijom? Telefona s23+?

Svašta na ovo staklo svaki položaj prsta sam probao nema šanse. Jes top zaštita al ništa ako ne može otisak. Moram mijenjati onda, hvala.

Pošao u prodavnicu i stavila mi zaštitno staklo umjesto folije. Rezultat ne radi otisak prsta. Može potvrda jel ista situacija sa folijom? Telefona s23+?
Da li ti je uključeno Touch sensitivity u Display podešavanjima? Probaj takođe da obrišeš sve otiske, pa ih ponovo ubaci, možda pomogne...

Odma sam stare izbrisao i probao da dodam nove al neće uopšte novi otisak da doda.

Upalio sad ovo osetljivost na dodir, ništa ne pomaže..

Odma sam stare izbrisao i probao da dodam nove al neće uopšte novi otisak da doda.

Upalio sad ovo osetljivost na dodir, ništa ne pomaže..
Ne brini, desavalo mi se.. Na kraju sam uzeo hidrogel foliju sa alija i to onu anti spy.. Otisak radi fenomenalno.
Evo ti link ako te zanima:
Just found this amazing item on AliExpress. Check it out! €2.46 30%OFF | 3Pcs Anti Spy Hydrogel Film for Samsung Galaxy S21 S20 S22 S23 Ultra Note 20 10 9 8 S10 S9 S8 Plus S10E Privacy Screen Protector

Hvala ti odma poručujem par komada, jel teško da se stavi tj. ostaju li one rupice kao kad se staklo stavlja?

Hvala ti odma poručujem par komada, jel teško da se stavi tj. ostaju li one rupice kao kad se staklo stavlja?
Meni su ostale, i to bas puno njih.. Ali vidjeh da piše da se poslije par dana maknu.. Tako je i bilo, same su nestale poslije 3 4 dana.. Tako da ako budes imao rupica, čekaj.. Inace nije tesko da se zalijepi, samo prije stavljanja dobro ocisti ekran..

Nazad
Vrh Dno