Ma nije problem nego se ljudi tripuju i mesaju onaj "banana gate" sa samim fizickim osobinama senzora.A sta je tacno tu problem? Evo ja sam slikao tekst u auto modu. Ne vidim neki problem na slici ili gresim?
To ima i Samsung ugradjeno u kameri. I dobro si rekao, knjiga, dokument, papir na sto, slikas dovoljno udaljen i onda Samsung, Docuscan, Adobe, koja god aplikacija isece dokument, promeni kontrast, izostri tekst i to je to.Uzmite neku aplikaciju tipa docuScan pa vidite kako se ponaša, moguće da je tamo rešeno. I ne vidim poentu slikanja ovako knjiga od 500 strana gde je sve krivo i ne može da se ispravi. Treba staviti 1 a4 papir na sto i slikati pomenutom aplikacijom pa videti kakvi su rezultati (čisto za te kojima je telefon bitan kao skener).
Управо се о томе ради, главна камера није у стању да слика текст без да изобличи се на ивицама. Нешто што је последњих 15 година "no brainer" чак и low/mid range телефоне овде је "напредна технологија врхунско сочиво за портрете " то закомпликовала беспотребне.pa prebacim na 3x kameru i to bude kako treba.
Hvala puno na brzom odgovoru.Проблем је хардверске природе са сочивом па то никад неће решити апдејтом осим ако не пребаце да нека друга камера преузме документа причам за 23/23+ колико сам схватио Ултра нема тај проблем.
Ако ти је битно скенирање документа боље узми неки други телефон.
Ево примера:
Прва слика је сликана Ауто само текст у кадру.
Друга слика је сликана са метар размака књига и сто па зумирано (кроп текста)
Трећа слика је сликана Gcam-om да се види да не брља и апликација камере већ је до хардвера/сочива.
Управо се о томе ради, главна камера није у стању да слика текст без да изобличи се на ивицама. Нешто што је последњих 15 година "no brainer" чак и low/mid range телефоне овде је "напредна технологија врхунско сочиво за портрете " то закомпликовала беспотребне.
Кад хоћу да сликам оглас са бандере или обавештење на вратима зграде, ја морам да изводим гимнастику и тражим focal distance, мењам на 3х камеру па кропујем да бих добио резултат који је S4mini радио као point&shoot&forget још 2013.
Opusti se i ako ces uzimati s23u, neces imati nikakvih problema jer je kamera napravljena da tako funckionise zbog zakona fizike.Hvala puno na brzom odgovoru.Od velike mi je koristi ova informacija.
sto rekomo pre 20strane, ako smo vec dali 1000 i kusur evrica, sto bi drzali u stedljivi mod i gasili sve zivo?Korisnici S23 ultra, kako drzite ove stvari, zelim da izvucem najbolje od baterije, pa me zanima:
1. Adaptive battery - on ili off, sleeping apps da li imate nesto ili ne, rucno dodato i put apps to sleep, da li je off ili on?
2. Performance profile - light ili standard?
3. Suspend execution for cached apps - default, enabled ili disabled?
Jesi li instalirao ovaj update danasnji ZWIB?sto rekomo pre 20strane, ako smo vec dali 1000 i kusur evrica, sto bi drzali u stedljivi mod i gasili sve zivo?
ADpativ-off a aplikacije stavi neka ih on doda kad se ne koriste neko vreme
2) sasvim svejedno je-testirao sam licno, sot je nesto veci sa light a i tekelefon ume da bude po ladniji, pretopostavljam da cpu radi na manjoj brzini tako da ako ne radis nesto "jako" za cpu nego listanje weba i druatvene mreze, light je odlican
3) nemam pojma kako radi pa je na difoltuali ako se ne varam ako drzia ukljuceno to bice potrebno vise vremena za otvaranje app..
Nisam, uvek obicno uvece proverim il mi izadje obavestenje, a sad na tamo vamoJesi li instalirao ovaj update danasnji ZWIB?
Malo su sredjivali animacije.
Ja bez zaštite za ekran, svaki vikend po planinama, radnim danima razne sportske aktivnosti, za ovih dva meseca koliko ga imam da ne ureknem bez tačke na ekranu. Što se maski tiče kombinujem nillkin nature i spigen tough armorIma li ovde nekoga bez zaštite, a da ume da čuva telefon (kao ja), da li se ekran lako grebe bez ikakve zaštite?
Na S22U imam samo futrolu (original Samsung silikonska, već sam pisao da nisam zadovoljan u smislu kvaliteta, brzo se "potrošila" po ćoškovima), bez zaštite na ekranu, telefon mi je stalno na relaciji torbica-sto-zadnji džepIma li ovde nekoga bez zaštite, a da ume da čuva telefon (kao ja), da li se ekran lako grebe bez ikakve zaštite?
Sedam meseci bez folije na ekranu, ja ne vidim ni tačkicu.@geteks hvala na odgovoruZnačilo bi mi da čujem još iskustva. Imam i ja Nilkin masku (CamPro Shield), zadovoljan sam. Hajde možda uzmem neku malo robusniju (u smislu da ima uzvišenje na vrhu i pri dnu, iznad visine ekrana, ako se slučajno dogodi da telefon ispadne. Ali ovo sa folijama je teško živciranje. S Pen ne koristim puno, ali inače i tu postoje poteškoće, ne radi najbolje (preskače). Radim za kompom, telefon nosim u torbici, odvojeno od bilo čega drugog, posebna pregrada.
Ima na beta verziji, mada je i to sad reseno(bar mi je tako stajalo u changelog-u)...inace public verzija, ovu koju inace 99% korisnika koriste, nema problema... wifi 6 je zapravo na 5ghz, a wifi 6e koristi 6ghz...Interesuje me da li S23 Ultra ima nekih problema sa WiFi 6 ? Čini mi se da je pisano o tome i da li je to rešeno? Prelazim sa SBBa na Orion pa mislim na njihov WiFi 6 ruter. Ako ima da uzmem najniži paket uz koji dolazi stariji ruter ?
Evo jedno poredjenje sa novom 15om
Lik je 🤡
Alvin (i on smara) je lepo na tviteru napisao kako lik pravi poredjenja.
linkovao sam doduse drugi deo tvita, u prvom ima isto poredjenja.
Gledam te recenzije, Saf i onaj Arun whostheboss, svaki put i samo se nerviram i ne verujem koje pare uzimaju a tehnicki su nepotkovani. Pola ovog foruma bi znala da napravi bolje znali sta treba da rade. Osim apple foruma, oni su isto zaludjeni![]()
Evo jedno poredjenje sa novom 15om
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari