Šta je novo?

Samsung Galaxy S22

Ma kakvo gašenje i ostalo...
U kući imamo S22 i S22Ultru skoro od početka prodaje(kupljeni krajem aprila 2022), ni jedan se nikad još nije sam ugasio, niti smo imali bilo kakve probleme sa njima. Takođe i par mojih poznanika ima S22 Ultru i nikakvih problema nisu imali.
Da li je bolje uzeti Samsung s21 ultra u odnosu na 22 ku ? Naime mislim da je 6.1' jako mala rezolucija ekrana

Ku?

Da li je bolje uzeti Samsung s21 ultra u odnosu na 22 ku ? Naime mislim da je 6.1' jako mala rezolucija ekrana
Sve zavisi kojih dimenzija zelis da ti bude telefon. S21 Ultra je dosta veci telefon i tezi, jer ima vecu dijagonalu i vecu bateriju. Iako je S22 (klasican) noviji uredjaj ja bih se odlucio za S21 Ultra. Ima bolji erkan, bolje kamere (glavni senzor + zoom mogucnosti), bolja baterija, podrska za S Pen (ako ti zatreba) a performanse su im slicne. Sve ovo je pod uslovom da ti odgovara veci uredjaj.

Zavisi da li ti odgovara veći(S21Ultra) ili manji(S22) telefon? Što se tiče rezolucije, nećeš primetiti neku značajnu/vidljivu razliku.

Ja sam to ovako rešio, kad dođe toplo vreme (negde u maju), uzimam manji telefon, a kad dođe jesen veći.

Koristim s21u. Odličan. S22 je mali

Mene interesuje kada će Ultra serija da izbaci ovu glupost od zakrivljen ekrana i pređe na normalan/ravan. To bi mi vše značilo nego x% bolji telefon što u realnom radu i ne mogu da primetim (igre na telefonu ne igram).

Mene interesuje kada će Ultra serija da izbaci ovu glupost od zakrivljen ekrana i pređe na normalan/ravan. To bi mi vše značilo nego x% bolji telefon što u realnom radu i ne mogu da primetim (igre na telefonu ne igram).
Pa lepše izgledaju sa zakrivljenim ekranom .
Mislim sve je individualno tako da neko vole " plave neko crne " .😃
Meni je zbog toga zanimljiv ali moram odraditi zaštitu ekrana na max ...e to me usporava jer ima puno ulaganja a nemam puno para ....

Niti možeš da imaš ljudsku zaštitu sa takvim ekranom niti čemu služi. Maksimalno je nefunkcionalno.

Odlepljuju se. A inače, folije štite mnogo manje od stakla, koje (osim tečnog) ne možeš da staviš.
To i dalje ne menja činjenicu da ničemu ne služi zakrivljen ekran. Ja ga vidim bukvalno kao četvrtasti točak - interesantno da vidiš, ali je za korišćenje nula.

Odlepljuju se. A inače, folije štite mnogo manje od stakla, koje (osim tečnog) ne možeš da staviš.
To i dalje ne menja činjenicu da ničemu ne služi zakrivljen ekran. Ja ga vidim bukvalno kao četvrtasti točak - interesantno da vidiš, ali je za korišćenje nula.
Poštovani ,

Možda imate iskustva više stoga garant ste i upravu što se tiče zakrivljenih ekrana i zaštite .
Ono što sam hteo reći je ne staviti onu "folijicu " od 5 evra već odraditi zaštitu u radnji koja se time bavi ...ne želim ih reklamirati putem ovog foruma .👍

Veću glupost i hejt nisam dugo čuo od " S22 serija se gasi, restartuje, explodira ... pravi salto / pečeš piletinu na S22 Ultri "

Sačuvaj bože šta ljudi ne pišu ... ja sam koristio 6 kom S22U i 1 S22+ i niti jedan jedini problem / savršeno rade
S22 običan uzmi samo sa SD procesorom , S22 sa Exy procesorom zbog baterije malog kapaciteta nije za zahtevnije korisnike , pogotovo korisnike društvenih mreža i one koji vole igrice .

Veću glupost i hejt nisam dugo čuo od " S22 serija se gasi, restartuje, explodira ... pravi salto / pečeš piletinu na S22 Ultri "

Sačuvaj bože šta ljudi ne pišu ... ja sam koristio 6 kom S22U i 1 S22+ i niti jedan jedini problem / savršeno rade
S22 običan uzmi samo sa SD procesorom , S22 sa Exy procesorom zbog baterije malog kapaciteta nije za zahtevnije korisnike , pogotovo korisnike društvenih mreža i one koji vole igrice .
Imate Vi kintu čim koriste Ultra .
Ja se plašim i kod provajdera kada pogledam skup telefon da mu se nešto ne desi ...😃
A ljudi imaju pravo da iz iznose subjektivne informacije koliko god se nama one činile ovakve i onakve .😀
Sve je u oku posmatrača 👍

Ja koristim s22(mali obočan exynos model) i baš sam "heavy" korisnik od društvenih mreža do gaminga i emulatora i prezadovoljan sam i sto se tiče performansi kao i baterije. Sve preporuke. E sad..ja ga koristim 3 meseca da li su oni sa apdejtovanjem rešili taj problem ili je nešto drugo 😐.. meni se nikad nije gasio jedino zna malkice da se ugreje i baš mislim malkice kao i svaki deugi telefon nebitno da li je exynos ili snapdragon (neračunajući u rangu s23 snapdragon čipove i druge telefone koje koriste taj chipset)

^ S22 seriju su evidentno "ispeglali" kroz masu ažiriranja proteklih godinu dana , još da stigne "olakšani" UI 6.0 sa Androidom 14 ...

Imam problem sa punjenjem telefona nakon update sistema javlja se greska moisture has been detected in your charger.

Prijavljuje vlagu u portu.
Posle nekog vremena ce da se skloni obavestenje. Za to vreme obrisi, izduvaj port.

Da li ti se kabl vrti po podu,mozda je on dosao u dodir sa vlagom

Problem je resen tako sto sam izduvao port i ugasio na 1 sat i upalio telefon i greske vise nije bilo puni se kao i pre hvala na pomoci.

Nisam odradio još, mrzi me jer sam na SEK :)
Evo linka za S22 Ultra S908B EUX: DOWNLOAD
Na XDA je uputstvo za instalaciju i linkovi za S22+, S22...

U principu vrlo prosto i ne gubi se garancija :)

Screenshot-20230920-201016-Settings.jpg

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno