NovemberWhisky
Čuven
- Učlanjen(a)
- 17.05.2007
- Poena
- 595
U biciklizmu ako si veci deo trke na celu, na kraju nemas apsolutno nikakve sanse :/
Ray Wong
@raywongy
AFAIK. My launch day iPhone 14 Pro with iOS 17 does not have it. No idea if other older iPhones shipping out new from Apple have it or not
To imam na 11ici i na satu. Nije to da smanji kapacitet baterije, nego kad puniš noću ne napuni odmah 100 posto nego napuni 80, a ostatak pred zoru da ne bi celu noć išao 99-100-99-100...Super to, ali d&bili su ako ne spuste na ostale telefone ovo. Takodje me interesuje hoce li vizualno ograniciti na 80% da pise gore desno, ili ce biti bukvalno do 80%, ali vizualno ce pisati 100% cisto da se narod ne muci.
Odlicna stavka, i svidja mi se sto su konacno negde uzeli da prekopiraju android - jer opcija ocigledno ima smisla.
Zato sto postoje ciklusi i manje-vise svaka baterija ima neki svoj broj ciklusa koji moze odradi pre nego sto krene da gubi kapacitet ili naglo krene da propada, nisam bas tacno siguran.zasto bi neko punio bateriju samo do 80%?
Izgleda ne radi https://www.theverge.com/2023/9/19/23881364/about-the-iphone-15-pros-battery-limitsMislio je verovatno na ovo da se limitira do bukvalno 80% punjenja baterije, a ne optimized charging koji ide do 80% i onda, prema navikama buđenja, lagano do 100% puni![]()
Zato što su baterije pod najvećim opterećenjem bliže 100% i 0%, znači na krajevima gde su anoda i katoda. Svi laptopovi danas imaju ovu opciju da korisnik ograniči punjenje ako je laptop stalno na punjaču, time se produžava životni vek baterije za dosta. Meni recimo svaki telefon traje dva dana jer ga malo koristim, tako da bih radije stavio da puni do 80% pa da za godinu-dve opadne maksimalni kapacitet za, lupam, 2-3% a ne nekih 10ak ako ne i jače.zasto bi neko punio bateriju samo do 80%?
still don’t always stop charging once they reach 80 percent, even with the setting enabled.
Uglavnom niko ni ne vidi dok se ne desi. Niko nije video ni Apple, sad s ove distance se ljudi prave kao da je bilo neizbežno.Pa to ti je kao trka u biciklizmu ili gde već. Kad dođeš na prvu poziciju okrećeš pedale čisto koliko treba da budeš ispred pa makar metar... Što bi zamarao noge i umarao se kad ne moraš. Ako ovaj iza tebe malo ubrza dodaš i ti gas i to je to.
E dok se to odigrava, neki mali možda trenira pa vas pretekne sve. Ali ja tog malog ne vidim u svetu telefona 😆
Postojao je shortcut za to, ali ga je pokvario iOS 17: https://www.icloud.com/shortcuts/7c48b3a434c5431caeef3957b897bba6Koliko znam, nema na prethodnim telefonima.
Takođe za cikluse postoji shortcut o kome je @Lemaja pisao i koji podatke izvlači iz analytics dela.
Once you go max you never go back24px slike su ocigledno bas unapredjenje, uz nove algoritme i ova mala unapredjena. Vidim da su po recenzijama bas prijatno iznenadjeni i da je lep napredak, sto je i generalno utisak gotovo svih da su mnogo bolja poboljsanja nego sto su inicijalno mislili...
Ono sto sam ocekivao da bude dobro a ne ovoliko dobro je bokeh na 120mm, bas neverovatno koliko lepo i prirodno izgleda, i kako lepo odvaja cak i detalje od pozadine, gledao sam neki review, lik ima zvrk na kosi i skroz se vidi svaka dlaka...
I ako se pitate sto treba tako toliko jak A17 Pro chip onda je pravi odgovor brzina slikanja, gde bukvalno moze da se ide fotka za fotkom bez laga... i naravno, kolicina pozadinskih procesa koji se desavaju prilikom slikanja a zahtevaju ozbiljnu obradu... Photonic engine, Deep Fusion, Smart HDR 5 uz cuvanje informacije o DOF...
Sad sam bas u dilemi da li da ostanem pri svom 15 pro ili da maznem gospodji 15 Pro Max![]()
Koji ti je prethodni telefon?Prethodni telefon sam imao (igrom slučaja) 5 godina, punio ga svaki dan do 100% i tek nakon 5 godina je baterija krenula da popušta, tojest da traje nepun dan (mog prosečnog korišćenja). Priča o 80% punjenju baterije je besmislena jer 95% ljudi neće koristiti telefon 5 godina. Naročito oni koji kupuju flagship za 1200-1500$.
Ne znam koliko dugo baratas sa telefonima ali to je moglo i na Sony EricssonI ako se pitate sto treba tako toliko jak A17 Pro chip onda je pravi odgovor brzina slikanja, gde bukvalno moze da se ide fotka za fotkom bez laga
S' obzirom da si Logo Guru, mogao si primetiti da se logo koji akki koristi za profil svojevremeno nalazio na Sony Ericsson W seriji telefona, a kolega je i drug član još od 2005. godine.Ne znam koliko dugo baratas sa telefonima ali to je moglo i na Sony Ericsson
LG Nexus 5X.Koji ti je prethodni telefon?
i LG G3 bio je mnogo jak pogotovo sa fotografijom - bar za meneŠteta što su nexusi propali. Kakav je to telefon bio u svoje vreme. Imao sam 3 nexusa 5 i jedino su oni radili lepo kao iphone, a i kamera je bila vrlo ozbiljna.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari