Šta je novo?

Android (TV) multimedia uređaji (box-evi i stick-ovi) [nije tema za Mi Box/Stick, FireOS, Google Chromecast/Streamer]

tema za Mi Box S (i 1. i 2. generacija)

Sutra krece maltretiranje Vontara W2 i sa moje strane, prvo flesujem SlimBox 11.17 da eliminisem kineza pa onda sve ostalo.

Poredim ga sa Mi Box 1st gen, konkretno za SmartTubeNext, Tivimate i VLC i Nova player za mrezno pustanje (preko WiFi), ostalo me ne zanima i ne ocekujem da radi kako treba za 2500 din.
KinezBox uspesno eliminisan, nabacen SlimBox 11.17 ATV kao po planu. Flesovanje uopste nije tesko i sve se resava u par klikova. Ono sto vam treba za flesovanje preko kompa a ne ide uz box je USB A na USB A kabl.

Za ovo malo vremena sto sam imao da se petljam s boxom, preliminarna zapazanja (haoticna) su sledeca:

1. 4K proban na brzinu i radi
  2. AV1 radi
  3. U meniju nema lagovanja i slicnog ali nisam nesto intenzivno napinjao box.
  4. G10 daljinac funkcionalan, radi i zavrsava posao, ali zamerka na neintuitivno pojacavanje/utisavanje i na ponasanje magicnog misa. Nista strasno, samo sam navikao na LG magicni daljinac i Mi Box S 1st gen daljinac.

Za sada, za ovaj kes box je sasvim ok.

Evo dostupne memorije (RAM i radne) za 4/64 verziju, ako nekog interesuje.

1694727216293.png

Evo uz pomoć @Salac UE dobio sam i verziju netflixa koja radi kako treba.Uspeo sam da namestim i zvuk na Stremiu. Iris smart radi odlicno,ostaje jos sa Kodijem da se pozabavim davno sam ga koristio pa imam želju ponovo da ga isprobam,mada trebace vremena da se ponovo naviknem i sve podesim.Sve u svemu za ove pare i vise nego korektan box.Uzeo sam 4/32 verziju inače.Mala napomena za one koji će instalirati novu verziju slimbox-a kod mene nakon flesovanja kada udjem u podesavanja za kvalitet videa navise dokle mogu da podesim je ful hd.Prethodna verzija je isla do 4k.Meni generalno ovo nije bitno ali nekom može biti.

Sta tacno znaci, uspeo sam da namestim i zvuk na Stremiu? Sta je bio problem? Meni se sve cesce pojavljuje slika nekog debelog, valjda macka i pise problem sa audio kodekom!?

За G10S серију даљинаца - остљивост функције миша се подешава тако што се држе тастери ОК и тасер за појачање/смањење јачине звука истовремено.
Дакле, ако се превише брзо креће по екрану, ОК и смањење држати оар секунди.

Sta tacno znaci, uspeo sam da namestim i zvuk na Stremiu? Sta je bio problem? Meni se sve cesce pojavljuje slika nekog debelog, valjda macka i pise problem sa audio kodekom!?
Nisam imao zvuk tipa kad je neki dijalog na filmu a ostali zvukovi se cuju u pozadini.Menjao sam postavke sa automatskih pa onda rucno ugasio sva podesavanja pa vratio na automatski odabir i proradilo je sve.

Може се S905X4 држати и прилично хладнијим ;)

1000003401.jpg

Постоји ли начин да “натерам” андроид бокс да долазни интернет саобраћај третира као коришћење неку од апликација ( Вибер, Инста, Фб, Твитер или Вацап месенџер) и на тај начин преко хот спота са мобилног користим бенефит интернет из месечног плана?

Nova recenzija @Salac UE, zanimljiv uređaj.

Evo predlog za sve forumase koji su vicni grafickoj obradi, da se napravi uvodna spica za ovaj kanal i recimo neka (ako se to tako zove) pokrivalica koja ce recimo da se pusta u prelazima snimka (npr. a sad zakljucak - pokrivalica par sekundi - zakljucak). Za @Salac UE predlog mozda neka tiha muzika podloga kroz ceo video, cisto da se dobije malo na dinamici. A sto da ne i kontaktirati neku pivaru za sponzorstvo 🍻 Iako sam se za sad pokrio box uredjajima (A95X F4 i Firestick 4K Max) redovno pratim svaku emisiju i recenzije 👏
👏👏

Nekoliko kolega me je pitalo na PM da uporedim 2 uređaja h96max i vontar w2. Pošto sam uzeo oba uređaja skoro istovremeno. Pa ću detalje izneti u poruci a ne na PM(da bi i ostali članovi mogli da pročitaju)
U najkraćem koji bi uređaj ja preporučio: Vontar w2. Mislim da je zaokruženiji uređaj, kod mene je imao značajno manje bug-ova(samo onaj sa zvukom na HBO).
U istim uslovima testiranja (youtube 4k na 10 min) h96max se veoma loše pokazao. Podigao je temperaturu toliko da mi nije bilo prijatno da ga dodirnem rukom. Nisam mogao zadrzati ruku na njemu. Na Vontar-u je totalno drugačije. Test je podigao temperaturu sa 67 na 81 stepen ali test rukom govori da je samo blago topao. Mnogo je bolje rešeno hlađenje na Vontaru.
Iris podjednako dobro radi na oba uređaja. (problem sa temeperaturom ne utiče na rad uređaja, u vidu nekih prekida...)
Za kolegu koji je pitao za autostart, ja ga nisam našao na h96max dok na Vontaru radi bez problema. EON za TV radi bez problema na oba uređaja i ma koliko puta probao i startovao ne pravi problem. Youtube premium isto radi bez problema.
Problem na h96max sa startovanjem HBO max sam resio posebnom aplikacijom gde sam mapirao dugme na daljinskom da startuje aplikaciju. U međuvremnu dok sam testirao prestao je da radi i Iris u smislu da ne može više da se startuje. Morao sam i Iris da mapiram da se startuje na isto dugme samo dugim pritiskom na taster. Mislim da je problem do launcher-a
Uglavnom posle 7 dana testiranja oba uređaja apsolutna preporuka je za Vontar w2. Jednostavno mnogo bolje i stabilnije radi.
Iskreno zeznuo sam se sto sam sebi ostavio h96max.

Рокчип чипсет - шта очекивати друго 😁

Imam dilemu , na boxu A95X F3 Slim mi se kad box ode u sleep a i dok je upaljen i tipa gleda neka utakmica ili film ( znaci posle nekog vremena iako se koristi box ) Eon daljinac se diskonektuje i nece vise da se upari sa boxom ( mora unpair pa pair i tako u nedogled ) ( probah sa novim fw i drugim Eon daljincem ali je sve isto , povezan na lan upaljen wifi , gasio palio HDMI-CEC pa sam ubedjen da je do boxa i njegovog Bluetooth-a ) .Pitanje:
Vidim da postoji Slimbox verz.ATV bas za taj box da li neko misli da bi to mooozda resilo problem i da li kad se ubaci Slimbox verz. da li ima google ili ti playstore i da li orig. daljinac i dalje radi ( iako je dosta los al i dalje samo na njemu on/off dugme preko potrebno )
Plasim se da ce odma odgovor od @SalacUE biti stavi Slimbox 🤣😂🤣😂
Ili mozda neko zna koji bi mozda code bio za njegov orig. daljinac pa da ga ubacim u Eon daljinac i koristim kao IR ( ako to mozda ima sad mi pade na pamet dok pisem )
Box sam poklonio ( rikno strujni adapter ) pa je trenutno kod mene ponovo ( ide ponovo preko grane ) pa bi probo da ovako namestim jer vec neuspesno cekam sa Ali-ja one daljince koji su ovde predlagani ( drugi put vracaju pare i ko zna kad cu biti srece da dobijem moozda treca sreca i treci prodavac ) pa bih bio tvrdoglav da uspe sa Eon daljincem ( a i imam ih visak 😁😉👍)

Poslednja izmena:
Шта? Зар још ниси ставио слимбокс? :eek:
:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Ја, искрено, појма немам. Из разлога што користим скоро увек оригинални даљинац. Чак сам и код x4q extra користио оригинани и ако мени није одговарао и хтео сам да повежем G10S pro bt. А имам и 2 еон даљинца јер имам 2 еон бокса. Наравно користим SDSTB02 па ми је даљинац од KSTB6020 слободан као и већ поменути G10S pro bt. А имам и докон G10S (IC) са позадинским осветљењем који исто тако скупља прашину... И тако... Гомилам боксеве и даљинце... Сад ћу да видим са UGOOS-ом да се овај за који сам радио рецензију поклони.
Ето, могло би и тако... за 500-ог пратиоца MI box 3, за 1000-ог X4Q extra ;)

Probaj slimbox,mozda daljinac radi bolje,mozda isto,mozda gore,dok ne probas ne mozes da znas.
Inace atv slimbox je ekstra,ima google,playstore,sve normalno.

Eto sta da kazem javno Shamane spremi se da ti opet " neko " sedne za vrat 🤣😂🤣😂 nije dugo valjda nije vise plav 🤣😂🤣😂 i na kuc kuc ne pravi se da nisi kuci

Sto se Vontar w2 tiče,resio sam problem sa logovanjem na HBO MAX,resio problem koji sam sam i napravio hahaha,nisam bio verifikovao mail adresu.Taj problem je resen ali zvuka nema,gledao malo postove unazad ne vidim da je neko resio ovo ali ipak ako jeste nek mi napise u PM ako neće ovde.

Znaci osta ja sa @Salac UE -ovim videom o Slimboxu vec znam odgovor na kuc kuc kod pomenutog , a i sam se izadoh kakav sam kao gost 🤣😂🤣😂

Шта? Зар још ниси ставио слимбокс? :eek:
:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Ја, искрено, појма немам. Из разлога што користим скоро увек оригинални даљинац. Чак сам и код x4q extra користио оригинани и ако мени није одговарао и хтео сам да повежем G10S pro bt. А имам и 2 еон даљинца јер имам 2 еон бокса. Наравно користим SDSTB02 па ми је даљинац од KSTB6020 слободан као и већ поменути G10S pro bt. А имам и докон G10S (IC) са позадинским осветљењем који исто тако скупља прашину... И тако... Гомилам боксеве и даљинце... Сад ћу да видим са UGOOS-ом да се овај за који сам радио рецензију поклони.
Ето, могло би и тако... за 500-ог пратиоца MI box 3, за 1000-ог X4Q extra ;)
Da sam znao pa da ne budem 5. koji te zapratio, nego 500.🤪

Погрешно сам се одразио 😁
Слажем се да не би било фер према старим пратиоцима. Када буде 500 пратиоца онда правим прву наградну и насумично извлачим награду. Исто и за 1000.

Sto se Vontar w2 tiče,resio sam problem sa logovanjem na HBO MAX,resio problem koji sam sam i napravio hahaha,nisam bio verifikovao mail adresu.Taj problem je resen ali zvuka nema,gledao malo postove unazad ne vidim da je neko resio ovo ali ipak ako jeste nek mi napise u PM ako neće ovde.
nisam ispratio koji je os na tom boxu, ali ja sam imao problem na mi boxu dok nisam namestio passthrough. na atv os 11, to je pod settings, display and sound, advanced audio

nisam ispratio koji je os na tom boxu, ali ja sam imao problem na mi boxu dok nisam namestio passthrough. na atv os 11, to je pod settings, display and sound, advanced audio
Slimbox 11.17 je na Vontar box.Nasao sam taj pas trough i on mi je aktivan,probao i da ga deaktiviram pa ponovo sktiviram i isto nema zvuka.Hvala u svakom slucaju.

This week, SEI Robotics has started teasing a new reference box that uses the Amlogic S905X5.
SEI.png

SEI Robotics = Homatics
Box R 4K Plus & Nokia Streaming Box 8010

Poslednja izmena:
Imam dilemu , na boxu A95X F3 Slim mi se kad box ode u sleep a i dok je upaljen i tipa gleda neka utakmica ili film ( znaci posle nekog vremena iako se koristi box ) Eon daljinac se diskonektuje i nece vise da se upari sa boxom ( mora unpair pa pair i tako u nedogled ) ( probah sa novim fw i drugim Eon daljincem ali je sve isto , povezan na lan upaljen wifi , gasio palio HDMI-CEC pa sam ubedjen da je do boxa i njegovog Bluetooth-a ) .Pitanje:
Vidim da postoji Slimbox verz.ATV bas za taj box da li neko misli da bi to mooozda resilo problem i da li kad se ubaci Slimbox verz. da li ima google ili ti playstore i da li orig. daljinac i dalje radi ( iako je dosta los al i dalje samo na njemu on/off dugme preko potrebno )
Plasim se da ce odma odgovor od @SalacUE biti stavi Slimbox 🤣😂🤣😂
Ili mozda neko zna koji bi mozda code bio za njegov orig. daljinac pa da ga ubacim u Eon daljinac i koristim kao IR ( ako to mozda ima sad mi pade na pamet dok pisem )
Box sam poklonio ( rikno strujni adapter ) pa je trenutno kod mene ponovo ( ide ponovo preko grane ) pa bi probo da ovako namestim jer vec neuspesno cekam sa Ali-ja one daljince koji su ovde predlagani ( drugi put vracaju pare i ko zna kad cu biti srece da dobijem moozda treca sreca i treci prodavac ) pa bih bio tvrdoglav da uspe sa Eon daljincem ( a i imam ih visak 😁😉👍)
Imam A95X F3 i na njemu Slimbox, imao isti problem sa Eon daljincem, narucio kineski bt daljinski koji ima usb dongle i resio problem.

Vontar w2 radi zvuk na HBO max ali kontrola se mora vršiti sa TV daljinskim, što i piše kada probaš zvuk da pojačaš ili smanjiš.

Nazad
Vrh Dno