Šta je novo?

iPhone 15

taj kabl ti treba jedino ako zelis da snimas proraw video direktno na external nvme drive. ko se bavi takvim poslom mozda vec ima takav kabl ili mu nije problem da ga kupi (brzo ce mu se isplatiti)
Imam 2x TB 4.0 i 2x TB 3.0 kabla meni nije problem, nego gledam samo i razmisljam sta im je trebala takva glupost.
Pravi Apple fan je kao kuce.. i kad ga sutnes on se opet vrati :D
Ne radi se tu o fanu. Imam i Android i iPhone uredjaje zbog prirode posla kojim se bavim. Nijedan nije savrsen i svi imaju neku glupost koja zna da me nervira i razocara, a mi smo ta grupa nekih 1% korisnika u svetu dok 99% i ne vidi ovo sto mi pisemo ovde niti ga zanima.

Svake godine ista priča, ljudi, diskusija ode preširoko, tema je iPhone 15 serija.

Znam da je IP15 tema, samo poredjenja radi.. ako smeta neka neko obrise.

taj kabl ti treba jedino ako zelis da snimas proraw video direktno na external nvme drive. ko se bavi takvim poslom mozda vec ima takav kabl ili mu nije problem da ga kupi (brzo ce mu se isplatiti)
Šta ako kupiš 1 TB model i posle 6 meseci hoćeš da prebaciš sve slike i filmove? A njih si napravio 500 GB? Da ostaviš telefon kod kuće i da odeš na odmor?

Prakticno dzabe.

Šta ako kupiš 1 TB model i posle 6 meseci hoćeš da prebaciš sve slike i filmove? A njih si napravio 500 GB? Da ostaviš telefon kod kuće i da odeš na odmor?
ako imas novca za 1TB model, sta je problem kupiti jedan najkvalitetniji usb kabl (ima sigurno skupljih i od apple kabla)?
meni recimo su sve slike na telefonu i icloudu, komp mi ne sluzi za gomilanje slika. ni telefon mi ne sluzi za gomilanje junka, momenti vredni slikanja nisu na svakom cosku

isti kabl pakuju godinama, sada je samo promenjen konektor na kraju kabla.

ja ne znam uz koji telefon pakuju kabl od 50€?

Meni je problem što pakuju krš kabl u premium uređaj. Ne da li je problem da kupiš drugi
Izbaci ce ga. Gurali prvo 5w punjace a telefon mogo 20w. Pa nam dali 20w punjac posle ga izbacili. Sad ce isto i sa kablom.

Jedina drzava koja im je stala na zulj zbog toga je Brazil. Ja se iskreno nadam da ce i EU da se osvesti. Za Amere me iskreno i bas briga njima je svejedno.

Znači kada više nemaš šta da izmisliš, vadiš USB-C iz rukava koji je već X godina standard. I na to dodaš Titanijum ili ne sećam se već koji materijal, zakuneš se da ga koristi NASA, i krajnje funjarski malo podigneš cene, i to nazoveš revolucijom. Hvala Bogu što polako izlazim iz Apple ekosistema, sem iPad-a koji ću zadržati samo zbog jedne aplikacije koja je Apple ekskluziva, i zbog koje ogroman broj ljudi ima njihove uređaje. I sada više niko ne može mi kaže da lupam jer nisam koristio njihove uređaje itd. Imam sve argumente u rukavu da me neko probudi u pola noći. :cool:

Ja ako sam dobro vidio, a valjda jesam, cijene na launchu su niže nego prošle godine? :)

ako imas novca za 1TB model, sta je problem kupiti jedan najkvalitetniji usb kabl (ima sigurno skupljih i od apple kabla)?
meni recimo su sve slike na telefonu i icloudu, komp mi ne sluzi za gomilanje slika. ni telefon mi ne sluzi za gomilanje junka, momenti vredni slikanja nisu na svakom cosku
A šta je problem da uz telefon od 1200+ eur dobiješ i normalan kabl a ne Aliexpress od 1 EUR? Šta ako moraš da kupuješ i punjač, znaci malo im je skoro 2000 eur, koliko će 1TB koštati, nego daj jos 100 za punjač i kabl?

I meni su sve slike ikada koje imam skoro na cloudu (ove analogne mu ostale da ih digitalizujem), ali ne radi se ovde ni o tebi ni o meni ni našim navikama nego o vrednosti kupovine. Znaci da odeš na sajt, naručiš najbolji model - e pa ne, moraš da kupiš još, nije dovoljno.

I jos ti ostane AE kabl koji je sada višak, e, toliko o eco - friendly motivima.

Tačno bolje i kabl da su izbacili, lepo uzmes taj USB-C od starih uređaja i koristiš nego ovo.

Za te pare je išao Huawei Porsche Edition, koga zanima šta se sve tu dobija, neka pogleda.

Revoluci
Znači kada više nemaš šta da izmisliš, vadiš USB-C iz rukava koji je već X godina standard. I na to dodaš Titanijum ili ne sećam se već koji materijal, zakuneš se da ga koristi NASA, i krajnje funjarski malo podigneš cene, i to nazoveš revolucijom. Hvala Bogu što polako izlazim iz Apple ekosistema, sem iPad-a koji ću zadržati samo zbog jedne aplikacije koja je Apple ekskluziva, i zbog koje ogroman broj ljudi ima njihove uređaje. I sada više niko ne može mi kaže da lupam jer nisam koristio njihove uređaje itd. Imam sve argumente u rukavu da me neko probudi u pola noći. :cool:
Revolucija je Apple Vision Pro. Sto se mobilnih telefona tice vidim samo nov cpu, gpu, kamere. Nema tu nista novo da se doda da se kaze wow. Dizajne ne racunam u inovacije dal ce da display bude savitljiv ili flip kad isto sve radi sto i obican phone.

nasao sam fakturu, 160k+pdv 23.09.22. (sa nekim popustom) 14 pro 256gb
mislim da je u toku godine poskupeo za oko 10k, nisam bas siguran

ljudi i dalje ne kapiraju, da bi oni vama najradije prodali samo govnjivi kabl od 1$ za 1000$, samo nazalost ne mogu, nisu ljudi tolko glupi i to bi najradije uradio i Apple i Samsung i svaki kinez da moze...posto to ne moze, onda postepeno pomeraju granice, da nadju optimalan nivo, kolko da daju, a kolko da im se vrati i sad smo dosli do toga, daju telefon i nista vise uz njega...i tu svako ima svoju politiku, neki kinez sto daje punjac i slusalice i masku i sta ti ja znam uz telefon, ne daje to jer je mnogo dobar i posten, nego jer misli da ce mu to najveci profit doneti, apple ima drugu logiku i eto...al ono sto pokazuje da je njihova logika tacna, je to sto je posle svi kopiraju, sto neko kaze taj Samsung je trebao da napravi duplo vecu kutiju i stavi dva punjaca unutra, da imaju mozga, nego brze bolji i oni izbacili, pa i svi ovi kinezi za njima

Tačnije 205k je bio 256 ip14p

al ono sto pokazuje da je njihova logika tacna, je to sto je posle svi kopiraju
To je vrlo pogrešna logika. Nije tačna, nego ljudi generalno prate šta neko uspešan radi, jer delegiraju razmišljanje tom nekom. Pretpostavljaju da je uvek u pravu.

Evo resio da prebacim sve slike i video na komp zbog backupa posto pustaju 17 veceras :D Bukvalno da narod ne kupuje obicnu 15ticu jer i dalje furaju 480mbit prenos.

1695054752229.png

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno