Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ista fora, raja nije morala da kupuje poluge i da se jebava sa njima, ovako average Joe pozove brokera koji mu to zavrsi i dobije napismeno da je kupio polugu (XY gr. zlata), i da ne mora da brine za lopove.
Samo, zlato je u funkciji hiljadama godina, BTC se tek rodio, vecina mase je nepismena i dalje.

Znam, samo sam se nadovezao jos malo, podsetio si me sa zlatom na par stvari.
Kad sam vec opet tu da dodam samo i ovo jos ... :D
Mislim da je taj news vec priced in, jer realno niko i ne misli da ce Blackrock biti odbijen, ostaje retail koji do sada nije bio u kriptu i koji ce da ga koristi kad se odobri, to je sad pitanje u kolikoj meri ce to biti.
Skocice sigurno, samo je pitanje koliko ce da padne BTC dok se konacno ne bude odobrio spot ETF.
Ali u svakom slucaju dolazi u pravo vreme, pred bull, koji bi mozda trebao da krene negde u ovo vreme sledece godine, mada realnije je da to bude negde u 2025.

Jel ste vas dvojica čuli za spot ETF za zlato i šta se tada dogodilo sa cenom zlata?

Cena zlata je krenula u bull market nakon sloma iz 2008., nemaju ETF-ovi sa tim nikakve veze. ETF-ovi su verovatno samo gušili cenu, jer su kroz trnge-frange mahinacije doneli na finansijska tržišta gomile fiktivnog zlata. Puno ljudi koji drže akcije ETF-ova nisu ni svesni da zapravo ne mogu da dobiju metal. Ali imamo temu o tome.

*molim te da ne porediš zlato sa btcom... i dalje ne kapiram sta dodaje na vrednost btcu jos jedan derivat...

*bilo ko, ne samo poslednji post pre

Cena zlata je krenula u bull market nakon sloma iz 2008., nemaju ETF-ovi sa tim nikakve veze. ETF-ovi su verovatno samo gušili cenu, jer su kroz trnge-frange mahinacije doneli na finansijska tržišta gomile fiktivnog zlata. Puno ljudi koji drže akcije ETF-ova nisu ni svesni da zapravo ne mogu da dobiju metal. Ali imamo temu o tome.
Da li znaš razliku izmedju Spot ETF i Futures ETF-a?

Po ovome što si napisao deluje da ne znaš.

Nemoj da se praviš pametan. Ako tvrdiš da su ETF-ovi uticali na cenu zlata, potvrdi to čartom.

A zlatu recimo koriste ETF-ovi, ili bi bar koristili da su stvarno setlled u zlatu. Bitcoinu apsolutno ne treba nikakav custodial servis, BTC je upravo napravljen sa idejom da niko ne treba da čuva tvoj čarobni pasulj, već ti je tvoj čarobni pasulj svuda i stalno dostupan. Ljudi se lože na finansijski derivat koji obesmišljava samu teoretsku svrhu Bitcoina u cilju promocije praktične svrhe Bitcoina, što su njegovi Ponzi ciklusi.

Cena zlata je otisla 350% nakon sto su odboreni ETF ako se isti scenario ponovi sa digitalnim zlatom cena BTC bi trebala biti oko 150 000

ash (1).jpg

Cena zlata je otisla 350% nakon sto su odboreni ETF ako se isti scenario ponovi sa digitalnim zlatom cena BTC bi trebala biti oko 150 000

E pogledaj sad lepo taj čart i vidi da je zlato već bilo u bull marketu. ETF tu nije doprineo ništa. Zlato je bilo krenulo zbog sloma 2000. i onda se potpuno otkačilo nakon sloma 2008.

Kažu da je zlato najbolji hedž protiv inflacije, ali to je samo uslovno rečeno tačno. Kada akcije rastu, zlato ne raste, iako se inflacija uvećava. Tek nakon sloma stock marketa, zlato kreće da raste i sve nadoknadi. Zato sam i krenuo da kupujem zlato u očekivanju sloma, pre toga sam išao na akcije i kripto.

Jeste, zlato je još pre postanka berze bilo predodredjeno da skoči tih godina, to nema nikakve veze sa Spot ETF-om.

Imaš u temi o zlatu lepo objašnjeno i obrazloženo kada, kako i zašto zlato skače. Pismen si, pa čitaj, ne moramo ovde o tome.

kako je to gold ETF podstakao rast cene zlata? kroz koji mehanizam?
Povecala se potrazanja za zlatom ,ponuda i potraznja odredjuje cenu
Recimo da si neki imucniji Amer i recimo hoces da dio svog portolija alociras u 30 kg zlata
Postavlja se pitanje gde i kako da cuvas kad kupis
Moras da iznajmis sef u banci a to kosta
Kako da to sigurno transportujes do banke moras da platis fimama koje se bave osiguranjem i zastitom
Mnogo je sve komplikovano
Ovako samo nazoves brokera i dobijes potvrdu a ETF to cuva i skladisti za tebe
Slicno je sa BTC mnogi zele da budu izlozeni ceni BTC i da dio svog portfolia alociraju u BTC ali ne znaju gde i kako kupiti,kako cuvati self castodi i ne zele da se sa tim zezaju
ovako ce samo nazvati brokera a bitcoin etf ce se postarati za ostalo

Ako se pitas zasto se btc dovodi u vezu sa zlatom moras da nadjes odgovor na pitanje sta je novac
Izdvoji malo vremena za citanje ,nabavi ovu knjigu Saifedeana Ammousa tu ces naci sve odgovore

Evo još malo pa sredina septembra, cena je u zadnjih mesec dana tu negde, malo gore malo dole taman da menjačnice dobro zarade na likvidaciji velikih poluga malih alavih trgovaca.
Za nešto više od 6 meseci je polovljenje koje bi trebalo da pokrene neki up trend, i potencijalan prelazak u bull market. Vidimo i dalje su podeljena mišljenja da li će biti taj veći pad (restart) kao 2020 covid ili neće biti, 2016-2017 nismo imali a 2020 jesmo tako da niko nezna niti može predpostaviti da li ćemo imati taj pad pre sledećeg ciklusa ili ne. Altovi i dalje traže neko svoje dno, neki su već možda i našli neki nisu, čekaju da btc ojača i krenu u svoje ludilo. Većai rast vrednosti tipa X10 i više pa cak i 50 i 100 može doći samo kroz altove, a i rizik je veći naravno.
Iskreno da gledamo ovaj momenat i upoređivanje današnje cene i za nekih max 2 godine večina u top 200 coina će biti u plusu od nekih x2 pa do x100 (primer doge x300 predhodni ciklus).
Opcija je i da krene cena ka gore do kraja godine pa onda bude veća korekcija pre polovljenja koja bi se smatrala tim restartom.
Sve u svemu smatram da kupovinom u ovom momentu može više da se dobije nego izgubi, možda bude i bolji ulaz a možda i ne bude tako da sam pre za vrabca u ruci a ne goluba na grani.

Povecala se potrazanja za zlatom ,ponuda i potraznja odredjuje cenu
Recimo da si neki imucniji Amer i recimo hoces da dio svog portolija alociras u 30 kg zlata
Postavlja se pitanje gde i kako da cuvas kad kupis
Moras da iznajmis sef u banci a to kosta
Kako da to sigurno transportujes do banke moras da platis fimama koje se bave osiguranjem i zastitom
Mnogo je sve komplikovano
Ovako samo nazoves brokera i dobijes potvrdu a ETF to cuva i skladisti za tebe
Slicno je sa BTC mnogi zele da budu izlozeni ceni BTC i da dio svog portfolia alociraju u BTC ali ne znaju gde i kako kupiti,kako cuvati self castodi i ne zele da se sa tim zezaju
ovako ce samo nazvati brokera a bitcoin etf ce se postarati za ostalo
o kom konkretno zlatnom ETFu pišeš?

DOT je na ivici provalije a ni ADA nije daleko od te ivice. SOL u neizvesnosti zbog FTX-a. Jos nije ni polovina septembra...

Lep dump na BTC-u. @sammy ,
Sammy, 4kom, da ili ne? 😁
Kao sto rece vlayza, da vidimo odbitak prvo, malo se odbio i izgleda da ce pokusati ponovo da probije, sad je dok ovo pisem 25.1
Inace da, 4+ kom. je plan, zakacicu ovde kupovinu kao i ranije, ali rekoh nedavno, ne bih iznad 24.2, tako da cekam barem tu cifru mada po svoj prilici verovatno ce da ide to jos dole, tako da za sada ne znam ni sam.
Videcu na 24.2, mislio sam da stavim order na toj cifri ali odustao sam i od toga, a jebg nesto mi tmurno market izgleda hahah
Kapiram nekih 23 - 23.5, bem li ga.
Fora je sto kad svi ocekuju dump desi se suprotno, pratim i razmisljam o tome svaki dan, mada nesto mi se i ne zuri.
Bio sam u guzvi nekoj danas tako da nisam nesto mnogo ni pratio sta se desava, osim sto sam video cene, sada cu malo da pogledam sta se pise kao i klipove Garetha i Benjamina, njihovo mislenje cenim.
btw rekao sam bio ranije da sam 85% u stejblu, sad pogledam i zapravo sam 93% , to altova sto imam popadalo i poremetilo procente :ROFLMAO:
Sta li ce tek sa njima biti ako/kada btc duboko zaroni ....

Gareth ulazi jace u btc na 20k, nakon toga DCA lagano kako bude padala cema dalje, neko dno vidi na 10k mada kaze da ne mora da znaci da ce toliko pasti.
Ne znam sa koliko inace ulazi, kaze da vec ima nesto malo BTCa, ne voli "all in" varijantu, to mu je glupo, tu se slaze sa @CTR99, objasnio je i zasto, mislim ok ima logike nije da nema, stvar izbora, nebitno.
Portfolio mu 65% btc, 25% eth, ostali altovi 10% (za koje kaze da mu nije vazno i da propadnu)
Njemu i Benjaminu bitna linija 24.8, tu je krenuo Blackrock ETF rally, ako to probije onda ide bunar.
U principu to je to, bearish obojica i downtrend do kraja godine.
Sto se mene tice ostaje "all in" opcija, kada osetim da je momenat za to, nije jos uvek, ima vremena, ne gori nigde, uci cu 100% u BTC sa 100k, pitanje je samo kad, ne mogu to trenutno da znam.
Nesto mi tih 20k daleko nekako, nije da je nemoguce naravno ali hmm, mozda ako prsne cela berza, krenu novi lockdowns i sl. , onda svakako.
Ovako da samo kripto tj. btc tek tako ode na 20k nisam siguran bas, videcemo.

na nekom drugom yt kanalu gde je Gareth predvidjao S&P na 3300 pa odustao od tog predvidjanja je bio odlican komentar:

'follow this guy at your own peril'

u se i u svoje kuse - kaze narodna poslovica!

Nemam pojma ko je taj Gareth ali cim mu je 40% protfolija u shitcoinima Gareth il je veliki kockar ili jos nije shvatio o cemu se ovde radi tako da mu nebih puno vjerovao
Do 10 k je moguce ali malo vjerovatno ,mozda ako dodje do velikog fuda nesto kao kovid pad iz marta 2020 ili manipulacije kitova i cedjenja suve drenovine

Ma naravno, mozda sam ostavio taj utisak da slepo pratim sta on prica, daleko od toga, stvar je u tome da ne pratim bukvalno nikog drugog osim njega i Benjamina.
Nemam puno vremena a i iskreno jedini mi izgledaju ozbiljno, bez glupavih thumbnailova i cini mi se da pricaju kako stvari stoje a ne da su stalno bullish i da stavljaju "btc to 150k" u naslov videa da bi masa kliktala na to.
Rekao sam bio da njihovo misljenje cenim, ne i da postupam kako oni misle. Niti se slazem 100% sa svime sto njih dvojica govore.
Pratio sam ranije sve i svasta ali ova dvojica su za pojedine suvo zlato, meni barem, sto ne mora da znaci da sam u pravu.

Treba covek sam da donosi zakljucke, evo recimo rekoh sinoc bas da kad svi misle da sledi dump desi se uspon, i eto .. kad sam to napisao bilo je 25.1, sad je 26.1 :D

Ima gomila tih youtubera koji se bave tehnickom analizom.analiziraju chartove i paterne ali rijetko je naci dobar kanal koji se bavi fundamentalnom analizom
Na nasem jeziku ima ovaj youtube kanal jako dobar gde se moze svasta nesto pametno cuti i nauciti https://www.youtube.com/@dvadesetjedan

misliš da si duhovit?

ja bih dobio ban na 10 dana za ovakav post, ali admin i ti imate isti pogled na market pa je ljubav tu..

Ako nesto ne razumes oko bitcoina imas temu opste diskusije. Ako tamo ne dobijes odgovor, imas google.

Admin ima pogled da nemaš pojma o osvnovnim stvarima, ako neko deli isto misljenje imamo isti pogled.

Jos jednom prozivanje moderacije bez ikakvog razloga i bice ti poslednji post u temi.

Ako nesto ne razumes oko bitcoina imas temu opste diskusije. Ako tamo ne dobijes odgovor, imas google.

Admin ima pogled da nemaš pojma o osvnovnim stvarima, ako neko deli isto misljenje imamo isti pogled.

Jos jednom prozivanje moderacije bez ikakvog razloga i bice ti poslednji post u temi.
Znači da član ipak može drugog da isproziva da postavlja glupa pitanja, a da ne obrazloži zašto je pitanje glupo...?

Za sva pitanja koja ti nisu jasna. Samo postavis > Sta predstavlja BTC ETF i kako moze uticati na cenu , a ne > hoce li mi neko objasniti magicne moci BTC-a.
Ni jedan clan ti nece napisati da je pitanje glupo, ako pitanje lepo postavis, vec ce ti vecina objasniti sta predstavlja i na koji nacin utice na cenu.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno