Šta je novo?

AliExpress - ŠTA DA KUPIM? (i komentari - iskustva u vezi predloženih proizvoda)

Za par evra više imaš punjač za laptop, više telefona, a svakako i ako ga koristiš za jedan telefon, radi sa manje od 50% kapaciteta, manje se greje itd. Imaš na prethodnim stranicama, kačio sam link, baseus 65w sam platio oko 18.5e.

Mislio sam pre nešto od 5-6e, 25w samo za taj samsung. Trenutno mi ne treba jači, niti za više uredjaja. Vidim da se prodaju neki 'samsung original' za 6-7e, ne znam valja li to. Eventualno neki od 33w za 3 uredjaja do 10e

Mislio sam pre nešto od 5-6e, 25w samo za taj samsung. Trenutno mi ne treba jači, niti za više uredjaja. Vidim da se prodaju neki 'samsung original' za 6-7e, ne znam valja li to. Eventualno neki od 33w za 3 uredjaja do 10e
Ne znam čemu štednja na punjacu... Jel beše u CG ili gde čovek kupio na aliju punjač, zapalio mu se S20.

Daju ljudi 500e na telefon i onda problem dati 20-30e na punjač.

Preporuka za ovaj:

Just found this amazing item on AliExpress. Check it out! US $35.27 44% Off | Anker Nano II USB C Charger 65W GaN II 715 charger PPS Fast phone Charger for MacBook Pro/Air Galaxy S20/S10 for Galaxy xiaomi

Pitanje vezano za promenljive cene na AE.
U roku od pola sata, bacim pogled na poslednje dve strane ove teme kako bih pokupio preporuke za neki punjač. Okomim se na Baseus 65W.

Normalno pretraživao AE app (podešeno $ za valutu), gde na prvu SuperDeals pokazivao cenu oko 18.5$ (šteta što ne uhvatih screenshot).
U narednih 10 min. link koji je kolega postavio pokazuje 16.34€ (17.64$).
Kada kliknem na link, na trenutak se otvori pretraživač gde se cena vidi u dinarima - 1773 RSD, da bi na kraju, preko app, cena skočila čak na 20.37$.

Dakle, isti artikal u istoj prodavnici, prvobitno video cenu 18.5$, na link-u stoji ~17.6$, a sada mi pokazuje 20.4$.

Ništa mi nije jasno.
Ako je već bilo razmatranja, ili je suviše kompleksno za objašnjavati, zanemarite moju poruku.

Ukratko, oko 9 ujutru se osvežavaju akcije, valjda postoji određeni broj komada za svaki artikal po nekoj ceni, pa se onda cena menja. U suštini, u 9 ujutru (po našem vremenu) gledaj da kupiš šta te zanima.

Kad gledas kao gost (neregistrovan), vidis cenu za prvu kupovinu pri registraciji.

Kad gledas kao registrovani korisnik nakon te pocetne kupovine, vidis to sto uglavnom vidis.

Uz to, cene menjaju stalno a ponekad vrte cenu gore dole u sat vremena vise puta.

Konkretno za Baseus 65W, orjentaciono gledas da ga uzmes kad mu je cena oko 1900-2000 din jer mu je to neka prihvatljiva cena sa popustom.

Inace ima i ovaj Anker 65W, ko hoce skupo i da ne razmislja, mislim da je u mobilnoj aplikaciji jos jeftiniji.

1693659583875.png

Ne znam čemu štednja na punjacu... Jel beše u CG ili gde čovek kupio na aliju punjač, zapalio mu se S20.

Daju ljudi 500e na telefon i onda problem dati 20-30e na punjač.

Nije problem ako zaista treba. Ja sam mislio nesto ovako, ranije su dosta hvalili ovde essager
Just found this amazing item on AliExpress. Check it out! €9.90 57%OFF | Essager 33W GaN USB C Charger Digital Display PD Fast Charging For iPhone 13 12 Max Pro iPad For Xiaomi Poco Samsung Charger Es

Edit: ne pokazuje dobru cenu, na aliju je 9. 9 evra

Prilozi

• IMG_20230902_154246.jpg
    IMG_20230902_154246.jpg
    77 KB · Pregleda: 57
Nije problem ako zaista treba. Ja sam mislio nesto ovako, ranije su dosta hvalili ovde essager
Just found this amazing item on AliExpress. Check it out! €9.90 57%OFF | Essager 33W GaN USB C Charger Digital Display PD Fast Charging For iPhone 13 12 Max Pro iPad For Xiaomi Poco Samsung Charger Es

Edit: ne pokazuje dobru cenu, na aliju je 9. 9 evra
Anker, ugreen ili Baseus. Ništa drugo. Punjači nisu naivni, ali ljudi misle da je to sitnica.

Za zavrsetak diskusije o punjacima.

Ako je macka presla preko tastature i tako su dobili naziv brenda - preskoci.

Ako je jedini review tog punjaca neki azijat koji snima digitronom - preskoci.

Jedino sto moze da obmane coveka jesu "revieweri" koji kao nesto testiraju a zapravo preskoce neke jako bitne detalje jer gomila tih punjaca ce da radi ali nece biti dobri i dalje iz x razloga.

Ovaj klip iznad sa punjacima sam kacio i ja ranije, a evo jos nekih da se vidi sta je review a ne "uboo sam ga - radi - super je".

AllThingsOnePlace - Isti taj kanal od iznad - ne otvara punjace ali zato testira ponasanje i istinitost karakteristika. Ima i odlicnu listu usb kablova koje je testirao na sajtu

https://www.allthingsoneplace.com/usb-cables-1 - pa ako trazite specificni kabl sa odredjenim karakteristikama (protok itd) - gledajte tu

ChargerLab - ne zalaze u to kako radi, polome ga da vide sta je unutra, tako da je ovo neutralni teardown kanal - gledaju deo po deo - odlicno da se vidi sta je unutra

DiodeGoneWild - lomi ove "original" Samsung punjace a i mnoge druge koje mu poklanjaju gledaoci. Objasnjava zasto ne valjaju (ili valjaju) i lomi i tu i tamo neke od kvalitetnijih a uz to ih testira ponekad i satima. Tako se vidi kako popustaju i zapale se/crknu/krenu da se pale i gase iako inicijalno rade ok. Testirao je i neke uredjaje iz Lidla + je entuzijasta jer ima neke matore televizore, osciloskope i slicno koje popravlja i usput objasnjava kako sta radi, koga to zanima jako dobar kanal

Ima ih jos ali ovi su dobri za referencu. To bi bilo to

Jel ima neko da preporuci neke setove za otvaranje laptopova, telefona za neku kucnu upotrebu, nista profi.
kao na primer ovaj na slici ispod.
1693849852499.png

80 posto stvari aliexpress ne šalje za Bosnu ili je poštarina 100 eura

Treba mi preporuka za laptop sleeve 14" i na sta da obratim paznju kada biram?
Takodje bi neki bezicni mis porucio za laptop, da ima mogucnost da se ugasi posle neaktivnosti.
Da pitam jos jednom pa ako nema komentara probacu da odaberem nesto od ovoga sto sam video da ima u ponudi

Jel si probao i preporučuješ?

Nisam još probao, naručio sam, ali verujem da je set više nego dobar za taj novac.

Takvi setovi su sasvim korektni, ALI samo ako ne otvarate redovno laptopove, jer se brzo pojedu i pokažu kvalitet. Kome treba za servis i slično, ima stalno da kupuje ili da kupi bolje kad-tad.
Ono što vam mogu reći jeste da nećete sve odatle koristiti, već možda 20% stvari. I kada se tih 20% stvari pojede, polomi, pokvari, odete na Ali i naručite pakovanje toga što najviše koristite.

Hvala, trebao bi mi sa 2 usb A i ne bitno bar jedan usb C. Znači mogu da tražim i jači punjač od 30w iako telefon ne podržava toliko?

iPhone 13 mini - 18W punjenje
Redmi Note 12 - 33W

Moze i Toocki GaN 67W

bt.jpg

Od 65w ne mogu da nadjem nikako da ima dva A porta i 1c, samo obrnuto, jedino ima od 100w pa na gore.

I iPhone i Xiaomi mogu da se pune sa C porta , ali nece bas sa svakim
kablom

Vrh Dno