Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sta je ovo ljudi moji? Danas (a danas je subota) u 17:30 mi stigla SMS poruka iz poste da je posiljka na Paketomatu (inace nema pracenje u Srbiji). Ja nikad nisam bio na paketomatu i citam uputstvo na internetu i ajde da probam da pozovem broj iz poruke da vidim sta se desava i jedva sam cuo neku kako kaze "Pretisnite 1", ja pretisnem a ono neki sum se cuje i prekinem poziv, vidim skinulo mi ~50 dinara kredit. Nakon pola sata odem do Paketomata, pozovem ponovo broj, kad sad kaze nemate posiljku, zeljno iscekujemo vasu narednu postu. Kako ovo? Evo vratio sam se kuci i pokusavam ove druge opcije i sve pokazuje da je podignuta posiljka. :cry:

Poenta zvanja broja je da budes kod paketomata, pracenje nije bitno za paketomat jer radnik poste skenira kod i tebi stigne info sms-om i/ili na Viber.

Po svemu sudeci castio si nekog gratis paketom jer si brzoplet bio.

Dobro, da znam za ubuduće. Inace jos jedna, jos jeftinija posiljka stigla u Srbiju (kabli za punjac), kad i ova (ulozak za patike) i cekam da vidim da li ce da donese postar ili ce da ubaci u Paketomat. Ali od sada cu da pozivam samo kad sam pored Paketomata. Inace, svaki poziv kosta 40-50 dinara, skupo. Mozda su druge varijante jeftinije?

Imaš aplikaciju koja se zove direct4.me, napraviš nalog, pristigne ti obaveštenje da imaš paket, dođeš ispred paketomata, skeniraš qr kod, približiš telefon paketomatu 5 sekundi, otvori se paketomat i uzmeš paket. Sve džabe.

Samo jos nesto da pitam, jel na paketomat salju samo pakete za koje ne mora da se plati postarina? Znaci robu male vrednosti?

samo neregistrovane pakete salju u paketomat,i obavezno pojacaj zvuk na telefonu sa strane pre nego sto skeniras QR kod.

Moja NL pošiljka nije na poštinom sajtu još, ali sajt NL pošte piše da je došao u Srbiju danas, ne deluje kao fake status. Čisto informativno - 21-og poručeno. Imam još jedan NL paket, al deluje da je još u Kini, da li zbog nevremena ili gužve, ne znam

Dobro, da znam za ubuduće. Inace jos jedna, jos jeftinija posiljka stigla u Srbiju (kabli za punjac), kad i ova (ulozak za patike) i cekam da vidim da li ce da donese postar ili ce da ubaci u Paketomat. Ali od sada cu da pozivam samo kad sam pored Paketomata. Inace, svaki poziv kosta 40-50 dinara, skupo. Mozda su druge varijante jeftinije?
Vrlo je moguće da su obe bile u paketomatu ako su u istoj turi stigle iz Madjarske. Uglavnom zalepe par komada zajedno i skeniraju jednu za koju dobiješ poruku.

A kako pisete broj telefona prilikom kupovine? Na Aliju ima pozivni za SRB +381 i ja naravno dodam 651234567... cini mi se da na paketu ima samo taj broj, bez nule ili celog prefiksa (+381). Kako onda dobijem poruku ako postar samo skenira kod?

Meni na svim paketima stoji 6x bez vodece nule jer sam i ja isao logikom +3816X ali poruke stizu ipak. Verovatno nasi tretiraju brojeve i sa i bez nule kao brojeve sa nulom pa stize regularno.

Meni piše 00381 na aliju.
Koliko znam + može da bude 00 ili 99, zavisi.

Edit, nisam obratio pažnju šta je pisalo na paketima. Treba da stigne još jedan pa ću da proverim. Stignu mi ovako uredno SMS-ovi.

Imaš aplikaciju koja se zove direct4.me, napraviš nalog, pristigne ti obaveštenje da imaš paket, dođeš ispred paketomata, skeniraš qr kod, približiš telefon paketomatu 5 sekundi, otvori se paketomat i uzmeš paket. Sve džabe.
Aplikaciju nikako ne otvarati ako nisi pred paketomata jer imas fore samo mislim 15 minuta
meni posta salje na viber

Prilozi

• viber_slika_2023-09-03_21-42-23-894.jpg
    viber_slika_2023-09-03_21-42-23-894.jpg
    92.6 KB · Pregleda: 44
Možeš da otvoriš aplikaciju gde hoćeš i koliko hoćeš.
Za samo otvaranje paketomata moraš da budeš ispred njega naravno.
15 minuta imaš fore da ponovo otvoriš paketomat od momenta kada je otvoren. Valjda ako nećeš da primiš pošiljku ili šta znam zašto.

zato sto nasa posta koristi neki prastari sistem, pa drugi sistemi ne znaju sta se desava jer nema novijeg statusa jako dugo

Ja sam stupio u kontak s vlasnikom i dobio ovakav odgovor. Uz ovo mi je posalo i prilozen status pracenja posiljke gde je poslednji put obnovljen 30.06, ali naravno to nije tacno, jer na alatu za pracenje (https://parcelsapp.com/en/tracking/) se lepo detaljno vidi sve, mnogo detaljnije nego na alatu na postinom sajtu i tu je zadnji status promenjen 25.07.
Ostaje mi samo da cekam da mu se vrati paket, problem je to sto meni to treba relativno brzo i ne mogu da cekam da se skroz resi, jer ko zna kad ce, pa moram poruciti ponovo...

Pogledajte prilog 398930
Samo da javim svima i zahvalim se na pomoci. Ako nekome znaci i ako s seca pitanja i tematike nakon sto je moja posiljka koja je vece vrednosti vracena nazad, ispostavilo se zbog nekompletne adrese, nakon sto sam zatrazio refund i u dve recenice objasnio sta je problem, dobio sam novac nazad u roku od 3 dana.

Tek danas su poceli da raspakuju transportne vrece prosledjene
30.08 iz Budimpeste

( UPU - Departure from outward office of exchange BUDAPEST )

uh.jpg

Kad li ce da raspakuju one prispele 02.08.? :D Bio sam i do poste, nema je ni tamo, mislim da je to to, definitivno nece stici. nego, pitanje je da li bih mogao refund da dobijem s ozbirom na status (Arrived at local delivery center) ..?

da li neko zna koliko kosta postarina nase poste ako bi vratio za Kinu brzi punjac,da li mi se isplati da ga vracam jer punjac nije brzi,vec puni na 5V?

Pozdrav ljudi,

Da li vam deluje normalno da je pošiljka na statusu za carinu već duže vreme?IMG_3099.jpeg

LA04...HU poručena 22.8.

IMG_3899.jpeg

1693923809353.png

170 dolara, svestan sam da ide na carinjenje, samo mi je nejasno to što sam po screenshotovima ostalih članova ovde primetio da uglavnom iz ovog statusa predje u sledeći za maks 2-3 dana. Meni je to malo čudno
Može da bleji i mesec dana na carini naši su nepredvidivi nekad brzi i ekspeditivni nekad prespori, nemoj se ništa čuditi :/

Kako ja ne vidim nigde LA…HU pošiljku sem na Cainiao praćenju u Ali aplikaciji?

Par dana nakon što dobiješ status kod kineza arrived at local delivery center ćeš moći da pratiš status u Srbiji na poštinom trackeru.

Meni danas stigle slušalice, poručene 21.08., išlo preko Holandije.

Imam još jedan paket preko Holandije, poručen 24.08. (uveče), al deluje da će on tek za 7-8 dana, po trenutnim statusima.

Isto stigao i paket iz Mađarske - od 21.08., sa praćenjem, neka sitnica za 30 centi, čudi me da je imala praćenje uopšte.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno