Za zavrsetak diskusije o punjacima.
Ako je macka presla preko tastature i tako su dobili naziv brenda - preskoci.
Ako je jedini review tog punjaca neki azijat koji snima digitronom - preskoci.
Jedino sto moze da obmane coveka jesu "revieweri" koji kao nesto testiraju a zapravo preskoce neke jako bitne detalje jer gomila tih punjaca ce da radi ali nece biti dobri i dalje iz x razloga.
Ovaj klip iznad sa punjacima sam kacio i ja ranije, a evo jos nekih da se vidi sta je review a ne "uboo sam ga - radi - super je".
AllThingsOnePlace - Isti taj kanal od iznad - ne otvara punjace ali zato testira ponasanje i istinitost karakteristika. Ima i odlicnu listu usb kablova koje je testirao na sajtu
https://www.allthingsoneplace.com/usb-cables-1 - pa ako trazite specificni kabl sa odredjenim karakteristikama (protok itd) - gledajte tu
ChargerLab - ne zalaze u to kako radi, polome ga da vide sta je unutra, tako da je ovo neutralni teardown kanal - gledaju deo po deo - odlicno da se vidi sta je unutra
DiodeGoneWild - lomi ove "original" Samsung punjace a i mnoge druge koje mu poklanjaju gledaoci. Objasnjava zasto ne valjaju (ili valjaju) i lomi i tu i tamo neke od kvalitetnijih a uz to ih testira ponekad i satima. Tako se vidi kako popustaju i zapale se/crknu/krenu da se pale i gase iako inicijalno rade ok. Testirao je i neke uredjaje iz Lidla + je entuzijasta jer ima neke matore televizore, osciloskope i slicno koje popravlja i usput objasnjava kako sta radi, koga to zanima jako dobar kanal
Ima ih jos ali ovi su dobri za referencu. To bi bilo to