Stoga samo XIAOMI 👍😃🤣Kao uređaj jeste najbolji...ali ni oni nisu bolji od Xiaomija po pitanju softvera i ažuriranja
Stoga samo XIAOMI 👍😃🤣Kao uređaj jeste najbolji...ali ni oni nisu bolji od Xiaomija po pitanju softvera i ažuriranja
Nije problem samo kašnjenje sa ažuriranjem....mislim da je Motorola šampion sa kašnjenjem ažuriranja na starijim uređajima...meni je veći problem to što posle ažuriranja na sledeću verziju androida kod Xiaomi telefona mora da se uradi factory resetU ovom cenovnom rangu (ako izuzmemo samsung) svi kasne sa updateima..
Eto, i ovaj (sada već čuveni) Redmi Note 10 Pro počinje ozbiljno da kaska..
Ima dosta korisnih opcija i za ovih par godina sam se navikao na MIUI pa mi to nedostaje na drugim telefonima...ranije sam koristio Motorole pa su mi posle nedostajale neke njihove korisne stvari, tresao sam Mi 11 lite 5g u pokušaju da uključim lampu 😁Da ne ispadne samo da 'mračim', ima jedna vrlo korisna funkcija na Rn10Pro, koja je nekako opstala i do danas.
Reč je o 'snapshot-scroll' funkciji koja je lepo funkcionisala
Potpuno si u pravu .Vrlo jasno se pravi ogroman jaz po pitanju ciljnih grupa.
A između..
Ogromna rupa veličine skoro 250 eur u odnosu na 'povoljniji' niżi segment...
Faktički od 500 - pa nagore tek počinje iole ozbiljna podrška, koliko toliko fluidan i pouzdan rad uređaja - za vreme predviđeno za trajanje uređaja..
Nema tu iznenađenja, niti proboja...
Jezivo raslojavanje bez obzira na robnu marku..
Custom romovi, patch-evi...
S*anje.
A onda..
Korisniku puk'ne film...
Daj novo...
Kupuje se novi 'super povoljni uređaj' koji realno ima podršku - ni godinu dana..
I tako u krug..
Čisto hardverski gledano, svaki korisnik je nagurao fioke uređajima koji bi mogli skoro bez trzanja da pariraju za 90% potreba tipa mreže, igrice, poslovne aplikacije itd...
Zašto se ide na novi uređaj?
Vrlo prosto.
Softverski se 'osakati' taman toliko da počne da zapinje, koči ili postane nestabilan i nebezbedan..
Ma duże mi traju patike za 'mali fudbal'..
Zašto se ide na novi uređaj?
Vrlo prosto.
Softverski se 'osakati' taman toliko da počne da zapinje, koči ili postane nestabilan i nebezbedan..
Ma duże mi traju patike za 'mali fudbal'..
Poštovani ,Pozdrav ekipi, već 4god i više sam zadovoljni korisnik mi 9T modela, na žalost autonomija baterije se prepolovila i pošto nikada nisam radio hard reset malo se i usporio. Prvo sam gledao da pojurim neku ,,originalnu,, bateriju koja nije bajata i zamenim, al možda ne bi bilo loše preći na noviji android.
U kratkim crtama, gledao sam neku listu po trajanju baterije, uporedio verzije androida, veličinu telefona, amoled, nfc, cenu, i došao do redmi note 10 pro.
Odmah da naglasim 3 stvari su mi bitne:
- da je softverski stabilan u radu
- da ne crpi bezveze bateriju
- da radi osnovnu funkciju telefona a to je da me sagovornik čuje kako treba i ja njega
Kroz neke komentare što ovde , što na mobilnom svetu, gsm areni, vidim da su ljudi ili prezadovoljni ili im je katastrofa zbog update-a na neki od miui verzija.
Da se ne vraćam na čitanje 50 stranica u nazad, da li bi neko ko ga koristi barem godinu-dve i prošao je te nadogradnje mogao da mi kaže da li ga preporučuje u mom slučaju ili ne, i na šta da obratim pažnju ako ga uzimam, da li uzimati EU verziju, global, ne nadogradjivati ne neki miui il šta već.
Hvala
Ne bih da polemišem ali, na ovom thread-u nije reč o ciljnoj grupi koju interesuju statusni simboli..Ne, vec zato sto ljudi zele da se pohvale novim telefonom. Zato sto je to vecini korisnika statusni simbol. Sva druga prica je jeftino pravdanje svog postupka - kupovine.
Da, hvala, sada razumem, zato sto nema redovnih azuriranja, telefoni postaju neupotrebljivi i moraju novi da se kupuju. Sta da se radi, zavera...Treba razumeti i to, da dosta ljudi koriste ovakve uređaje i u poslovne svrhe.
Tada su fluidnost, stabilnost i bezbednost jako bitna stvar.
Isti problem imam i ja.Posle update-a mi se cinida mi cesto zabaguje tastatura u nekim trenucima. Npr, krenem da kucam i ne izbaci mi pae karaktera i onda sve odjednom. Taj prekid traje mozda sekundu i nisam zakljucio da ima neko pravilo... Sta mogu da uradim sem reset?
Koristim gboari
Imam sličan problem kada ukucavam neki broj za pozivanje kao da ima " kratki bag " ili bolje rečeno da biranje broja duže traje .Isti problem imam i ja.
To je korektno maxJa sam moj prodao za 15000. A za slične pare sam pre dve i po godine prodao i Samsunga A50.
Daš 300 evra za telefon, a prodaš ga za 120-130. Dobro je da se izvuče i toliko.
Realno on vredi i više ali modeli koji su izašli prepolovili su i tu vrednost .To je korektno max
Probaj da promenis region u dodatnim podesavanjima. Meni je na Poco X5 Pro region podesen na Srbiju, kad sam promenio na Ujedinjeno Kraljevstvo, momentalno je dobio update. Dok skine i odradi azuriranje pre restarta, mozes da vratis stari region.Pokušah na kraju i hard reset...i ništa..
Ostade još uvek na miui 14.0.2.0.
Davno probani svi regioni.. Svejedno, hvala na predlogu..Probaj da promenis region u dodatnim podesavanjima. Meni je na Poco X5 Pro region podesen na Srbiju, kad sam promenio na Ujedinjeno Kraljevstvo, momentalno je dobio update. Dok skine i odradi azuriranje pre restarta, mozes da vratis stari region.
Nece ovo da prodje..Probaj da promenis region u dodatnim podesavanjima. Meni je na Poco X5 Pro region podesen na Srbiju, kad sam promenio na Ujedinjeno Kraljevstvo, momentalno je dobio update. Dok skine i odradi azuriranje pre restarta, mozes da vratis stari region.
Isto i kod mene mislio sam da tripujem , kad ono ...Loše je što nam se to dešava ali dobro je što si javio možda nam neko savetom pomogne !?😄A jel uspeo neko da resi problem sa tastaturom nakon update-a a bez factory reseta? Evo upravo mi se desilo 2x dok sam kucao ovu poruku. Kursor treperi a slova ne izadju jedno sekundu-dve pa se pojave odjednom sta sam kucao "u prazno"
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari