Šta je novo?

Redmi Note 10 / 10 Pro

U ovom cenovnom rangu (ako izuzmemo samsung) svi kasne sa updateima..
Eto, i ovaj (sada već čuveni) Redmi Note 10 Pro počinje ozbiljno da kaska..
Nije to slučajno, niti stvar njihove lenjosti..
Sve je to namerno.
Uostalom, razmislite logično - Kome bi onda prodavali višu srednju klasu?
Pa pogledajte koji procesor se nalazi u 'novom' Redmi Note 12 pro 4g modelu?
Isti..
Dakle... Sve je jasno..
Na našem tržištu u ovom cenovnom segmentu trenutno vlada dosadno ništavilo..

Da ne ispadne samo da 'mračim', ima jedna vrlo korisna funkcija na Rn10Pro, koja je nekako opstala i do danas.
Reč je o 'snapshot-scroll' funkciji koja je lepo funkcionisala u chrome-u međutim, u nekom od update-a ona je naprosto nestala.
Rešenje je vrlo jednostavno, a ja se unapred izvinjavam ukoliko je to rešenje na nekom od ovakvih foruma već obrađeno :
Umesto Chrome-a potrebno je istu stvar pokušati pomoću Mi Browser-a.
I voila.. Imate snimljenu web stranicu kao dugačku sliku!
Naravno, postoje nedostaci:
1. Ako takvu sliku pošaljete nekom non-šaomi korisniku preko viber-a, najčešće mu bude nečitljivo (neće im pomoći ni podizanje kvaliteta downlad-ovanih slika u viberu na max)
2. Postoji i ograničenje za dužinu web-stranice, što znači to da će neke ektremno duge stranice biti odsečene..
Da rezumiram, vrlo korisna stvar, ukoliko želite da trajno sačuvate nešto sa net-a..

U ovom cenovnom rangu (ako izuzmemo samsung) svi kasne sa updateima..
Eto, i ovaj (sada već čuveni) Redmi Note 10 Pro počinje ozbiljno da kaska..
Nije problem samo kašnjenje sa ažuriranjem....mislim da je Motorola šampion sa kašnjenjem ažuriranja na starijim uređajima...meni je veći problem to što posle ažuriranja na sledeću verziju androida kod Xiaomi telefona mora da se uradi factory reset
Da ne ispadne samo da 'mračim', ima jedna vrlo korisna funkcija na Rn10Pro, koja je nekako opstala i do danas.
Reč je o 'snapshot-scroll' funkciji koja je lepo funkcionisala
Ima dosta korisnih opcija i za ovih par godina sam se navikao na MIUI pa mi to nedostaje na drugim telefonima...ranije sam koristio Motorole pa su mi posle nedostajale neke njihove korisne stvari, tresao sam Mi 11 lite 5g u pokušaju da uključim lampu 😁

Vrlo jasno se pravi ogroman jaz po pitanju ciljnih grupa.
A između..
Ogromna rupa veličine skoro 250 eur u odnosu na 'povoljniji' niżi segment...
Faktički od 500 - pa nagore tek počinje iole ozbiljna podrška, koliko toliko fluidan i pouzdan rad uređaja - za vreme predviđeno za trajanje uređaja..
Nema tu iznenađenja, niti proboja...
Jezivo raslojavanje bez obzira na robnu marku..
Custom romovi, patch-evi...
S*anje.
A onda..
Korisniku puk'ne film...
Daj novo...
Kupuje se novi 'super povoljni uređaj' koji realno ima podršku - ni godinu dana..
I tako u krug..
Čisto hardverski gledano, svaki korisnik je nagurao fioke uređajima koji bi mogli skoro bez trzanja da pariraju za 90% potreba tipa mreže, igrice, poslovne aplikacije itd...
Zašto se ide na novi uređaj?
Vrlo prosto.
Softverski se 'osakati' taman toliko da počne da zapinje, koči ili postane nestabilan i nebezbedan..
Ma duże mi traju patike za 'mali fudbal'..

Vrlo jasno se pravi ogroman jaz po pitanju ciljnih grupa.
A između..
Ogromna rupa veličine skoro 250 eur u odnosu na 'povoljniji' niżi segment...
Faktički od 500 - pa nagore tek počinje iole ozbiljna podrška, koliko toliko fluidan i pouzdan rad uređaja - za vreme predviđeno za trajanje uređaja..
Nema tu iznenađenja, niti proboja...
Jezivo raslojavanje bez obzira na robnu marku..
Custom romovi, patch-evi...
S*anje.
A onda..
Korisniku puk'ne film...
Daj novo...
Kupuje se novi 'super povoljni uređaj' koji realno ima podršku - ni godinu dana..
I tako u krug..
Čisto hardverski gledano, svaki korisnik je nagurao fioke uređajima koji bi mogli skoro bez trzanja da pariraju za 90% potreba tipa mreže, igrice, poslovne aplikacije itd...
Vrlo prosto.
Softverski se 'osakati' taman toliko da počne da zapinje, koči ili postane nestabilan i nebezbedan..
Potpuno si u pravu .
Nažalost ili tragamo za novim ili softverski prestane podrška ( ma da realno mnogi telefoni iz 2021 imaju još podršku ) ,ali šta je tu je ...
Mnogo je bolje uvek dati neku hiljadu preko za dobar android telefon , nego istu potrošiti u neku drugu stvar 😀

Vrlo prosto.

Ne, vec zato sto ljudi zele da se pohvale novim telefonom. Zato sto je to vecini korisnika statusni simbol. Sva druga prica je jeftino pravdanje svog postupka - kupovine.

Pozdrav ekipi, već 4god i više sam zadovoljni korisnik mi 9T modela, na žalost autonomija baterije se prepolovila i pošto nikada nisam radio hard reset malo se i usporio. Prvo sam gledao da pojurim neku ,,originalnu,, bateriju koja nije bajata i zamenim, al možda ne bi bilo loše preći na noviji android.
U kratkim crtama, gledao sam neku listu po trajanju baterije, uporedio verzije androida, veličinu telefona, amoled, nfc, cenu, i došao do redmi note 10 pro.
Odmah da naglasim 3 stvari su mi bitne:
  • da je softverski stabilan u radu
  • da ne crpi bezveze bateriju
  • da radi osnovnu funkciju telefona a to je da me sagovornik čuje kako treba i ja njega

Kroz neke komentare što ovde , što na mobilnom svetu, gsm areni, vidim da su ljudi ili prezadovoljni ili im je katastrofa zbog update-a na neki od miui verzija.
Da se ne vraćam na čitanje 50 stranica u nazad, da li bi neko ko ga koristi barem godinu-dve i prošao je te nadogradnje mogao da mi kaže da li ga preporučuje u mom slučaju ili ne, i na šta da obratim pažnju ako ga uzimam, da li uzimati EU verziju, global, ne nadogradjivati ne neki miui il šta već.

Hvala

Pozdrav ekipi, već 4god i više sam zadovoljni korisnik mi 9T modela, na žalost autonomija baterije se prepolovila i pošto nikada nisam radio hard reset malo se i usporio. Prvo sam gledao da pojurim neku ,,originalnu,, bateriju koja nije bajata i zamenim, al možda ne bi bilo loše preći na noviji android.
U kratkim crtama, gledao sam neku listu po trajanju baterije, uporedio verzije androida, veličinu telefona, amoled, nfc, cenu, i došao do redmi note 10 pro.
Odmah da naglasim 3 stvari su mi bitne:
  • da je softverski stabilan u radu
  • da ne crpi bezveze bateriju
  • da radi osnovnu funkciju telefona a to je da me sagovornik čuje kako treba i ja njega

Kroz neke komentare što ovde , što na mobilnom svetu, gsm areni, vidim da su ljudi ili prezadovoljni ili im je katastrofa zbog update-a na neki od miui verzija.
Da se ne vraćam na čitanje 50 stranica u nazad, da li bi neko ko ga koristi barem godinu-dve i prošao je te nadogradnje mogao da mi kaže da li ga preporučuje u mom slučaju ili ne, i na šta da obratim pažnju ako ga uzimam, da li uzimati EU verziju, global, ne nadogradjivati ne neki miui il šta već.

Hvala
Poštovani ,
Oni koji se žale na Xiaomi note 10 pro ne znam šta očekuju od telefona .
Mnogi kada je u pitanju Xiaomi note 10 pro kažu : " odnos cene i kvaliteta " apsolutno ne stoji to već je telefon iz 2020 godine i uveliko sada u sredini 2023 i funkcioniše za primer .
Telefon treba da ima osnovne funkcije da sve što ima radi , da nema bagova, da može imati proširenje memorije , bolju kameru , veći displej , bolje osvežavanje , brže punjenje sve to ima Xiaomi note 10 pro .
Naravno za više para može se uzeti Xiaomi note 12 pro ili Honor 70 pa i 90 ko baš želi da koristi malo jači model sa sličnim funkcijama .
Pitanje je za šta mobilni telefon služi i šta korisnik želi njime postići .Ako je mobilni telefon uzet da olakša komunikaciju a ne pre platiti telefon onda ste na pravom mestu i uzimate slobodno Xiaomi note 10 pro.
Ono što pišu a čitao sam i ja na forumima oko Xiaomi telefona zameraju da se od update verzije softvera telefon brže prazni te ovo te ono što apsolutno nije od bitnog značaja za ocenu telefona uopšte ...
Ali svako ima pravo na svoj stav i mišljenje.

Ne, vec zato sto ljudi zele da se pohvale novim telefonom. Zato sto je to vecini korisnika statusni simbol. Sva druga prica je jeftino pravdanje svog postupka - kupovine.
Ne bih da polemišem ali, na ovom thread-u nije reč o ciljnoj grupi koju interesuju statusni simboli..
Ovde je zapravo glavna tema neredovnost stizanja sigurnosnih nadogradnji za uređaje za koje su se njihovi proizvođači ugovorom obavezali na obezbeđivanje sigurnosnih nadogradnji.
Takođe, onome ko telefon koristi isključivo za igrice i telefoniranje potpuno je nevažno da li su mu podaci na telefonu bezbedni ili ne.
Treba razumeti i to, da dosta ljudi koriste ovakve uređaje i u poslovne svrhe.
Tada su fluidnost, stabilnost i bezbednost jako bitna stvar.
Da ne dužim, komentar ti je ok, samo si promašio thread.

Treba razumeti i to, da dosta ljudi koriste ovakve uređaje i u poslovne svrhe.
Tada su fluidnost, stabilnost i bezbednost jako bitna stvar.
Da, hvala, sada razumem, zato sto nema redovnih azuriranja, telefoni postaju neupotrebljivi i moraju novi da se kupuju. Sta da se radi, zavera... :ROFLMAO:

Da li je nekom uspelo da na Redmi Note 10 pro odradi security update na Miui 14.0.4.0. (Global-recovery)?
Meni stalno vraća: Can't verify update
Probao sam i da zip fajl prebacim iz download foldera na osnovno stablo i ništa.
Trenutno sam na Miui 14.0.2.0.
Taj zip sam inače prethodno i instalirao na gorepomenuti način, a ovaj sada - ni makac!?

Ja već duže vremena imam 14.0.3.0 MIUI na RN10 Pro a vidim da je globalno dostupan i 14.0.5.0.
Nego, kako se mogu dodati one prečice u kontrolni centar ako ih nema tamo?
Među ponuđenim sam imao onaj Incognito mod kada je stigao update na MIUI 14 al' je sam od sebe nestao.
Takođe, pošto smo u BiH skoro dobili Google Pay, imao sam u prečicama stavku Walet ali sam slučajno stisnuo "-" na istu i od tada je više nema čak ni u onim ponuđenim za dodati...

Posle update-a mi se cinida mi cesto zabaguje tastatura u nekim trenucima. Npr, krenem da kucam i ne izbaci mi pae karaktera i onda sve odjednom. Taj prekid traje mozda sekundu i nisam zakljucio da ima neko pravilo... Sta mogu da uradim sem reset?
Koristim gboard

Posle update-a mi se cinida mi cesto zabaguje tastatura u nekim trenucima. Npr, krenem da kucam i ne izbaci mi pae karaktera i onda sve odjednom. Taj prekid traje mozda sekundu i nisam zakljucio da ima neko pravilo... Sta mogu da uradim sem reset?
Koristim gboari
Isti problem imam i ja.

Pokušah na kraju i hard reset...i ništa..
Ostade još uvek na miui 14.0.2.0.

Za koliko se isplati uopšte prodati Note 10 pro i kupiti 12 pro 5G ili Poco f5 pro ?

Ja sam moj prodao za 15000. A za slične pare sam pre dve i po godine prodao i Samsunga A50.
Daš 300 evra za telefon, a prodaš ga za 120-130. Dobro je da se izvuče i toliko.

To je korektno max
Realno on vredi i više ali modeli koji su izašli prepolovili su i tu vrednost .
Vredi on svih tih 130 evra ili 15 k dinara ali dve godine su ga pojele .
Modeli koji se nude po 350- 400 evra ništa bolji nisu i svestan sam da se ništa posebno ne dobija ali ...😃

Za 300e uzmeš kršten telefon, npr Pixel i miran si bar 4 godine osim ako ne patiš od trendova.
I ne more te ove sirotinjske brige.

Pokušah na kraju i hard reset...i ništa..
Ostade još uvek na miui 14.0.2.0.
Probaj da promenis region u dodatnim podesavanjima. Meni je na Poco X5 Pro region podesen na Srbiju, kad sam promenio na Ujedinjeno Kraljevstvo, momentalno je dobio update. Dok skine i odradi azuriranje pre restarta, mozes da vratis stari region.

Probaj da promenis region u dodatnim podesavanjima. Meni je na Poco X5 Pro region podesen na Srbiju, kad sam promenio na Ujedinjeno Kraljevstvo, momentalno je dobio update. Dok skine i odradi azuriranje pre restarta, mozes da vratis stari region.
Davno probani svi regioni.. Svejedno, hvala na predlogu..

A jel uspeo neko da resi problem sa tastaturom nakon update-a a bez factory reseta? Evo upravo mi se desilo 2x dok sam kucao ovu poruku. Kursor treperi a slova ne izadju jedno sekundu-dve pa se pojave odjednom sta sam kucao "u prazno"

A jel uspeo neko da resi problem sa tastaturom nakon update-a a bez factory reseta? Evo upravo mi se desilo 2x dok sam kucao ovu poruku. Kursor treperi a slova ne izadju jedno sekundu-dve pa se pojave odjednom sta sam kucao "u prazno"
Isto i kod mene mislio sam da tripujem , kad ono ...Loše je što nam se to dešava ali dobro je što si javio možda nam neko savetom pomogne !?😄

Nazad
Vrh Dno