Da li je ovaj video fake ? Jer ako nije ne vidim sta ovde secka.
Ako mogu ja da odgovorim u vezi video materijala koji je pomenut. Igra u njemu koristi upscaling + frame generation. Nadam se da si primetio koliko nisan ima artifakata u igri, bukvalno imas u nekim momentima 3 nisana, a ima i brljanja ostalih elemenata korisnickog interfejsa. Trebalo bi da to "srede" ali kada i kako tu nema garancija, moze biti sutra, moze biti za 6 meseci. Drugi deo price, fps koji vidis od 120 nije ustvari 120, to je 60fps kao "response" i ~120 po glatkoci prikaza. Problem je latencija, koja u ovom slucaju uvek odgovara frameratu koji je jedno 20% nizi od 1/2 prikazanog. Dakle latencija odgovara necemu u zoni 50 do max 60fps. To se nekad vidi i jako primeti, a nekad ne, zavisno od igre. Generalno third person view igre bolje izgledaju sa frame generation od fps igara gde se letencija vise oseti, a sto kod ove igre moze biti problem. Zbog svega ovoga je bitan "raw" performance koji karte mogu izgurati u 4k, jer cemu karta od 2000eur ako neces terati 4k? Ako ni najjaca karta nema snage i treba sve zivo od "trikova" popaliti da bude OK u 4K i trpiti odredjen broj artifakata da bi to bilo izvodljivo onda realno moze da se postavi pitanje da li je 4K u najnovijim AAA naslovima moguc uz najvisi nivo kvaliteta prikaza. Ako programeri pomenute igre 4K prikaz na PS5 izvlace upscalujuci sa 720p na 4K uz GOMILU artifakata onda mi svakako nemozemo pricati o naprednim tehnologijama, jer nema nista napredno u 720p renderingu u 2023. godini. FSR/DLSS i frame generation ce pre dovesti do lenjosti dev. timova nego sto ce nam omoguciti veci kvalitet prikaza koji da tih tehnologija nema ne bi mogli imati. U svakom slucaju gaming industrija klizi u "dark age" ako mene pitas, pa sad neka svako tumaci ono sto se dogadja na koji god nacin zeli. Nema sumnje da se vremena menjaju, ali je pitanje da li sve uvek ide na bolje ili ne.@momsab
Ako mogu da te zamolim da mi odgovoris na pitanje posto vidim da si u temi i moderator si na forumu...
Koja je poenta takve analize ??? Sta mi kao krajnji korisnici imamo od toga kako nam neka igrica radi bez DLSS & frame generator, FSR, ako sa DLSS & frame generator, FSR radi kao sto se vidi u videu 4K konstano preko 100fps.
Zelim ovu temu da ispratim na smislen nacin, a ne vidim smisao kome uopste treba takva analiza, na koji nacin je korisna, upotrebljiva, sta imamo od toga.
Nijedan patch nece naterati igru koja radu u 45fps da proradi u 60-70fps.Sve ove igre su tek izasle...bice po koji patch i igra ce mnogo bolje raditi...zar niste vise to skontali![]()
Mozda malo upeglaju ove greske koje se javljaju zbog FSR/DLSS i to je to, ovako klot FPS ostaje isti.Nijedan patch nece naterati igru koja radu u 45fps da proradi u 60-70fps.![]()
Oce u renmant 2 skocilo za 20 fps posle patcha.... i da budemo realni ovo su prve ue5 igre...koji i ne izgledaju nesto posebno...bice tu optimizacije drajvera i bice to sve bolje...Nijedan patch nece naterati igru koja radu u 45fps da proradi u 60-70fps.![]()
Te prve su i najmanje zahtevne, da vidis tek ove druge, trece i tako dalje. Ima da zvizdi po usima. Gledam ja ovo 25 godina i stalno se ista prica ponavlja.Oce u renmant 2 skocilo za 20 fps posle patcha....https://www.youtube.com/watch?v=MrWJ-c_G4eM&t=99s i da budemo realni ovo su prve ue5 igre...koji i ne izgledaju nesto posebno...bice tu optimizacije drajvera i bice to sve bolje...
nije native je prvi deo...^
Ovo je sa ukljucenim DLSS ako dobro vidim...
FSR u 4K OK, u 1440p je onako "meh"... ni blizu DLSS, u 1080p je neupotrebljiv
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari