Šta je novo?

Yettel Hipernet

Da, skapirao sam kakva je situacija.
Verovatno nista ni od njih

Pozdrav drugari jedno pitanje? Kako da postavim da moj wifi 6 router bude glavni za wifi u kuci, ovaj yettel router ne dobacuje u celoj kuci pa bih postavio moj !

Da li bi koristio samo svoj ruter ili svoj pored njihovog, da prebacis njihov u bridge mod?

Ja sam njihov potpuno uklonio zbog nedostatka utičnice za 2 rutera koji bi stajali 1 pored drugog a plus za njihov ont ide još 1 utičnica. Podešavanje svega traje 10ak minuta. Ako želiš da uradiš na taj način traži od podrške da ti pošalju preko mejla podatke za ppoe konekciju u zip formatu, a preko sms-a ti stize sifra za otključavanje zip fajla.

Više o tome objasnio kragujevic na svom portalu - link Yettel hipernet sa Yetel ont i sa svojim ruterom

Ako želiš da prebacis njihov u bridge mod samo pozovi cc, oni odrade sta treba, dalje setujes svoj ruter kako ti odgovara.

Ja sam njihov potpuno uklonio zbog nedostatka utičnice za 2 rutera koji bi stajali 1 pored drugog a plus za njihov ont ide još 1 utičnica. Podešavanje svega traje 10ak minuta. Ako želiš da uradiš na taj način traži od podrške da ti pošalju preko mejla podatke za ppoe konekciju u zip formatu, a preko sms-a ti stize sifra za otključavanje zip fajla.

Više o tome objasnio kragujevic na svom portalu - link Yettel hipernet sa Yetel ont i sa svojim ruterom

Ako želiš da prebacis njihov u bridge mod samo pozovi cc, oni odrade sta treba, dalje setujes svoj ruter kako ti odgovara.
Hvala još jednom na objašnjenju !!!

Linkovao sam njega jer je sve napisao već, da se ne ponavljamo, a tačno je da sve postoji u temi. Konkretno su forumaši meni pisali kako to da uradim.

Još jedna informacija, kad se skloni njihov ruter njihovoj podršci si uvek offline, ako zatreba bilo kakva pomoć ili prijava nečega, traže da se testira isključivo sa njihovim ruterom.

kada sam zvao Yettel pre par meseci nisu mi dozvolili da koristim svoj ruter a njihov da uklonim. Moguće da su promenili.

Ne podržavaju to zvanično ali radi ako koristiš tačan Pppoe user pass na vlan 710 na kablu koji je prikačen na njihov jednoportni ONT
User pass možeš sam izvući iz konfiguracije ZTE-a ili dobiti mailom na [email protected]

Ima li na pomolu aplikacije za smart tv? (webos, tizen, android tv)

za android tv ima. Nije zvanicna, nego se izvlaci iz njihovog boxa. Kace ljudi ovde linkove.
Sto je najgore, oni imaju servis za aktivaciju uredjaja, a ne nude aplikaciju sami

za android tv ima. Nije zvanicna, nego se izvlaci iz njihovog boxa. Kace ljudi ovde linkove.
Sto je najgore, oni imaju servis za aktivaciju uredjaja, a ne nude aplikaciju sami
Hvala puno. Sad vidim neke apk okacene na prethodnim stranama. Kada sideloadujem apk, sta koristim onda za login?

Hvala puno. Sad vidim neke apk okacene na prethodnim stranama. Kada sideloadujem apk, sta koristim onda za login?
Ranije je bilo preko koda, ali mi sada nešto prolazi kroz glavu kao da je to ukinuto.
Trebalo bi da imaš nalog na hntv

Ako ne, postoji opet način kako se to online aktivira uz broj ugovora i jmbg.

Aktivira se sa kodom, koji ti prikaže na TV-u, odeš na link, koji ti takođe prikaže na TV-u, iz browser-a na PC-ju, uloguješ se u svoj Yettel nalog, i aktiviraš uređaj

Nova verzija za Android

https://mega.nz/file/FQNFhK6T#ovfmFmzVqfMbv4GxAqCARCRk9h2glipXEpMobwl4vuI ovaj izvucen u Maju mislim da je i dalje najnoviji Hipernet TV apk
Ova verzija radi na Sony Android TV i sada rešava da ne mora da se ide u EPG kako bi se menjali kanali. Ubaceno je pritiskom na dugme gore da može da se na taj način promeni kanal. Sledeća verzija 222220000 pokrene app i krene zvuk ali samo vrti krug. Tek sam sad ovo sve probao kada je krenula PL.

P.S. radi i regularno kucanje brojeva kanala, ne prebacuje na DTV kanale.

Uveo danas Hipernet, povezao sa svojim Ubiquiti EdgeRouterX, pa da ostavim negde uputstvo...

1. Početni ekran na ruteru, ništa nije podešeno, utakli ste kabl iz ONT u eth0 u ruteru
1.PNG

2. Add VLAN
2.PNG

3. VLAN ID 710, Interface eth0, Save
3.PNG

4. Add PPPoE
4.PNG

5. PPPoE ID: 1 (nebitno), interface eth0.710, za Account Name i Password unesete PPPoE login izvučen iz ZTE rutera, MTU 1492, Save
5.PNG

6. Firewall/NAT tab, pa NAT tab u okviru ovog taba/tabceptiona, Add Source NAT Rule
6.PNG

7. Outbound Interface pppoe1, Translation Use Masquerade, Save
7.PNG
8. NAT stranica izgleda ovako, sada bi trebalo da postoji izlaz na internet
8.PNG

9.PNG

Što bi se reklo, suggestions are welcome. :)

Hm, ipak ne radi sve kako treba... Za sad sam primetio problem da neće da mi učita login.skype.com i voice chat preko xbox game bara ne radi, kada vratim yettel ruter radi sve kako treba. Ima li možda neko ideju šta ovo može da bude?

Hm, ipak ne radi sve kako treba... Za sad sam primetio problem da neće da mi učita login.skype.com i voice chat preko xbox game bara ne radi, kada vratim yettel ruter radi sve kako treba. Ima li možda neko ideju šta ovo može da bude?
Da ti na ruteru nisu ostala neka ogranicenja po pitanju portiva ili servisa. Neki firewall rule i slicno

Imam xiaomi mesh ne učitava ni meni ovaj skype login preko Chroma na androidu.

Da ti na ruteru nisu ostala neka ogranicenja po pitanju portiva ili servisa. Neki firewall rule i slicno
Ne bi trebalo, za svaki slučaj sam resetovao Edgerouter na fabrička podešavanja, isključio firewall, podesio od nule i isto... Probao sam i preko wizarda za PPPoE da podesim, isto.

Imam xiaomi mesh ne učitava ni meni ovaj skype login preko Chroma na androidu.
The plot thickens... :) Ukucam web.skype.com, on redirectuje na login.skype.com i tu samo stoji dok se ne desi timeout.

ste probali sa razlicitim DNS serverima forsiranim, npr 1.1.1.1 ili 8.8.8.8
a ovo sto vise ne radi p2p voice chat mozda EdgeRouter je podesen da radi Symmetric NAT, treba da bude Full Cone NAT ili (Address-)Restricted Cone NAT, ne znam gde bi mu to pravilo podesio.

Da, probao sam i 1.1.1.1 i 8.8.8.8 i moj lokalni PiHole koji gađa 1.1.1.1... tracert do login.skype.com radi u oba slučaja, resolvuje isti IP...

Probaću da pročačkam opcije za NAT kad dođem sa posla.

Uspeo sam, doduše nisam do kraja siguran zašto... :)

Uradio opet factory reset, izabrao WAN+2LAN2 wizard:
1692906373765.png

Primenio, resetovao, ruter je kreirao eth0.710 VLAN ali nije kreirao pppoe konekciju na dashboardu, tako da sam ručno kreirao pppoe1 (i opet uneo kredencijale?!). Internet i dalje ne radi, otišao sam na NAT tab i rule je već bio kreiran, ALI je pokazivao na (na dashboardu nepostojeći) pppoe0:
1692906557451.png

Prebacio na pppoe1, snimio i sada sve radi, i skype i voice chat... Čudno mi je što sam već juče ovo pokušavao (tj. ovaj wizard), jedina je razlika je što sam obrisao kreirani NAT rule i kreirao novi, dok sam danas promenio postojeći, suštinski sve vrednosti parametara koje sam unosio juče sam uneo i danas. 🤷‍♂️

Ništa o full cone NAT-u nisam našao u setovanjima...

Pozdrav sutra mi dolaze iz Yetela da ugrade opermu. Sa SBB u Yetel prelazim. Mogu li da EON koristim na Yetel netu? Iscitah celu temu ali nista konkretno ne nadjoh ili sam prpustio?

moze. Ja koristim normalno.
Yettel tv box ti nije neophodan ako imas neki svoj bolji. Ya sam na xiaomi box (ranije i fire tv cube) stavio i eon i hipernet tv aplikacije.

Nije problem za BOX imam dosta resenja za to,bitno da SBB ili Yetel ne blokiraju sadrzaje.. Imam ok rodjaka 2 slota posto SBB daje 5 da se koristi preko browsera,a zena voli da gleda one psiho kanale na SBB o ubustvima(nadam se da ne planira nesto nepromisljeno :D)

Nazad
Vrh Dno