Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

Midea Extreme modulacija

Prilozi

• Screenshot_20230820-233033_Woox home.jpg
    Screenshot_20230820-233033_Woox home.jpg
    45.7 KB · Pregleda: 178
Evo i nekog maksimuma kod mene sto se tice niske modulacije.

Prilozi

• Screenshot_2023-08-20-21-35-24-723_com.coolkit.jpg
    Screenshot_2023-08-20-21-35-24-723_com.coolkit.jpg
    33.4 KB · Pregleda: 155
Zdravo.
Koji je u pitanju sonoff uredjaj? Pretpostavljam da nije pametna uticnica vec neki drugi uredjaj.
Stariji model sonoff-a koji vise nema u prodaji. Meni licno bolji od novijega. U glavnom ovo je oznaka. Sonoff pow r2 bez displea i sa displeom ( pow r2 elite ) mada im je sto kada udjes u izvjestaje po mjesecima moras zbrajati svaki mjesec a kod starijega resetujes "brojcanik" i kad krenes grijati ima ukupan zbir naprimjer potrosnje grijanja za sezonu. Imas pow r3 koji to sve radi ali prevelik.

Ima li neko problem.sa zadnjom verzijom app.za Gree klime?Menjali mi ruter.eks.exe net sada mts..Nikako da se.povez sa netom..Pokusavam zadnjih mesec dana..Ako neko ima neki savet hvala..

Ima li neko problem.sa zadnjom verzijom app.za Gree klime?Menjali mi ruter.eks.exe net sada mts..Nikako da se.povez sa netom..Pokusavam zadnjih mesec dana..Ako neko ima neki savet hvala..
Kod mene uopšte ne vidi wifi mrežu, znam da je prije jedno pola godine sve radilo ok, sad nema šanse da vidi wifi, probao sam da radim i wifi reset (mode+wifi button)

stavio sam bure za kupus ispod dok se serviser ne nakani da dohita 😫

A da li tripujem kad prebacim malo da greje i onda vratim na hladjenje mnogo manje kaplje cak i prestane bar trenutno? mozda dok greje sva ta voda izadje na spoljnu stranu..

Mozes li to crijevo sa vanjske strane dohvatiti? Probaj ustima povuci, ili ako imas usisivac koji moze mokro da usisa pa da povuce malo.

A da li tripujem kad prebacim malo da greje i onda vratim na hladjenje mnogo manje kaplje cak i prestane bar trenutno? mozda dok greje sva ta voda izadje na spoljnu stranu..
Kada klima greje onda kaplje iz spoljne jedinice, a kada hladi onda iz unutrašnje.

Jedno pitanjce. Tokom kratkog provetravanja (oko 5-10 minuta promaje) da li je bolje da se klima ugasi ili?
Hvala.

Zar nije snaga umnožak napona i jačine struje? To bi onda bilo P=1,335Ax228,3V=304,78W
Nije. https://en.wikipedia.org/wiki/AC_power
Mozda ti se kadica zapusila kod odvoda, ako nije crevo. Ali verovatno moras da skines masku da bi to proverio.
Jedno pitanjce. Tokom kratkog provetravanja (oko 5-10 minuta promaje) da li je bolje da se klima ugasi ili?
Hvala.
Mozes kako ti je volja, mozes i da setujes visu temp dok je luftiranje (odnosno nizu kada radi na grejanju), a mozes i kao ja i mnogi drugi, jednostavno ignorises i ne diras nista dok luftiras, peres filtere itd.

Hvala.
Zavisi kako ti klima reaguje na male promene temperature. Moj LT krene da divlja (u grejanju) kad oseti hladnije pirkanje i pojačava snagu i jačinu izduva, pa uglavnom stavim FAN na minimum dok provetravam, ili smanjim temp (u grejanju) za par stepeni. U hlađenju se ne opterećujem mnogo oko toga

Pozdrav,
Na koju poziciju postavit klimu
Pozicija 1 i 2 dali bi smetalo puhanje iznad ugla?
Pozicija 1 i 2 vanjska jedinica ide na balkon
Pozicija 3 vanjska ide na prednji zid kuće (nije bas estetski) 🤔

Prilozi

• 20230520_112641_resized (1).jpg
    20230520_112641_resized (1).jpg
    242.5 KB · Pregleda: 116
To je problem do mts.Ja sam imao taj problem.Nisam mogao da povezem klimu dok nisam pozvao ove u mts oni su promenili neka podesavanja.

Tacno je istina 3 sata sam ostavio da greje i kad sam se vratio ukljucio da hladi i ne kaplje. Ispraznila se ta kadica i to u svakom slucaju zanimljivo ..

Ja kontao ti nabacio solarne panele. Eno kod nas u BiH ima vec godina kako pricaju evo sad ce uvesti zakon o prosumerima(prodajes elektroprivredi pa prebijas od racuna).
Sace, samo sto nije, valjda dok skontaju kako da se guzonje ugrade
Na to gledam ka nakredite u svajcarcima,komsija nabacio panele pre godinu dana naravno preko veze,detaljna prica mi nije odgovarala,a za racun,gospodin nije popisao

Ja nemam nikakvih problema,a imam jotel žnjnjnjnj internet i ruter.... zavisi i koji mob imaš?!!!

Pozdrav svima!

Smucilo mi se grejanje na čvrsto gorivo i prešao bih na inverter. Okačio sam sliku rasporeda kuće, bez izolacija sa PVC prozorima. Hodnik je u sredini sa leve strane dve sobe, sa desne ulaz odmah desno u dnevnu i kuhinju, spojene. Klima stoji odmah iznad ulaznih vrata u hodniku.

Imam u planu dve opcije
1. Midea Forest MSAFCU-18HRFN8-QRD0F
2. Hisense KA50BS0EG
Obe 18.000 BTU.

U principu tu su negde sa cenama, jedino Hisense ima wifi i spoljni grejač dok Midea nema. Ostale razlike ne znam.

Kakva su vaša iskustva i da li neko ima sličan raspored koji greje sa klimom i da li uopšte mogu da očekujem bar 22c?

Prilozi

• kuca.jpg
    kuca.jpg
    70.2 KB · Pregleda: 86
Nazad
Vrh Dno