Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Konačno se nakanio da odgledam četvrtu sezonu Succession, iskren da budem najviše bih istakao glumu, ma svi do jednog su bili fantastični. Priča, zapleti i raspleti 'nako, na momente i prilično naivno. Mnogo nelogičnosti takođe, tipa Greg sa kojim se bukvalno svi sprdaju a opet je tu pozvan na svako moguće okupljanje, tajno gostovanje, sklapanje dilova i slično.

Uglavnom preporuka svakako ali prilično razvučeno.
7.5/10

Poslednja izmena:
Slažem se, mada je meni od prive sezone ovo išlo na 10/10 i tako je i zadržano bez obzira na male padove i razvučenost.
Ovo za Grega se slažem, totalno novi setup u odnosu na Greg the Egg-a sa početka serije, ali sve u svemu, blefer do blefera, nema razlike.

@Čika_Kure
I ja sam nešto slično napisao, ima srozavanja u finišu, ali su najavljene još dve sezone, pa se možda i ispeglaju neke stvari iz prve sezone.

Slažem se, mada je meni od prive sezone ovo išlo na 10/10 i tako je i zadržano bez obzira na male padove i razvučenost.
Ovo za Grega se slažem, totalno novi setup u odnosu na Greg the Egg-a sa početka serije, ali sve u svemu, blefer do blefera, nema razlike.

@Čika_Kure
I ja sam nešto slično napisao, ima srozavanja u finišu, ali su najavljene još dve sezone, pa se možda i ispeglaju neke stvari iz prve sezone.
Are You Kidding Me Season 4 GIF by The Office

Znači us.aće...
Meni je ok da se ovako završi evil end, čemu nove sezone...

Ima li na nekoj streaming platformi 3. sezona rumunske serije Umbre?

Ja sam se skroz prebacio na tzv. mini serije (slučajno poslednjih par britanske produkcije), jer mi ta forma najviše odgovara u smislu uloženo vreme - dobijen rezultat.

Elem, odgledah The devils hour
Serija je ok, gluma je dobra, radnja nije nezanimljiva, drži tempo i polako se i smisleno odmotava i razvija ka kraju uz zadovoljavajuć zaključak i finiš...
Ima nelogičnosti, npr. zašto pobogu panduri u seriji ne nose vatreno oružje? Za engleske pandure bobby-je znam da ga ne nose, ali ovo su detektivi u krvnim deliktima nema potrebe da usled nedostatka vatrenog naouružanja vade pajsere iz gepeka?
Mali je prestrašan, a lik oca pravi ljigavac.

Serija me malo podseća na Storm of the century u delu gde đavo (da, mislim da je Gideon đavo) traži šegrta...

Sve u svemu 7,5/10.
Nije nelogičnost. Kod njih, osim u Severnoj Irskoj, do onih prvih terorističkih napada (metro..., ne mogu tačno da se setim), bukvalno skoro niko nije nosio oružje.
Sada imaju neke naoružane odrede, jedinice ili šta su već, ali to se dere ko mutavo da je naoružano kada prilazi. Normalna policija, detektivi, saobračajci i slično, nema oružje.
Zaboravio sam, ali gadno se nagrabusi i za samo posedovanje i gledaju da ostanu nenaoružani.
Da li si pogledao:

Zavrsio sve sezone AHS-a

Meni je odlicna serija, bas zanimljive sezone ima (dve su mi samo krs), uskoro izlazi i 12. sezona u kojoj Kim Kardashian igra jednu od glavnih uloga, tako da nemam neka ocekivanja :D

Nastavih u istom ritmu sa spin-offom

Ovo je vec dosta losije od originala, samo par epizoda je vredno gledanja.

Videh ovu seriju prvi put u životu ovde na temi listajući je unazad...

Nisam neki fan komedija inače, mislim uvek radije biram neke druge žanrove ali ovo je stvarno prezabavno, preleteo sam 4 sezone. Jeste komedija ali ne fali joj ozbiljnosti zapravo u priči, a oseti se i taj neki Gaj Riči vajb kao inspiracija. Ima i crnog humora, ekscentričnosti kod likova, bizarnih scena... Čak u određenim momentima liči na modernu adaptaciju Mučki s obzirom da za narativ epizoda servira neke lucidne kombinacije a la Del Boj. Sa druge strane, glavni narativ može se rangirati kao jedna suptilna drama nižerazrednog kriminala.
Ekipa je stvarno šou, kao neki satirični dream team wannabe kriminalaca.

Baš dobra serija za razbibrigu, jedna od boljih te vrste koju odgledah u poslednje vreme.

Počeo sam da gledam seriju negde 2020te otprilike.
Prve 4 sezone odgledao u jednom dahu, počeo 5 sezonu i batalio koliko me je smorila.

Kad je počeo rat u Ukrajini počeo sam opet 5 sezonu od početka da gledam i jedva sam je pregurao.
Mislio sam da će se stvari popraviti u 6 sezoni što donekle i jesu ali ne toliko da nadmaše prve 4 sezone.

U celini ok serija ali ne više od toga što se mene tiče.

Svidelo mi se što nije klasična run-and-gun špijunska serija, više je slow burn i dosta podseća na dela Johna Le Carrea.

Mislio sam da posle Skylar iz Breaking Bada neću naći lik koji me više nervira i živcira kad se pojavi na ekranu ali Paige iz Americansa je rame uz rame sa Skylar.
Toliko antipatičan lik, pogotovo u 3 i 4 sezoni da sam imao utisak da mi pritisak skače kad god je vidim na ekranu i u scenama.
Čak ni kasnije mi se nije popravio utisak kad je i ona "ušla u priču sa roditeljima"

Kraj serije....šta znam, očekivao sam drugačiji kraj /da Philip prebegne kod Amera, nekako mi se činilo da se on najviše adaptiora na američki stil života i da je hteo da ostane za razliku od Elizabete/ , ovako mi je ispalo osrednje i nedorečeno najviše što nisam saznao jel Laurie Holden (Rene) radila za Ruse ili ne. 😂
Milsim takav lik i takvu glumicu ubaciti i dati joj sporednu ulogu koja nemam nikakva uticaj na radnju mi ne pije vodu.

Mislim i ima utisak da su možda hteli još jednu sezonu ovako su nešto napakovali na brzinu i zbrzali malo kraj.

7/10 i to zbog prve 4 sezone

Zanimljivo, i ja sam juče konačno odgledao poslednju epizodu Amerikanaca. Činjenica je da je serija mnogo bolja ako se posmatra čisto kao drama (a ne kao neki špijunski triler), a drame nisu lake za snimanje, glumci i scenario moraju biti baš vrhunski da bi to bilo dobro, a u ovoj seriji je odlična glumačka ekipa, mada scenario nije mogao ispratiti vrhunski nivo u svih 6 sezona.
Ja sam još prije 7-8 godina pogledao prve 4 epizode i onda stao, nekako mi je tematika bila malo bezveze (što bi mene bila briga za tamo neke ruske špijune u Americi, snimljene u američkoj seriji), jer ja obično volim da imam lik(ove) za koje ću da navijam. A ovde je bilo sve sivo. I iako su u globalu likovi uglavnom prikazani kao solidni ljudi koji se najveći dio vremena ponašaju kao svaki drugi normalan porodičan čovjek, ipak su prikazane i stvari šta se sve čini pod krinkom "za otadžbinu/domovinu".
Onda sam iz nekog razloga prije 3 mjeseca nastavio da gledam seriju jer nikad nisam posve odustao od nje. Takve serije ne možeš da gutaš, jer moraš da je pratiš i da malo i razmišljaš dok je gledaš da bi dobio od nje puni doživljaj.
Najvažnija stvar, lajtmotiv cijele serije je u stvari odnos Stana Beemana (FBI agent) i porodice Jannings (Rusa koji su se infiltrirali). Komšije i najbolji prijatelji su postali, a po opisu posla ljuti neprijatelji, i suočavanje u jednom trenutku je bilo neizbježno i najbitnija stvar u cijeloj seriji. Tako da ko je htio da to dočeka, morao je da otrpi i neke dosadnjikave dijelove, ali samo finale, tj. njihovo suočavanje je po meni odlično prikazano, za mene je to najbolji dio serije i jednostavno sve prije toga se gradilo za tih par minuta u finalnoj epizodi, što čak i nije zadnja scena. Sam kraj dalje nije toliko bitan, ali je činjenica da su na kraju Philip i Elizabeth ipak kažnjeni - ostali su odvojeni od svoje djece)
Sve u svemu, odlična serija, ali slažem se sa kolegom iznad, 6 sezona je previše, mada meni lično sezone pojedinačno su bile manje više ujednačene, ali su imale svaka bar 3-4 epizode viška, moglo se to malo više sabiti a da dramski doživljaj, razvoj likova i neke transformacije istih ne izgubi na kvalitetu.
I da, ona mala ćerka Paige, koju glumi Holly Taylor je iritantna, ista takva je bila i u Manifestu, mada je tamo i glumila negativku.

Les Revenants (Returned) - nije vredno gledanja. Može biti da je ovo još subjektivniji i ličniji utisak nego inače, jer sam upoređivao sa Leftovers along the way. U takvom poređenju, nije vredno ni pustiti. Velika očekivanja i sl, zamka u koju inače ne upadam :(

Florida Man - može uz neku Koronu (Niško domaća verzija). Nije za jače, boza, limunadica, vetar u kosi, i neki lep pogled pored ekrana na kom se gleda, jer nema potrebe za prevelikom pažnjom.

Dopesick - naaaajs. Još jedna istina koja neće promeniti ništa. Znati je, ipak, znači i menja nešto na individualnom nivou. Sveukupno dobro.

We Own This City - ne loše. Malo dobro, malo šmeka dodato sa The Wire glumcima, okruženjem, i istim drogoš ćoškovima. I još još jedna istina koja neće promeniti ništa, ikad :p

jer ja obično volim da imam lik(ove) za koje ću da navijam
Ja sam navijao za Filipa i Olega Burova😉

Obojica likova iako u načelu "bad guys" su mi ispali mnogo bolji nego npr Elizabeta.

Obojica su se borili sa sobom i nekim moralnim dilemama i ispravnošću onogo što rade npr Filip kad je treba da spava sa onom klinkom ili da je namesti za put u Bugarsku a Oleg kad je Stenu Beemanu rekao za opericiju koju je vodila ona ruskinja

Les Revenants je jedna od jezivijih serija koje sam pogledao, ne zbog radnje same koliko zbog one atmosfere, kadrova i likova, bukvalno se osjeti tuga i jad i to se provlači kroz obje sezone, nije za svakoga definitivno.

E to sam batalio posle jedne epizode 🤣🤣
I bio si u pravu...
Završih nekako prvu sezonu, al ostale me videti neće.
Nemam stomak za toliku popularizaciju stvari koje mi ne prijaju... :D
U prevodu, zaobići u širokom luku...

P.S. Da ne bi jurili o čemu se radi, u pitanju je How to get away with murder.

Poslednja izmena:
Počela Ahsoka dve epizode
Ništa specijalno za sada, ali ja obožavam sve Star Wars tako da je meni legla ko budali šamar

Odgledah Inside man u cugu...

Dugo nisam gledao bolju seriju, a tako podcenjenu, bar po Imdb oceni.

BBC na nivou. Tenannt, Tucci i žena koja glumi Janice, maestralni.

Oba paralelna zapleta jesu pomalo naivni u početku, ali sve je bolje i bolje kako se serija bliži kraju.

Čeka se S2.

Od mene minimum 8,5.

P.S. inače počeo sam seriju gledati slučajno na osnovu muzike iz uvodne špice koja mi je autimatski puštena na Netflixu, i voala... Baš sam zadovoljan.

Pogledao 1. epizodu i za sad izgleda da si me zeznuo pošteno 🤣 Tj da je IMDB ocena zaslužena.

^ moram da se složim :D

nestvarno neizvodljivo naivna serija, i podrumaši, i onaj zatvorski tupavi genije.

Les Revenants je jedna od jezivijih serija koje sam pogledao, ne zbog radnje same koliko zbog one atmosfere, kadrova i likova, bukvalno se osjeti tuga i jad i to se provlači kroz obje sezone, nije za svakoga definitivno.

Isto. Gledam je upravo, meni nije jezivo, nego nekako tužno. Doduše, nije ni pravljena da izazove thrill..

Nije naivan nego d*bilan. Kao i ponašanje žene u podrumu.
Daj mu šansu.
Da ne spojlujem što je ponašanje zatočene žene debilno? Kad je već došla u tu situaciju, njeno ponašanje i pokušaji sa zavadi i pokoleba svoje tamničare, je krajnje racionalno. Meni je naivnije ppnašanje vikara i njegove žene jer su propustili da razgovorom i odlaskom u policiji sve ispeglaju i razjasne... To mi je naivno i nerealno kao i njihova odluka da je zatoče umesto da razgovaraju i sve reše...

Ubih se trazeci kako se zove serija , ja sam je vec odgledao mislim na Netflixu ali bih da gledam ponovo sa gospodjom nemacka serija je u pitanju , mislim jedna sezona da ima radi se o kradji identiteta i licnih podataka , pametna kuca , nadzor i takve stvari , ako se neka seca naziva neka pise .

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno