Šta je novo?

EON za Smart TV - aktivacija kodom [za EON browser/mobilnu aplikaciju postoji posebna tema]

Dosta su opširniji opisi filmova u ovoj novoj verziji, tu su glavne uloge, a i imdb ocena.

Imam dosta neobican problem sa EON aplikacijom za smart TV (LG), od pre par dana, mozda neko od vas ima objasnjenje/resenje.

Na nekoliko kanala je samo crn ekran, bez zvuka, nista se ne desava. Ako pokusam premotavanje, uredno prikazuje thumbiće iznad tajmlajna (po meni, to znaci da dobija sliku/signal tog kanala preko neta), ali kad pustim Play, opet je samo crn ekran, koliko god da ga pustim da tako stoji/radi. Pokusam da pustim nesto 7 dana unazad, opet crno. Pre 7 dana je inače sve radilo bez problema.

Nefunkcionalni kanali mi deluju random, npr Pink Crime i Insta.tv, a sve ostalo od njihovih filmskih radi. Ne rade HBO 2 i 3, ali jedinica radi. I, za moju zenu najdramaticnije, ne radi 24Kitchen, gde si Džejmi brate kada kipi... Ostali Fox kanali svi rade, dakle ne izgleda da je ceo neki paket kanala blokiran, nego tako, random.

Istovremeno, svi ti kanali uredno rade na mobilnoj EON aplikaciji, bez ikakvog zastoja. Inače, net je Orionov jer za SBB nema tehnickih uslova u ovom stanu, Eon je uz pretplatu iz ćaletovog stana gde nema neta pa ne mogu tamo da proverim, ali inače je do pre par dana sve radilo bez problema, godinama unazad.

Probao sam paljenje/gašenje TV-a, iskljucivanje kabla iz utičnice, deinstalirao/instalirao smart aplikaciju... Što bi rekao Sofronije, "mogu i da preskočim konopac, ništa se ne dešava"

Čak sam probao sve te kanale i preko Orionove smart tv aplikacije, za svaki slučaj, naravno tamo rade bez problema.

Da se pojavila neka poruka tipa "niste pretplaćeni", ili "parental control", bilo šta, pa u redu, ali ovako...

Zvao SBB, razgovarao sa dva stvarno predusretljiva momka, ali na kraju kažu da ne mogu ništa da urade jer nije do D3 mini uređaja niti do signala njihove kablovske, a za smart aplikaciju formalno nisu nadležni, ali ni ne znaju da rešavaju probleme sa njom.

U settinzima stoji Video encoding ABR, i ne mogu da ga menjam. Igrao se sa video quality, nema razlike.

Ima li neko ideju šta je uzrok problema i kako ga rešiti?

uredno prikazuje thumbiće iznad tajmlajna (po meni, to znaci da dobija sliku/signal tog kanala preko neta)
Ne znači, aplikacija to skida na serveru generisan set thumnails (= ne generiše sama od video stream-a) fotki.

A problem ti je definitivno bizaran i kontra od stvari na koje su se u prošlosti žalili drugi LG i Samsung TV korisnici (žalili su se da ne rade kanali koje je SBB prebacio sa AVC na HEVC kodek) pošto tebi pušta HBO kanal koji je enkodovan sa HEVC a neće da pušta HBO 2 i HBO 3 koji su AVC i pušta 99% drugih kanala koji su svi enkodovani koristeći AVC.

koji model LG-ja? pretpostavljam da nije pokušano sa mrežnim kablom

@momsab Ne bi trebalo da ABR vs CBR pravi razliku (niti da je problem zbog brzine na WiFi). Streamovi su isti samo je dinamika dolaska na max kvalitet različita.

Model je 49UJ670V-ZD. Nisam pokusavao sa mreznim kablom, iskreno nisam se ni setio, a i inace bi bilo komplikovano jer su kabl i tv na razlicitim krajevima sobe. Ne bih se bas maltretirao s tim bez preke potrebe, sem ako niste baš sigurni da bi to resilo, ili makar objasnilo stvar.

U međuvremenu, ne budem lenj, pa pregledam sve kanale jer ovih nekoliko je bilo samo iz Favorites. Elem, mozda ce pomoci informacija da ne rade ni Info24, AXN, AXN Spin, SciFi, Cartoon Network, NickToons, National Geographic, Discovery, E! Entertainment, Travel, Grand Nostalgija, CMC TV, Dom Kino, France 24, Duna World, TV Šabac, Niška TV, Moja TV, TV Trstenik, Sandžak TV i Pink Folk 1.

Orionov net je preko njihove antene na terasi, nije moglo drugačije, u mom delu Bežanijske Kose Telekom suvereno vlada na svim poljima, neistomišljenicima su preostali samo još vazdušni putevi. Spominjem to zbog mogućnosti da ima uticaja na streamove, mada takođe mislim da ne bi trebalo da utiče toliko. Jer ostali kanali koji rade, rade sasvim normalno. A kada se dešavalo da net zeza u prošlosti, svi kanali su bili podjednako krzavi i seckali itd.

Jel moze neko da proveri koliko slotova ima za EON TV aplikaciju na paketu EON Full Duo, danas sam gledao nesto nalog na SBB-u i vidim pise Aktivni uredjaji 1/2, reko aj da probam na jos jednom TV-u i prodje aktivacija, sada imam 2xD3mini, 1xEON Box i 2xEON TV aplikaciju. Znam da sam trazio to kada sam pregovarao za produzenje ugovora, ali su rekli da takva mogucnost ne postoji. Pa, da znam da li je to nesto novo ili su prihvatili moj zahtev, a nisu me obavestili ili je neki bag kod mene :)

Jel moze neko da proveri koliko slotova ima za EON TV aplikaciju na paketu EON Full Duo, danas sam gledao nesto nalog na SBB-u i vidim pise Aktivni uredjaji 1/2, reko aj da probam na jos jednom TV-u i prodje aktivacija, sada imam 2xD3mini, 1xEON Box i 2xEON TV aplikaciju. Znam da sam trazio to kada sam pregovarao za produzenje ugovora, ali su rekli da takva mogucnost ne postoji. Pa, da znam da li je to nesto novo ili su prihvatili moj zahtev, a nisu me obavestili ili je neki bag kod mene :)
I kod mene piše TV aplikacija 1/2, ali nemam drugi smart TV da isprobam 😅
6D4CA243-B9E7-4406-98CF-C0749D4DC882.jpeg

ako u prozoru uredaji nudi unos OTP koda onda mozete aktivirati smart nalog

napisan broj uredaja je u ceni trenutne mesecne pretplate nemenja sumu ako aktiviras i drugi smart nalog
jedino ako dodajes neki paket kanal onda se menja cena ali oni naglase da se mesecna pretplata povecava za oderedenu sumu

• Like
Reagovanja: S03
Model je 49UJ670V-ZD. Nisam pokusavao sa mreznim kablom, iskreno nisam se ni setio, a i inace bi bilo komplikovano jer su kabl i tv na razlicitim krajevima sobe. Ne bih se bas maltretirao s tim bez preke potrebe, sem ako niste baš sigurni da bi to resilo, ili makar objasnilo stvar.

U međuvremenu, ne budem lenj, pa pregledam sve kanale jer ovih nekoliko je bilo samo iz Favorites. Elem, mozda ce pomoci informacija da ne rade ni Info24, AXN, AXN Spin, SciFi, Cartoon Network, NickToons, National Geographic, Discovery, E! Entertainment, Travel, Grand Nostalgija, CMC TV, Dom Kino, France 24, Duna World, TV Šabac, Niška TV, Moja TV, TV Trstenik, Sandžak TV i Pink Folk 1.

Ti kanali ne rade ni kada se pusti cast iz njihove eon aplikacije na google chromecast od pre nedeju dana, Definitivno su nešto menjali a korisničku službu zabole za problem tako da ne vredi da ih zoveš dobićeš neki glup odgovor. Tako da je njihova reklama da je eon moguće koristiti na chromecast uređajima čista obmana kupaca.

Зашто мислиш да је обмана? Ти тумачиш на свој начин, а они онако како треба - могуће је инсталирати ЕОН апликацију на гугл хромкаст са гугл тв без проблема и радиће супер.

ne može ni na jedan akonemaš chromecast 4, šta da rade ovi sa starijim verzijama chromecasta?
Na njihovom sajtu pi[e chromecast, nisu navodili verziju znači smatram da može na sve chromecast uređaje tj. verzije a ne na samo zadnju generaciju sa androidom. Ove prethodne nemaju android tako da ne može da se instalira ništa.

OK, znači nisam usamljeni slučaj... Zato sam i pisao ovde, da imamo više informacija. Slažem se, vrv su nešto muljali, neki genije je negde nešto kliknuo, možda ni ne znajući, i eto nam ga sad... Jedan razbije prozor a svi plaćamo...

snorki11, imaš isto LG?

Ne ja sam tako prošao na chromecast ver3, a i na tv koji ima cromecast opciju sam proverio i isti kanali ne rade. Pratio sam koje si kanale napisao i isti ti ne funkcionišu kod mene. Ja tipujem da su promenili neki kodek koji chromecast ne može da obradi i samo izbaci onu sliku eon anywhere shit.

Pisao sam Eonu, tj. United Grupi i požalio se, u suštini sam radio copy/paste postova odavde. Nisam dobio nikakav odgovor, čak ni ono kurtoazno "primili smo vaš mejl pa ćemo vam odgovoriti", ali sad svi kanali ponovo rade (tj ovi koji su mi bili Favorites, zaista me ne zanima da li radi Grand ili Pink Folk). Vratio se Đenka...

Sad si me zaintrigirao, pa sam proverio - ne rade Discovery ni SK Fight ni kod mene, kao ni pola sa onog spiska svih kanala, mahom naučni i dečji (kome treba nauka). No, sredili su ove koji su mi bili bitni, my work is done. Izgleda da će svako morati da im pojedinačno šalje mejl za kanale koji ga zanimaju, na adresu iz info-a TV aplikacije...

da slanje maila nema kod njih nikakav značaj. Generalno ih zabole za korisnike koji prate program preko cast-a. Ja sam zvao telefonom par dana i svaki put su me ubeđivali da cast opcija u eon aplikaciji za mob ne služi da se iz nje kastuje na tv sa cast opcijom, nego je to za youtube i slike po objašnjenju korisničke službe. Nebuloze teške kad ne znaju ni sami čemu služi ta opcija u njihovoj aplikaciji. Teški raspad sistema koliko vidim.

Nigde ne mogu da pronađem ni cene,ni da li postoji? Ali zanima me da li postoji Eon aplikacija vam mreže u prepaid varijanti?

Nigde ne mogu da pronađem ni cene,ni da li postoji? Ali zanima me da li postoji Eon aplikacija vam mreže u prepaid varijanti?
Može naravno. Samo su ostavili klasične pakete: lite, full i premium. Nema više onih porodičnih i sporrskih.

Pozdrav,

Planiram da kupim Fire Stick 4k Max i na koristio bih ga, izmedju ostalih aplikacija(stremio, youtube, spotify itd...) za EON. Medjutim, na EON Smart TV aplikaciji nije moguce ulogovati se sa mail/pass nalogom, vec je potreban kod. Ja sam u situaciji da samo imam mail/pass nalog koji sam dobio od prijatelja i ako sam dobro razumeo, to mogu da upotrebim samo na mobilnoj verziji EON aplikacije ili web pretrazivacu.

Moje pitanje je, da li je ikako moguce instalirati tu mobilnu verziju eon aplikacije na Fire Stick? Ako ne, ima li bilo koje dobre alternative, tipa neki browser na kojem bi glatko radilo ili tako nesto?

Pozdrav,

Planiram da kupim Fire Stick 4k Max i na koristio bih ga, izmedju ostalih aplikacija(stremio, youtube, spotify itd...) za EON. Medjutim, na EON Smart TV aplikaciji nije moguce ulogovati se sa mail/pass nalogom, vec je potreban kod. Ja sam u situaciji da samo imam mail/pass nalog koji sam dobio od prijatelja i ako sam dobro razumeo, to mogu da upotrebim samo na mobilnoj verziji EON aplikacije ili web pretrazivacu.

Moje pitanje je, da li je ikako moguce instalirati tu mobilnu verziju eon aplikacije na Fire Stick? Ako ne, ima li bilo koje dobre alternative, tipa neki browser na kojem bi glatko radilo ili tako nesto?
Sa tim mailom i passwordom se uloguješ na mojsbb.rs i tu imaš opciju da ukucaš i aktiviraš kod sa TV aplikacije.
Naravno, pod uslovom da prijatelj već ne koristi Smart TV aplikaciju.

Moze li se na duze vreme koristiti eon slot za smart tv, iz Crne Gore? Znam da preko leta može, normalno ne svi kanali, samo oni koje oni dozvole van mreže. Ali da li recimo cele godine može nesmetano tako da se koristi, ili bi posle nekog vremena blokirali?

Vrh Dno