Šta je novo?

Linus Tech Tips, sta bi?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nema tu nista nezavisno, samo interes, i ceo ovaj cirkus je po ugledu na razne druge cirkuzantske pretstave youtubera bez smisla i sadrzaja... Mozda su shvatili da to sto maraljivo rade na necemu nije dovoljno da se mlate ozbijne pare i resili da postanu youtuberi kao sto su koda nas baka i coda, da daju publici ono sto voli jedno veliko isprazno nista.
Sledeci korak box mece sa Floyd Mayweather Jr i mogu da se penzionisu :p
Koliko puta ste im donirali pare na patreon-u npr?
Zar to neko radi ???

A odakle da finansiraju svoje nezavisne recenzije? Google adsense? Illegalne prodavnice kljuceva?
Koje nezavisne recenzije ??? To ne postoji.
Nista na ovom svetu nije nezavisno, cak i da je nastalo sa tom idejom nije se odrzalo jer ne treba mnogo da prodje da entuzijazam shvati da je to izgublejna borba, ustupi mesto interesu i idemo dalje gde i svi, a gde je to videcemo.

Secam se kleli su se u Linusa nekada na njegovom pocetku, i sta se desilo sa tim nezavisnim entuzijastom ?
Naivno je verovatno u nezavisnost bilo cega sto ima neku vrednost... Cim pocne da se stvara neka vrednost oko necega to mora da postane deo sistema jer na vrednost se placa porez, i tako polako ali sigurno nezavisnost i entuzijazam ustupaju mesto realnosti u nadi da ce opstati medjutim to sto se prave kompromisi neminovno vodi do trenutka kada se sve podredi iskljucivo trzistu.

Tako je.
Dok ne zarađuješ, to se zove entuzijazam i nezavistan si. Kad entuzijazam preraste u biznis, nema nezavisnosti, jer onda drive više nije entuzijazam, već zarada.
I to nije uopšte loše, dogod se onaj ko to radi drži nekih zadatih okvira u kojima radi.

Tako je, uz malo cimanja sve se to da oposliti. Obicno se radi recenzija novog hw, dakle aktuelnog hw, odes, kupis, uradis review, prodas sa minimalnim gubitkom. Ovo sam ja licno radio za tamo neki sajt kad sam imao 19 godina. Posle sam napravio deal sa jednom domacom radnjom da uradim review necega i da vratim a za uzvrat sam njihovu reklamu imao na sajtu bez vezivanja za bilo koji specifican HW. Tako se nikada ne reklamira proizvod ili firma koja pravi proizvod vec firma koja prodaje sve proizvode, i taj i konkurentski, etc.

Naravno, "day one review" RTX Titana svakako nije lako raditi ovom metodom ali je moguce. Kad sam ja mogao u to vreme (~2004.) da kupujem i preprodajem top grafike za review, u Srbiji, mogu i YT-beri po Americi, danas. I, ne, apsolutno nisam "burzujsko dete", vec sam tada "ziveo za HW". Entuzijazam is a helluva drug.

većina foruma i yt kanala se menja vremenom. evo na primer benchmark forum: pre nekoliko godina svakodnevno sam gledao filmove i serije i rešim da otvorim temu koji aparat za kokice da kupim i nakon nekoliko preporuka članova vidim da je tema zaključana i posle se oglasio moderator kao kakva je to tema, nije ti ovo ana forum. pogledajte danas teme: bela tehnika, brijač, kako očistiti klimu...

Tako je, uz malo cimanja sve se to da oposliti. Obicno se radi recenzija novog hw, dakle aktuelnog hw, odes, kupis, uradis review, prodas sa minimalnim gubitkom. Ovo sam ja licno radio za tamo neki sajt kad sam imao 19 godina. Posle sam napravio deal sa jednom domacom radnjom da uradim review necega i da vratim a za uzvrat sam njihovu reklamu imao na sajtu bez vezivanja za bilo koji specifican HW. Tako se nikada ne reklamira proizvod ili firma koja pravi proizvod vec firma koja prodaje sve proizvode, i taj i konkurentski, etc.

Naravno, "day one review" RTX Titana svakako nije lako raditi ovom metodom ali je moguce. Kad sam ja mogao u to vreme (~2004.) da kupujem i preprodajem top grafike za review, u Srbiji, mogu i YT-beri po Americi, danas. I, ne, apsolutno nisam "burzujsko dete", vec sam tada "ziveo za HW". Entuzijazam is a helluva drug.
Da li bi od tog obrtanja HWa i recenzija mogao da kupiš opremu od 10k-100k za testiranje napajanja, buke, ventilatora itd?

Ako neko hoće da proširi testiranja i bude detaljniji, itekako treba uložiti para. Nikakve zamerke tebi.
Odakle skupiti finansije? Zato sam pitao jel iko od vas donirao i dolar stevi ili nekom na patreon kako bi on zadržao svoju nezavisnost koja je u manjku kod današnjih reviewera po vašim rečima.

I nije mi jasno zašto automatski čim dobiješ pare od HW kompanije nisi više objektivan za bilo koji video/recenziju. Nezavisnost i objektivnost nemaju isto značenje.

Da, ima recenzenata koji će da se dodvoravaju sponzorima, ali ko je iole pratio Gamers Nexus i HWB zna da sponzori ne utiču na recenzije.

Pitaj srpske recenzente dal smeju pljuju nesto.
Kada kazu da neka firma ne saradjuje, ne znaci da necje da da na test, nego necje da im da pare za to ili da im hw ostane ili im ne daju popljuju to.
90% ih zivi od toga shto hw koji nahvale im ostane pa posle prodaju na KP.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno