Šta je novo?

Linus Tech Tips, sta bi?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
LTT je kompanija za internernet content zabavu i zarađuje i živi od toga. 120 zaposlenih i više ulagača. Ne treba ih svatati ozbiljno.
Uopšte se ne radi o tome da li mi njih svatamo ozbiljno ili ne. Problem je njihovo ponašanje prema malim kompanijama koje pokušavaju da proizvedu nešto novo i pokrenu posao u koji su uložili brdo para. Problem je njihovo pristrasno ponašanje prema kompanijama kao što su Asus i Noctua.

Klikovi donose novac bar preko reklama ali bez novca ne bi mogli ništa da urade.
Uopšte se ne radi o tome da li mi njih svatamo ozbiljno ili ne. Problem je njihovo ponašanje prema malim kompanijama koje pokušavaju da proizvedu nešto novo i pokrenu posao u koji su uložili brdo para. Problem je njihovo pristrasno ponašanje prema kompanijama kao što su Asus i Noctua.
Da, one kompanije koje ih ne plaćaju.

Zasto ljudi uopste veruju ljudima koji se bave youtubom?
Nisu oni naucnici pa da im je svaka poslednja.
Kada gledam da kupim neku stvar na youtube-tu se pojavi gomila review-a te stvari sa totalno razlicitim ocenama i iskustvom.
Ne mora cak ni da je neko pristrasan ili placen od proizvodjaca tog proizvoda, dovoljno je da je neko optimista a neko pesimista u zivotu pa da ima drugaciji pogled na istu stvar.
Ili da je ustao na levu nogu pa onda nezasluzeno ispljuje neki proizvod.
Ja upravo sam u procesu pronalaska idealne tastature i pogledao sam bukvalno preko 100 youtube reviewva istih i na kraju nisam nista zakljucio sem da kupim 5 skupih tastatura kako licno isprobao i uporedio sve i odlucio se za jednu koju cu koristiti u narednim godinama. E sad, za ovo iskustvo sam pukao 500e , tako da....

Poslednja izmena od urednika:
Kada gledam da kupim neku stvar na youtube-tu se pojavi gomila review-a te stvari sa totalno razlicitim ocenama i iskustvom.
Ne mora cak ni da je neko pristrasan ili placen od proizvodjaca tog proizvoda, dovoljno je da je neko optimista a neko pesimista u zivotu pa da ima drugaciji pogled na istu stvar.
Ja upravo sam u procesu pronalaska idealne tastature i pogledao sam bukvalno preko 100 youtube reviewva istih i na kraju nisam nista zakljucio sem da kupim 5 skupih tastatura kako licno isprobao i uporedio sve i odlucio se za jednu koju cu koristiti u narednim godinama. E sad, za ovo iskustvo sam pukao 500e , tako da....

Slazem se u potpunosti... Naleto sam na slican problem u poslednjih mesec dana... To sto oni testiraju i o cemu pisu samo je delimicno tako jer previse je razlicitih razultata, misljenja, ocena za isti proizvod.
Pisao sam o tome ovde nego mi je komentar bio malo neartikulisan... Konkretno pomenuti ASUS, favorizovanje brenda i konkretnije njihovo AIO 360 od 300e... Na vise mesta sam naleteo na rezultate i opis kako je to ultimativno resenje, a zapravo nije bolje od AF II 420 koje kosta 95e... Ovo ne kazem na osnovu nekog testa nego na osnovu toga sto je drugar koji zna da koristi hardver probao kod sebe cisto da otklonimo mogucnost da problem koji imam nije do vodenog.
Mislim da sve sto te testove ko god da ih radi treba posmatrati sa velikom dozom skepticizma, da ne treba nista uzimati zdravo za gotovo.

Klikovi donose novac bar preko reklama ali bez novca ne bi mogli ništa da urade.

Da, one kompanije koje ih ne plaćaju.
Opet mašite poentu gospodine Mike.

U pitanju je kompanija koja je tek počela sa radom i koja je Linusu ustupila jedini primerak (prototip) svog proizvoda na testiranje, da bi im Linus popljuvao proizvod na osnovu zaključka i rezultata koje je on dobio testirajući proizvod pogrešnom metodologijom, jer mu ego ne dozvoljava da pročita instrukcije koje su mu poslate. A onda je taj jedini primerak poslao na aukciju bez saglasnosti vendora. Dakle, čist bezobrazluk i bully ponašanje u fazonu ja sam veliki i zgaziću tebe malog. Ti ne treba da postojiš...itd.

Što se tiče velikih kompanija, Asus i Noctua, šta da Vam kažem što već svima nije poznato? Asus je u zadnjih nekoliko godina imao toliko propusta da je to tragikomično. Ali se o tome ne priča u LMG-u jer ih Asus neprekidno zasipa novim proizvodima. Dok je recimo jedan JaysTwoCents u potpunosti raskinuo sponzorstvo sa Asusom zbog njihovih propusta i problema. Isto važi i za Noctua coolere koji su samo u LMG testovima uvek pri samom vrhu iako su se odavno pojavila slična rešenja koja nude bolje ili iste performanse. Ali Noctua jedim delom sponzoriše Linusove šrafcigere, imaju i one LTX edition coolere, pa zbog toga nećemo da pljujemo ruku koja nas hrani i o njima ćemo pričati sve najbolje čak i kad ne valjajju.

Ja sam u potpunosti svestan da su videi LMG-a pre svega entertainment materijal i da ih ne treba shvatiti preterano ozbiljno kada su u pitanju testovi nekog hardware-a. Zgadili su mi se i pre ovog fijaska. Pogotovo mi je ogavno kada se rasplete neka diskusija na ovom forumu pa novi korisnici koriste njihove video snimke kao validan argument. To samo govori koliko su duboko usađeni u svest prosečnog IT čoveka čak i kod nas. I to je srž samog problema.

TLDR: Da ne davim više. Steve je sve lepo objasnio u svom videu. Ja sam samo prepričao ono što je on rekao za one koje mrzi da gledaju video od 40 min.

A dobro, tastature su ko patike danas, licni ukus odminira.

Procesor bench je procesor bench.

... zakljucio sem da kupim 5 skupih tastatura kako licno isprobao i uporedio sve i odlucio se za jednu koju cu koristiti u narednim godinama. E sad, za ovo iskustvo sam pukao 500e , tako da....

Dobro da im ne veruješ :cautious:... Šta bi bilo da im veruješ, prodao bi stan da kupiš tastaturu...
Zbog ovoga i postoje...

A koji je nezavistan?
Pa prvi i bench zivi od sponzora i samsung, motorolu i yettel nikad necemo cuti da pljuju.
Treba racune platiti.
Nemojte da ste naivni sve su to firme koje gledaju zaradu.
Pogledate 5 recenzija i donesete svoj zakljucak, kupite online probate vratite.

A koji je nezavistan?
Pa prvi i bench zivi od sponzora i samsung, motorolu i yettel nikad necemo cuti da pljuju.
Treba racune platiti.
Nemojte da ste naivni sve su to firme koje gledaju zaradu.
Pogledate 5 recenzija i donesete svoj zakljucak, kupite online probate vratite.
Da li si ti odgledao video koji sam okačio u ovom postu ?

Boze mili cuda velikoga!
Kada se case po zemlji dembeliji,
Po dembeliji zemlji da prevrne....

Uleteo selja Linus u tudju njivu.
I onda krenuo da se kurobeca sa ostalim njegovim seljacima kako je njegova njiva superiornija.
Cupavi selja nije bio lenj. Podmazao je tandzaru, kulturno i gospodski mu je objasnio zbog cega i na koj nacin je glup i opalio ga tandzarom u predelu pozadine.
Dva dana za redom!
Sada je selja Linus ranjen i mora da se oporavlja narednih nedelju dana dok mu zena vadi so iz guzice.

Barem da je svaler ili kradljivac lubenica.
E seljo moj....

Linus je nekada davno bio zanimljiv i ljudima više upućenim u tehnologiju, ali prilagodio je vremenom sadržaj širokim narodnim masama i od toga živi sada, a sadržaj mu je više zabavnog nego informativnog karaktera, pa i ne čude greške u testovima i samim metodologijama testiranja na koje je metalika iz GN ukazao. Plus stotinu kanala, podkasti i ostalo, razapeo se na sto strana a tim mu nije dovoljno brojan da sve to pokrije. Povrh svega, mene lično Linus nervira, lik mi izgleda nekako uobražen, ne uvažava sagovornike dovoljno, sveukupno, deluje mi kao malo histerična osoba.

Zadnjih nekoliko godina pratim samo onog nemca. Linusa i slične, samo kada me vizuelno interesuje nešto od hardvera.

Ma sve je to isto... Meni ovaj deluje ok, mozda i jeste ok, al videcemo do kad ce to da potraje ako jeste... Svakako mogu da se vide neke dosta orginalne recenzije.

Da se drzino teme...

Krenulo je ovo još prije godinu dana. Za one koji su propustili:

EDIT:

Koji smehotres, ima sponzora na tom videu i to ni manje ni vise nego grayware market key reseller
Pa da, to je i poenta, Coreteks kaže da je nezavisan jer ga ne sponzorišu hardverske kompanije, pa za razliku od LTT i GN može da daje zaista nepristrasne recenzije i mišljenje o proizvođačima. Doduše u praksi je to malo drugačije, znam da je pre isključivo hajpovao sve u vezi AMD-a i da su mu videi obilovali filozofiranjem i teoretisanjem, a recenzije hardvera bile mali deo sadržaja.

ako sve sto testira kupi od svojih para, niko mu ne da za dz, onda jeste nezavisan

Koliko puta ste im donirali pare na patreon-u npr?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno