Šta je novo?

Dobre radne stolice

Ja sam kupio Markus, sedeo 5 dana dok sam cekao sa mi poprave/zamene Emu SL-F8 koju sam koristio, umrle mi noge i guzica, preostalih 5 dana sam sedeo na kuhinjskoj stolici, neke starinske imam sa kozom i federima, nisam mogao Markusa ni tih 10 dana da koristim.
Na markus su se poprimali jer je jeftina, a onako masivna, cvrsta i izdrzljiva stolica, a realno je pored toga tezak krs od stolice.

Onda sam poceo kuci da je koristim i naravno sedelo se duze u njoj i u pocetku mi je delovala ok, ali su onda krenuli problemi. Primetio sam da me ona njihova nazovi lumbalna podrska zapravo zulja, a sediste je udobno prvih pola sata, sat, a onda pocnu bolovi u zadnjici.

Ajde da samo ja to pricam, pa da ispadne da je do mene, ali dosta ljudi ovde je podelilo iste utiske.

Znas kako, ja mislim da je tesko naci stolicu od koje nece nekada da zaboli zadnjica, jednostavno samo sedenje toliko sati nije normalno i logicno je da ce nekada zadnjica da zaboli. Koju god stolicu da sam imao, tipa 10ak dana sedim po ceo dan i nista, onda sledecih 2-3 dana osecam bol, onda narednih 10 dana opet ne i tako u krug.
Zakljucak je da svakako previse sedenja utice na bol zadnjice posebno kod ljudi koji imaju visak kilograma.
Inace gledao sam ja one stolice i od 20+ hiljada, i one gejmerske i iskren da budem, ova od 15.000 mi je delovala dosta udobnije.

Cucanj i iskorak po 5min nakon 4 sata sedenja i nemojte imati 130kg.

Epilog, kupih Steelcase Leap v2 stolicu sa KP na kraju! Stvarno sam super prošao, ista je bukvalno nova, ima račun, i još preko 10god garancije (stojala 2 god, nije korišćena uopšte). Za onih sat vremena koliko sam je probao, nisam primetio neke tegobe sa tvrdoćom. Videćemo kako će se pokazati za mesec dva, iskreno se nadam da sam rešio problem sa kičmom i udobnošću. Jedina "mana" je što nema 4d rukohvate, ali i ovi koje sam dobio su mi odlični (jedino što bih voleo je da mogu još 1-2cm više da se izvuku).

E sad, ono što moram da podelim su moje impresije sa Nitea prodavnicom na nBg, koju sam iskoristio priliku da obiđem i da probam ono što me zanima (Haworth Zodi, Fern i Herman Miller Enbodi). Momak koji radi je maksimalno ljubazan, svo vreme je bio tu i maksimalno je upućen u mogućnosti svake stolice. Prostor odličan, preporučujem da se ode subotom 10-14h jel nema nikoga, a imate mogućnost da ponesete svoj laptop i da tamo radite par sati i probate sve što vas zanima. Takođe cene niže od konkurencije (Haworth posebno). Ako sam dobro razumeo, postoji čak mogućnost i da se stolica vrati ukoliko je kupite i ne odgovara vam posle par dana (koliko inače i treba vremena da skontate da li nešto ovog tipa paše ili ne).

Što se samih stolica tiče, pošto imam 190cm i 105kg uglavnom mi je teško da nađem nešto gde mi sic odnosno sedalni deo nije prekratak za noge. Lumbalni deo u problemu i svaka stolica koja ima prenaglašen taj donji deo pravi problem (verovatno ću i sa Leapa morati da izvadim onu potporu za leđa). Čisto radi slike, Herman Miller Aeron Remastered, tek kada se skroz odvrne onaj točkić za potporu leđa pozadi mogu da kažem da nemam problem sa ubadanjem i "kljucanjem" u taj donji deo, zato plastika žulja na sve strane. Da se vratim na priču...prva stolica koju sam danas probao da kažem da mi je bila približna savršenstvu je gorepomenuta Haworth Zodi i sve preporuke za istu...za nekih ~780e je odlična za ono što pruža. Fern (~1000e) i Embodi (1500+) su zaista priča za sebe (Posebno Embodi) i ako ikad dođem do nekih para, verovatno neću žaliti da je priuštim...bukvalno kao na oblaku da sedim i ni jedna zamerka (napominjem da Fern mora biti bez mehanizma za potporu).

Više impresija i poređenja sa Aeronom za par dana.

Stigla stolica. Prvi utisci su i vise nego pozivtivni. Ovo dole je sve pun aluminijum, stolica ima 25kg. Atestirana je na 140kg, dosta je cvrsta, i ne klima se nista. Sad videcemo kako ce se pokazati, ali ovako prvi utisci su odlicni. Svakako je garancija 5 godina na sve.

Prilozi

• viber_image_2023-08-15_18-05-12-173.jpg
    viber_image_2023-08-15_18-05-12-173.jpg
    66.7 KB · Pregleda: 159
  • viber_image_2023-08-15_18-05-12-410.jpg
    viber_image_2023-08-15_18-05-12-410.jpg
    80.3 KB · Pregleda: 145
  • viber_image_2023-08-15_18-05-12-877.jpg
    viber_image_2023-08-15_18-05-12-877.jpg
    91.1 KB · Pregleda: 124
  • viber_image_2023-08-15_18-05-13-162.jpg
    viber_image_2023-08-15_18-05-13-162.jpg
    133.5 KB · Pregleda: 124
  • viber_image_2023-08-15_18-05-13-427.jpg
    viber_image_2023-08-15_18-05-13-427.jpg
    87.6 KB · Pregleda: 157
🫤

Come On Reaction GIF by MOODMAN

Evo i ja da se javim. Imam 183 i 90kg. Zbog malo specificnog nacina rada (Blago zavaljen i potreban mi je upotrebljiv naslon za glavu) jurim neku stolicu vec godinu dana ali nisam uspeo da je nadjem jer.. rat, Rusija, sankcije. To me je nateralo da gledam sta sve ima u ponudi pa sam vremenom zavrsio probajuci stolice od 15 do 150k. Sustinski, imam utisak da high end stolice odredjuju trziste i da vuku low end stolice sa visokim pocetnim cenama i ako se vecinom sve klima i deluje prilicno jeftino. U teoriji idealan bi mi bio Aeron C da ne moram da kupujem Atlas i jos placam carinu za njega. Uglavnom, slucajno naleteh na ovo, pa odlucih da podelim s vama. Nasao sam je u Veterniku za 12k. Spakovane su u kutije dovezene iz Nemacke. Mislim da nemaju garanciju a za te pare i ne moraju. Imam je jedno nedelju i kusur dana.

Funkcionalnosti
- Cini se sinhro mehanizam (minimalna promena nagaiba sedista i rukonaslona kada se stolica nagne). Verujem da je maks. nagib oko nekih 120"
- Sediste je fiksno (ne seta napred nazad)
- Naslon za ledja federira + lumbalna podrska koja se podesava po visini.
- 3 pozicije za zakljucavanje i otvorena pozicija za klackanje gde vas u mestu drzi otpor tj. koliko ga jako podesite.
- Naslon za glavu podesiv po visini i uglu
- Naslon za ruke podesiv po visini i smeru (tj. napred nazad)

Trenutni utisci
  • Deluje robustno za razliku od vecine stolica koje sam probao; sa izuzetkom CM-F85B (kratko sediste) i Modrulj 291 (nije bio mesh).
  • Rekao bih najbolji odnos cene, kvaliteta i upotrebljivih opcija do 50 hiljada.
  • Malo je Aeron pristup sedenju - Ili ces da sedis kako treba tj. pravilno ili neces uopste da sedis. Nisam siguran koliko mi to odgovara za opustanje jer sedim kao da cu na nesto da se fokusiram i imam osecaj da treba nesto da radim kad vec sedim tako 😅 Mozda samo treba malo da se naviknem na pravilno sedenje jer na svakih pola sata sebe uhvatim da sam malo skliznuo napred i da opterecujem donja ledja.
Disclaimer odmah: Trenutno ne radim full time tako da ne provodim 8-10 sati. Ustajem na svaka 2-3 sata pa ne mogu da tvrdim bilo sta za vezana sedenja u duzem periodu.

Pozitivne strane
- Donji deo naslona za ledja ceo seta napred nazad (federira) pa mu to dozovljava i da se malo krivi levo desno zavisno kako se okrenete.
- Lumbalna podrska se podesava samo po visini ali ima fin hod. Posto je otvorena mogu da ubacim jos neku penu ako vremenom zafali ali sad sam sasvim zadovoljan potporom.
- Stolica se naginje pozadi ali sediste i naslon za ruke vrlo malo menjaju ugao tako da ne seku noge ako sedite malo zavaljeni. Desavalo se da neke i od 50k to nemaju.
- Naslon za ruke se tesko pomera napred nazad. Za mene veliki plus jer na svim ostalim stolicama nasloni vrlo lako pocnu da setaju ako se oslonis na njih da ustanes. Meni to deluje i kao potencijalno opasna stvar kad se vremenom razglavi pa ti sleti ruka. Oni sa zakljucavanjem su jako retki.

Negativne strane
- Kinez u smislu da su uklapali sta stignu od velicina i nisu pazili da bude uniformno. Pod tim mislim:
Veliki naslon za ledja ali malo uze sediste (48cm) . Zbog sirine sedista nisam siguran da bih preporucio nekom vecem i tezem od mene i ako je naslon komotno za vece osobe.
Meni je sediste ok, ali sam na ivici, prakticno do rama.
Naslon za glavu beskoristan ako ste iznad 175 (to cu da isecem i napravim visi).
Siroko postavljeni nasloni za ruke (53cm razmaka) = nekom nizem moze biti problem osim ako nece da izbusi rupe blize sedistu (a opet naslon za glavu kao da je za tu visinu).
- Najnizi liftomat (koliko sam uspeo da vidim) ali zbog konstrukcije i oblika zvezde sama stolica nije toliko niska = potencijalan problem za noge nekom ispod 175 osim ako nece da menja zvezdu.
- Prednji deo sedista ima po ivici sundjer koji malo pritiska unustrasnju stranu iza kolena ali do sada nisam primetio neke probleme. Recimo ram od CM-F85B bi posle 4 sata krenuo
da mi prekida cirkulaciju u nogama. U krajnjoj liniji, za ove pare, sundjer mogu ili da izvadim ili stanjim. Na kraju, to su radili i sa Aeronom.
- Prvi utisak mi je bio da je mrezica bas gruba ali nedelju dana kasnije mi osetno manje smeta. Svakako bi bilo lepse da je neka finija.

Koliko ovakve noname stolice traju, pojma nemam.
Kakva je udobnost? Nisam sedeo nikad na ovim mesh stolicama, bitan mi je sedalni deo. Da li si primetio neke probleme vezane za kvalitet? Da li ispusta negde neke zvukove, skripuce, cvili :D , da li se klima onako levo desno kao markus? Inace sad su 10k

Kakva je udobnost? Nisam sedeo nikad na ovim mesh stolicama, bitan mi je sedalni deo. Da li si primetio neke probleme vezane za kvalitet? Da li ispusta negde neke zvukove, skripuce, cvili :D , da li se klima onako levo desno kao markus? Inace sad su 10k
Udobnost je po meni skroz dobra. Ali ponavljam ovo je malo Aeron fazon. Ili ces da sedis pravilno ili nikako. Treba se navici i na to. Mesh koji me je grebao mi vise ne smeta. Moguce da je sad pokupio prirodno ulje od koze pa nije vise tako hrapav jer sedim u kratkom sorcu a ponekad bez majice. Sundjer pri vrhu sedalnog dela mi i dalje malo smeta. Videcu da li ce se spljeskati vremenom.

Stolica je robustna tako da ne ispusta nikakve standardne zvukove. Ne skripuce, ne cvili, ne klima se, platika ne krcka i ne cuje se. Tockovi su ok na parketu nista spec. Ne cuje se kad se zavalim da odmorim ili se pomeram/krivim levo desno. Nista od tih standardnih stvari. Ono sto ponekad cujem je opruga unutra (ili barem mislim da jeste). Ispusti ponekad, ne znam zasto, neki jako sicusan ping zvuk. Nisam to uspeo da dovedem u vezu ni sa cim niti sam primetio bilo kakve promene u radu mehanizma.

Od novih zamerki imam samo jednu, mesh na ledjima deluje kao da se opustio/zarozao. To se uopste nisam nadao i uopste mi se ne svidja ali mi za sada ne pravi nikakvu razliku jer lumbalna podrska drzi sve na mestu. U njoj trenutno sa pauzama provodim oko 13 sati 7 dana nedeljno. Posto ne radim trenutno, ne sedim vise od 2-3 sata bez pauze pa ne znam kakav bi bio osecaj vezati 5-6 sati odjednom.

Edit: Jedino sto ih dodao za zainteresovane potencijalne kupce je da idu i sami izaberu stolice. Nisu uvek u najboljem stanju pa ih ima i flekavih i zaprljanih i ako su navodno nove i spakovane uredno sa zastitom.

Poslednja izmena:

Da li ima neko iskustva sa ovom stolicom?

Narucio sam sam Stolica za kompjuter KILLABEE 8212 - Black da li neko ima neka iskustva?
Kinezara. Izgleda uzasno na slikama a recenzije na amazonu za te killabee stolice (prodaju se pod raznim brendovima) i nisu tako sjajne. Oni koji su azurirali recenziju obicno napisu da im je trajala 2-3 god.

Imas mnogo bolje izbore za te pare, recimo arozzi torretta fabric, vernaza vento ili aerocool crown aerowave. Mislim da su sve u tom rangu 300-350e

Da napomenem da nisam platio nikakvu carinu i porez za Atlas naslon za glavu za Embody, stavili su kao deo za stolicu od 15 dolara i to je to.
Dakle, mene je kostao inicijalnih ~19.5k dinara sa posiljkom jos 5.5k, dakle 25k ukupno i to je to.

Prilozi

• IMG_2083.jpeg
    IMG_2083.jpeg
    283.1 KB · Pregleda: 91
  • IMG_2086.jpeg
    IMG_2086.jpeg
    186.5 KB · Pregleda: 86
  • IMG_2087.jpeg
    IMG_2087.jpeg
    196 KB · Pregleda: 78
Dajte neke preporuke za ergonomsku stolicu cene 200€ - 300€ (može i polovna).
Bitno je da ima podešavanje naslona za ruke po visini, i podesivu podršku za ledja.

Da li je neko probao ili ima i kako vam se cini : AQIRYS Fenrir stolica ?

Nazad
Vrh Dno