Šta je novo?

Tesla TV

3 godine, pokusao sam preko fb da iskamčim 3+2 al nisam uspeo. Dosta je i ovo. Bas sam zadovoljan sa ovim teslama koliko nude za ulozen novac

Невероватно да фирма из ове земље у БиХ даје 5 год гаранције а да овде мора "ценкање" за 3 год.

Гледао сам Q65K935. Још увек нису ажурирали рс сајт али енг верзија га има. Ај што имају стару верзију система, не подржавају долби висион нпр тог тв нема нигде за погледати. Тражио сам тв за тв програм и успут серију. Преписка са фирмом није дала резултате.

Evo ga android 11 za s906 \o/PXL_20230724_190010681.jpg

Edit: ipak je azuriranje za 10 😩

Poslednja izmena:
Ne znam šta su menjali. Kod mene sve isto. Eon, supernova move, orion i dalje trza slika.

Rekao bih da je sam sistem dosta brzi i odzivniji

Tesla 65E635SUS​

Kupljen pre par meseci, radio ravno 14 dana i slika prestala sa radom...
ima ton i mogu da menjam programe, provaljujem po zvuku ali slika crna
vracen na garanciju i uzet novi, isti model...

Iako je isti model, panel je drugi, ili barem zavrsni sloj... prvi je bio mat i odlican jer mi je preko puta prozor i nema sanse da se vodo odsjaj od bilo cega ma koliko jako svetlo bilo
Drugi TV nema taj mat sloj nego je gloss i vidim prozor kad gledam tv (inace zato sam i insistirao da uzmem isti model opet jer mi se taj mat svideo)
boje su iste na oba TV-a, malo isprane ako ne ukljucim HDR, a ako ukljucim onda su prezasicene

Ako hocu da odgledam film, moram preko flesh memorije koja mora da bude formatirana u FAT32 jer drugo ne cita, cak i tad u flash ubaci neke svoje gomile foldera ne znam zasto...
u Flash meni ne mogu da udjem, nema nacina kako, osim da izvadim fizicki flesh i gurnem opet pa me ponudi da udjem kad detektuje da je flesh tu, ili da ugasim i upalim tv pa oet me on ponudi da udjem u taj meni
Zbog toga ne mogu ni neki Kodi ili PLex da instaliram na njega jer ne mogu da udej u flesh meni, nudi mi samo Video, Images i Music, i onda nemam nacina da instaliram direktno .apk
a Play je skroz ogranicen i nema nista korisno od aplikacija

gomila sitnih gluposti koje samo nerviraju i nemaju logike zasto su take ali to je sto je

prednosti, veliki i jeftin, i lepo izgleda, to je to

poslednjih par dana i ovaj je poceo s vremena na vreme da mesa boje, nekako random pojaca boje 2-3 puta pa se vrati na staro, sve to traje mozda 1 sec i nema pravila kad se desava
videcu kako ce da bude u narednom periodu pa cu verovatno i ovaj da vratim i da uzimam nesto drugo

i da napomenem, kod nas se tv gleda nekih 1-2h dnevno, dosta puta se ni ne upali u toku dana
mene tv ne interesuje, stalno sam za kompom, mozda ponekad za neki film koji mi je komplikovano gledati na tom TV-u, zena ponekad sedne uvece na sat vremena, i cerka ponekad gleda ujutru gleda malo crtace

u Flash meni ne mogu da udjem, nema nacina kako, osim da izvadim fizicki flesh i gurnem opet pa me ponudi da udjem kad detektuje da je flesh tu, ili da ugasim i upalim tv pa oet me on ponudi da udjem u taj meni
Zbog toga ne mogu ni neki Kodi ili PLex da instaliram na njega jer ne mogu da udej u flesh meni, nudi mi samo Video, Images i Music, i onda nemam nacina da instaliram direktno .apk
a Play je skroz ogranicen i nema nista korisno od aplikacija
Ja sam ovo rešio tako što sam sa play stora preuzeo VLC player (možda sam pre toga morao prvo da instaliram neki file explorer, pa onda naknadno preko flasha da instaliram VLC player .apk koji sam preuzeo sa zvaničnog sajta... ne secam se tačno redosleda).

VLC mi odgovara jer mogu da podesim boju i veličinu fonta.

Tesla 65E635SUS​

boje su iste na oba TV-a, malo isprane ako ne ukljucim HDR, a ako ukljucim onda su prezasicene
Ovo je interesantno, dakle imaš u opcijama da ugasiš HDR? Recimo da ti HDR sadržaj sa Netflixa ide bez njega?

Ovo je vjerovatno sređeno na Android 11, treba nam ko leba isti na S906 jer je bilo kakav HDR sadržaj je bar meni totalno negledljiv, bude užasno taman.

Play store mi je nekako ograničen, kad god kucam neku aplikaciju izlaze mi neke gluposti
File explorer se nisam setio, dobra ideja, probacu...

Netflix ne koristim pa ne znam, ali da ima opcija za HDR on ili off... Kad je off, ****** je jer je ispravno, kad je on isto je ****** jer je prejako20230727_181902.jpg20230727_181851.jpg

Osim kad pustim YT ili sa flesha onda te opcije nema uopšte i boje su skroz normalne i dobre...
Edit, znam da mogu da stelujem boje itd ali nikako da ga pogodim kako treba, namešta na jednom kanalu dok gledam i kao ok je dok ne promenim par kanala i provalim da ne valja nista

To je to, HDR on/off opcija, smarao sam ih za to prošle godine, sad bar da znam da ih smaram za Android 11 ali bojim se da mrka kapa. :) Ako Skyworthu kako se zove u Kini, nije namijenjen A11, sigurno ga neće pustiti...

Povučen dobrim iskustvom sa 906 serijom, gde u kući imam dva komada, kupim kevi prošle nedelje 50E635SUS na nekoj akciji. Potpuno sam zaboravio da se raspitam kakav je panel, jer ovaj IPS na 906 radi super posao i naravno dobijemo VA panel, ispran i sa užasno lošim uglovima gledanja. Nekako sam uspeo da naštelujem sliku da bude pristojna kada se gleda na 90 stepeni tj. direktno ispred TV-a, ali čim se malo pomerite na stranu to je raspad od ispranosti i anemičnosti slike. Baš loš VA panel, da sam znao da je VA nikada ga ne bih uzeo. Sad me grize savest što ne uzeh sličan VOX koji ima isto android 11, ali qled VA, verujem da je bolji za koplje od ovoga. Inače ovaj nema opciju za gašenje HDR-a kao kod kolege gore na istoj seriji samo veća dijagonala, jer HDR ni ne podržava. Kad pokrenem nešto sa HBO Max-a što mi ja 906 pali HDR automatski, ovde na 50E635SUS pali Dolby Vision. Čak ni na kutiji nigde nije naveden HDR dok Dolby Vision jeste. Očigledno nema podršku iako je ista serija, samo druga dijagonala i bolje što nema, samo sjebe sliku, isto kao i ovaj Dolby. Što se tiče A11 sve to radi lepo, brzo, možda i malo bolje nego na 906 mada nisam puno testirao, samo osnovne stvari HBO Max, NBA app, EON, IRIS Smart, sve to radi bez problema. Ali zato panel loš, ne preporučujem kupovinu.

Zdravo svima.Potrebna mi je vasa pomoc.Naime pri prvom ukljucenju novog Tesla televizora 50E625BUS pojavljuje se na ekranu sa desne strane Factory Mode sa izlistanim nekim podacima. Kako izaci odatle i gledati kanale.Mozda je neko imao slican problem.Hvala.IMG_20230729_151502.jpg

Ovo mi liči da je neko aktivirao servisni meni i petljao nešto, svakako nije nešto što se slučajno aktivira već se aktivira uz pomoć servisnog koda (ne znam koji je za tu Teslu)

Ja bih to vratio.

Mene zanima kako se konektovao na Yettel wifi ako je u fabrickom modu?

Kod mene opet ništa, ajd poslušaj jel se promijenila međuverzija, android patch, kernel... I na kojem si internet provideru i koji jezik /regiju imaš posloženu? Da probam preko vpn-a?
Evo dole na mom od 50', potpuno isto piše i na ovom drugom od 55'.

Prilozi

• IMG_20230729_193125.jpg
    IMG_20230729_193125.jpg
    95.5 KB · Pregleda: 98
Tesla smart tv, ne znam tačno model, ali stalno iskače ovo, kako da se isključi.

Prilozi

• IMG_20230804_183749.jpg
    IMG_20230804_183749.jpg
    422 KB · Pregleda: 91
  • IMG_20230804_183611.jpg
    IMG_20230804_183611.jpg
    299.8 KB · Pregleda: 89
Kao da ti je ukljucen mod za prodavnice. Vidi u podesavanjima imas li takviu neku opciju za prodavnicu/kucu ili neki demo mod.

Savet, koji od ova dva modela, stariji odnosno ovaj sa manjim brojem u inemu deluje bolji sa specifikacijama?
32E635BHS ili 32E625BHS?
i da li je procesor dovoljno jak da gura Stremio, Kodi, EON?

Nezahvalno preporučiti samo na osnovu nabrojanih specifikacija koje mogu, a i ne moraju da budu tačne. Ja bih išao na 635 jer u odnosu na 625:
  • ima android 11
  • 30 nita više (280 vs 250)
  • NEMA HDR što je sa toliko nita veliki plus veruj mi (ali možda ima Dolby Vision koji nije naveden kao na mom gore 50E635SUS gde sam pisao, tako da potencijalni ***** u najavi)
  • ima malo brži procesor
  • ima wifi 5Ghz, 625 nema (opet bar tako piše u specifikacijama)
  • jedina prednost 625 je što čita NTFS usb, ovaj 635 ne

Inače oba su VA paneli, verovatno ne preterano sjajni. Za te pare, šta da se radi, to je što je.

Decija soba (ona "i po"). Ne moze da stane 40", a 37" je vidim napustena dijagonala.

Taman sam se nameracio da kupim TCL 50C635 , ali posle svih komentara o TCL , android OS , VA panelima itd... pa updates sistema Android na ovo na ono , trzaju slike , kajroni seckaju na EON , filmovi nemaju titl , fleske USB ne rade kako treba, (muda cuda) itd.... auuuu ljudi moji ja izgubih volju za TCL i androidom TV.
Sobzirom da vec imam Tesla smart tv 43" android jedno 2 godine, kod mene radi sve bez problema EON, YT, Netfix, filmovi sa fleske, titlovi pa cak gledanje filmova i serija sa sajtova poput PopCorn i slicni njemu , nikada nikakvih problema i to uspem da razvučem sliku preko celog ekrana bez problema. (cini mi se da se neko žalio da nije mogao da gleda preko celog ekrana ili tako nešto).
Dakle odustao sam od kupovine sledećih TV koji su mi ušli u neki moj uzi izbor i to: TCL 50"QLED , Hisense 50"QLED a na kraju je odsao u razmatranje i JVC LT-50VAQ6200

A onda u ponudi mi ulete novi model iz serije 9 Tesla u ceni od 63k - 67k zavisno od prodavnice do prodavnice sa garancijom 2+3g

TESLA Q55K925SUS - 10 bit IPS QLED panel 4K , WebOS 5.0 preuzet od LG sa magičnim daljinskim a inače se pored njega uz TV dobija još jedan klasičan daljinac,
Samsung mu je radio reklamne slajdove , slike i animacije pa čak kažu da je i grafika njihova što treba i proveriti, 60Hz , HDR10 , BOX zvučnici itd.
A za android uzimam neki stick 4K smart TV BOX , tako da će na kraju ispasti 2u1 sto se tice OS. Nadam se da nisam pogrešio u izboru.
Da li neko ima bilo kakvo iskustvo vezano za ovaj model...???

Q55K925 је изашао прошле године, користи webos 5. Овогодишњи модел је Q65K935, webos 6. Тренутно Тесла даје три године гаранције.

Q55K925 је изашао прошле године, користи webos 5. Овогодишњи модел је Q65K935, webos 6. Тренутно Тесла даје три године гаранције.
Znam da je model iz prošle godine ali 55" je neki max koji se uklapa u moj ambijent 50" je idealno a 65" nemam gde pa da mi ga i poklone.
Vlado negde u komentarima sam pročitao da si iz Niša, pa pošto sam i ja iz Niša evo ti moj broj pa mi se javi ako ti to nije problem da
popričamo malo u vezi TV_a jer vidim da si momak koji se razume u to. 063427407 Pozdrav,

Pozdrav svima i molim za pomoć.
Naime kupio sam TV TESLA 43″ FHD ANDROID; 43E635BFS pre par nedelja i kad ubacim Flešku (USB) na kome su mi filmovi koje sam imao skinute, moj Tesla Tv ne prepoznaje te USB fleške, zapravo svaki put kada ubacim USB on izbaci obaveštenje da taj USB nije podržan...Probao sam sa više različitih USB fleški 2.0 i 3.0 i uvek isto upozerenje...dok ta opcija na mnogo starijim televizorima koji imaju USB port radi bez problema...
Molim vas dal neko zna šta treba da uradim da bih mogao gledati filmove sa USB fleške na mom Tesla TV kada sm offline?
(jer kad instaliram MX Player onda mogu da gledam filmove sa USB fleske,ali moram biti konektovan na Wi-Fi, a ja hoću da gledam kada nisam povezan na Wi-Fi)..
Molim za odgovor. Hvala.

Probao sam i FAT32 I NTFS i svejedno ne prepoznaje ih.Takođe sam probao i sa manjim USB od 8 GB i većim od 32 GB...al ne vredi...Hvala na odgovoru i ako ima jos neko neku ideju ili slicno iskustvo...molim vas.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno