Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Star Trek The Next Generation s2 ep.9 mjuzikl, e sad sam sve video. 🥳
Nema potrebe da snimaju vise nastavke..😁
Meni ubiše i poslednju nadu da će nešto biti bolje. Baš ova epizoda.
Picard... Strabge New Worlds.... Cela ta Woke papazjanija me je baš ohladila od Star Treka, a bio sam vatreni fan celi život.

isto i sa Star Wars univerzumom - Mandalorian, verovatno će i Ashoka biti ista.
Jedino me je Andor prijatno iznenadio.

Znao sam da neće biti serija za mene, ali morao sam da je pustim s obzirom na sve hvalospeve koje sam sa svih strana čuo o njoj, ali džaba, nakon 3 epizode jednostavno ne mogu interesovanje i pažnju da saživim sa tematikom kuhinje.

Slično je bilo sa onim filmom Burnt sa Bredlijem Kuperom, tačno sam se setio kako sam taj film nekako prežvakao.
No, sa druge strane skroz kapiram hajp oko serije jer upakovati dramu u dinamiku kuhinje ima određeni potisak, ali opet kad te nešto ne privoli kao postavka džaba...

Sa druge strane interesantno kako mi je recimo ona ruska komedija Kuhinja legla, bukvalno sam odgledao sve epizode, pa mi je neki zaključak da jedino priznajem kuhinje u kojoj su šefovi mangupi, pijandure i budale a kuvari diletanti i hvatači krivina. 😂
Isti slučaj. I film No reservation sa Ketrin Zita Jones mi je onako... Mad aje bolji od Burnt.

Posle ruske Kuhinje - najbolji film te vrste mi je The Chef.

Jesam, odgledao sam.
Na momente mi bilo predosadno, cela serija onako.
Cela priča deluje jezivije ali serija nije to uspela da dočara što se mog utiska tiče
Mislio na Solidify, reko možda nije gledao 😃
Razumem, na mene je baš ostavila utisak posebno crno bele epizode, a valjda i što nisam očekivao da ruska serija može pobuditi takav efekat kod mene, pa otuda i izrženiji hajp, posebno nakon posete sajtu posvećenom toj misteriji.

Saznao sam za ovu mini seriju jer sam googlao Florida Man čisto da vidim šta ima novo od uvrnutih i bizarnih naslova počinioca sa Floride, rekoh da se malo nasmejem.

A serija... Pa može se reći da je inspirisana Florida Man fenomenom. U suštini dođe kao neka dramedija, nije toliko ekscentrična koliko bi se neko mogao nadati da će serija ovog naslova biti nešto u Tarantino stilu, ali se vrti priča oko krimi fazona koji se bazira na spletu nedaća, pomalo glupih, nekad bizarnih a nekad interesantnih situacija. Malo me je serija podsećala na Meksikanca sa Bred Pitom.
Malo deluje kao "low-effort" serija kako to kažu, mada nije bez vajba. Kolorit Floride, prezgodna glumica, tj. jedna od glavnih akterki, sasvim solidan Edgar Ramirez u glavnoj ulozi, i doza otkačenosti mogu biti dovoljni za prolaznu ocenu.

Meni je sasvim ok došlo ovih 7 epizoda "letnje" serije u nedostatku drugih mini serija trenutno.

Jel gledao neko Justifield City Primeval?
Šta je sve izlazilo, još ovo nije toliko loše, ali mi glumci tako nemaju hemiju ima i nekih nelogičnosti.
Olifantova ćerka glumi ćerku i baš priča iritantno, za devojku su mu stavili ženu koja nikako ne ide uz njega, scena kad se ljube tera na povraćanje.

American Horror Story, sezona1.
Rekao sam da neću bindžovati uopšte i tako beše. Dobra sezona, dobar kraj, gluma i priča vrhunska kao i sam kraj.
Jessica Lange visoki doktor i maestro glume.
Krećem sa drugom sezonom danas.

Jel gledao neko Justifield City Primeval?

Ja nisam gledao originalni Justified, zapravo jesam pokušao ali mi serija nije legla ponajviše iz razloga što mi nije odgovarao taj neo-western vajb. No i pored toga nisam baš razumeo hvalospeve koje je pokupila.

City Primeval sam pustio samo iz razloga jer sam na više mesta od fanova Justified pročitao kritiku da je kao Bosch, što meni zapravo savršeno odgovara...

Odgledao sam 5 epizoda i stvarno ima Bosch vajb i meni lično se mnogo više sviđa ovako naspram onoga šta pamtim.

Tako kome se sviđa Bosch kao meni mislim da će mu se dopasti i ovo.

Bosch nisam gledao, original Justifield jesam odgledao celu seriju. Mene je najvise glumacka postava drzala da gledam, pogotovo izbor negativaca.

Naisao sam slucajno na ovu seriju gledajuci TV. Zaintrigirala me i pogledao sam je celu, 5 sezona. Ne znam da li ce biti nastavka.
Vrlo dobra spijunska prica, sa dobrim zapletima, dosta realna. Ima tu i tamo preterivanja i sitnih nelogicnosti.
Celokupan utisak vro dobar, preporuka za gledanje.

Odgledah Inside man u cugu...

Dugo nisam gledao bolju seriju, a tako podcenjenu, bar po Imdb oceni.

BBC na nivou. Tenannt, Tucci i žena koja glumi Janice, maestralni.

Oba paralelna zapleta jesu pomalo naivni u početku, ali sve je bolje i bolje kako se serija bliži kraju.

Čeka se S2.

Od mene minimum 8,5.

P.S. inače počeo sam seriju gledati slučajno na osnovu muzike iz uvodne špice koja mi je autimatski puštena na Netflixu, i voala... Baš sam zadovoljan.

Slažem se, odlična Inside Man, ocekujem season 2
Izvinite za off, posle odgledane serije sam se baš šokirao ocenom 6.6 na IMDB.
Kakve gluposti imaju 8+ ocenu, ovako niska ocena je blasfemija...

Edit: Svideo mi se i dvosmisao iza naziva serije - Inside man gde je aludira i na čoveka zatvorenog u svom unutrašnjem i u pravom zatvoru, svi sa svojim mislima, bremenom krivice

Naisao sam slucajno na ovu seriju gledajuci TV. Zaintrigirala me i pogledao sam je celu, 5 sezona. Ne znam da li ce biti nastavka.
Vrlo dobra spijunska prica, sa dobrim zapletima, dosta realna. Ima tu i tamo preterivanja i sitnih nelogicnosti.
Celokupan utisak vro dobar, preporuka za gledanje.

čuo za ovo, kažu da je jedna od najboljih francuskih serija
dobro si me podsetio, baš ću da počnem da gledam

Poslednja izmena:

Za ovu seriju nisam ni znao dok nisam odgledao The Leftovers pa mi je dugo bila na listi čekanja još.

U principu sam je doživeo kao sve ono što The Leftovers nije; dinamičnija, sadržajnija u motivu misterije, izolovanija, intenzivnija sve u svemu. Ne bih rekao da je to nužno bolje ili lošije ali jeste drugačiji pristup, praktično sama serija je suprotno orijentisana u narativu od The Leftovers.

No, za moj lični ukus više sam uživao u sporom ritmu i emotivnijoj dubini atmosfere kakvu je ponudila The Leftovers, ali opet i ova serija je odradila sve kako treba na svom polju.

Svakako je zanimljivo kada odgledaš obe serije taj dojam da u ovako bliskoj ideji misterije ne možeš da imaš i jare i pare, nego moraš da odabereš jedan pravac kako bi serija ispala dobra.

Davne 2004 je neki polupanac pomislio "ce poginemo u vodu" i o tome napisao knjigu, koja i nije nesto losa. Demoni iz holivuda sto nam jedu celjad jedno 10god nisu umeli da naprave film dok evropljani nisu uzeli prava i nastavili da mokry niz kicmy. Serija generalno i nije nesto losa. Vidi se da da im je budzet bio 400e i dnevna karta za bazen iako su pokrali 40milki za ovo. Gluma vecine komicna, posebno naseg glavnog naucnika koji tu verovatno glumi za malo hrane. Scene drame i odnosa naucnika koji deluju kao skupina imbecila mozete slobodno premotati sluze kao filer. Prica ni ne prati knjigu niti treba. Kraj nije los. 8ep i cao

Pročitao samo "Ecological thriller..." i nije mi palo na pamet ni da čitam dalje a kamoli da gledam...

Ma nema nikakve ekologije vise je misterija i to...

Crni Gruja ne Guja (Engleska verzija) prva sezona, po ko zna koji put sam gledao.
Ono je genijalno, koliki su ludaci (u pozitivnom smislu) i kako li je bilo njima na snimanju.

Почео Twisted Metal и одмах одустао. Оно је за децу.
Пребацио се на Black Mirror - уврнуто... Има добрих епизода, има и лоших.

Jel gledao neko yellowstone? Planiram uskoro da krenem, vidim ima 5 sezona da ne bacam vreme ako nije nešto. Mada ocene na netu su odlične.

Mozda nije prikladno pitanje za forum ali, gde ste gledali The returned (Les Revenants)?

Završio Terror S2 koju smo skoro pominjali.

Nećete ništa propustiti ako je ne pogledate, solidna jeste ali ništa posebno, čak bih rekao i malo naivna odrađena jer 10 epizoda se ganjaju sa zlim duhom da bi je na kraju pobedili sa nekim ispsanim krpama i magijom španskih doseljenika

Više verujem da je cilj ove sezone bio da se ispriča priča o japanskim zatvorenicima u Americi i Kanadi tokom WW2 a da je priča sa Yurei samo neka pozadina da se doda mistika, malo horora i sl

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno