maxy
Čuven
- Učlanjen(a)
- 16.10.2014
- Poena
- 565
Moja oprema
- Pristup internetu
- Kablovski internet
- Optički internet
Ja sam ih kupio na preporuku poznanika vulkanizera. Kaže čovek, da je odlična guma i da ima pozitivne povratne informacije od kupaca. Gume su bile nove, DOT svež i nisam mogao odmah da shvatim zašto se dešava da auto ima očajnu trakciju na snegu. Radi se o gradskom automobilu, benzincu sa 1.0 l motorom i posledično malom masom na prednjoj osovini. Ali, prethodni set pneumatika nije pokazivao takvu boljku. Moj zaključak je bio da je to zbog same šare i smanjenog broja lamela, jer kao što napisah, šara je skoro pa identična all season pneumatiku. Na suvom je zimi dobra, kao i na kiši. Ali sneg je ono što sreću kvari, pa se moram strogo držati glavnih saobraćajnica u gradu koje su dobro očišćene. U suprotnom biva povuci potegni.
Ali GY UG9+ na drugom autu, dizel, C segment, fantazija.
Za ovog malog benzinca čak razmišljam da pređem na all season i to Michelin. Međutim u veličini 14 nemaju CC, već neku malo lošiju. Dozlogrdilo mi da menjam na oba automobila gume.
Inače na ovom benzincu zbog lagane vožnje i male mase, gume bacam sa 5 mm dubinom šare jer se skoro u opšte ne troše, ali ispucaju od starosti.
Ali GY UG9+ na drugom autu, dizel, C segment, fantazija.
Za ovog malog benzinca čak razmišljam da pređem na all season i to Michelin. Međutim u veličini 14 nemaju CC, već neku malo lošiju. Dozlogrdilo mi da menjam na oba automobila gume.
Inače na ovom benzincu zbog lagane vožnje i male mase, gume bacam sa 5 mm dubinom šare jer se skoro u opšte ne troše, ali ispucaju od starosti.