Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

Meni u TV komodi u fioci stoji charging station i sva peroferija za PS, gamepado, sluske i VR. A za sto sam kupio na aliju nosac da gamepad bude tacno ispod stola pa da rotiram pun prazan ali nisam zalepio jos uvek.
Ja ne bih koristio ovo. Nekako mi nepouzdano deluje, sve mi se čini da bi moglo pogrešno da se povuče i iščupaju ili slome pečurkice... 😅

Koji ste vi triperi, kad se vratim u BG snimiću koliko je banalan proizvod. I nema sta da pogresno da povuces. To je kao kad bi rekao da moze fioka ppgresno da se otvori. Napred nazad...

Meni svaki od 11 PS kontrolera stoji pored po jedne kutije od Rolexa u fiokama, tu je na sigurnom, a sve 4 PS5 konzole stoje u staklenim kutijama i pored svake kljuc od jednog automobila ....
Svaka cast 😉
Koji ste vi triperi, kad se vratim u BG snimiću koliko je banalan proizvod. I nema sta da pogresno da povuces. To je kao kad bi rekao da moze fioka ppgresno da se otvori. Napred nazad...
Ja se slazem s kolegom oko moguceg ostecenja pecurkica one gume na njima ne ulevaju poverenje da se nece brze ishabati, a obzirom da mi deca najvise igraju PS pitanje je koliko bi pazila pa da ne dodje do veceg ostecenja🤔iako sam ih generalno naucio da paze. Pulse sluske mi stoje na slicnom resenju unutar tv komode i za sad su ok ali opet headbend nije tako osetljiv.

Naprotiv, ona kupuje capture card u petak. Odmah je pitala za Sony VR2. 😂

Ja sam se dvoumio za VR2 na kraju zena je isforsirala uz asistenciju klinca, nazalost sad vise kupi prasinu nego sto se koristi. Klinac je odustao od toga jer mu ne damo duze od 1h a zenu i mene smara da rasklanjamo po stanu da bi napravili dovoljno veliki playable area. Leti bes nije bio konforan da se koristi za Gt7 jer se i klinac i ja dosta znojimo i bez VR2 kad je vruce. Ali osecaj u igrama je extra i posle igre bez VR2 izgledaju ravno.

Nije dobro rešenje svakako jer svo opterećenje nose pečurke, a samim tim i kontakti koji se nalaze ispod njih. Gamepad nije lak da bi ga držale samo poečurke.

Nije dobro rešenje svakako jer svo opterećenje nose pečurke, a samim tim i kontakti koji se nalaze ispod njih. Gamepad nije lak da bi ga držale samo poečurke.
Jesi otvarao nekada DS 5? Analog se upravo tako i skida i nema nikakav kontakt koji tim potezom mozes da pokvaris. Sama pecuka je nabodena na palicu analoga. Rastavljao sam svoje DS5 i DS4 i menjao Viper diskove zbog drifta.

Ajmo sledeći zašto ne valja nosač?

Prilozi

• IMG_20230809_152627.jpg
    IMG_20230809_152627.jpg
    62.3 KB · Pregleda: 33
Molim moderatore da vrate moj post o PS5 kontrolerima konzolama, rolexima i automobilima.
Mislim da je pogresno protumaceno kao devijacija s teme, a vrlo je usko povezano s istom.
U svetu gejminga imamo kontrolere i konzole, realno je PS5 bugatti medju konzolama a kontroler DS5 rolex medju kontrolerima. Ne vidim zasto bi moderatorima smetala metafora i poruka koji je moj post nosio.
Svakom moderatoru od srca zelim da ima kontrolera kao @Rizmal i Rolexa kao ja!
A ovom sto mi je obrisao post zelim duplo vise! :cool:

Moving out je dobra zezancija, a Lost Judgment planiram odavno da krenem. Mada mi je nesto u secanju da je imam. Nisam siguran da samm je uzeo na popustu vec da je bila na PS kolekciji nekoj.

Prošle godine sam uzeo HDMI audio ekstraktor preko kojeg koristim FiiO K5 pro, da mogu da iskoristim potencijal svojih slušalica. Međutim loša strana ovoga je što onemogućava VRR i ograničen sam na 30fps na 4K rezolucijama. Uz još neke stvari :D
Da li bi mi ovaj uređaj rešio problem? Jer on se povezuje preko USB-a, po svemu sudeći, a onda bih mogao normalno da spojim ekran sa konzolom direktnim putem, bez posrednika u vidu ovog audio ekstraktora, što je sad slučaj.

Zar ne možeš koristiti optički izlaz iz TV-a direktno u FiiO?

Prošle godine sam uzeo HDMI audio ekstraktor preko kojeg koristim FiiO K5 pro, da mogu da iskoristim potencijal svojih slušalica. Međutim loša strana ovoga je što onemogućava VRR i ograničen sam na 30fps na 4K rezolucijama. Uz još neke stvari :D
Da li bi mi ovaj uređaj rešio problem? Jer on se povezuje preko USB-a, po svemu sudeći, a onda bih mogao normalno da spojim ekran sa konzolom direktnim putem, bez posrednika u vidu ovog audio ekstraktora, što je sad slučaj.
Da bi radilo preko USB-a na PS5, treba ti UAC1 dac (čip PCM2704). Za taj nisu naveli koji je, ako nije taj čip, imaš na AliExpress-u - HQ5 HIFI USB Sound Card DAC To S/PDIF PCM2704.

Jako mi se svidja kako ps4 igre (Bloodborne i Order) izgledaju kada se skine 30fps limit, tako da bih pored glavne konzole uzeo jos jednu.
Ima li neko ideju gde bih mogao da nadjem modabilnu konzolu kod nas?

You’re looking for a PS5 with Firmware 4.51 or lower, ideally 2.xx if possible. Major retailers don’t sell those anymore, so you want to buy second-hand (eBay or equivalent).
  • Hunt for either a “new in box” Launch Edition PS5 or “new in box” CFI-10xx (CFI-10xx are what you’re looking for, CFI-11xx are risky, CFI-12xx are no go),
    or
  • Look for a used PS5 console where the seller can explicitly confirm the firmware. Sometimes searching for the exact firmware, e.g. PS5 4.03 can yield results.

Jako mi se svidja kako ps4 igre (Bloodborne i Order) izgledaju kada se skine 30fps limit, tako da bih pored glavne konzole uzeo jos jednu.
Ima li neko ideju gde bih mogao da nadjem modabilnu konzolu kod nas?
Zar to nije obična Jailbreak-ovana PS4 konzola? Pun je KP oglasa gde za par hiljada dinara rade to.

Jailbreak za PS5 postoji ali ne znam koliko je pouzdan, a pitanje da li bi PS4 (a da nije PRO) uspeo da izvuče 60FPS u BB.

Naravno ako Jailbreak-uješ konzolu oprosti se od legalnog i online igranja...

Ja bih na tvom mestu sačekao zvanični legal upgrade (ako si čekao do sada, sačekaj još neko vreme)...

EDIT: A malo je skupa rabota da imaš dve konzole jednu legal a drugu Jailbreak.

Pricam o ovome:

Fora je sto bi trenutno konzole koje mogu da se moduju mogle da se nadju za normalne pare.
Verujem da su hakovane ps4 pro konzole dosta skuplje nego sto bi trebalo da budu, a i mora prilicno rezolucija da se spusti da bi igre radile u 60fps.

Neoficijelni fan made 60fps peč za Bloodborne.

Ako neko ima živaca da proba i javi kako šljaka.

EDIT: Sad tek vidim piše "hacked" PS5...
Kasniš... ;)

Teško ćeš naći PS5 sa 4.51 firmware, koji je poslednji koji je jailbreakovan...

Mislim da je poslednji jaillbrakovan firmware za PS4 neka verzija 9.00, što i nije tako avna verzija i tih konzola možda i ima... Ali što kažeš sa PS4 i 60FPS je dosta kompromisa.

Moj savet ti je da čekaš ili zvanični PS peč ili remastered/remake BB (što će izgleda biti na kukovo leto)...

Mozda da postavis oglas na par mesta da kupujes PS5 sa odredjenim firmwareom pa cekas. Ne koze da skodi

Navodno bi trebalo da R&C bundle stize sa odgovarajucim firmware-om, a taj se jos prodaje na par mesta kod nas.
Mene ps5 piraterija ne zanima, tako da ne moram da jurim firmware koji je ispod 3.00.
I dalje vazi ono da mozes narucenu konzolu da vratis u prve 2 nedelje bez objasnjenja?

Možda da staviš stočić pored kauča? Postoji i zidni nosač za punjač, možda bi ti on više odgovarao. Samo ne znam da li šalju za Srbiju, pogledaću posle, pa ću ti poslati na PP ako želiš.
Edit: Ima zidni nosač na AliExpress-u - Monzlteck Wall Mount for PS5(Dualsense) Controller Charging Station, 2000 din (1500 + 500 poštarina).

Ovo u stvari izgleda sasvim ok. Bitno mi je da se puni na pinove, a ne preko USB-C.
Moram malo da pogledam tačne dimenzije i gde bi uklopio pored troseda.

Hvala

Nazad
Vrh Dno