Šta je novo?

Poslednje pročitane knjige

Preporuka za one koji vole Skandinavske trilere, prva knjiga Švedskih pisaca Petera Molina i Petera Nistrema izdavač je Čarobna knjiga a naslov Poslednji Život,radnja zanimljiva i drži pažnju,ne bih detaljisao oko same radnje.
Dobra je, sad sam kupio nastavak a treci deo je tek izasao u Svedskoj.

scaled.blacksad.jpg

Meni je taj "mačak" super, pisao sam ranije o Blacksad-u, ima nekoliko stripova sa njim, lagano štivo, mnogo lep art, postoji i igra, koju nisam probao.
la-profezia-dellarmadillo.jpg

The Prophecy of The Armadillo , čitao sam naše štampano izdanje, oduševio me prevod, baš u dugu našeg jezika, pogledao sam i kratku animiranu seriju, ima i film, koji čeka svoj red.
Strip baš ima dušu, karakteri su super, priča je ok, čas je veselio i smešno, čas tužno... velika preporuka.
Armadilovo proročanstvo, odličan. Hvala. Moraću i ostale njegove da nađem. Pogledaću i Blacksad obavezno.

Da li je neko citao Project Hail Mary (Projekat ocajnicki pokusaj) na srpskom i kakav je prevod?

William Gibson-Neuromancer

Nešto najbolje što sam skoro čitao a da je cyberpunk, sci-fi.

Nije mi jasno kako ovo do sad nije ekranizovano mada vidim da se pominje Apple kao moguć ekranizator

George R. R. Martin: Pesme snova 1 tom

Najjači utisak mi ostavila priča Izlaz za San Bretu

Izdvojio bih i Samo se deca boje mraka, Heroj, Put Krsta i Zmaja, Kameni Grad.

Pesma za Liju koja je toliko hvaljena i navodno jedna od najboljih priča na mene nije ostavila skoro nikakav utisak.

Istinite laži - Priče o urbanim legendama

Te davne 2009 godine izašao je konkurs, koji je trebao da promoviše mlade pisce. Goran Skrobonja je izabrao dvadeset priča, i smestio ih u ovu knjigu. Izdao je ovu zbirku priča, u ograničenoj seriji od šesto knjiga, u tada njegovoj izdavačkoj kući Paladin. Mnogo sam srećan što sam je nabavio u skoro odličnom stanju. Priče su odlične. Jedina zamerka su sitnija slova, zbog ograničnog mesta.

Da se i ja upišem. Trenutno čitam četvrtu knjigu iz serijala Horus Heresey "The Flight of the Eisenstein".
Moram da priznam da sam prijatno iznenađen kvalitetom prethodnih naslova.

U zadnje vreme sam pročitao 3 knjige od Harry Harrison-a:
Svet smrti;
Bil, heroj galaksije i
Nerđajući pacov.
Nisam imao neka očekivanja, ali su mi se baš svidele sve tri. Jako dobar akcioni SF/ komedija. Naročito Bil.

• Like
Reagovanja: q4u
Nisam odavno pisao u ovoj temi, iako već nekih 5+ godina polako prelazim listu od 100 najboljih SF romana preko audio kniga, ali sam morao da se javim i da kažem koliko sam oduševljen sa serijalom The Night's Dawn. Počevši sa The Reality Dysfunction pa The Neutronium Alchemist i na kraju sada upravo završavam The Naked God.

Da bih vam dočarao koliko je dobro: zamislite Lord of the Rings serijal koji se prostire celom Galaksijom sa primesama The Expanse. Nemam topliju preporuku osim možda Dune serijala a prešao sam preko pola liste od 100 najboljih SF serijala ikada.

Earthlings- Sayaka Murata
Convenience Store Woman- Sayaka Murata

Prva je u fazonu sha sam upravo procitao...morbidna i umobolna.

Druga je mala knjizica, tipican japanski stil.

Lagana knjiga i ono sto je dobro, svaki termin je objasnjen u rasponu od 1 do 3 stranice

13. knjiga o Hariju Huleu.

Richard Bachman-Rage

Richard Bachman je pseduonim pod kojim je Stiven King pisao jedno vreme (Running Man po kome je snimljen film sa Švarcijem je isto napisao Bachman)

Anyway, Rage se bavi onim što se skoro desilo kod nas a što je u Americi skoro pa svakodnevna pojava: schools shootings.

King je ovu priču napisao još 1977 godine kada je ta tema bila taboo u Americi i nažalost priča je poslužila kao inspiracija za nekoliko incidenata u Americi zbog čega je King odlučio da prestane da je štampa.

Počeo sam knjigu da čitam još prošle godine pa batalio ali sad je završio da je skinem sa repertoara.
Čitajući knjigu stekne se utisak kako sistem koji zakaže dovede do jednog takvog incidenta i njegovih posledica.
Kratka je knjiga (oko 200 strana na tabletu) ko hoće neka pročita da ja ne dužim jer bilo šta da napišem lako bih otkrio šta se dešava i kako se sve završava.

Čitam "Ilium" od Dan Simmons-a. S`početka mi je bilo zbunjujuće sa tim isprepletanim pričama i nisam imao pojma o čemu se radi. Ali kada povežeš konce onda je penal knjiga. Prosto te vuče da je čitaš. Ukratko: Grčki bogovi, budućnost Zemlje i čovečanstva, poluveštačka inteligencija sa Jupitera, sve zamešano u neverovatnu napetu priču. Mnogo mi se sviđa.

Jaws, Piter Bencli.

Odlicna, doduse kraj mi se vise svidja u filmu, ali ovde je kraj mnogo realniji i jeziviji.

Blake Crouch-Recursion

Hteo sam nešto od Croucha da pročitam a da to ne bude Wayward Pines ili Dark Matter pa uzeh da čitam Recursion.
Posle sam tek video da je knjiga dobila nagradu za knjigu godine na Goodreadsu 2019 za najbolju knjigu iz oblasti naučne fantastike

Odlična knjiga i preporuka za one koji vole radnju igranja sa ljudskim mozgom, eksperimentisanje sa sećanjima, mulitverzumima i sl

Emily St. John Mandel-The Glass Hotel

Uvukla me priča, pročitao je u jednom dahu ali na kraju meeh utisak, jeste lepo sve povezano i priča onako lepo vodi kroz onu narodnu kako je svet mali ali meni nešto fali u konačnom zbiru.

3/5

Gde sada kupovati knjige kad više nema BD-a?

Znam da ćete reći amazona ali im poštarina izađe skuplja od knjige.

Ima li nešto makar približno BD-u? Nema veze i ako se plaća poštarina ali samo da ne bude kao na amazonu

Gde sada kupovati knjige kad više nema BD-a?

Znam da ćete reći amazona ali im poštarina izađe skuplja od knjige.

Ima li nešto makar približno BD-u? Nema veze i ako se plaća poštarina ali samo da ne bude kao na amazonu

https://www.abebooks.com

S prvog sajta 1 knjigu, sa drugog 2, sve je bilo ok, ali dobro pogledati prodavce, mislim da ima i neke ocene zvezdice, zdrav razum i prihvatljiva cena ukoliko odluče da prevare

Retko citam pa sam shodno tome dobio preporuku za Brit Mari Je Bila Tu, vidim da je knjiga popularna pa i pisac pa sam uzeo i Covek Po Imenu Uve.
I nakon dosta odlaganja krenuo da citam prvo Brit Mari i posle 10 strana se iznerviram i odustanem. Porbam Uvea i ista prica. Nekako mi hipsterski pisana knjiga, kao za vlogerke koje rade review-e za sminku. Imam jos Ubistvo u Orijent Ekspresu na lageru pa se nadam da ce to da me kupi i uvuce u svet knjiga.

Vrh Dno