Šta je novo?

AliExpress - ŠTA DA KUPIM? (i komentari - iskustva u vezi predloženih proizvoda)

Mozda pod brojem 5

The main reasons why coupons do not work on Aliexpress are:

1. Application not for those goods. For example, you want to order from another store using the coupon of the wrong seller;
  2. Insufficient order amount. It is less than necessary;
  3. Do not take into account the amount of delivery, which is not covered by the coupon
  4. The coupon has expired;
  5. The coupon does not work in the user’s country;
  6. You have already activated a similar coupon from another profile that has the same data (IP, card number, etc.);
  7. There was an error in the AliExpress service, but it should be fixed soon.

Moguće ovo pod 5.

Alibaba, samo pazi da ne ostavis kontakt mejl na pogresnom mestu jer krece nenormalan spam.

@einstein
Na alibabi imaš uslov minimalnu količinu, ne znam kako ćeš za fakturu sa AE jedino ako prolazi screen, i carina važi za pravna lica. Prvo se konsultuj sa knjigovodjom pa idi dalje.

@del botRo

da pod 5 - cesta pojava u poslednjih par meseci sa po jednim ili dva
kupona iz neke serije koje izbaci Baseus , mada desava se i kod ostalih
prodavaca.

@einstein

Obavezno se konsultuj sa knjigovodjom i sa iskusnim spediterom

Pa dobro...čovek je lepo pitao, na pravom mestu...i "novopečen" mora da se prekali...tj. "ispeče"...

@Nesbat
Ako je ovde kurs za biznismene ajde i ja da se upišem, možda ću nešta da naučim. Koliko shvatam na forumu se komentariše od strane narodski rečeno prostog naroda, "peče" se verovatno po banjama i nekim Kopovima.

Sve su ljudi napisali.
Račun, dokaz o plaćanju, špediter.

Zavisi šta se uvozi, ne mora "dobar" špediter. Samo normalan.

Račun ima propisanu formu, koju trgovci sa AE često ne mogu, ne znaju, ne žele da ispoštuju.
Ne gubi vreme na Ali Express za tu priču.
Ako hoćeš neku sitnicu, cela procedura nije ekonomski opravdana. Ako hoćeš veću količinu, oni nemaju način da organizuju povoljan i odgovarajući transport, a nemaš način da ga sam organizuješ, jer njima to ne odgovora.

Za veće kupovine gledaj Alibabu. Uvek postoji MOQ, ali hoće da pošalju uzorak pod određenim uslovima. Uglavnom te izadje skupo, ali svakako bolje kaupo platiti uzorak, nego 1.000 ili 10.000 komada proizvoda koji nisu odgovarajućeg kvaliteta.
Ili pratiš kalendare sajmova u Kini, pa odeš na onaj koji se bavi oblašću koja te interesuje i nađeš dobavljače...

Алиекспрес за целу ЕУ+ прави регуларне рачуне аутоматски, и плаћа пдв.

@mitar1982

Da li je u EU sistem uvoza isti za fizicka i pravna lica ?

Za Srbiju na AE ne generisu racun.

racun.jpg

@PJ
Da li je dovoljno što je napisano "Prvo se konsultuj sa knjigovodjom pa idi dalje."? Prvo da savlada devizno poslovanje a knjigovodja će ga verovatno uputiti dalje na špeditera na male konsultacije i tako redom da bi na kraju došlo hoću li ili ne uvoziti nešta. Nije sve alibaba a dobar špediter je osoba koja ima komunikaciju sa Kinom i završava se izvozno carinjenje expresno sa minimalnim čekanjem na transport.

@Colorato

Svi mi ucimo , pa se tako i proces uvoza moze relativno brzo nauciti i nije
nesavladiv problem.

@sasa022
Ogromna je razlika izmedju DOO i preduzetnika a još veća za fizička lica. Nije poenta koje papire spremiti, ima gomila fazona a i gomila dokonih koji gledaju prolazno vreme pošiljki za po jevrope.

Da li je u EU sistem uvoza isti za fizicka i pravna lica ?

Za Srbiju na AE ne generisu racun.
Не знам за правна лица, за физичка лица се аутоматски обрачунава ПДВ јер је Али део VAT for E-commerce система. У Норвешкој ово важи за куповине до 3000 круна (300 евра) да се избегне царински процес и трошкови.

Power bank da li brzina punenja zavisi od kabla i ako da koji uzeti sa alija za mi note i poco?

Stigao mi baseus drzac za mobilni, i mogu reci da je po meni bas kvalitetan, iskreno za 60-70 dinara je odlican proizvod, hvala korisniku koji je izbacio da ima kupon za drzac 😊

@Burgija +1
i ja sam ga uzeo i mogu da potvrdim da je kvalitet izrade dobar i da je sam drzac cvrst i stabilan. Cak iako stavite veci deo telefona na jednu stranu ne pada

Uzmi Baseus 100W, ne treba ti bolje od toga.
Nisam bas lepo napisao,imam power bank ali obican kabal koji je uz njega,da li bi drugi kabal omogucio brzije punjenje ili ne?Tj da li zavisi od kabla ili i od power banka?Mislim na punjenje telefona na power banka.

Poslednja izmena:
Jesu li stigle nekome one anker sluške koju su pre nekog vremena bile poručivane? Meni nikako da stignu, nešto mi se odužilo 😂

Vrh Dno