Šta je novo?

Hisense Energy Pro Plus QG35XVOEG -12ka

Ja sam se u pocetku igrao sa svim mogucim i nemogucim opcijama i kombinacijama i nista nisam dobio. koristim iskljucivonajobicnije ili hladjenje ili grijanje, fan riktam rucno jer auto nije bas najpametniji, na 2 ili 3 crtice od 5 i to je to

Juce su mi majstori instalirali ovu istu klimu i za sada je sve super, momci su odradili odlican posao, vakumiranje i slicno sve po procesu, inace jel si testirao neka podesavanja tipa dry ili sleep mod? Takodje jel mozda znas sta tacno energy-saving radi? Da li je to moduliranje ili? Ima neka podesavanja koja jos ne znam tacno za sta sluze zato jer je u katalogu jako basic objasnjeno. Takodje pitanje za sve clanove. Imam isti model - QG35XV0E. Takodje koji fan speed koristis obicno?
Ja drzim na najjaci fan ili turbo mod.

• Like
Reagovanja: Tpo
Takodje sam zaboravio da napomenem jednu stvar koja je mogla biti bolja, a to je da daljinski upravljac se sinhronizuje i pokazuje iste vrednosti kada promenim nesto preko telefona[wifi tehnologije]. Npr promenim sa 22C na 24 dok daljinski jos stoji na 21 ili 22 zavisi koja je zadnja vrednost bila pre nego sto sam preko telefona promenio. Mozda ima neko resenje za to, kako da updejtujem vrednosti na daljinski?

@aleksa.ue kuku meni zasto pobogu najjace ?
Meni je to ok samo ako trebam za kratko vrijeme što prije da nabijem i protjeram hladan vazduh dalje ali za stalno nema smisla...

@Tpo nema nacina, stimaj ili sa jednim ili sa srugim, malo je iritantno ispocetka ali u sustini klimu na velikim vrucinama je najbolje nastimati i ne dirati do gasenja, nema se tu sta puno prckati :)

• Like
Reagovanja: Tpo
Da li moze neko da mi pomogne, pokusavam da se nakacim na wifi
Na klimi se ukljuci i treperi wifi
Onda odem u app Screenshot_20230722-131318.jpg

Nakon toga go settings i odaberem ponudjeni internet
Screenshot_20230722-131333_Settings_1.jpg

E sada ja kada odaberem tu mrezu nema interneta i nista se ne desi.

Pa me zanima kako ste se vi na ovom koraku nakacili o cemu se radi.
Hvala

Moras instalirati connect life app ona stara ne radi na ovim modelima.

Jel moze preporuka u pp za servis u Bgu za montiranje Hisense klime? Da rade sve sto treba vakumiranje itd...

Servis Beovat011 mi je montirao klimu.
Video sam da nisu izolovali svaku cev posebno, skrenuo sam im pažnju na to, a majstor me ubeđuje da oni koriste debelozidne bakrene cevi i da sa njima nema potrebe da se svaka izoluje...

Ko se razume neka kaže da li je ovo stvarno tako...

Ako su stavili obe bakarne cevi u jednu izolaciju onda to nisu majstori i pogrešili su.To se tako ne radi.Treba svaka od dve cevi da ima svoju izolaciju i opet traka okolo.Zovi taj servis da urade kako treba obavezno.

Koliko god da je debeo zid bakra to su "cvrsti materijali" velike gustoće koji dodirom prenose dosta temperature, znaci ide posebna izolacija za svaku cijev i onda se cijevi tako izolovane mogu umotati zajedno trakom.

A prvi put cujem za te debele zidove, da je toliko debeo, ne bi se bas mogao uvijati ali opet nisam stručnjak pa se ne razumijem toliko, ali ovo gore iznad stoji

Ako su stavili obe bakarne cevi u jednu izolaciju onda to nisu majstori i pogrešili su.To se tako ne radi.Treba svaka od dve cevi da ima svoju izolaciju i opet traka okolo.Zovi taj servis da urade kako treba obavezno.
Zašto su preskočili da stave tu traku posebno oko svake cevi? Skupa je? Cimanje im je da motaju?

Servis Beovat011 mi je montirao klimu.
Video sam da nisu izolovali svaku cev posebno, skrenuo sam im pažnju na to, a majstor me ubeđuje da oni koriste debelozidne bakrene cevi i da sa njima nema potrebe da se svaka izoluje...

Ko se razume neka kaže da li je ovo stvarno tako...
Kod mene su odradili savršeno, doneli su cevi koje su već izolovane (3m kao na slici) i sve zajedno sa odvodom i strujnim kablom obmotali belom armiranom trakom.

Prilozi

• 168779150213727.jpg
    168779150213727.jpg
    65.1 KB · Pregleda: 20
Poslednja izmena:
Ne znam zasto je majstorima problem da odrade onako kako je proizvodjac propisao i zasto uopste mora korisnik da se brine da li je nesto uradjeno kako treba i uz to jos masno plati.

Ne znam zasto je majstorima problem da odrade onako kako je proizvodjac propisao i zasto uopste mora korisnik da se brine da li je nesto uradjeno kako treba i uz to jos masno plati.
E vala to ni meni nije jasno. Znaci par pravila i to je to, nit puno skuplje nit puno vise posla
1. Vakumiraj
2. 3m cijevi
3. Pravilni razmaci oko obe jedinice
4. Izolacija cijevi

Koliko vidim pretragom na netu, "majstor" je ovim postigao malo nižu energetsku efikasnost klime. Nemam ni živce ni vreme da ispravljam krive Drine.

Ovaj forum ima veliku posećenost, tako da potencijalni klijenti Beovat 011 servisa znaju šta im je činiti...

Firma u kojoj radim treba da kupi novu klimu, kolege i prijatelji će me pitati za preporuku, znam šta mi je činiti...

Zbog nekoliko metara trake su izgubili minimum dva sigurna posla...

Jel moze preporuka u pp za servis u Bgu za montiranje Hisense klime? Da rade sve sto treba vakumiranje itd...
ACS klima shop. Meni su instalirali par klima u firmi, onomad i onu moju Fujitsu 12LT kod kuće. Nemam zamerki. Naravno, pre radova dogovori sve detalje i to je to. Poslednjih 6 instalacija (3 Midea i 3 Fujitsu) su mi odradili iz MDV Elektronik, super sam zadovoljan. Eto, samo sa ove dve firme imam iskustva

ACS klima shop. Meni su instalirali par klima u firmi, onomad i onu moju Fujitsu 12LT kod kuće. Nemam zamerki. Naravno, pre radova dogovori sve detalje i to je to. Poslednjih 6 instalacija (3 Midea i 3 Fujitsu) su mi odradili iz MDV Elektronik, super sam zadovoljan. Eto, samo sa ove dve firme imam iskustva
Ova druga što su napisao da ti je radila je prava firma i prava ljudina.

Pozdrav,interesuje me uticnica kojom bi merio potrosnju struje.Ovde sam video sta predlazete ali su mi rekli da nije dovoljna jaka jer je 16ah.winfi nije bitan!!!

Imas one na wifi, TUYA wifi power monitor, imas 16 i 20 ampera, 20 je teze naci ali može i 16, ja koristim na dvije klime vec godinu dana, uredno radi. Preko kineza i aliexpressa oko 5 eura a kod nas oko 10 eura kosta

Koji je to model klime?

Odakle ti to da na grejanju može da povuče 4.2 kW?

Problem sto je maksimalna snaga utičnice 3680w a klima pri grejanju vuče 4200w pa me to buni.hvala!!!
Klima recimo za 1kw utrosene energije daje 4kw toplote.Najvisr sto moze da trosi ova klima je1600-1800w,na odrzavanju trosi oko 450-470w,ali to sve zavisi do izolacije.

Ona daje 4.2(max 4.8 valjda) kW toplote, a iz uticnice tesko da vuce i 2kW.

Nazad
Vrh Dno