Šta je novo?

Hisense Energy Pro Plus QG35XVOEG -12ka

Jeste,montaza je 15 hiljada.Ne mora da bude Gorenjev ovlascen servis,moze i drugi servis samo da je registrovan.Obavezno 3m cevi i najmanje 10cm od plafona.

Pozdrav svima, samo da javim - klima je instalirana.

Da ponovim, radi se o Energy Pro Plus 12K - QG35XV0E, kupljenoj za 59 hiljada, preko Ananasa.

Juče su, svega par dana nakon što sam zvao, bili majstori i brzo instalirali klimu, sve po preporukama sa obmotavanjem i vakumiranjem cevi, tri metra dužine i sve. Koštalo je petnaest hiljada i dobio sam pečatiran račun da priložim za registrovanje uređaja radi garancije.

Klima je postavljena na mesto stare klime, u salon i sasvim solidno dobacuje i u susednu spavaću sobu iako nije uperena u vrata između te dve prostorije. Obe prostroije su rashlađene a klima radi veoma tiho. Sve skupa to je nekih tridesetak kvadrata i zaista nemam osećaj da se mašina nešto napreže tako da verujem da će moći da me sačuva od letnjih vrućina.

Uspeo sam da se spojim na wifi ali moram reći nije baš bilo iz prve, u priloženim instrukcijama ne piše ništa o tome - uopšte nema poglavlje o wifi funkcijama i spajanju u knjižici pa sam našao neki tutorijal na engleskom gde čovek objašnjava korak po korak i tu je tek uspelo.
Takođe me zbunilo što ima više aplikacija u playstoru koje izgleda mogu da kontrolišu hisense uređaje.

Isprobavao sam malo na daljincu, funkcija ima dosta i nisam još siguran šta je optimalno pa ću narednih dana malo da studiram i čačkam.

Inače, majstor je pohvalio ovaj model, rekao je da je uređaj sa kojim u praksi ima najmanje problema i intervencija, u njegovom iskustvu, i da je u cenovnom rangu model koji uvek preporučuje. Nadam se da je u pravu, u svakom slučaju iskustvo će pokazati.

Hvala svima na savetima, javiću se povremeno da izvestim o iskustvu i eventualnim problemima

Majstorska iskustva uzimam sa veeeeelikom rezervom, a posebno kada su u pitanju novi modeli.

Majstorska iskustva uzimam sa veeeeelikom rezervom, a posebno kada su u pitanju novi modeli.
Jasno, i kažem zato da će moje konkretno iskustvo presuditi - samo prenosim šta je rekao čovek, ne čini mi se da je imao konkretan interes da mi prodaje neku reklamu, a sad da li se vara ili ne to ostaje da se vidi.

Meni je za ovu sezonu potrošila 2300kw za sobu u prizemlju od 50m2.
Međutim ja sam je štedeo maksimalno. Soba je u prizemlju sa samo dva izolirana zida. Temperatura preko ifela nameštena na 22 stepena većinom vremena a smanjena na 21 kada smo na poslu i na 19 stepeni kada nismo tu nekih dana.
Videćemo ove zime kada supruga bude bila tu non stop sa bebicom i mnogo višom temperaturom pa ću detaljnije imati podatke.
Takođe imamo i etažno grejanje pa po neki dan kada su jači minusu dogrejemo kucu na dan, dva do maks tri dana. Smatram da je drvo dosta bitno kada se kuca dosta ohladi. Meni je lično komfor koji daje klima nezamenljiv ali takođe povremeno paljenje kotla da se zagreju zidovi veliki plus i nije teško kao kada bih morao svako jutro morao da ložim(potrošio sam 3 m drva) za kucu od 170m2. Sada sam kupio još jednu hisense i postavio na sprat koji je bolje ususkan u sobu od 20m2 i da greje hodnik od 20m2 kroz vrata ako to bude moglo. Prosto ove klime su za temperature iznad 0 stepeni spas ko nema vremena da loži zbog posla tj živi u kući, naravno i ispod samo nije loše nekih dana zapaliti neku vatru da se balanisira između dva energenta.
Plan mi je da sledeće zime rade dve klime. Podešavanja će biti bez ifeela podešena na 22 danju (što klima očigledno meri kao 23.5) a 20 noću(što klima meri kao 21.5 ili čak 22 stepena(sve ovo testirao a i naucio na ovom odličnom forumu od kolega), pa evenutalno ću možda da smanjujem i na 19 ali to ću tek da eksperimentišem kada dođe vreme.
Zaključak za svakog ko razmišlja o ovom vidu grejanja po mom iskustvu a da ima veliki kucu bi bio da je ovo odlično rešenje za medjusezonu da greje dnevnu sobu(cak i celu zimu) ako ima oko 500kw u plavoj zoni da iskoristi za sobu od 50m2 ili do 300kw za medjusezonu. Ako je kuca u pitanju etažno grejanje ce teško zameniti ali može da pruži komfor neopisivo veliki ko nema vremena da svakog dana loži.
Ne mogu da sve sumiram u jednom postu ali mogu da pružim dosta informacija iz svog iskustva kome treba ili čisto želi da uporedi svoje iskustvo.

Razmišljam se da se prebacim na klimu ove godine.

Shvatili smo da nas strujomer krao oko 150 kw mesečno ali to je teško dokazati. Sad stavili digitalni koji meri u milimetar.

No, imam zato prostora da postavim klime.

Sad mi treba mišljenje za kvadraturu.

Imam dva sprata slične kvadrature.
Svaki sprat je oko 65 kvadrata, manje više.

Razmišljam po dve klime po spratu.

Konkretno bih koristio klime za grejanje .

Kuća mi je izolovana, imam A energetski pasoš. Leti mi klima ne treba.

Pozdrav svima,

Iscitao sam dosta tema pa sam napravio neki presek izmedju Hisense klima vise amaterski, mozda ustedim nekome vreme, a i ako moze neko da doda jos nesto:
Znaci sto se tice ugradnje ovlasceni servis zbog garancije, 3m cevi minimum, vakumiranje i obmotavanje cevi, spoljna jedinica 30cm od zida, unutrasnja od plafona 15-20cm (20cm idealno)
12ice sam gledao
Energy pro plus: A+++ (grejanje/hladjenje), oko 55.000
Energy pro hinano: A+++ (grejanje/hladjenje), oko 65.000
Fresh master: A+++ (grejanje/hladjenje), oko 75.000

Razlike:
Energy pro

Energy pro plus u odnosu na Energy pro:

Smart eye

Energy pro hinano u odnosu na Energy pro plus:
HI-NANO ispušta u vazduh visoko koncentrisane dvojne jone. Bakterije izgube svoju aktivnost jer ih dvojni joni apsorbiraju. Bakterije nestaju i nastaje voda. Zbog svoje jake emisije jona, može efikasno da eliminiše 99% čestica H1N1 virusa za dva sata. U poređenju sa običnom plazmom, proizvodi duplo manje ozona (0.007 mg/m3) i ne oštećuje okolinu.
4D Auto Swing
Fresh master u odnosu na Energy pro plus:
Novitet uređaja iz serije Fresh master su senzori koji očitavaju koncentraciju ugljen-dioksida iz vazduha. Uređaj će vas preko LED display obavestiti o kvalitetu vazduha i upozoriti vas. Osim senzora, Fresh Master ima opciju uvlačenja svežeg vazduha spolja, kako bi se nivo ugljen-dioksida smanjio. Fresh Master ima poseban način izduvavanja vazduha u režimu hlađenja i u režimu grejanja, pa tako hladan vazduh izduvava ka gore, a topao vazduh ka podu kako bi se on podizao i grejao prostor od poda ka plafonu.

Sve te nove funkcije su (po meni) cisto izmišljanje tople vode. Otprilike bespotrebne i više marketinški trik i ne rade u toliko mjeri to što predstavljaju.
Ja imam energy pro plus samo sam na početku isprobao te pametne funkcije i onda ih sve lijepo pogasio i koristim standardan režim grijanja / hladjenja, prijatelj kupio expert smart koja je ista klima samo nema to oko za praćenje i prosao 100e jeftinije. Nemoj da ti te pametne funkcije budu odlučujući faktor kod klima, mislim da ce ti isto reci svako ko se razumije u klime i duze ih koristi. Wifi zna biti koristan u orelaznim periodima kada se vise pali gasi i to je to po meni. Gledaj generalne specifikacije, cop i to sto je bitno i da se klima pokazala pouzdano. Hisense se meni pokazao super ali nemoj ga trpati u malu prostoriju, obicno ne modulira iapod 350-400w pa ako je mala prostorija gasi se cesto

Pozdrav svima,

Iscitao sam dosta tema pa sam napravio neki presek izmedju Hisense klima vise amaterski, mozda ustedim nekome vreme, a i ako moze neko da doda jos nesto:
Znaci sto se tice ugradnje ovlasceni servis zbog garancije, 3m cevi minimum, vakumiranje i obmotavanje cevi, spoljna jedinica 30cm od zida, unutrasnja od plafona 15-20cm (20cm idealno)
12ice sam gledao
Energy pro plus: A+++ (grejanje/hladjenje), oko 55.000
Energy pro hinano: A+++ (grejanje/hladjenje), oko 65.000
Fresh master: A+++ (grejanje/hladjenje), oko 75.000

Razlike:
Energy pro

Energy pro plus u odnosu na Energy pro:

Smart eye

Energy pro hinano u odnosu na Energy pro plus:
HI-NANO ispušta u vazduh visoko koncentrisane dvojne jone. Bakterije izgube svoju aktivnost jer ih dvojni joni apsorbiraju. Bakterije nestaju i nastaje voda. Zbog svoje jake emisije jona, može efikasno da eliminiše 99% čestica H1N1 virusa za dva sata. U poređenju sa običnom plazmom, proizvodi duplo manje ozona (0.007 mg/m3) i ne oštećuje okolinu.
4D Auto Swing
Fresh master u odnosu na Energy pro plus:
Novitet uređaja iz serije Fresh master su senzori koji očitavaju koncentraciju ugljen-dioksida iz vazduha. Uređaj će vas preko LED display obavestiti o kvalitetu vazduha i upozoriti vas. Osim senzora, Fresh Master ima opciju uvlačenja svežeg vazduha spolja, kako bi se nivo ugljen-dioksida smanjio. Fresh Master ima poseban način izduvavanja vazduha u režimu hlađenja i u režimu grejanja, pa tako hladan vazduh izduvava ka gore, a topao vazduh ka podu kako bi se on podizao i grejao prostor od poda ka plafonu.
Svezeg kralja imas za 60 hiljada u pc praktiku :ROFLMAO:,a to pametno oko je budalastina cista.Kad ukljucis mod da te izbegava radi tako sto ona horizontalna krilca pomera,a kad ukljucis da te prati onda ova krilca pomera cini mi se da je tako posto to i ne koristim.

Pozdrav svima,

Kupio bih ovu klimu sa foruma - Hisense energy pro, i mislim da je za tu cenu dobra opcija.
Moze li neka preporuka za servisera klime u Beogradu ili je bolje uzeti klimu od firme koja ce izvsiti i ugradnju?

Zna li neko gde u uputstvu pise minimalna duzina cevi? Video sam da pise max 5m a ne spominje se minimum nigde?

Minimum 3 metra dužine cevi.

Zna li neko gde u uputstvu pise minimalna duzina cevi? Video sam da pise max 5m a ne spominje se minimum nigde?
ima na jednom mjestu u uputstvu sigurno pise duzina cijevi 3-5. Znam da sam gledao jer su kod mene stavili oko 2-2.5m :) ali radi najurednije

Iza klime je poželjno da se napravi kružna petlja. Kada se ona napravi sa dovoljnim radijusom, tipična dužina instalacije iznosi oko 3 m. Evo ti mantra...

Razumem kako se to radi, pitao sam za uputstvo da li se spominje.

Razumem kako se to radi, pitao sam za uputstvo da li se spominje.
Sunce li ti tvoje 😁😁🤣 odo traziti

Screenshot_2023-07-17-10-18-45-071_com.google.android.apps.docs.jpg

Citas ovo limit of pipe (najmanja dozvoljena 3m a najveca 20) a do 5m se ne treba dopunjavati plin a preko 5treba.

Mada ja mislim da ne utice toliko negativno na klimu ako je manje od 3m (ne kazem da ne treba, pozeljno je i definitivno pomaze kod vibracija) ali mislim da se nista posebno lose ne moze desiti ako je metar u odnosu na kada je 3m, jer ako je nivo plina ok i za 3m i za 5m onda ce isto tako razlika u pritisku kada je cijev metar ili 2 biti slicna. (nisam strucnjak, samo beko moje naglas razmisljanje)

Poslednja izmena:
Jao brate hvala ti puno @LukasP
Nisam uspeo da nadjem a bitno mi je da pokazem majstoru, ne zelim da se natezem sa njima nego ovako crno na belo. :)

Krilca za horizontalno pomeranje ne pamte poslednju poziciju, ne mogu da ispeglaju ove sitnice pa to ti je 😡

Moja kuma hoće da kupi Hisense 18-cu za hlađenje 75-80kvm. Koji model valja a koji ne valja?

Pa ostane na daljinskom ali kada upalis klimu krilca budu srednje namestena umesto npr da drze skroz desni polozaj kakav je I bio pre gasenja.

Pokusaj je resetovati, tj daljinski. Meni ostaje evo bas sam gledao. Ne zapamti samo ako se mjenjaju modovi rada

Evo probao I sa aplikacijom, isto.
Je l ima nekih kod za reset daljinskog ili samo da vadim baterije?

Iskljucih je iz struje i evo, zapamtila poziciju. Sta ti je moc reseta 🌞

Poslednja izmena:
Pozdrav svima, samo da javim - klima je instalirana.

Da ponovim, radi se o Energy Pro Plus 12K - QG35XV0E, kupljenoj za 59 hiljada, preko Ananasa.

Juče su, svega par dana nakon što sam zvao, bili majstori i brzo instalirali klimu, sve po preporukama sa obmotavanjem i vakumiranjem cevi, tri metra dužine i sve. Koštalo je petnaest hiljada i dobio sam pečatiran račun da priložim za registrovanje uređaja radi garancije.

Klima je postavljena na mesto stare klime, u salon i sasvim solidno dobacuje i u susednu spavaću sobu iako nije uperena u vrata između te dve prostorije. Obe prostroije su rashlađene a klima radi veoma tiho. Sve skupa to je nekih tridesetak kvadrata i zaista nemam osećaj da se mašina nešto napreže tako da verujem da će moći da me sačuva od letnjih vrućina.

Uspeo sam da se spojim na wifi ali moram reći nije baš bilo iz prve, u priloženim instrukcijama ne piše ništa o tome - uopšte nema poglavlje o wifi funkcijama i spajanju u knjižici pa sam našao neki tutorijal na engleskom gde čovek objašnjava korak po korak i tu je tek uspelo.
Takođe me zbunilo što ima više aplikacija u playstoru koje izgleda mogu da kontrolišu hisense uređaje.

Isprobavao sam malo na daljincu, funkcija ima dosta i nisam još siguran šta je optimalno pa ću narednih dana malo da studiram i čačkam.

Inače, majstor je pohvalio ovaj model, rekao je da je uređaj sa kojim u praksi ima najmanje problema i intervencija, u njegovom iskustvu, i da je u cenovnom rangu model koji uvek preporučuje. Nadam se da je u pravu, u svakom slučaju iskustvo će pokazati.

Hvala svima na savetima, javiću se povremeno da izvestim o iskustvu i eventualnim problemima

Juce su mi majstori instalirali ovu istu klimu i za sada je sve super, momci su odradili odlican posao, vakumiranje i slicno sve po procesu, inace jel si testirao neka podesavanja tipa dry ili sleep mod? Takodje jel mozda znas sta tacno energy-saving radi? Da li je to moduliranje ili? Ima neka podesavanja koja jos ne znam tacno za sta sluze zato jer je u katalogu jako basic objasnjeno. Takodje pitanje za sve clanove. Imam isti model - QG35XV0E. Takodje koji fan speed koristis obicno?

Nazad
Vrh Dno