Jasno, i kažem zato da će moje konkretno iskustvo presuditi - samo prenosim šta je rekao čovek, ne čini mi se da je imao konkretan interes da mi prodaje neku reklamu, a sad da li se vara ili ne to ostaje da se vidi.Majstorska iskustva uzimam sa veeeeelikom rezervom, a posebno kada su u pitanju novi modeli.
Tako je trosi oko 120-130w na odrzavanju.Update:
Klima iz naslova prilikom hladjenja, kada ohladi i odrzava ohladjeno trosi 100-130w
Svezeg kralja imas za 60 hiljada u pc praktikuPozdrav svima,
Iscitao sam dosta tema pa sam napravio neki presek izmedju Hisense klima vise amaterski, mozda ustedim nekome vreme, a i ako moze neko da doda jos nesto:
Znaci sto se tice ugradnje ovlasceni servis zbog garancije, 3m cevi minimum, vakumiranje i obmotavanje cevi, spoljna jedinica 30cm od zida, unutrasnja od plafona 15-20cm (20cm idealno)
12ice sam gledao
Energy pro plus: A+++ (grejanje/hladjenje), oko 55.000
Energy pro hinano: A+++ (grejanje/hladjenje), oko 65.000
Fresh master: A+++ (grejanje/hladjenje), oko 75.000
Razlike:
Energy pro
Energy pro plus u odnosu na Energy pro:
Smart eye
Energy pro hinano u odnosu na Energy pro plus:
HI-NANO ispušta u vazduh visoko koncentrisane dvojne jone. Bakterije izgube svoju aktivnost jer ih dvojni joni apsorbiraju. Bakterije nestaju i nastaje voda. Zbog svoje jake emisije jona, može efikasno da eliminiše 99% čestica H1N1 virusa za dva sata. U poređenju sa običnom plazmom, proizvodi duplo manje ozona (0.007 mg/m3) i ne oštećuje okolinu.
4D Auto Swing
Fresh master u odnosu na Energy pro plus:
Novitet uređaja iz serije Fresh master su senzori koji očitavaju koncentraciju ugljen-dioksida iz vazduha. Uređaj će vas preko LED display obavestiti o kvalitetu vazduha i upozoriti vas. Osim senzora, Fresh Master ima opciju uvlačenja svežeg vazduha spolja, kako bi se nivo ugljen-dioksida smanjio. Fresh Master ima poseban način izduvavanja vazduha u režimu hlađenja i u režimu grejanja, pa tako hladan vazduh izduvava ka gore, a topao vazduh ka podu kako bi se on podizao i grejao prostor od poda ka plafonu.
ima na jednom mjestu u uputstvu sigurno pise duzina cijevi 3-5. Znam da sam gledao jer su kod mene stavili oko 2-2.5mZna li neko gde u uputstvu pise minimalna duzina cevi? Video sam da pise max 5m a ne spominje se minimum nigde?
Znam, svi ponavljaju kao mantru. Pitao sam samo gde se u uputstvu nalazi konkretno. Ja u online pdfu koji sam nasao samo pise max 5m, ne spominje se minimalna duzinaMinimum 3 metra dužine cevi.
Sunce li ti tvoje 😁😁🤣 odo trazitiRazumem kako se to radi, pitao sam za uputstvo da li se spominje.
Kod mene vala pamti. Ostane na daljinskom upamcenoKrilca za horizontalno pomeranje ne pamte poslednju poziciju, ne mogu da ispeglaju ove sitnice pa to ti je 😡
Pozdrav svima, samo da javim - klima je instalirana.
Da ponovim, radi se o Energy Pro Plus 12K - QG35XV0E, kupljenoj za 59 hiljada, preko Ananasa.
Juče su, svega par dana nakon što sam zvao, bili majstori i brzo instalirali klimu, sve po preporukama sa obmotavanjem i vakumiranjem cevi, tri metra dužine i sve. Koštalo je petnaest hiljada i dobio sam pečatiran račun da priložim za registrovanje uređaja radi garancije.
Klima je postavljena na mesto stare klime, u salon i sasvim solidno dobacuje i u susednu spavaću sobu iako nije uperena u vrata između te dve prostorije. Obe prostroije su rashlađene a klima radi veoma tiho. Sve skupa to je nekih tridesetak kvadrata i zaista nemam osećaj da se mašina nešto napreže tako da verujem da će moći da me sačuva od letnjih vrućina.
Uspeo sam da se spojim na wifi ali moram reći nije baš bilo iz prve, u priloženim instrukcijama ne piše ništa o tome - uopšte nema poglavlje o wifi funkcijama i spajanju u knjižici pa sam našao neki tutorijal na engleskom gde čovek objašnjava korak po korak i tu je tek uspelo.
Takođe me zbunilo što ima više aplikacija u playstoru koje izgleda mogu da kontrolišu hisense uređaje.
Isprobavao sam malo na daljincu, funkcija ima dosta i nisam još siguran šta je optimalno pa ću narednih dana malo da studiram i čačkam.
Inače, majstor je pohvalio ovaj model, rekao je da je uređaj sa kojim u praksi ima najmanje problema i intervencija, u njegovom iskustvu, i da je u cenovnom rangu model koji uvek preporučuje. Nadam se da je u pravu, u svakom slučaju iskustvo će pokazati.
Hvala svima na savetima, javiću se povremeno da izvestim o iskustvu i eventualnim problemima
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari