Šta je novo?

Poco F5

Slazem se to za azuriranja. Ja sam imao istu situaciju sa Mi8, uzeo sam ga negde pred kraj prodaje. Mada, uopste mi to uopste nije smetalo, sve je radilo kao sat, iako sam stekao utisak da je procesor jak i da ga dodatna poboljsanja ne bi opteretila. Sto se tice maskica, ista situacija kao i za Pixel 6a koji paralelno vozam. Srecom pa sam u Kini pa se spremam da narucim preko neta preko brze dostave.

Interesantno mi bilo da poredim fotke nacinjene sa Pixel 6a i Xiaomi Redmi note 12 Turbo (Poco F5). Fotka za F5 je u 64 megapiksela:

Pixel 6a

XRN12 Turbo
Auu,svi hvale ove Pixele za kamere, a meni iskreno lepsa slika sa ovim Turbom :)

Imam F3, i to i dalje radi stvarno odlično iako sam vrlo zahtevan korisnik što se tiče brzine, multitaskinga, baterije.
Osim razbijanja monotonije jedina stvar zbog kojeg bih prešao na F5 je čuveni virtual proximity, koji i sa najnovijim apdejtima radi tek nešto malo bolje, dakle ne valja 🙂
Kakva je stvar sa F5 u tom pogledu?

Imam F3, i to i dalje radi stvarno odlično iako sam vrlo zahtevan korisnik što se tiče brzine, multitaskinga, baterije.
Osim razbijanja monotonije jedina stvar zbog kojeg bih prešao na F5 je čuveni virtual proximity, koji i sa najnovijim apdejtima radi tek nešto malo bolje, dakle ne valja 🙂
Što se multitaskinga tiče Poco F3 je bolji u odnosu na Poco F5. A već mi je bzv da stalno upućujem na recenziju, ali sam odradio baš detaljnu i prikazao sve prednosti i mane Poco F5. Što se proksimiti senzora tiče to sam posebno prikazao u recenziji, Poco F5 ima fizički senzor i ne može se dogoditi da se ne isključi ekran tokom razgovora.

Čekam da više ljudi uzmu F5 da vidim utiske ili onda Galaxy A54... Kamera mi je najbitnija (uz bateriju) ali Pixel 6a sa mojim budžetom (350-400€) ima najjaču kameru ali je jednostavno za mene premali jer već 3 i po god imam fablet Mi Max 3.

Čekam da više ljudi uzmu F5 da vidim utiske ili onda Galaxy A54... Kamera mi je najbitnija (uz bateriju) ali Pixel 6a sa mojim budžetom (350-400€) ima najjaču kameru ali je jednostavno za mene premali jer već 3 i po god imam fablet Mi Max 3.
Ako su ti kamere prioritet, Poco F5 nije za tebe.

Šta mi preporučuješ u tom cenovnom rangu?
Pa ne znam, od onoga što sam ja koristio Egde 40 je skroz ok, dobre kamere, premijum dizajn, IP68... Možda A54 Samsung, mada je i on poput Poco F5 sa optičkom stabilizacijom ali bez elektronske stabilizacije u 4K. Ako možeš dobaciti do Xiaomi 13 to bi bio pogodak. Možeš naći nov OnePlus Nord 2T za do 300e. Što se kamera tiče za taj novac teško da može bolje. Honor 70 je takođe jako dobar. Zavisi gde uzimaš i za šta najviše koristiš telefon.

Baš sam juče gledao taj One Plus. 😊
Ali kako stvari stoje najverovatnije ću A54 koji podržava mem karticu, jer imam već Kingston memorijsku od 256 gb sa silnim slikama i uspomenama. Hvala tiii.

Boja pločica se prilično razlikuje.
Koja je bliža stvarnoj nijansi?
F5 je realisticniji kada su u pitanju krem plocice, a Pixel kada su crne plocice u pitanju. Dodatno, Pixel bolje prikazuje peskire. Najveca mana F5 sto lose prikazuje jako svetle i jako tamne boje. Sve ostalo je ok.

IMG_20230720_002554.jpg
Ja pricam sa mojima preko WeChata (neka kineska varijanta Vibera/whatsapp-a) i radi besprekorno. Nije mi pravio probleme.

Kamera na Pixelu 6a bolja od F5. Ali zato baterija duze duzi na F5. Sto se tice velicine, meni bi cak nesto manje od P6a odgovaralo. Kada posle F5 uzmem Pixel, kao da sam uzeo kutiju sibica u ruke 😁

IMG_20230722_160921.jpg

Poslednja izmena:
Upravo o tome pričam.
Da ne spominjem da mi se oči navikle na ogroman displej. Jednostavno, lakše mi je.
Kad kažem da mi je kamera najbitnija tu mislim da često kačim na društvenim mrežama, ništa bitno.
Poco F5 ili A54, ne žurim nigde.
A54 mi je plus jer ima mogućnost Sd kartice i hteo bih da probam Samsung i čuveni njihov Android.
Poco F5 prednost jer verujem Šaomiju i navikao sam na MIUI, skoro 4 god me besprekorno služi. Neću da grešim dušu i da pričam nešto loše kad bih lagao.
Da ne spominjem da je F5 stvarno zmaj u hardverskom smislu.

Upravo o tome pričam.
Da ne spominjem da mi se oči navikle na ogroman displej. Jednostavno, lakše mi je.
Kad kažem da mi je kamera najbitnija tu mislim da često kačim na društvenim mrežama, ništa bitno.
Poco F5 ili A54, ne žurim nigde.
A54 mi je plus jer ima mogućnost Sd kartice i hteo bih da probam Samsung i čuveni njihov Android.
Poco F5 prednost jer verujem Šaomiju i navikao sam na MIUI, skoro 4 god me besprekorno služi. Neću da grešim dušu i da pričam nešto loše kad bih lagao.
Da ne spominjem da je F5 stvarno zmaj u hardverskom smislu.
Najbolji telefon je onaj koji tebi najviše odgovara. Tu je početak i kraj svake priče.

Je li iko ubacio Xiaomi.eu rom u F5? I ako jeste, radi li snimanje razgovora (miui dialer)?

Je li iko ubacio Xiaomi.eu rom u F5? I ako jeste, radi li snimanje razgovora (miui dialer)?
U mom modelu je fabrički instaliran EU tom, i iako stoji opcija u interfejsu prilikom razgovora "snimiti" kada pritisnem to piše da "snimanje nije uspelo". Drugi telefon sa kojim sam uspostavio vezu je Honor View 20.

Ajde ko zna ako može jedna konsultacija da li je tačno da Poco F3 ili F5 pro su više za igranje igrica ?
Iskreno imam Xiaomi note 10 pro koji je "dosadan " jer na svaku komandu odmah pita : "da li želite ..."?..plus pitanje je trenutka kada će prestati ažuriranje da rade ...
Koji je Vaš savet u pogledu Poco telefona i telefona do 450 evra

Ajde ko zna ako može jedna konsultacija da li je tačno da Poco F3 ili F5 pro su više za igranje igrica ?
Iskreno imam Xiaomi note 10 pro koji je "dosadan " jer na svaku komandu odmah pita : "da li želite ..."?..plus pitanje je trenutka kada će prestati ažuriranje da rade ...
Koji je Vaš savet u pogledu Poco telefona i telefona do 450 evra
Neozbiljno je pitanje.

U mom modelu je fabrički instaliran EU tom, i iako stoji opcija u interfejsu prilikom razgovora "snimiti" kada pritisnem to piše da "snimanje nije uspelo". Drugi telefon sa kojim sam uspostavio vezu je Honor View 20.
Honor ne dozvoljava,snimanje razgovora.

Ovo je deninitivno najbolji android telefon po piranju baterije koji sam imao. Sa osvezenjem od 120 Hz baterija lagano traje 48h, dok sa 60 Hz skoro tri dana. Sot mi varira u zavisnosti kako ga koristim, od 5 do 7 sati. Jedino sto ne igram igrice. RN12T (kinez) je u pitanju.

Ovo je deninitivno najbolji android telefon po piranju baterije koji sam imao. Sa osvezenjem od 120 Hz baterija lagano traje 48h, dok sa 60 Hz skoro tri dana. Sot mi varira u zavisnosti kako ga koristim, od 5 do 7 sati. Jedino sto ne igram igrice. RN12T (kinez) je u pitanju.
Jeste, uradiću ja verovatno i treću recenziju nakon nekog vremena gde ću pojasniti još neke detalje, vezano za autonomiju, kamere...

Jeste, uradiću ja verovatno i treću recenziju nakon nekog vremena gde ću pojasniti još neke detalje, vezano za autonomiju, kamere...
Kakav je Poco za evropsko trziste po pitanju stabilnosti operativnog sistema i ostalog? Znam da su se ljudi u poslednje vreme zalili po pitanju MIUI-ja . Ovaj moj je za sada super stabilan, bez bagova. Sad mi zao sto nisam dao jos 12 evra doplate za 512 Gb umesto 256 Gb 😁

Kakav je Poco za evropsko trziste po pitanju stabilnosti operativnog sistema i ostalog? Znam da su se ljudi u poslednje vreme zalili po pitanju MIUI-ja . Ovaj moj je za sada super stabilan, bez bagova. Sad mi zao sto nisam dao jos 12 evra doplate za 512 Gb umesto 256 Gb 😁
Apsolutno nema bagova, ima fizički proksimiti senzor, i sve radi kao sat. Po pitanju kamera, EiS radi u 1080p u 60f/s i u tim uslovima kamera je fantastična. U 4K ne radi EiS. Mana je selfi kamera, video njome spali nebo, dok je sa F3 nebo plavo sa F5 je belo. Pogledaj recenziju na Sarpi TV koju sam uradio.

Jel neko možda ima informaciju dali ce se i kada pojaviti F5 I zvanično u Srbiji

Nazad
Vrh Dno