Šta je novo?

Xbox Series X / S

Meni to prijavljuje na glavnom nalogu preko Turske, pre sam kupovao igre tu normalno i samo stalo.

ARG store posle kupovine 5-6 igara prijavljuje za sledeću kupovinu preko konzole: "Oops. Not sure what happened there. Please try again later."
Restartovao konzolu ista situacija. Čekam tipa sutra pa opet pokušavam ili ima nešto još? 😛
Mora da prodje 1 mesec,mislim da ima sad limit 5 igara mesecno preko ARG.

Nisu gadljivi na pare nego smanjili kupovnu moć zato što su svakako jeftini...
Ima logike samo treba gledati obrnuto :geek:

Sad sam pokrenuo konzolu koja je bila kompletno ugašena. Paljenje je bukvalno trajalo 1 sekundu, tj bez onog početnog Xbox logo starta, dakle odmah je pokazalo naloge na koji želim da se ulogujem i igram. Konzola nije bila u sleep modu. Zatim sam je potpuno ugasio ponovo i opet pokrenuo - ista situacija.
O čemu se radi? Bio je neki update koliko vidim ili je nešto treće?
Konzola mi se danas vratila na staro što se paljenja tiče. Pokazuje Xbox logo i onda standardno. Šta je bila fora sa paljenjem potpuno ugašene konzole u vremenu od jedne sekunde nikad neću saznati...

Meni se nocu ukljuci sama od sebe na minut-dva i iskljuci.Ne bih ni provalio da nemam postolje koje svetli tako da me jeprvi put isprepadalo bas dobro :)

Evo da javim moj uzrok i rešenje problema. 😂

Imao sam setovan dnevni limit od 10 transakcija dnevno u Mobi banci, a debilni MS umesto da kaže "odbijena je transakcija", oni kažu "oops pojma nemamo šta se desilo". U isto vreme, Mobi banka ne pošalje sms da je transakcija odbijena, već to uradi tek sutradan i da mi javi da će da mi naplate 35rsd pošto je transakcija odbijena.

A ja pre toga pokušao na aliexpress-u da kupim nešto i lepo Kinez kaže "odbijena je transakcija" i meni se upali lampica da sam "ispucao" neki limit. Podignem limit i Ali prođe k'o ništa. XBOX i dalje neće pošto su izgleda tipa blokirali karticu sa njihove strane i ne "pinguju" banku više upošte.
Ubacio ženinu karticu 🤪 i radi sve normalno.

Tek jutros dobio poruke od Mobi banke kao potvrdu da su transakcije odbijene.

Na kraju mnogo nas mutavih bi uključeno u ovu avanturu. Da ne bude da su samo oni krivi. 😂
Plus ja ***** nisam video da ima opcija "add to cart" pa da sve što sam naleteo kupim u jednoj transakciji, nego ja kupovao po sistemu: kako naletim na šta odmah kupim. 🤪

Poslednja izmena:
Eh da i ja mogu tako da rešim problem. Probao 4 kartice, čak i od drugara uzimao i prc, opet oops something went wrong, meni izgleda ceo nalog blokirali da ne kupujem. 😋
Probaj neku drugu adresu da vežeš na karticu, računaj da je veoma bitno da se poštanski broj i grad slažu. Ne možeš da unosiš nasumično podatke, onda sigurno neće raditi.

Ne. Kad promenim region konzole na us i pokušam da kupim onda sve prolazi sa tog naloga, samo preko Turske ne mogu. Kao da su mi samo za tu zemlju blokirali kupovinu, nisam nigde po forumima našao da je neko imao ovakav problem.

Ne. Kad promenim region konzole na us i pokušam da kupim onda sve prolazi sa tog naloga, samo preko Turske ne mogu. Kao da su mi samo za tu zemlju blokirali kupovinu, nisam nigde po forumima našao da je neko imao ovakav problem.
Koji ti je payment & billing address?

Na Tursku podešeno, neka random adresa. Meni je to sve radilo normalno, kupovao sam igre, samo je pre mesec dana počelo da izbacuje tu grešku i nisam od tada više mogao da kupujem preko Turske sa tog naloga. Na kraju sam otvorio novi nalog preko Turske i tamo kupujem, sve radi normalno. Na tom glavnom nalogu ne znam šta sve nisam probao i ne mogu da rešim taj problem, tu mi je isto aktiviran ultimate preko Turske godinu dana. Možda će nekad samo od sebe da se sredi, nisam pametan.

Bas sam sad hteo da uzmem kod gaucosa, ali je nema na storu. 🤔

reših da zamenim S za X za nadolazeći starfield, ako neko od forumaša hoće pak downgrade jer mu ne treba X, nek overi oglase : )

^ Da imaš i kutiju, odmah bi imao kupca za S, pošto tražim jednu za kolekciju. Ali razmisliću. :)

Što je najgore, svaku kutiju hardware-a uglavnom čuvam isto kao i sam hardware - uvek mint 100%, medjutim iz nekog razloga ovu kutiju liferovah misleći da verovatno neću nikad ni prodavati ovu konzolicu, jer je najbolji odnos dobijenog/uloženog od svih konzola : )

Bas sam sad hteo da uzmem kod gaucosa, ali je nema na storu. 🤔
Pre nego je izašla bila je dostupna, oko 500 din je bila cena za lifetime, sad je nema nigde sem u US 😁
Na Tursku podešeno, neka random adresa. Meni je to sve radilo normalno, kupovao sam igre, samo je pre mesec dana počelo da izbacuje tu grešku i nisam od tada više mogao da kupujem preko Turske sa tog naloga. Na kraju sam otvorio novi nalog preko Turske i tamo kupujem, sve radi normalno. Na tom glavnom nalogu ne znam šta sve nisam probao i ne mogu da rešim taj problem, tu mi je isto aktiviran ultimate preko Turske godinu dana. Možda će nekad samo od sebe da se sredi, nisam pametan.
Ako imaš Master prebaci se na Argentinu.

Tvoja cena mi ne odgovara. :)

Što je najgore, svaku kutiju hardware-a uglavnom čuvam isto kao i sam hardware - uvek mint 100%, medjutim iz nekog razloga ovu kutiju liferovah misleći da verovatno neću nikad ni prodavati ovu konzolicu, jer je najbolji odnos dobijenog/uloženog od svih konzola : )
Ma većini ljudi neće biti važno da li ima ili nema kutije. Ja već imam Series X, a S bih uzeo više iz zezanja, da ga lakše prenesem/ponesem.

180€ je bila konzola sada na Amazon Prime Day, ali dok se razmišljah - rasprodato.

Tvoja cena mi ne odgovara. :)

Ma većini ljudi neće biti važno da li ima ili nema kutije. Ja već imam Series X, a S bih uzeo više iz zezanja, da ga lakše prenesem/ponesem.

180€ je bila konzola sada na Amazon Prime Day, ali dok se razmišljah - rasprodato.
Bude oko 200 sada na jesen, ne znam koji su im to dani, ali imaju snizenja, amazon, nemacki mediamarkt/saturn i slicno

Jesu naše Visa kartice trajno ukinute za Arg? Poslednji put sam nešto uzimao zimus i znam da je malo posle toga onemogućeno ako se plaća Visom

Vrh Dno