Kako se EU ne uhvati pravila da film ne sme da traje duze od 90minuta^^
Dobra stara vremena kada je bilo i filmova koji su trajali po sat ipo ili nešto malo duže a ne svi redom po dva ipo sata pa naviše od čega su sat ipo bespotrebni fileri...
Cesto nocu umoran startujem neki film, i kad vidim koliko traje primoran sam da ga odmah gasim, jer znam da ni fizicki necu izdrzati ma koliko dobar bio. A nekako je nepisano pravilo,da se takvim filmovima tesko posle vratim, pa mi se desi da propustim velike "hitove"Kada je dobar film i 3h prodje brzo, a kada je loše kao i neka loša reklama, za minut smori.
Meni je ,uprkos svim pljuvačima , Indi skroz dobar film.Ima sve ono što jedan takav film treba da ima:akciju,avanturu,zagonetku,negativca,humor i najvažnije-Harison Forda.Naravno da osećaj 50-ogodišnjaka neće biti isti kao kada je gledao Indija kao klinac ,ali još uvek radi,naročito kad se začuje Vilijamsova tema.I još nešto,ne manje važno.Ako nekome nije jasno,u prvih dvadeset minuta filma poslata je poruka da nikad,nikad,nikad niko ,sem Harisona,neće biti dr Džons.Amin.Odgledao sinoć Indiana Jones and dial of destiny i pustio da se malo slegne pre nego što napišem utiske i opet ne znam šta konkretno da kažem u vezi odgledanog...
Sa jedne strane na momente se mogao osetiti vajb starih Indiana Jones filmova (prva tri dela) a opet više puta sam imao utisak da to ipak nije to pri čemu je to više bio onaj neki unutrašnji osećaj nego nešto konkretno što bi mi zasmetalo - ako izuzmemo FVB koja mi je bila iritantna tokom čitavog filma.
Možda je to bilo zato što mi se ovaj Indi, penzionisan čak i kao predavač baš i ne uklapa sa onim silnim akcionim scenama u maniru akcije koju je radio kao puno mlađi lik, ko zna...
Gde ga vec odgleda? Stoji da je premijera 21.07.Pogledajte prilog 397258
Oppenheimer
Jedan zanatski solidno urađen film za koji vam neće trebati priručnik kao za Tenet-aPrilično jaka glumačka ekipa, gde pojedinci imaju gotovo minijature (npr. Geri Oldman ili Kenet Brana). Očigledno je prestiž raditi sa Nolanom. Kilijan Marfi opravdao angažman, poprilično dobro je portretisao Openhajmera, iako ne u svemu verno. No, to ide na dušu scenariju, ne njemu (čitaj spojl).
Film traje gotovo 3 sata. Mogao je biti kraći, definitivno. Dinamika je najbolja u poslednjoj trećini, dok su prve dve prihvatljive. Oni koji su pročitali nešto o Openhajmeru ili pogledali neki dokumentarac neće saznati ništa novo. Naprotiv, primetiće da tu ponešto i fali.
Naravno, hype je tu, pljuštaće pohvale, nominacije za Oskara i 10-ke na sve strane. Od mene jedna 8, tanka.
Spomenuću ponešto čega u filmu nema - Openhajmer je bio vrlo slojevita individua. Ovde, bar sam ja takav utisak stekao, je nekako sveden. A bilo je 3 sata vremena da se ta njegova kompleksnost prikaže.
U stvarnosti, bio je prilično samodestruktivan, psihološki nestabilan, povremeno vrlo eksplozivan - u filmu se to ne prikazuje, već se "pokriva" njegovom depresijom zbog toga što je napravio oružje za masovno uništenje. Ispada da nije bio svestan na čemu zapravo radi. A u stvari itekako jeste.
Bio je teški pušač, zbog toga je relativno rano i preminuo, a u filmu ga sa cigarom vidimo u 1 kratkoj sceni (nisam siguran za još jednu možda).
U Belgiji, premijera 19/07Gde ga vec odgleda? Stoji da je premijera 21.07.
Deo za pusenje mozda ima veze sa Marfijem, on ej cini mi se nepusac i mozda mu posle igranja Shelbija dozlogrdila cigaraPogledajte prilog 397258
Oppenheimer
Jedan zanatski solidno urađen film za koji vam neće trebati priručnik kao za Tenet-aPrilično jaka glumačka ekipa, gde pojedinci imaju gotovo minijature (npr. Geri Oldman ili Kenet Brana). Očigledno je prestiž raditi sa Nolanom. Kilijan Marfi opravdao angažman, poprilično dobro je portretisao Openhajmera, iako ne u svemu verno. No, to ide na dušu scenariju, ne njemu (čitaj spojl).
Film traje gotovo 3 sata. Mogao je biti kraći, definitivno. Dinamika je najbolja u poslednjoj trećini, dok su prve dve prihvatljive. Oni koji su pročitali nešto o Openhajmeru ili pogledali neki dokumentarac neće saznati ništa novo. Naprotiv, primetiće da tu ponešto i fali.
Naravno, hype je tu, pljuštaće pohvale, nominacije za Oskara i 10-ke na sve strane. Od mene jedna 8, tanka.
Spomenuću ponešto čega u filmu nema - Openhajmer je bio vrlo slojevita individua. Ovde, bar sam ja takav utisak stekao, je nekako sveden. A bilo je 3 sata vremena da se ta njegova kompleksnost prikaže.
U stvarnosti, bio je prilično samodestruktivan, psihološki nestabilan, povremeno vrlo eksplozivan - u filmu se to ne prikazuje, već se "pokriva" njegovom depresijom zbog toga što je napravio oružje za masovno uništenje. Ispada da nije bio svestan na čemu zapravo radi. A u stvari itekako jeste.
Bio je teški pušač, zbog toga je relativno rano i preminuo, a u filmu ga sa cigarom vidimo u 1 kratkoj sceni (nisam siguran za još jednu možda).
+1 i od mene.. samo sam uzeo da gledam jer se pojavljuje Zod, ali i to je bilo tuga..Flash 4/10
Шта се дешава?! Зашто је Холивуд постао баш ово, дно дна. Па ово је све могло да се сними у једном студију величине неког омањег магацина. Прича наравно опет мултиуниверзум, пошто више не знају где ударају почели су да убацују старе глумце свуда где могу. Па ово је тотално негледљиво. Женски супермен, спрдња са Кејџом... ПАКАО. Заобићи у широком луку и не бацати 2 и по сата драгоценог живота.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari