Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Dugo ga nisam reprizirao. Stvarno sjajan film. Pravi primer kako jedan film može sa ukusom da bude provokativan, sa nagoveštenim taboo motivima, i kako može da bude eksplicitan a da ne zađe u granice degutantnog ili vulgarnog.
Uz to pravi primer kako zahtevnost ovakvih tema ne treba nikada u potpunosti predstaviti publici već dopustiti filmu a time i publici praznine koje treba popuniti vlastitim dojmom i utiskom. U to ime treba pohvaliti odličnog Fasbendera koji iznosi težinu psihologije priče, gotovo staloženo a opet jasno ukazuje na kompleksnost svog lika i težine sa kojom se nosi. I veliki plus za suptilnu noir atmosferu u filmu.
Posebno volim da izdvojim scenu ponoćnog trčanja... Kamera, scenografija, muzika, jedan od boljih momenata u kinematografiji.

Sa liste za gledanje, plus na ovaj poslednji sam natrčao.
Paćino u prepoznatljivo grandioznom maniru, Kijanu u usponu i dve ekstra cice u trileru, zatim Itan, Uma i Džad u distopijskom Sci-Fi ostvarenju i Farli na kraju kao sensei i zaštitnik zgodne Nikolete.
Dobro a lagano štivo za ove vrućine.

Flash 4/10
Шта се дешава?! Зашто је Холивуд постао баш ово, дно дна. Па ово је све могло да се сними у једном студију величине неког омањег магацина. Прича наравно опет мултиуниверзум, пошто више не знају где ударају почели су да убацују старе глумце свуда где могу. Па ово је тотално негледљиво. Женски супермен, спрдња са Кејџом... ПАКАО. Заобићи у широком луку и не бацати 2 и по сата драгоценог живота.

^^
Dobra stara vremena kada je bilo i filmova koji su trajali po sat ipo ili nešto malo duže a ne svi redom po dva ipo sata pa naviše od čega su sat ipo bespotrebni fileri...

The Flash

Malo pre pogledao film i u glavi mi odzvanja WTF. Gomila svega i svacega nabacano na jednu gomilu. Ona sprdnja sa kejdzom i supermenom... sto je on stvarno trebao da glumi u jednom filmu.

Drago mi je sto su odali pocast Christopher Reeve (1952-2004) da se pojavi u svojoj ulozi supermena jos jedared.

Ali film ko film je smuti pa prospi, bukvalno svi koji su ga pogledali su rekli da se zaobidje tako da se pridruzujem tome.

Ocenu ne ostavljam jer po meni ocene za filmove i serije su cista glupost jer mogu da se laziraju i vestacki napumpaju ili da dobije slabiju ocenu od realne. Verovatno se necete sloziti sa ovim ali to je moje misljenje.

Kada je dobar film i 3h prodje brzo, a kada je loše kao i neka loša reklama, za minut smori.
Cesto nocu umoran startujem neki film, i kad vidim koliko traje primoran sam da ga odmah gasim, jer znam da ni fizicki necu izdrzati ma koliko dobar bio. A nekako je nepisano pravilo,da se takvim filmovima tesko posle vratim, pa mi se desi da propustim velike "hitove"

Meni The Flash "nit' smrdi nit' miriše...", bilo je boljih, bilo je i lošijih DC filmova.
U pitanju je radnja koja se oslanja na (već viđeni) "Flashpoint" i služi kao reboot za ceo filmski DC EU, kojim će sada James Gunn da diriguje.
Prvi deo je cringe, 2.poglavlje solidno I show je totalno ukrao MK Bats (uz generalno par dobrih sprdnji DC-a na sopstven račun) , završnica je mogla dosta bolje i svetla tačka su par odličnih cameo pojava i neočekivanih "naklona" starijim DC ostvarenjima...
CGI je baš loš u nekim trenucima, ne znam kako je dobilo zeleno svetlo za finalno prikazivanje
Ujedno će i Ezru da "puste niz vodu" posle ovog filma...

Btw Cage treba definitivno da dobije šansu da glumi Bizzara u nekom od sledećih DC filmova

Odgledao sinoć Indiana Jones and dial of destiny i pustio da se malo slegne pre nego što napišem utiske i opet ne znam šta konkretno da kažem u vezi odgledanog...

Sa jedne strane na momente se mogao osetiti vajb starih Indiana Jones filmova (prva tri dela) a opet više puta sam imao utisak da to ipak nije to pri čemu je to više bio onaj neki unutrašnji osećaj nego nešto konkretno što bi mi zasmetalo - ako izuzmemo FVB koja mi je bila iritantna tokom čitavog filma.

Možda je to bilo zato što mi se ovaj Indi, penzionisan čak i kao predavač baš i ne uklapa sa onim silnim akcionim scenama u maniru akcije koju je radio kao puno mlađi lik, ko zna...

Odgledao sinoć Indiana Jones and dial of destiny i pustio da se malo slegne pre nego što napišem utiske i opet ne znam šta konkretno da kažem u vezi odgledanog...

Sa jedne strane na momente se mogao osetiti vajb starih Indiana Jones filmova (prva tri dela) a opet više puta sam imao utisak da to ipak nije to pri čemu je to više bio onaj neki unutrašnji osećaj nego nešto konkretno što bi mi zasmetalo - ako izuzmemo FVB koja mi je bila iritantna tokom čitavog filma.

Možda je to bilo zato što mi se ovaj Indi, penzionisan čak i kao predavač baš i ne uklapa sa onim silnim akcionim scenama u maniru akcije koju je radio kao puno mlađi lik, ko zna...
Meni je ,uprkos svim pljuvačima , Indi skroz dobar film.Ima sve ono što jedan takav film treba da ima:akciju,avanturu,zagonetku,negativca,humor i najvažnije-Harison Forda.Naravno da osećaj 50-ogodišnjaka neće biti isti kao kada je gledao Indija kao klinac ,ali još uvek radi,naročito kad se začuje Vilijamsova tema.I još nešto,ne manje važno.Ako nekome nije jasno,u prvih dvadeset minuta filma poslata je poruka da nikad,nikad,nikad niko ,sem Harisona,neće biti dr Džons.Amin.

Ja eto nisam pljuvač i ako gledam film pojedinačno on je sasvim OK film koji pruža dovoljno zabave onima koji se odluče da ga gledaju, ali ako ga posmatram u sklopu ove petodelne celine kao što rekoh nekad mi ima onaj vajb Indiana iz osamdesetih (onu abominaciju iz prve dekade ovog veka ne uzimam uopšte u razmatranje) a nekada mi prosto previše odstupa i vrišti ''to nije to"...

Pa ne može kao nekad da šamara i bičuje celokupnu švapsku postavu. Ostarilo se malkice.

Exactly! Zato su možda malo trebali da smanje broj scena gde on deluje kao stari, 25 godina mlađi Indi...

Oppenheimer.jpg

Oppenheimer

Jedan zanatski solidno urađen film za koji vam neće trebati priručnik kao za Tenet-a :) Prilično jaka glumačka ekipa, gde pojedinci imaju gotovo minijature (npr. Geri Oldman ili Kenet Brana). Očigledno je prestiž raditi sa Nolanom. Kilijan Marfi opravdao angažman, poprilično dobro je portretisao Openhajmera, iako ne u svemu verno. No, to ide na dušu scenariju, ne njemu (čitaj spojl).

Film traje gotovo 3 sata. Mogao je biti kraći, definitivno. Dinamika je najbolja u poslednjoj trećini, dok su prve dve prihvatljive. Oni koji su pročitali nešto o Openhajmeru ili pogledali neki dokumentarac neće saznati ništa novo. Naprotiv, primetiće da tu ponešto i fali.

Naravno, hype je tu, pljuštaće pohvale, nominacije za Oskara i 10-ke na sve strane. Od mene jedna 8, tanka.

Spomenuću ponešto čega u filmu nema - Openhajmer je bio vrlo slojevita individua. Ovde, bar sam ja takav utisak stekao, je nekako sveden. A bilo je 3 sata vremena da se ta njegova kompleksnost prikaže.
U stvarnosti, bio je prilično samodestruktivan, psihološki nestabilan, povremeno vrlo eksplozivan - u filmu se to ne prikazuje, već se "pokriva" njegovom depresijom zbog toga što je napravio oružje za masovno uništenje. Ispada da nije bio svestan na čemu zapravo radi. A u stvari itekako jeste.
Bio je teški pušač, zbog toga je relativno rano i preminuo, a u filmu ga sa cigarom vidimo u 1 kratkoj sceni (nisam siguran za još jednu možda).

Poslednja izmena:
Pogledajte prilog 397258

Oppenheimer

Jedan zanatski solidno urađen film za koji vam neće trebati priručnik kao za Tenet-a :) Prilično jaka glumačka ekipa, gde pojedinci imaju gotovo minijature (npr. Geri Oldman ili Kenet Brana). Očigledno je prestiž raditi sa Nolanom. Kilijan Marfi opravdao angažman, poprilično dobro je portretisao Openhajmera, iako ne u svemu verno. No, to ide na dušu scenariju, ne njemu (čitaj spojl).

Film traje gotovo 3 sata. Mogao je biti kraći, definitivno. Dinamika je najbolja u poslednjoj trećini, dok su prve dve prihvatljive. Oni koji su pročitali nešto o Openhajmeru ili pogledali neki dokumentarac neće saznati ništa novo. Naprotiv, primetiće da tu ponešto i fali.

Naravno, hype je tu, pljuštaće pohvale, nominacije za Oskara i 10-ke na sve strane. Od mene jedna 8, tanka.

Spomenuću ponešto čega u filmu nema - Openhajmer je bio vrlo slojevita individua. Ovde, bar sam ja takav utisak stekao, je nekako sveden. A bilo je 3 sata vremena da se ta njegova kompleksnost prikaže.
U stvarnosti, bio je prilično samodestruktivan, psihološki nestabilan, povremeno vrlo eksplozivan - u filmu se to ne prikazuje, već se "pokriva" njegovom depresijom zbog toga što je napravio oružje za masovno uništenje. Ispada da nije bio svestan na čemu zapravo radi. A u stvari itekako jeste.
Bio je teški pušač, zbog toga je relativno rano i preminuo, a u filmu ga sa cigarom vidimo u 1 kratkoj sceni (nisam siguran za još jednu možda).
Gde ga vec odgleda? Stoji da je premijera 21.07.

Mission Impossible: Dead Reckoning
Vrlo dobar. 7/10 Zna Tom Kruz sta radi, isto kao i za Top Gun - ono sto ocekujes to i dobijes, plus ekstra. Vredi gledati u IMAX.

Pogledajte prilog 397258

Oppenheimer

Deo za pusenje mozda ima veze sa Marfijem, on ej cini mi se nepusac i mozda mu posle igranja Shelbija dozlogrdila cigara

Flash 4/10
Шта се дешава?! Зашто је Холивуд постао баш ово, дно дна. Па ово је све могло да се сними у једном студију величине неког омањег магацина. Прича наравно опет мултиуниверзум, пошто више не знају где ударају почели су да убацују старе глумце свуда где могу. Па ово је тотално негледљиво. Женски супермен, спрдња са Кејџом... ПАКАО. Заобићи у широком луку и не бацати 2 и по сата драгоценог живота.
+1 i od mene.. samo sam uzeo da gledam jer se pojavljuje Zod, ali i to je bilo tuga..

Flash CGI na nivou crtanog sunđer Boba .Verovatno najgori CGI koji sam video u životu .Gledajući Flash kao komediju i sprdnju ima prolaznu ocenu .Jedina pozitivna strana je pojavljivanje zanimljivih lica u filmu ,priča i sve ostalo ide u kantu .

Daleko od sjajnog, ali za ono šta jeste bolje je nego što bi smelo da bude.

Za maksimalni utisak pustiti film bez bilo kakvog predznanja. Jedan od onih filmova koji se predstavi na jedan standardni za svoj žanr način, nagovesti svoju priču prilično skromno i bez očitih pretenzija a onda plasira razradu polukružno, poigra se sa žanrom, a možda i smislom, zavisi kako se kome dopadne.
Za početak fin tandem za pratiti, Džejmi Dornan i Entoni Maki ubedljivi i zanimljivi u svojim likovima, za početak i zanimljiva podloga priče i u neku ruku noir atmosfera a za dalji razvoj i ocenu je apsolutno na subjektivnom sudu pravca kojeg se film hvata.

Није класичан сај-фај (више је фај 😁), али доста добро држи пажњу. Нема много динамике, све се дешава у једној кући, али разне емоције се ту мотају. По мени, свакако заслужује бољу оцену од оне на IMDB. Препорука.

...jeste gledali Hadersfild 2007? meni najomiljeniji film. Mogli bi mozda da odrade dvojku. Ima tu elemenata Laus, Bozovic, mozda i Bercek/Krstovic/Manojlovic i Laza prodaja

https://www.imdb.com/title/tt0855822/ 11/10 xd

Openhajmer 7/10
Press F za one koji su dali pare za IMAX projekciju. Nista specijalno vredno ni obicnog bioskopa u bilo kom smislu.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno