Šta je novo?

Veš mašine

Moja gorenje neće da uključi centrifugu ako je loš balans u bubnju i to je baš korisna funkcija. A taj čaršav sa lastišem ja vežem u čvor i opere se normalno.

Kakvi crni gumeni podmetači, mašina mora da ima što čvršći kontakt s podlogom, a sama da bude uravnotežena.

Samo što kontrolu balansa većina mašina jednostavno nema

Nisi u pravu jaksa, od kad sam stavio podmetace nije mrdnula masina.

NIje mrdnula sa tačaka gde su podmetači jer joj ne daju. Koliko se sama "mrda" i vibrira, pitanje je.

Pa TO i jeste bio zadatak podmetača da joj ne daju da se pomeri. Čak su i virbracije manje jer guma podmetača prigušuje vibracije. Pre je stajala na golom betonu, hrapav i ne baš ravan beton. Uravnamo je za jedno mesto, ona se pomeri zbog neuravnoteženosti veša u bubnju i svo podešavanje položaja bude uzalud jer 1-2-3cm dalje mašina nije uravnata. Ovako stoji gde treba, libela kaže da je ravna, mašina ne mrda, ne trese čak kad je veš u bubnju neravnomerno raspoređen pri centrifugi, ja zadovoljan.

Do koliko bi izdvojio?Do 300-350 evra Gorenje Wnei84 ili beko wue8633/8736.

Što manje, pošto je potpuno neplanirana kupovina...
Pogledaću, hvala na preporuci.

Jel zna neko malo vise o Midea i Haier masinama?
Nasao sam dve interesantne:

Ima i za pranje i susenje Haier interesantan...
Ja planiram da uzmem Haier jednu za pranje i susenje vesa za neka mozda dva meseca kad bude useljenje, čitajući ovu temu sam shvatio da šta god da uzmeš možda si se zeznuo jer nekome je super a neko kaže da je katastrofa i da proklinje dan kad je kupio tu mašinu, sem ovih brendova od 2-3 hiljade evra i Bosh, ali i za njega su misljenja pomesana, a odvraća me 2 godine garancije
Generalna preporuka je da ne uzimaš tu kombinovanu nego odvojeno za pranje i sušenje, ali nemamo svi mesta za to :cry:

Ja koliko sam razumeo oni su kupili Candy, a po nekoj onda mojoj logici valjda su kvalitet svojih proizvoda pod brendom Haier podigli iznad Candy-a, moze biti da skroz gresim
A inace za ovaj model koji si poslao ima da se nadje i za 62000 din, mada pretpostavljam da i sam znas kako to pronaci

Popij vinjak, smiri se i skini blokade, jer ako je unistena masina, moraces celu flasu.

Pozdrav ljudi.

Kakvo je vase misljenje o ves masinama koje se otvaraju gore (ne znam strucan naziv 🤣)?

Zena navalila da uzme takvu varijantu pa reko' ajde da vidim sta vi kazete :)

Ja posle dve Samsungove i jedne Whirpool uzeh Hisense pa sta bude WFQA9014EVJM.
Sutra stize pa javljam utiske.

Koji si model Whirlpoola imao?Hisense je se ok pokazao za sada ali masine za ves prodaju tek 2 godine.

Kupio sam Union ves masinu i trese mi po kupatilu da ne treba nesto da se radi pre prvog paljenja da ne bi tresla
Da li si izvadio/odvrnuo/otkačio blokadu bubnja? Sve nove mašine imaju neko rešenje da se bubanj ne pomera tokom transporta. To obavezno mora da se ukloni pre prvog pranja.

Drugačije je na svakoj mašini.
U uputstvu je jasno naznačeno. Na jednoj Candy što sam nedavno montirao, to je bilo ispod poklopca mašine. Trebao ja da se skine gornji poklopac.

Najčešće ima i neki poseban papir koji označava baš to, šta se uklanja pre prvog pranja.

Ko se baš toliko ne razume, treba da zove majstora da mu to uradi.

Da li si išta demontirao sa mašine pre prvog pranja

Ma ja mislim da je to skinuo moj brat i Gorenje model iz 2008 mi je tresla isto , mislim da mi nisu ravne plocice u kupatilu , plocice stare 30 i kusur godina na patosu.

Koji si model Whirlpoola imao?Hisense je se ok pokazao za sada ali masine za ves prodaju tek 2 godine.

FWG71284W FRASH CARE

U trecoj godini su crkli lezajevi bubnja, zamenjen ceo bubanj jer ne mogu samo lezajevi ,u produzenoj garanciji.
Da bi skoro (4god) crko inverter motore (koji se nikad ne kvari) ne okrece bubanj ili centrifugu uopste.
Odbijena popravka jer navodno nisam dobro registrovao produzenu garanciju od 10god.
Tako da eto moje iskustvo sa Whirpoolom ne bas sjajno, pa resih da damn sansu Hisensu.

Da interesantna stvar koju do sad nikad nisam imao kod Samsunga ili Whirpoola, dobija se neka nazovi izolacija za umanjenje buke.
Likovi koji su doterali masinu , skinuli blokade i ubacili u kupatilo mi to nisu rekli. Otkrio tek kad sam procitao uputstvo da to treba da zalepim ispod masine da bi kao smanjio buku centrifuge i slicno. Problem sad sto sam vec sve povezao i sad prici masini i izvesti tu operaciju ce biti bas zanimljivo.

Drugi svetski brend Whirlpool :rolleyes:.Kod mojih komsija awo/c i awo/d rade 8 i 15 godina,ali ovo su original Whirlpool dok za ove ne znam vise ni ja elektronika ima isti bip kao Indesit i naravno isti bubanj.A mozda ti je otisla i ploca motora,a mozda i motor mogu i jedno i drugo da se odnesu u servis,ali pitanje je koliko bi kostalo.

Drugi svetski brend Whirlpool :rolleyes:.Kod mojih komsija awo/c i awo/d rade 8 i 15 godina,ali ovo su original Whirlpool dok za ove ne znam vise ni ja elektronika ima isti bip kao Indesit i naravno isti bubanj.A mozda ti je otisla i ploca motora,a mozda i motor mogu i jedno i drugo da se odnesu u servis,ali pitanje je koliko bi kostalo.
Ma kakva popravka, zamolio ove sto su mi doterali novu masinu da odneesu staru i cao.
Moja greska sto je nisam prodao odma kad su mi zamenili bubanj dok je bila 100% ispravna.
Ova je bila made in Poljska, znaci bukvalno je gori kvalitet kad se radi u "istocnoj" evropi nego u PRC.(moje iskustvo)

Moje iskustvo sa Samsung WW90T554. Cena je bila "jaka" (90K) ali uz popust i bodove sa kartice izašla nas je oko 65K. Prvo što me je iznenadilo je tišina iste, vrata od kupatila otvorena dok veš mašina radi i moram da mutiram tv da bih uopšte shvatio da li radi ili ne. Pored svih onih silnih programa već je naučila šta najviše koristimo pa odmah po uključenju nudi iste (imamo je oko mesec dana). Pri prvom paljenju smo prošli setovanje kao i prijavu na Sasmung nalog i WiFI kao i prvi update. :ROFLMAO: Jedna od boljih varijanti je da kroz aplikaciju na telefonu možeš sve slikovito da odabereš i postaviš ali ne možeš da je uključiš, mora ručno. Sama se isključuje na kraju i radi i pranje i omekšivač sve odjednom (nema naknadnog dodavanja). Jedna od boljih stvari je bila kad se na TVu (takođe Samsung) pojavila notifikacija da je veš mašina završila svoje. Garancija je 5 god + 20 god na inverter. Kupljena je jer su svi ostali proizvođači/marke imale samo 2 god garancije. Ako nekoga nešto interesuje slobodno pitaj te.

Moja iskustva posle par pranja su slicna, jako tiha(i ako nisam zalepio taj prigusivac koji ide uz nju) nema vibracija ko da ne radi i koriscenje izuzetno lako(kaze zena).
Posle centrifuge od 1000 obrtaja ves suv ko da ima susilicu :) , a ima i 1400 obrtaja.

Union n7121n je bucna u centrifugi i pri pocetku centrifuge i na kraju ima nesto jace vibracije. Skinuo sam zastitnih 4 srafa nazad za sada ne trese ali nije tiha ali ima i bucnijih ves masina , posto je ovo Vestelova(turska) isto kao i VOX nije se ni ocekivalo bolje.

Nazad
Vrh Dno