Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Ne znam otkud ovako niska ocena na IMDb, jer meni je ovo bolje od originala.

Može se reći da je manje horor situaciona postavka kao u originalu ali je zato dosta više sci-fi apokaliptičnija verzija priče koja ovde proširuje svoju dimenziju.
U tom smislu intenzivniji film, nešto kompleksnija priča uparena sa flashbackovima, ne fali scenografije devastiranog okruženja, specijalni efekti i zeleni ekran su sasvim dobri, ima sasvim dovoljno sekvenci koje nude momente ljudske anihilacije karakteristične za fenomen koji film prati.
Sasvim dobar film ovog žanra.

Svakako je preporuka da se pre odgleda original sa Sandrom Bulok (ko nije), jer ovo nije remake, više je neki standalone nastavak koji proširuje obim narativa iz originalna.

Frantic 7/10 и The Tenant 6.5/10
Мало Поланског у ова 2-3 дана. Први ми је посебно драг због Харисона Форда, човека који је 80их година решио да оде из Холивуда и живи на ранчу који заузма Бог те пита колико јутара. Од свих глумаца који су данас активни Харисон ми је једини још увек некако класа у сваком смислу (Ех био и Круз да није секташ).
Први филм посебно држи пажњу, напет је све време, пред крај јављају се доста глупе сцене и крај филма није задовољавајућ, али ок 7/10 (После сам истражио да оваав крај није првобитно снимљен већ је студио тражио од Поланског да мења крај).
Други, разочаран сам. Очекивао сам далеко више... 6.5 само јер је то Полански који маестрално ради на тензији, остало ми се није свидело.

Frantic sam dosta zaobilazio jer sam navikao u mlađem dobu da Harisona gledam u "superherojskim" ulogama.
Ali posle kad sam opazio cicu sa slike, navukao sam se momentalno.:)
Emmanuelle Seigner.jpg
Stvarno ga dugo već nisam pogledao, stavljam ga na listu (koja se ponovo razvukla :rolleyes:).
No, svakako se sećam velikog broja scena kao i tužnog kraja i muzike koju mislim da je radio Morikone (veoma slična Belmondovim filmovima tako da sam uveren da je on autor).

Знаш да је то жена од Поланског и да су се ту и упознали, на снимању тог филма? :D

Иначе погледао сам скоро и The Mosquito Coast са Харисоном, добар филм. Вреди му дати шансу (дуго сам га избегавао, не знам из ког разлога)

@swedja Le locataire (1976), iliti The Tenant, je deo nezvanične trilogije u kojoj su i čuveni Repulsion (1965) i najčuveniji Rosemary's Baby (1968). preporučujem da se odgledaju i ova 2 iz 60.-ih, ako već nisu

Prey, ili ti novi predator.

Critical Drinker je prodao obraz zbog ovog filma pa resio da vidim u cemu je stvar.
Ispade cist pritisak od publike. Film je njesra.
Nekoliko replika iz originalnog predatora ( sa Svarcijem ) koje su koriscene totalno van konteksta, od kojih bih izdvojio:
"If it bleeds, we can kill it"??
Ni u jednom trenutku do tada u filmu predator nije prokrvario, a cak i da jeste, brat nase heroine nije ni dosao u kontakt sa njim, pa da on iznese neko uzrocno-posledicno pametovanje.

Druga stvar je predatorova termalna vizija.
U Prey-u predator koristi termalnu viziju sa boljom rezolucijom i boljim senzorima. Tako da mozemo jasno da razlikujemo pramenove kose, sitne detalje na odeci + sto oci imaju izgleda 200c jer sijaju poput sunca. Nije lose za vanzemaljsku tehnologiju 200+ godina PRE...
ovoga:

I najbolje za kraj
samo ubistvo predatora je potpuno identicno kao u originalnom filmu: Svarci napravio zamku, namamio predatora, blato je uvek involved na neki nacin, "Come ooon, kill me now!" oboje prikovani uz drvo, i na kraju predator strada od sopstvenog oruzja.

Od mene moze da se nada 3.5 oceni i to samo zato sto su drugi filmovi isto tako glupi. Prva 2 snimljena predatora ce izgleda zauvek ostati nedostizna.

Critical drinker u poslednje vreme ima bas neke preporuke koje mi nemaju smisla. Prosle godine cini mi se da je radio na prikupljanju novca za neki njegov film, pa moguce da to ima uticaja. Za lose kritike se slazem, ali pozitivne su mu postale cudne.

The Jackal (1997)
poslednji bioskopski film čuvenog glumca Sidney Poitier. interesantno je da su glavnim glumcima prvo ponuđene suprotne uloge ali da su obojica tražili da glume suprotnog lika jer su dobro procenili da im bolje leži.
visokobudžetni akcioni triler iz 90-ih koji vredi pogledati.
nisam siguran da li sam gledao (originalni) film iz 70-ih koji bolje prati roman

Critical drinker u poslednje vreme ima bas neke preporuke koje mi nemaju smisla. Prosle godine cini mi se da je radio na prikupljanju novca za neki njegov film, pa moguce da to ima uticaja. Za lose kritike se slazem, ali pozitivne su mu postale cudne.
Ne znam za njega, nisam ga skoro gledao... On je uglavnom briljirao u parodičnim kritikama filmova ali je sve na isti/sličan kalup pa zna da smori... Inače je valjda pisac po profesiji i ima neki Tom Clancy modern spy/military fazon serijal knjiga.

To za prikupljanje sredstva za snimanje filma u pitanju je Chris Stuckman... Od prošle godine je krenulo i od tada su mu i recenzije postale "malo čudne", kao i izbor filmova... Tako da je za izbegavati.

Dobar kanal je JoBlo videos, bavi se preporukom nekih starijih filmova iz '80 do sredine' 00 koji su mahom zaboravljeni ili ispod radara prošli za širi auditorijum... Ili su pak bili finansijski flop ali u suštini solidni filmovi

Fast X, Transformers novi - ne traćite vreme
Guardians of the Galaxy 3 5/10

Film rađen po istinitim događajima i likovima ali dosta zbrzan, dosta nabacan jer cela ta priča i sve to ne može da stane u ~2 sata koliko traje film.
Da su radili neku mini seriju ili punu seriju bilo bi bolje.
Još jedan minus što je Tom Kruz totalno promašen za ulogu Barryja.
Pogledajte slike pravog Barryja i Kruza nigde sličnosti nema.

6/10

Death and the maiden 7.5/10
Одличан Полански, поново. Први пут сам погледао овај филм, претпоставио сам да је рађен по представи и био сам у праву. Сценографија ми је фанстастична, кућа далеко од света, на плажи још нема ни струје ни телефона. Милина.
Што се тиче приче и она ми је легла, уживао сам у филму. Мислим да је ово близу максимума када је у питању филм који се одиграва у једној просторији. Свакако вреди погледати.

Jaci je betmen nego supermen, bez brkova naravno
Jaci je supermen sa brkovi nego tom kruz
Jaci je Tom kruz od svih... kakav film!
8/10!

Poslednja izmena:
Знаш да је то жена од Поланског и да су се ту и упознали, на снимању тог филма? :D

Иначе погледао сам скоро и The Mosquito Coast са Харисоном, добар филм. Вреди му дати шансу (дуго сам га избегавао, не знам из ког разлога)

Imate je u filmu Bitter Moon iz 92 godine, gle čuda film Romana Polanskog :D inače glumica se zove Emmanuelle Seigner pratio sam filmove u kojima se pojavljuje u to vreme bila je vr :D

Ravenous
Odgledah ga ponovo posle desetak godina. I dalje je dobar i zabavan.

Midsommar - vidim da su mišljenja podeljena. Meni se nije svideo. Zaplet mogu da podnesem, ali je spor i likovi su bolno iritantni.
Aftersun - teška drama. Dobar.
A prayer before dawn - isto A24 kao i prethodna dva. Po istinitom događaju. Odličan.

Pogledao The Flash sinoc.
Deciji film.
5/10.
Ne znam da li sam uobrazio, ali vec neko vreme mi deluje kao da svaki CGI isto izgleda.
Da li je radnja na Marsu ili je na dnu okena, vazduhu ili na zemlji, da li je CGI reljef ili futuristicki gradovi sve mi nekako isto izgleda.
Nikada me nije impresioniralo da sam u fazonu "vau", a u poslednje vreme pocinje cak i da mi smeta.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno