Šta je novo?

Bus Plus tehnologija

Gangula na jutarnjem na TV Prva izjavio za iOS aplikacija najverovatnije danas ili sutra, a sigurno do kraja nedelje.

Da. Evo je vest. Bilo bi stvarno previše, i od njih, da ignorišu Apple uređaje

Повезао сам јуче картицу у апликацији и покушао да купим карту. Није баш најсрећније решено, очекивао сам да је једноставније. Можда и јесте за наредне трансакције када је запамћена картица... Међутим након што је уплата прошла кредита односно картице нигде. Једино се и историји трансакција види следеће:
Screenshot_2023-07-12-16-19-58-626_buslogic.beogradplus.jpg
Да би ми синоћ стигао маил:

Screenshot_2023-07-13-12-03-23-618_com.google.android.gm-edit.jpg

У апликацији и даље нема ни карте ни кредита.

Повезао сам јуче картицу у апликацији и покушао да купим карту. Није баш најсрећније решено, очекивао сам да је једноставније. Можда и јесте за наредне трансакције када је запамћена картица... Међутим након што је уплата прошла кредита односно картице нигде. Једино се и историји трансакција види следеће:
Pogledajte prilog 396471
Да би ми синоћ стигао маил:

Pogledajte prilog 396472

У апликацији и даље нема ни карте ни кредита.
Žuto dugme u sredini klikni.

Pracenje linija koje koristim bas tacno radi.
Primetio sam da dosta vise trosi data podatke. Meni je busplus aplikacija za ceo dan trosila max 30mb, dok ova za 3-4 provere potrosi ~80mb.

I dalje ne prikazuje sve linije
Npr kod fransa cekam i pokazuje mi samo 17 70 ostale linije nema na listi
Da li nemaju aparate ili su daleko pa ih ne prikazuje

baš dosta troši net stvarno, nije praktično za nas sa lošijim paketima
nznm da li može nekako da se predupredi to pošto oni teško da će rešiti

to se kod mene isto desilo placena dnevna.Rekla mi sa 11011 pokazi transakciju iz banke ako udje beli vazno je da se vidi da pise jkp.Ne vidi se karta u app samo se videla uplata od 120din.
Pokazalo neuspesna transakcija pokusajte kasnije i skinute pare.
Pozdrav

Nova aplikacija mi se ne sviđa dok je BusPlus bila potpuno minimalističkog dizajna, jasna i radila (uglavnom). Nikako se ne slažem da je "raspala".

Ova je konfuzna i prikazuje previše informacija, nije skroz intuitivna. Na velikim stajalištima gde mi odgovara puno autobusa (koje moram pojedinačno da izaberem) dobijam šumu pinova kroz koje jedva vidim vozila. Moram stalno da koristim zoom in & zoom out sa dva prsta.

Moj drug je primetio da ova aplikacija prikazuje sva vozila na jednoj liniji dok je bus plus aplikacija bila ograničena na poslednja tri vozila pre izabranog stajališta.

Možda je to moj početni utisak ali nikako da se brzo snađem dok je sa bus plus aplikacijom upoznavanje trajalo tri minuta.

Takođe ova aplikacija ne prikazuje da li stiže niskopodno vozilo što smatram da je veoma važno. Ionako GSP i privatni prevoznici nikada ne spuštaju rampu za invalide i tako im je i naloženo, jadni ljudi uopšte ne mogu da koriste gradski prevoz. Jeste li ikada bili u Beču? Da li ste primetili da u svaku stanicu metroa mogu da se spuste osobe u kolicima i samostalno uđu u kompoziciju, da mogu da uđu u svaki tramvaj, regionalni voz koji je nastavak metroa, svuda. Dobro, to je druga priča. Ne zaboravite da smo jaki onoliko koliko naš najslabiji sugrađanin!

Konačno zašto bus logic? Zato što su uspešno pobedili na transparentnim tenderima u Nišu i Novom Sadu? Ko su bili drugi ponuđači za Beograd? Opet direktna pogodba?
Ako vam je dobro, onda ništa.

Jel može da se ubaci jedna kartica na dva različita telefona, kako bi dve osobe mogle da koriste istu karticu za plaćanje karte?

Krš ne pokazuje pojedine autobuse. Npr. za stanicu u V. Micka na Karaburmi, pokazuje da tu saobraćaju samo 16 i 23, dok bus 25 ne pokazuje nikada kao da ne postoji🤮

Aplikacija uopšte ne prikazuje neka vozila. Ne znam da li je krivica vozača (ne aktiviraju GPS), ili je bug u aplikaciji.

Može biti i bag u aplikaciji, da za neke stanice nisu uneli sve linije. Treba to prijavljivati i na google play i na onaj njihov call centar, pa nek ispravljaju.

Ovo je katastrofa. Aplikacija dovodi putnike u zabludu. 95ca koju vidim na 50m i u koju ulazim se prethodno nije pojavila u aplikaciji.
Konzola kod vozača je uključena.

Prilozi

• Screenshot_20230716_094508.jpg
    Screenshot_20230716_094508.jpg
    118.2 KB · Pregleda: 51
Očigledno da nisu uključeni GPS uređaji u svim autobusima, ni juče kada sam ja proveravao nije bilo 26ice a bus je došao.

Ionako GSP i privatni prevoznici nikada ne spuštaju rampu za invalide i tako im je i naloženo,
naravno da spuštaju rampu, ako ima mesta u vozilu. video više puta
no, kakve veze to ima sa ovom temom?
Konačno zašto bus logic? Zato što su uspešno pobedili na transparentnim tenderima u Nišu i Novom Sadu? Ko su bili drugi ponuđači za Beograd? Opet direktna pogodba?
Ako vam je dobro, onda ništa.
bez politike

naravno da spuštaju rampu, ako ima mesta u vozilu. video više puta
no, kakve veze to ima sa ovom temom?
Na drugom poznatom forumu koji se bavi uređenjem Beograda ljudi koji rade u GSP rekli su da im je zabranjeno da spuštaju rampu iz više razloga. Jedan je što na nekim vozilima vozač mora da izađe i ručno spusti rampa ili okreni ključ a ne sme da napusti svoje radno mesto u kabini.

Nikada ali nikada nisam video CAF tramvaj da spušta rampu niti Solaris. Ostali i nemaju ako se ne varam. Da EKO ima i takođe nisam video. Offtopic, ali nije nevažan!

Nazad
Vrh Dno