Šta je novo?

Disney+ u Srbiji (pravila u prvom postu)

Mnogo su... da ne kažem šta. Malopre sam ćaskao sa tri agenta, jedan priča da će biti titlova uskoro ali da ja pošaljem fidbek da bi se taj proces "ubrzao"... Drugi je rekao da se radi na tome da ih možemo očekivati uskoro, treći je rekao ovo sa slike, ne zna se tamo ko je veći lažov izgleda, sutra ću baš da probam opet, daju li mi neku četvrtu informaciju ima da ih iznapušavam, tek kad dođe lokalizacija na mene kao na potrošača mogu da računaju...
Pa oni nemaju informacije šta se radi u razvoju zato i odgovaraju nedefinisano jer nisu dobili zvanično kada će biti prevodi nego dobijaju neku predefinisanu komunikaciju kada neko iz regija gde nema prevoda pita kada će

Nisu botovi, nego samo gledaju što pre da te otkače sa nekim random informacijama, a posle kad ih oteram u tri lepe, kažu da se nadaju da ovo neće uticati na ocenu ćaskanja, i onda im zalepim posle 1 zvezdicu jer ne rade svoj posao kako treba. Tek ako ih namoliš da kontaktiraju višu podršku onda tek kažu da Srbija za sada nije u planu, ako ne, onda lupaju šta stignu.

Poslednja izmena:
Da li počela lokalizacija sadržaja, npr. Spiderman svi filmovi su ubacili pre mesec-dva, kačili na društvenim mrežama da se vratio na Disney+ , danas samo Venom od poneđenog.

Imam jedno mesto za Disney, trenutno nas je troje takoreći stalnih, jedan covek je skoro odustao te otuda mesto. Vise info na pm

Da. Ali kako ne bi dodavao nalog i karticu na svoj telefon, najbolje je preko emulatora. Bluestack. Kada se kartica dodaje kroz android, nije potrebna verifikacija telefona, adrese i slicno. Samo se upise istanbul 34000 i kartica je dodata za lire. Na istom tom emulatoru instaliras dizni i prilikom placanja nudi i google pay na koji je vezana kartica.
Izgleda preko gugla/bluestack ne moze vise. Napravio sam novi googtur nalog, dodao gpay sa turskom adresom, sve proslo ok(cak i skinulo 1 usd privremeno). Napravim disney+ nalog, dodam karticu(ne trazi ni zemlju/sms i prikazuje lire) i dobijem poruku da ne moze proci transakcija jer nisam iz iste zemlje.

Izgleda preko gugla/bluestack ne moze vise. Napravio sam novi googtur nalog, dodao gpay sa turskom adresom, sve proslo ok(cak i skinulo 1 usd privremeno). Napravim disney+ nalog, dodam karticu(ne trazi ni zemlju/sms i prikazuje lire) i dobijem poruku da ne moze proci transakcija jer nisam iz iste zemlje.
Ako ti je skinulo 1 USD znači da si napravio neku grešku u procesu jer Google skine pa vrati 2 TL da verifikuje turski nalog, odnosno iznos koji skinu je uvek u lirama, a ne dolarima.

Pritom si upalio VPN?

na google nalog karticu dodaješ kroz playstore. Ne online.
U playstore dodaš karticu i staviš 34000 istanbul. Adresa nije potrebna.

Ma jok, probao sam bas tako i opet izbacuje "payment does not match the country or region where you registered". I bez i sa vpn. Jedino ostaje ovo preko Apple ID.

Ja eksperimentisao juce i danas mi prosla uplata. Trazio mi password da otkljucam pun katalog, ja ne mogu da se setim koji sam lupio.
Rekoh nije problem da odradim reset preko maila. Kad mi izbacio mail za reset, samo sto se nisam slogirao. Mail sam ukucao neki bezveze samo da vidim da li ce da mi da opciju za
google pay i zaboravio da promenim. Sad kad je prosla uplata ne znam ni pass, a taj mail izmisljen i nije verifikovan. Srecom pa niko nije koristio tu kombinaciju kao mail, pa sam otvorio takav nalog sa tim username-om. Ali sada kad treba da mi posalje verifikacioni kod ili reset kod, na taj mail nista mi ne stize.
Ne znam sta da radim uplatio sam pretplatu za celu godinu 2700 din. :cry:

Ja eksperimentisao juce i danas mi prosla uplata. Trazio mi password da otkljucam pun katalog, ja ne mogu da se setim koji sam lupio.
Rekoh nije problem da odradim reset preko maila. Kad mi izbacio mail za reset, samo sto se nisam slogirao. Mail sam ukucao neki bezveze samo da vidim da li ce da mi da opciju za
google pay i zaboravio da promenim. Sad kad je prosla uplata ne znam ni pass, a taj mail izmisljen i nije verifikovan. Srecom pa niko nije koristio tu kombinaciju kao mail, pa sam otvorio takav nalog sa tim username-om. Ali sada kad treba da mi posalje verifikacioni kod ili reset kod, na taj mail nista mi ne stize.
Ne znam sta da radim uplatio sam pretplatu za celu godinu 2700 din. :cry:
Pa javi se Disney ili Google podršci, mogu valjda verifikovati da si to ti ako im kažeš tačno vreme kada si kupio pretplatu i verovatno prve i zadnje 4 cifre sa bankovne kartice. Meni su tako jednom vratili račun kada sam izgubio pristup mailu koji je bio povezan sa Disney računom.

Pokusao sam preko Disney podrske ali za US podrucje, nakon sto me agent ispitao za detalje naloga i gde sam se registrovao, rekao mi da ne moze da mi pomogne, jer nije nadlezan za to podrucje. Moracu sutra da pokusam preko turskog chat supporta. Samo neverujem da ce to dobro da prodje, jer ce brzo provaliti da nisam pravi Turcin 😀

U najgorem slucaju ce ti refundirati to, gugl translejt sa tin turcima i to je to

Pokusao sam preko Disney podrske ali za US podrucje, nakon sto me agent ispitao za detalje naloga i gde sam se registrovao, rekao mi da ne moze da mi pomogne, jer nije nadlezan za to podrucje. Moracu sutra da pokusam preko turskog chat supporta. Samo neverujem da ce to dobro da prodje, jer ce brzo provaliti da nisam pravi Turcin 😀
Probaj u chrome browseru https://passwords.google.com/ trebalo bi da mozes da vidis lozinku

Nisam mu dao da zapamti sifru, koristio sam Yandex browser preko bluestacksa. Za registraciju sam koristio email iz domena yandex.com, otvoren za ovu priliku.
Izgleda da me Yandex blokirao zbog davanja laznih podataka na nalogu. Sad ne mogu ni da primam ni da saljem sa tog naloga, tako da ne mogu da dobijem taj OTP kod za reset.
Ispravio sam podatke na nalogu po uputstvu iz Yandexa, sad cekam da vidim da li ce da me odblokiraju.
Jos sam pravio novi google nalog za placanje preko gpay-a, da mi ne bi blokirali glavni nalog ako nesto podje po zlu. Sreca pa za taj imam sifru.
Ne mogu da verujem kako sam uspeo da napravim ovakvu zbrku. :(

Ma jok, probao sam bas tako i opet izbacuje "payment does not match the country or region where you registered". I bez i sa vpn. Jedino ostaje ovo preko Apple ID.
Probaj da napravis novi google nalog preko bluestacks-a tj nekog browsera iz bluestacks-a. Obavezno VPN dok to radis, i dodaj odmah za payment nasu karticu sa pomenutim postal codom 34000 Istanbul. Odmah ce prilikom verifikacije da ti skine 2 Lire zatim da ponisti. Ako to prodje onda u bluestacksu skines disney aplikaciju i registruj se i/ili uloguj na nalog. Tada biras placanje mesecno ili godisnje, trebalo bi da ti pokazuje u Lirama i platis Gpay-om. Probaj sve da radis preko Bluestacks-a sa ukljucenim VPN-om sve vreme.
I obavezno nemoj da zaboravis koje si mailove i sifre koristio kao ja :ROFLMAO:

Idem za koji dan u tursku na more..

Da lepo probam dok sam tamo..na lokalnom wifi-ju... da dodam jos jedan Google nalog na telefon i skinem Disney i prijavim se?

Trebalo bi da radi ako samo dobro ukapirao?

Krv sam propisao, dok nisam uspeo da povratim nalog. Yandex me bio blokirao zbog sumnjivih aktivnosti, verovatno zbog VPN-a. Morao sam da otvaram novi nalog na google-u da bi me ovaj iz supporta prebacio, jer ne moze email koji je vec bio u bazi. Zatim se prekinuo chat pre kraja, prebacio mi bio mail, ali nije pretplatu. Pa opet sa drugim agentom nekako uspeo da odradim sve.
Valjda me nece opet neko blokirati. Izgleda da se ovim mail serverima ne svidja kad neko koristi VPN. Stalno traze neke sms verifikacije, zbog navodnog pokusaja hakovanja, bezbednosti... Jedan tel. broj ne moze da se koristi na vise od par accounta... ludilo. Vise ni ne znam koliko imam otvorenih email adresa, za razne pretplate, naloge.. i razlicite brojeve telefona na njima.

Nesto preko 50e na godisnjem nivou. Na izgled ne deluje mnogo, al kad se ima po 5-6 striming servisa, i te kako se isplati po meni.

Kolika je usteda za toliko cimanje? Ozbljno pitanje.
Evo kakva je kod mene ušteda

Servis Turska cena Srpska cenaUšteda
Disney+64.99 TL/2.21€7.99€5.78€
Netflix 130.99 TL/4.45€9.99€5.54€
YouTube Premium 29.99 TL/1.02€6.50€5.48€
Spotify 29.99 TL/1.02€4.99€3.97€
Mesečna ušteda: 20.77€
Godišnja ušteda: 249.24€

Evo kakva je kod mene ušteda

ServisTurska cenaSrpska cenaUšteda
Disney+64.99 TL/2.21€7.99€5.78€
Netflix130.99 TL/4.45€9.99€5.54€
YouTube Premium29.99 TL/1.02€6.50€5.48€
Spotify29.99 TL/1.02€4.99€3.97€
Mesečna ušteda: 20.77€
Godišnja ušteda: 249.24€
Meni nije jasno po kojoj ubogoj logici mi imamo evropske cene za sve ove servise, plus game-shopove i slicno. Stvarno evo ne znam, na vrhu smo sa inflacijom, na dnu sa standardom...

Moje iskustvo (imitirajući ponašanje @Machor )

• instalirao Bluestacks na PC
  • instalirao NordVPN na Bluestacks
  • podesio zemlju na Canada
  • instalirao Brave
  • otvorio Disney+ nalog koristeći turski Gmail (imam od ranije)

Instalirao turski Disney...moje iskustvo ako nekom zatreba..sve preko mobilnog
Otisao na more u Tursku...ali moze i VPN 😀
Napravio na telefonu jos jedan gmail account sa turskim podacima
Dodao turski nalog u Playstore i registrovao Mastercard Aik banke kao payment method
Skinuo besplatnu aplikaciju Parallel space i kroz nju pokrenuo Playstore.
Nanovo instalirao Disney kroz redovan
Account pa ga pokrenuo kroz Parallel space gde je vecbio pokrenut Playstore.
Onda mi je sam ponudio logovanje turskim gmail-om i turske opcije placanja.
Uzeo na mesec dana da vidim hoce li da radi na smart TV kad se vratim..

Турци отказују Дизни због серије о Ататурку.
Ко не откаже, а има турски налог, провалиће га да није прави турчин 😅

Nazad
Vrh Dno