Šta je novo?

Diablo IV

Druga strana medalje je opet relativizacija svake pa čak i smislene zamerke.

OK, ne smeta mi novi lik, štaviše deluje mi kao dobra zamisao. Napraviću novu klasu, igrati par meseci i tako za svaku novu sezonu.
Meni samo smeta što umesto kao za oltare, moram ponovo da grindam iste nagrade za dodatnih 20 paragon poena.
Igraću dungeon-e, igraću sve što mi je dostupno, ali daj mani me ponovnog čišćenja svake zone, to je čist primer "busy work"-a.
To je zato sto ne znaju na koji nacin da te sto duze zadrze u igri. Nemaju dovoljno raznovrsnog sadrzaja da igru ucine sto manje dosadnom i potrebe da neke iste stvari ponavljas 100x iznova i iznova. To je generalni problem kod svih online igara, ako se ne ubacuje nedeljno novog sadrzaja igra postaje vremenom dosadna jer radis sve jedno te isto.

Oni sada imaju 4 tima kojih jedan tim radi na s1 drugi na s2 i cim prvi tim zavrsi s1 krece da radi s3 a tim 2 kada zavrsi s2 krece da radi s4, preostala dva tima rade svaki po jedan dlc koji tek treba da izbace e sada jel imaju jos nekoga da im radi dodatni sadrzaj ne znam.

Ako misle da im D4 dozivi bar polovinu zivota D3 morace mnogo vise da se potrude da D4 odrze na zivotu, pogotovo sto PoE 2 tek treba da izadje i bice besplatan.

To je zato sto ne znaju na koji nacin da te sto duze zadrze u igri. Nemaju dovoljno raznovrsnog sadrzaja da igru ucine sto manje dosadnom i potrebe da neke iste stvari ponavljas 100x iznova i iznova. To je generalni problem kod svih online igara, ako se ne ubacuje nedeljno novog sadrzaja igra postaje vremenom dosadna jer radis sve jedno te isto.

Oni sada imaju 4 tima kojih jedan tim radi na s1 drugi na s2 i cim prvi tim zavrsi s1 krece da radi s3 a tim 2 kada zavrsi s2 krece da radi s4, preostala dva tima rade svaki po jedan dlc koji tek treba da izbace e sada jel imaju jos nekoga da im radi dodatni sadrzaj ne znam.

Ako misle da im D4 dozivi bar polovinu zivota D3 morace mnogo vise da se potrude da D4 odrze na zivotu, pogotovo sto PoE 2 tek treba da izadje i bice besplatan.
Zapravo, meni igra nije dosadna.
Ne igram duže od sat-dva, čak ne ni svakog dana.
Malo radim Helltide, malo dungeone, čistim side questove, radim evente. Imam jednog lika 71 lvl, ne žurim nigde.
Hteo sam da završim sve ove nagrade, najviše zbog paragon poena, ali sad neću ni sa tim da se opterećujem.
Ne sviđa mi se taj deo, klasičan busy work, kao što rekoh, ali hajde....
I samo još nešto, igrači su mnogo razmaženi postali.
Meni lično nije problem da, npr., dungeon X odigram Y puta, ako mi tu dropa neki uber cool item Z, zato što znam da vredi.
Ali ovo danas... Svi sve odmah... I šta onda, kad dobiješ sve igra ti je dosadna, nemam šta da radim, ako kojim slučajem odigraš nešto više od 3 puta (karikiram) igra je s.anje mora da se grinda....
Da ne počinjem oko toga što ljudi spavaju u Diablu, a onda posle mesec dana kukaju kako nema šta da se radi...
Za nekoga ko je igra svaki dan po 10 sati... Nema igre koja bi mu ispunila potrebe...

Mene najviše nervira što ne mogu da dobijem item iznad svog levela...čoveče pa to mi je glavna motivacija bila u d2 da igram!

Iskreno, za sada se super zabavljam sa igrom, nije mi dosadna, ima mnogo veći sadržaj od D3 na primer, imamo klan ali malo mi tu manjka neke zajedničke igre, jedino to ,
zato bih jako voleo kad bi uveli neke klasične raide kao recimo u wow-u, pa da se skupljamo i rokamo neke zaista teške boseve gde fight traje bar pola sata a ne kao world boss 1 minut, e to bih baš voleo da vidim i u D4, ako već rešavaju da dodaju nešto novo mislim da bi to bio pun pogodak.

Najveca glupost je kad mi u tier 30-35 ancestral baci sacred na kraju/zadnjem bossu. A ja lvl 75. To treba zabraniti majke mi

...
Zapravo, meni igra nije dosadna.
Ne igram duže od sat-dva, čak ne ni svakog dana.
Malo radim Helltide, malo dungeone, čistim side questove, radim evente. Imam jednog lika 71 lvl, ne žurim nigde.
Hteo sam da završim sve ove nagrade, najviše zbog paragon poena, ali sad neću ni sa tim da se opterećujem.
Ne sviđa mi se taj deo, klasičan busy work, kao što rekoh, ali hajde....
I samo još nešto, igrači su mnogo razmaženi postali.
Meni lično nije problem da, npr., dungeon X odigram Y puta, ako mi tu dropa neki uber cool item Z, zato što znam da vredi.
Ali ovo danas... Svi sve odmah... I šta onda, kad dobiješ sve igra ti je dosadna, nemam šta da radim, ako kojim slučajem odigraš nešto više od 3 puta (karikiram) igra je s.anje mora da se grinda....
Da ne počinjem oko toga što ljudi spavaju u Diablu, a onda posle mesec dana kukaju kako nema šta da se radi...
Za nekoga ko je igra svaki dan po 10 sati... Nema igre koja bi mu ispunila potrebe...
Problem je sto uber cool item neces dobiti, jos veci je problem sto item power lvl 725 i 820 ces dobiti istih afixa i sufixa samo malo drugacije brojke. Evo ti primer:

Screenshot (324).pngScreenshot (319).pngScreenshot (318).pngScreenshot (323).png

Screenshot (320).pngScreenshot (322).pngScreenshot (321).png

Jel mislis da je ovo zabavno gledati i ko zna koliko sati grindati. Slike nisu moje neko sa YT videa.

Oni sada imaju 4 tima kojih jedan tim radi na s1 drugi na s2 i cim prvi tim zavrsi s1 krece da radi s3 a tim 2 kada zavrsi s2 krece da radi s4, preostala dva tima rade svaki po jedan dlc koji tek treba da izbace e sada jel imaju jos nekoga da im radi dodatni sadrzaj ne znam. WTF !?!?!??!?!?

Ako još neko napiše ovako nešto u negativnom kontekstu što je boldovano gore u ovoj temi ili bilo kojoj drugoj diablo temi lično kod mene ide na block !
Ponavljanje jednog te istog u Diablo i svakoj drugi ARPG idu ruku pod ruku, to je CORE GAMEPLAY LOOP. I svako ko mislim da može drugačije neka smisli i proba da napravi, developeri igara bi se hvatali za glavu i smejali koliko je to teško napraviti jer zahteva puno manuelnog dizajniranja i implementacije i rada.

A iskreno ja sam mislio da ti igraš igru, sad se setio da si pisao da si je prodao, uopšte je ne igraš a najviše se buniš.

e sada jel imaju jos nekoga da im radi dodatni sadrzaj ne znam.
Ček jesi ti igrao Path of Exile ???
Jel tamo nešto drugačije iz lige u ligu ili ni tamo nema tog mega giga dodatno sadržaja.

Ja ne znam šta očekuješ svaku sezonu novu mapu veličine Act 1 sa novim detaljnim main questom, novim skroz monsterima, novim klasama i novim mehanikama.
Biće to jednom polako kroz sezone i većoj količini kroz DLC-ove isto kao što Path of Exile radi.

Svako ko misli da igra je ****** i da fali brdo stvar neka samo razmisli zašto su to tako odradili, da uzmu pare jeste pravi odgovor a zašto da uzmu pare jer to košta da se napravi, zato postoje review lepo se sačeka da li nešto vredi i tačka. Samo da napomen Path of Exile jeste besplatan, ali zato ima ogroman fun base u kini i ta verzija ima heavy microtrasakcije sa kojima sve finasiraju.

I majku mu potrošim 1500 din na par pića kad izađem vikendom a isto to bi kupio u prodavnici za 500 din. a kao neću jednom u 3 godine da dam 100€ na igru koja sam tolko čekao da igram, naravno svako troši svoje pare kako hoće. Pitaj nekog ko igra WoW od starta do sada koliko je para potrošio i koliko se nervirao sa ekspanzijama posebno ove pre DF.

Druže bez ljutnje, ali glasan si kao Kalimero a napadan u postovima kao Cartman i ništa ne kažeš što sami ne primećujemo samo se buniš NERF, NERF, NERF....

I meni smeta što ima level scaling monstera, ja to tako ne bi napravio nego bi napravio zone sa jačim monsterima i glavni put koji vodi do main questova bi imao monster +/-5 levela od očekivanog levela lika, i ko zaluta sa strane dočeka ga monster 20 levela veći i otkine ga i kraj, neka dođe tamo kasnije kad ojača.

Mene najviše nervira što ne mogu da dobijem item iznad svog levela...čoveče pa to mi je glavna motivacija bila u d2 da igram!
Glavna razlika u odnosu na D2 je što tamo je item drop vezan za monster level a monster level je vezan za area (map) level.
I monster level imaju svoju treasure class (tj. pool iz kojeg mogu da dropaju nešto), zato si ne znam mogao teoretski da dobiješ Griffon Eye u Hell Pit Level 1 i sa likom manjeg levela, samo da si ubio monstera i imao sreće.

Sve leveli mapa su predefinisani i ne zavise od levela heroja (nema scalinga), možeš da rashuješ sa level 25 i dođeš do Hell Act 1 uđeš u Pit Level 1 tj. prve lvl 85 mape i da gineš kolko hočeš.
Toga ovde nema, verovatno s razlogom da bi se novi igrači ne bi nevirali i nazvali igru Diablo Souls.

...

Problem je sto uber cool item neces dobiti, jos veci je problem sto item power lvl 725 i 820 ces dobiti istih afixa i sufixa samo malo drugacije brojke. Evo ti primer:

Pogledajte prilog 396418Pogledajte prilog 396419Pogledajte prilog 396420Pogledajte prilog 396421

Pogledajte prilog 396422Pogledajte prilog 396423Pogledajte prilog 396424

Jel mislis da je ovo zabavno gledati i ko zna koliko sati grindati. Slike nisu moje neko sa YT videa.
Mislim da je ovde po sredi primer nepoznavanja žanra koji si uzeo da igraš.
Pa ne može svaki loot koji dropa da bude god roll i da svaki run dobiješ sve ono što ti je neophodno i da se savršeno uklopi u build koji imaš.
Uglavnom bude tona đubreta, par solidnih stvari i kad padne taj neki item, koji čekaš, taj osećaj juriš kad igraš looter igre...
O tome govorim. To je negde suština ovih igara.
I neće uvek samo biti nerf, biće i buff, novi itemi, novo oružje, nove klase....
Rekoh jednom već ne možeš na osnovu mesec dana ili kraće (a već si prodao nalog) da sudiš o (ne)kvalitetu igre.

Upravo ovo što čovek piše, koji je to sve iskusio na brutalniji način u looter shooter igrama (mislim na Divison ili Destiny).

Možda najveća razlika u D4 u odnosu na D2 iteme je veća radomizacija affixa u smislu range i koliko ih ima.
U D2R ima manje affixa, ali ipak je ultra teško dobiti god roll rare itema, posebno rings, amulet ili quad res boots sa velikim FWR.
U D4 još je teže ali zato imamo 2 mehanike koje to mogu da promene, a to su zamena jednog affixa za željeni i plus njihov upgrade, time se šanse da se dobije god roll približavaju ako nisu i bolje onoj u D2R.Ž

Što se tiče Unique itema, tu sam više očekivao fixne vrednosti affixa, sa po nekim koji ima range, kontam da će to dodati u nekoj novoj klasi itema pa zato polako.
Legendaries sam izostavio jer je to rare + aspect.

Mislim da je ovde po sredi primer nepoznavanja žanra koji si uzeo da igraš.
Pa ne može svaki loot koji dropa da bude god roll i da svaki run dobiješ sve ono što ti je neophodno i da se savršeno uklopi u build koji imaš.
Uglavnom bude tona đubreta, par solidnih stvari i kad padne taj neki item, koji čekaš, taj osećaj juriš kad igraš looter igre...
O tome govorim. To je negde suština ovih igara.
I neće uvek samo biti nerf, biće i buff, novi itemi, novo oružje, nove klase....
Rekoh jednom već ne možeš na osnovu mesec dana ili kraće (a već si prodao nalog) da sudiš o (ne)kvalitetu igre.
Pricas nekome o nepoznavanju zarna, nekome ko je odrastao na D1 i D2 pa igrao D3 par godina, Grim Dawn, Wolcen, Titan Quest, Torchlight 1 2 3 Infinite, Victor Vran, The Incredible Adventures of Van Helsing, Last Epoch, Path of Exile i jos poneke za koje mozda nisi ni cuo a ni igrao.

Tako da vrlo dobro znam sta je savrsen item i koliko ga treba cekati dok ne padne ali isto zaboravljas da u ovakim igrama je dosta prisutan RNG ili Random number generation pa tako da nekada mozes da ulozis hiljade sati u nesto i da ne dobijes to sto cekas ili mozes kao lik sto je u kanterima za 35 sati igre dobio karambit noz vredan 200 hiljada dollara i posle ne znam koliko mu je stgla ponuda da ga proda odmah za 150 hiljada dollara. Ili kao sto je lik u D3 prodao echoing fury za 7500 eura imas na yt o tom dogadjaju.

Tako da mogu vrlo dobro da procenim igre i da li mi odgovara ili ne, a mi zivi bili pa videli koliko ce da potraje D4?

Ja mislim jedno 10 godina ili vise, dok ne izadje D5

@KovacTibor

Prvo napišeš :
"Tako da vrlo dobro znam sta je savrsen item i koliko ga treba cekati dok ne padne".

Nastavak iste rečenice:
"ali isto zaboravljas da u ovakim igrama je dosta prisutan RNG ili Random number generation pa tako da nekada mozes da ulozis hiljade sati u nesto i da ne dobijes to sto čekaš".

I da razjasnimo, nemam problem da neko dođe i napiše da mu se igra ne dopada i zamerke koje ima, ali kritikovati grind u igri kojoj je osnova grind....

Iskrenog sam mišljenja da igra ima skroz slobodan trade manje bi bilo polemike oko grinda. Jer kao što većina na zna džaba igrati i 500 sati tražiti neki item kad bogovi RNG-a odluče da ti nikad ne dropaju taj item. Video sam teme na redditu gde ljudi kukaju kako došli do lvl 100 sa druidom i nisu dobili ključni Unique item za build, ili neko drugi radio target farming i dobio ga za nedelju dana intezivnog igranja. Što je još SUPER.

U D2R sam grindao da nađem Griffons Eye i normalno nisam ga našao jer treba odraditi možda 500 runova Hell Pit zone i to sa hoarking barbom i samo ubijati elite.

Dobro je što ima bar trade Rare itema, jer od njih mogu da se naprave BiS legendaries sa perfect rollom aspecta.

Poželeo sam sinoć da pozdravim Uber Lilith, ispratila me za 10 sekundi. :ROFLMAO:

Necro, lvl 83. Nema tamo šta da se traži ispod lvl 100 i top statistike i opreme.
Ovo je bio ekvivalent kao kada klinac napravi neko ****** i dođe mami koja ga odalami u roku od 5 sekundi :ROFLMAO: .

Poslednja izmena:
Ja sam naletio na butchera 87 lvl ja 76 u NM dungeon. Sa barbarianom 1v1 sam se bas namucio do pola hp. Onda odem malo dalje navucem 10-15 mobova i ubijem ga bas brzo.

Tako da kontam da Barbarian WW treba 1h da ubije Lilith.🤣

Da, to se i meni desilo sa Butcher-m, čim ostaneš jedan na jedan sa njim nadrljaš jer ti brzo ponestanu napici, čim ga odvedeš u masu mobova odmah je lakše jer ovi dropaju napitke non-stop.

Inače, rekord mi je da sam radio ND 20 lvl preko mog, ja 82 lvl, mobovi 102 lvl.
Doduše, jedva sam ostao živ ali sam prešao do kraja ceo dungeon.

Nenormalno je koliko se lako dobija exp kad se igra u grupi sa nekim ko je lvl 100, mislim da sam sinoć za manje od 40min izlevelovao dva glyph-a do 15 level-a. XD

Poslednja izmena:
Nije do potiona, doduse jeste jednim dijelom. Ali u grupi mobova WW je bas predobar. Bukvalno navuces 30-40 mobova (manjih, vecih, elitnih) i ako znas sta radis mozes ih sviju lako pobiti. Hocu reci da me spasila grupa mobova kad je Butcher naisao.

Kakva je situacija sa ostalim klasama? Planiram u sezoni rogue-a uzeti. Malo mi je barbarian spor, a rogue leti po instanci kao lud. Da li je puno squishy?

Prvobitno sam igrao WW barba, maltene je bio neuništiv i dopadala mi se mobilnost ali mi je bio slab na pojedinačne Elite mobove u ND, zato sam prešao na HOTA. I prilično sam zadovoljan, barem dok ga ne nerfuju.

Dvoumim se između nekromansera i rogue-a, probao sinoć malo nekra i malo je spor za moj ukus. Sa druge strane, igrao sam u grupi sa likom koji je imao lvl 100 rogue-a i čovek je bukvalno preletao sa kraja na kraj tamnice, jedva sam ga pratio. Tako da ja više naginjem na rogue-a jer mi se dopada mobilnost i brzina.

Nije do potiona, doduse jeste jednim dijelom. Ali u grupi mobova WW je bas predobar. Bukvalno navuces 30-40 mobova (manjih, vecih, elitnih) i ako znas sta radis mozes ih sviju lako pobiti. Hocu reci da me spasila grupa mobova kad je Butcher naisao.

Kakva je situacija sa ostalim klasama? Planiram u sezoni rogue-a uzeti. Malo mi je barbarian spor, a rogue leti po instanci kao lud. Da li je puno squishy?
Butchera sam odrao kad god sam naišao na njega sa barbom HOTA build, sa mobovima okolo ili ne, što se potiona tiče imam ih 13/13 ali nikad nisam pao ispod 10 u borbi sa njim, hoću da kažem nije sve u potionima, ima nešto i u defence-u :p

Prvobitno sam igrao WW barba, maltene je bio neuništiv i dopadala mi se mobilnost ali mi je bio slab na pojedinačne Elite mobove u ND, zato sam prešao na HOTA. I prilično sam zadovoljan, barem dok ga ne nerfuju.

Dvoumim se između nekromansera i rogue-a, probao sinoć malo nekra i malo je spor za moj ukus. Sa druge strane, igrao sam u grupi sa likom koji je imao lvl 100 rogue-a i čovek je bukvalno preletao sa kraja na kraj tamnice, jedva sam ga pratio. Tako da ja više naginjem na rogue-a jer mi se dopada mobilnost i brzina.
I ja razmišljam da uzmem neku klasu koja se brže kreće kroz tamnice i mobove.
Kako vidim Sorc i pored TP je jako nebalansirana klasa u smislu lako se udari u zid i onda teško je efikasno ubijati.
Dok za Rogue niko nema zamerke, tj. bar nisam video da neko ima veće.

I ja razmišljam da uzmem neku klasu koja se brže kreće kroz tamnice i mobove.
Kako vidim Sorc i pored TP je jako nebalansirana klasa u smislu lako se udari u zid i onda teško je efikasno ubijati.
Dok za Rogue niko nema zamerke, tj. bar nisam video da neko ima veće.
Ne mogu da budem merodavan jer ih nisam igrao do max ali probao sam malo rogua i melee i ranged i super su
Što se čvrstine tiče milsim da je barb neprikosnoven, napravio jednog na hardcore (trenutno sam 30 lvl) da ga doguram do 50 lvl bar, treba mi za dostignuće na xbox :p

Butchera sam odrao kad god sam naišao na njega sa barbom HOTA build, sa mobovima okolo ili ne, što se potiona tiče imam ih 13/13 ali nikad nisam pao ispod 10 u borbi sa njim, hoću da kažem nije sve u potionima, ima nešto i u defence-u :p

Ti si level 100? Jb..g ja sam tukao 11-12 levela veceg Butchera pa mi je bilo tesko. Oderem ga i ja kad je moj level, eventualno 5-6 iznad

Poslednja izmena:
Ti si level 100? ********* ja sam tukao 11-12 levela veceg Butchera pa mi je bilo tesko. Oderem ga i ja kad je moj level, eventualno 5-6 iznad
Nisam 100, nisam bas imao vremena da igram ceo dan nažalost, 87 lvl sam trenutno, ali sam ga pobeđivao već od 30+ pa na gore

Mislim da sam juče video da je neko od kolega u klanu dosegao LVL 100, a @DBraveZ je blizu, mislim da je LVL 97...

Jel' neko raspoložen da mi pravi društvo za World bossa (da skinem đanu) ukoliko se uopšte bude spavnovao danas polse 21č?

EDIT: E da, Tier 3, necro LVL 56...

@Proday redovno šalje pozive samo što ja obično ne stignem da odgovorim na iste. Sinoć sam hteo da igramo zajedno ali sam bio u ND i nisam mogao da prekidam.
Da, @Proday uvek zove, sinoć sam stigao da igram nekoliko dunga sa njim , bilo je brzinski :D, sad za vikend ne radim pa ću malo da poguram više nego preko nedelje
Mislim da sam juče video da je neko od kolega u klanu dosegao LVL 100, a @DBraveZ je blizu, mislim da je LVL 97...

Jel' neko raspoložen da mi pravi društvo za World bossa (da skinem đanu) ukoliko se uopšte bude spavnovao danas polse 21č?

EDIT: E da, Tier 3, necro LVL 56...
E nije prob, ako sam online veceras u to neko vreme zovem te, mada ja sam za sve ovo vreme samo jednom tuko bossa sa ekipom iz klana, uvek odem tamo gde se spawna kad je vreme pa ko god je tamo

Kovača je najbolje kolektivno ignorisati, čovek je proveo više vremena pišući o onome što ne valja pre nego što je počeo da igra, a onda i nakon što je prestao da igra, najmanje se u suštini igrao što je i smisao video igara, a ubi se od objašnjavanja nama neukima kako treba da izgleda jedna grinderska online igra : )

Inače uhvatio sam dobar tempo početkom jula da nagazim stotku pre sezone i onda ulete letovanje, tako da će stotka sačekati, što je i okej, taman malo da odmorim mozak i dušu od 5-6 istih dungeona koje vrtim : )

ma stotka moze da se uhvati i u sezoni , ja baš nešto i ne jurim , više gledam da se zabavim pa ako je lupnem sad pre sezone fino , ako ne onda ću sa novim likom od lvl 1 da je hvatam :D
a mogu i na etarnal realmu kad pređe ovaj char da ga dovršim hehe

Nazad
Vrh Dno