Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

Izgleda da nas ima dosta sa tim feleričnim modelima. I to po čitavom svetu sudeći po stranim forumima, you tube instrukcijama za pokušaj poboljšanja i zvaničnom Samsungovom obaveštenju....
To sam upravo i ja hteo da napišem.Ja problem sa otiskom prsta nemam,ali kamera uzasno mutne i loše slike pravi...Tako da se širom sveta ne žale samo na otisak prstiju...Malo je duzi spisak za ovakav model i cenovni rang.

Ta ista folija ne pravi problem sa otiskom ni na jednom drugom telefonu. Tako da možda i nije do naših seljačkih/radničkih prstiju... I ja samo naglašavam da pričam o malom 23

Ali ni jedan drugi telefon ne dolazi sa wacom digitajzerom...
Edit: Ne znam da li si editovao post ili mi je promakao kraj...

Telefon kod mene radi bez ikakvog problema. Izvadjen iz kutije i odmah stavljen u masku i zalepljena folija. Otisak prsta radi bez stucanja. Baterija ,da troši se brže, al to nije zbog julskog updejta već zbog toga što sam zadnjih 10 dana na placu i 90% vremena provodim napolju pri čemu je jako sunce i osvetljenje ekrana jače i to je uzrok moje povećane potrošnje. Ako neko ima problem sa otiskom neka obriše stare i postavi novi i to dva ako treba za isti prst. Imate i proveru svih senzora ako opet zeza. Ne kraju ostaje fabrički reset i ako to ne pomogne onda reklamacija gde će vam sigurno reći da je sve uredu i da je do zaštite ekrana.

To i jeste ono o čemu se priča. Kada se stavi zaštita za ekran, ista ona koja se stavlja i na sve druge telefone, otisak radi dosta slabije. Na svim drugim telefonima radi bez problema. I to je to.

Niko ne guši temu, na prethodnih 30 strana se piše koliko baterija traje kraće posle svakog apdejta. Piše se o tome kako sa tim istim zaštitama optički skener radi bez problema a ultrasonični ne radi i da li ima pomoći. I ne vidim zašto je gušenje teme ako neko ima neki problem, ili moraju samo hvalospevi kao da nam je svima deda ostavio Samsung u nasleđe. Ako meni ne smeta i preskačem postove o bateriji jer nemam sa njom problema, onaj ko nema problema sa otiskom neka preskoči te postove. Nekada su forumi bili kao virtuelna kafana, svi su pričali o svemu, a sad je sve offtopic ili ne daj Bože da neko kaže nešto negativno o omiljenom brendu...
Kakvi hvalospevi?
Tema je Samsung S23, a "problemi" su otisak prsta jer je neko stavio aftermarket foliju.
Isto kao dve stranice saveta čoveku da ne koristi neoriginalni punjač?!
Hajde držite se teme telefona!

Samo čekam još legendarni upis kako je Kirin najbolji procesor ikada i da blokiram ovu temu. :)

Šalu na stranu i da se ne ljute huawei svedoci, u firmi maltretiramo jednu ultru već mesecima, telefon je verovatno najbolji smartphone ove godine.
Iskreno, nikakvih problema, a baš se ide na to da se nađe greška i da se forsira. (Kod mene na poslu)

Odlučio sam da se izlečim od menjanja telefona na par meseci, pa se još držim 13pro, ali svako malo zasvrbi džep za ultrom, iako neće moći stati u taj isti džep.

To sam upravo i ja hteo da napišem.Ja problem sa otiskom prsta nemam,ali kamera uzasno mutne i loše slike pravi...Tako da se širom sveta ne žale samo na otisak prstiju...Malo je duzi spisak za ovakav model i cenovni rang.
Znači, obrni - okreni, ispade i običan S23 "loša" kupovina koja vrvi od problema? Ne baš u rangu običnog S22, ali tu negde?
E do moga, a baš sam se bio ozbiljno zagrejao za S23.

Vidim ja da nam treba jedan FAQ u prvom postu.
Lepo za svaku verziju S23 info o punjacima, futrolama, folijama/staklima, koliki je ocekivani SOT, sta raditi ako je SOT ispod ocekivanog, info o svim update-ima i koliko koji (ne) obara SOT, the cake is a lie (cake=mesec)...

Znači, obrni - okreni, ispade i običan S23 "loša" kupovina koja vrvi od problema? Ne baš u rangu običnog S22, ali tu negde?
E do moga, a baš sam se bio ozbiljno zagrejao za S23.
Nije loš, ako ga merkaš uzmi slobodno. To što nas nekoliko sa foruma ima problema sa otiskom prsta ne znači da je loš. Naprotiv. Ali eto, treba malo peglanja celoj S23 seriji izgleda. Meni naprimer od juce posle ovog najnovijeg apdejta curi baterija malko, ali možda se stabilizuje. Svejedno pored ovih nekoliko dečijih bolesti nemaš bolji uređaj.

Edit: Inače svi vi koji imate problem sa otiskom na malom S23, probajte da isključite Touch Sensitivity u Display opcijama. Ja sam ga popodne isključio, i mislim da je dosta pomoglo.

Poslednja izmena:
Samo čekam još legendarni upis kako je Kirin najbolji procesor ikada i da blokiram ovu temu. :)

Šalu na stranu i da se ne ljute huawei svedoci, u firmi maltretiramo jednu ultru već mesecima, telefon je verovatno najbolji smartphone ove godine.
Iskreno, nikakvih problema, a baš se ide na to da se nađe greška i da se forsira. (Kod mene na poslu)

Odlučio sam da se izlečim od menjanja telefona na par meseci, pa se još držim 13pro, ali svako malo zasvrbi džep za ultrom, iako neće moći stati u taj isti džep.
Kirin je najjbolji procesor ikad!👌👌👌💯💯💯💯👍🤘🤘Ali ikad.☝️😁

Nudi mi julski update, šta znamo o njemu? 😀

Nije loš, ako ga merkaš uzmi slobodno. To što nas nekoliko sa foruma ima problema sa otiskom prsta ne znači da je loš. Naprotiv. Ali eto, treba malo peglanja celoj S23 seriji izgleda. Meni naprimer od juce posle ovog najnovijeg apdejta curi baterija malko, ali možda se stabilizuje. Svejedno pored ovih nekoliko dečijih bolesti nemaš bolji uređaj.
Ma ok, ali baš odbija to da otisak prsta baguje kad se stavi zaštitno staklo, plus taj problem sa zamućenim fotografijama. To su dve vrlo važne funkcionalnosti koje bi na telefonu od 1000 eura trebalo da rade bez glitcheva, a ne da korisnik mora da rodi mečku da ih iole osposobi ili da živi sa nekim nedorečenim polu-rešenjima.

1689115414867.png1689115420018.png

Okreni obrni, veci deo dana na suncu na jakom brightnessu, laganih 9h SOT, efficiency tj light mode ukljucen svo vreme.
Junski patch, jos mi nije na ukrajinskom CSC stigao julski, al ni ne zurim nesto.
Mislim da diskusija sto se tice baterije moze da se zavrsi, jer svi znamo da S23U je zver u tom domenu.

E sad, sto se tice otiska, tu se slazem. P40 Pro, koriscena aftermarket folija/staklo kao i na svim drugim telefonima, registruje kao iz piiip, a ovde mucenje.

Nije do nas, do njih je, i za soma eura ima da radi.
Dosta vise sa 'you're holding it wrong' i ostalim mentalnim gimnastikama. Nece da radi, na drugim telefonima nije bilo tih problema, kraj price.

Pogledajte prilog 396310Pogledajte prilog 396311

Okreni obrni, veci deo dana na suncu na jakom brightnessu, laganih 9h SOT, efficiency tj light mode ukljucen svo vreme.
Junski patch, jos mi nije na ukrajinskom CSC stigao julski, al ni ne zurim nesto.
Mislim da diskusija sto se tice baterije moze da se zavrsi, jer svi znamo da S23U je zver u tom domenu.

E sad, sto se tice otiska, tu se slazem. P40 Pro, koriscena aftermarket folija/staklo kao i na svim drugim telefonima, registruje kao iz piiip, a ovde mucenje.

Dosta vise sa 'you're holding it wrong' i ostalim mentalnim gimnastikama. Nece da radi, na drugim telefonima nije bilo tih problema, kraj price.
9 SoTa?gde ti piše ovde screen on time 9h?

Pogledajte prilog 396310Pogledajte prilog 396311

Nosi ti to na reklamaciju. Kako zbog tog SOT od 9h na jakom suncu tako i zbog senzora otiska prsta. Nešto tu nije kako treba.

Preskočio sam 20ak strana, uglavnom se priča o bateriji, update i folije.
Moze li neko da napiše mane S23? Znam za "banana" efekat. Ima li jos nesto?

Lošiji rad senzora otiska prsta kod nekih korisnika.
Kada se stavi neka zaštita na ekran folija/staklo. I banana efekat. Barem je tako bilo kod mene, običan S23 8/256 iz Mts-a, osim toga odličan telefon, možda bi vibracija mogla biti malo jača ali svakako nije mana. Ko voli kompaktne telefone, kao ja, idealne dimenzije i težina, super ekran, baterija eto varira od apdejta do apdejta ali generalno dobra. Meni su lično najviše smetale te dve stvari i obe su priznate od Samsunga kao problemi na kojima se radi, tako da ako ti to ne smeta previše, uzimaj, pogotovo sad kad mu je na oglasima pala cena drastično

Banana efekat se javlja samo kad se slika nešto iz blizine? Ostalo kad se slika je normalno?
Pitam ovo da bih bio siguran ako kupujem. Definitivno najbolji za te pare.

Tako je. Mada su meni slike bile različite, često muljave. Fotkam klinca dok sedi i gleda crtać, i kad uveličam celo lice je kao vodene boje. Kasnije fotkam nešto drugo i ispadne dobro. Ajfon mi je recimo tu mnogo bolji jer je svaka fotka dobra, nevezano za uslove. A ovde onako, kad napravi dobru baš je dobra, ali često ume da zamulja

Hvala na odgovoru. Kamera mi za to i najviše treba svakodnevne situacije a on se izgleda tu ne snalazi dobro.
Ne znam sta je proizvođač mislio, da svi treba da odustanemo i kupimo Ultra. On je sigurno bez greške.
"Imate za 700 ali tu i tamo nešto fali ali zato za 1.200 sve ima i radi".
Nije ni čudo što ljudi kupuju IPhone. Izvadiš, okines i ne razmišljaš da je slika loša. To mi je rekao komsa koji ima 12pro

Nazad
Vrh Dno