Šta je novo?

GREE klima uredjaji

Filipe ako.procitas zadnja moja par posta bice ti jasno..Al.ajde.ponovicu opet..Moja kada je sp.u plusu nemodulira..Kada.radi trosi oko.500w.Ali.tako.radi svega 3-4-5min pa se ugasi i tako.sve ukrug..Stan je dobro izolovan i ta toplota ostaje u prostoriji..Pustamo je preko noci a i.tu je smesna pitrosnja..Eto kao primer potrosnja klime.za prosli mesec je bila oko.86kw.Kada je hladnije.situacija je mnogo.drugacija..Svima nama.su drugacije navike i prohtevi kao.i izolacija..

Kako ne modulira ako troši 500 W? Realno, modulira relativno loše, ali i tada radi sa 30 % snage.
Klimi mogu sve oprostiti ako dobro prati zadatu temperaturu. Ali ako ne prati zadatu temperaturu, džaba i niska modulacija i sve ostalo.

Ako je prosjek 400w kad je hladno, dali je to sa ili bez grijaca??
Ili dali uopste ima grijac, sobzirom da je poznato da jace marke nemaju taj grijac kao ni gubitaka snage kod vecih hladnoca. Moja je klasika. 750w kad je malo hladnije 850w i kadnje bas zima 950w sa grijacem. Ali izgleda da se blizi kraj. Skida se iduce sedmice i doce po nju. Napokon..

Filipe ako.procitas zadnja moja par posta bice ti jasno..Al.ajde.ponovicu opet..Moja kada je sp.u plusu nemodulira..Kada.radi trosi oko.500w.Ali.tako.radi svega 3-4-5min pa se ugasi i tako.sve ukrug..Stan je dobro izolovan i ta toplota ostaje u prostoriji..Pustamo je preko noci a i.tu je smesna pitrosnja..Eto kao primer potrosnja klime.za prosli mesec je bila oko.86kw.Kada je hladnije.situacija je mnogo.drugacija..Svima nama.su drugacije navike i prohtevi kao.i izolacija..

U principu, kriva snage izgleda slično Gausovoj (normalnoj) raspodeli pri čemu u hladnijem periodu posle dostizanja maksimuma, ona pada na neki manje više konstantan nivo. Tokom toplijeg perioda, ona posle dostizanja maksimuma naglo pada na nulu. I tako u krug. Klima je "nameštena" tako da što pre dostigne zadatu temperaturu, ali sve pada u vodu jer je brzo dostigne i zbog toga se gasi. Ako prati zadatu temperaturu, onda realno nema problema sa klimom.

U principu, kriva snage izgleda slično Gausovoj (normalnoj) raspodeli pri čemu u hladnijem periodu posle dostizanja maksimuma, ona pada na neki manje više konstantan nivo. Tokom toplijeg perioda, ona posle dostizanja maksimuma naglo pada na nulu. I tako u krug. Klima je "nameštena" tako da što pre dostigne zadatu temperaturu, ali sve pada u vodu jer je brzo dostigne i zbog toga se gasi. Ako prati zadatu temperaturu, onda realno nema problema sa klimom.
Kao.ato sam napisao kada je.sp. temp.ispod 0c.modulira na nekih 400w.sto je za Amber.normalno...jer klima ima.snage u.rezevi za jos min
20kv.bolje.da.ima..nego.da.hvali..😁

Ljudi, ja sam rijesio svoju agoniu... Napokon.. Svakako hvala svima na zaista korisnim savjetima. Pocetkom iduceg mjeseca bi naj vjerovatnije trebala stici nova klima. Samo sto vise nije Gree. U svakom slucaju ako neko bude htio parametre nove klime, cisto radi usporedbe ( kao i vi sa mnom ) rado cu podjeliti.

Ljudi, ja sam rijesio svoju agoniu... Napokon.. Svakako hvala svima na zaista korisnim savjetima. Pocetkom iduceg mjeseca bi naj vjerovatnije trebala stici nova klima. Samo sto vise nije Gree. U svakom slucaju ako neko bude htio parametre nove klime, cisto radi usporedbe ( kao i vi sa mnom ) rado cu podjeliti.
Sta si resio da kupis..?

Rade li klime ovih dana,kakvo je stanje?
Moduliraju ili se gase?
Tema se malo utisala 😎
🍻🍻🍻

Ako zalozim mnogo bude vruce, zato mi je klima ukljucena 24/7, lozio sam u petak posto je nestajala struja pa da zagrejem celu kucu, ali bude vruce jer imam suva drva koja nema sanse da drze malu temperaturu.
Klima mi je na 25C, brzina na maks , radi po par minuta kaa se ukljuci na visini od 1.6 je postavljen sobni termormetar i po njemu vidim da se pali kada padne temperatura ispod 24.5.
Tada trosi oko 900w, nije invertor.

Kokilko novca za klimu..U zdravlje se sluzio..
Hm... Najvise para sam dao na ono sto sam mislio da ce proci pa se na kraju opecem. Onda me jos vise kosta nego da sam u pocetku uzeo kako treba. Jeste puno, slazem se, ali nacin rada, tisina, potrosnja... Opravdava cijenu.
Ako zalozim mnogo bude vruce, zato mi je klima ukljucena 24/7, lozio sam u petak posto je nestajala struja pa da zagrejem celu kucu, ali bude vruce jer imam suva drva koja nema sanse da drze malu temperaturu.
Klima mi je na 25C, brzina na maks , radi po par minuta kaa se ukljuci na visini od 1.6 je postavljen sobni termormetar i po njemu vidim da se pali kada padne temperatura ispod 24.5.
Tada trosi oko 900w, nije invertor.
Mislim da ti se u svakom slucaju isplati uzeti dobar inverter.

Poslednja izmena:
Dali je iko radio zamjenu klime ali stare cijevi? Znaci R410a izvukao ( ocitio ako ima ista za to ) i ubacio novu klimu sa R32??? Radi se o tom sa su cijevi u fasadi, promjer pase ali.... Svuda pise da se nikako nesmije mjesati...

Treba cevi kroz koje je išao gas R410A azotom očistiti i onda može R32 klima.

Treba cevi kroz koje je išao gas R410A azotom očistiti i onda može R32 klima.
To sam i ja cuo od jednog montera ali svi ostali kazu da nemoze, jer se cijev nemoze dobro ocisiti i na unutrasnjim stiienkama ostane tog ulja koji je na duze staze poguban za kompresor klime.

Zdravo, zadnjih par dana citam i istrazujem koju inverter klimu da uzmem. Cena tako 75-80k max. Ako moze mala pomoc, evo nekih modela koja su mi zapala za oko.
Fujitsu 12 LMCE
Gree Amber Comfor 12 ili Muse profi 12
Takodje ako neko ima iskustva sa hyundai inverter ako moze da napise kakve su.

Klima bi trebalo da greje nekih 30m2.
Stan je u pitanju, spoljna jedinica bi bila na terasi u zavetrini. Pvc je stolarija nova.
Zgrada je star, nema fasade ali zidovi su debeli.

Da si istraživao, ne bi imao sada uopšte dilemu šta kupiti.

Zdravo, zadnjih par dana citam i istrazujem koju inverter klimu da uzmem. Cena tako 75-80k max. Ako moze mala pomoc, evo nekih modela koja su mi zapala za oko.
Fujitsu 12 LMCE
Gree Amber Comfor 12 ili Muse profi 12
Takodje ako neko ima iskustva sa hyundai inverter ako moze da napise kakve su.

Klima bi trebalo da greje nekih 30m2.
Stan je u pitanju, spoljna jedinica bi bila na terasi u zavetrini. Pvc je stolarija nova.
Zgrada je star, nema fasade ali zidovi su debeli.
Znači stan je u pitanju tako da malo dogreju i komšije to je dosta bolja situacija nego kuća gde su naravno sve površine bez dogrevanja.Nije dobro to što nema izolacije.Što se tiče izbora modela pojavila se u prodaji Fujitsu KMCE12 to je poslednji model i najnoviji prethodni su imali oznake KMTA/CC i sad CE.Cena je oko 78k.Klima na grejanju treba da radi neprekidno sa naravno korigovanjem temperature prema potrebi u tom režimu rada su ekonomične.Treba izbegavati sistem neću je uključivati prepodne da uštedim a poslepodne se uključi i radi sa velikom potrošnjom.

Znaci LMCE 😊
Znači stan je u pitanju tako da malo dogreju i komšije to je dosta bolja situacija nego kuća gde su naravno sve površine bez dogrevanja.Nije dobro to što nema izolacije.Što se tiče izbora modela pojavila se u prodaji Fujitsu KMCE12 to je poslednji model i najnoviji prethodni su imali oznake KMTA/CC i sad CE.Cena je oko 78k.Klima na grejanju treba da radi neprekidno sa naravno korigovanjem temperature prema potrebi u tom režimu rada su ekonomične.Treba izbegavati sistem neću je uključivati prepodne da uštedim a poslepodne se uključi i radi sa velikom potrošnjom.
Hvala na preporuci, bas danas sam naleteo na KMCE12 dok sam gledao klime. Najverovatnije uzimamo nju ovih dana.

KMTA/CC/CE 12 imaju isti kompresor dizajn je koliko vidim isti znači da su nešto unapredili ispod haube.Nisam upoređivao specifikacije neko je napisao da CC i CE imaju malo veći COP ali treba proveriti.Otprilike je razmak 2-3 godine između promene slovne oznake.KMTA se proizvodila na Tajlandu do 2018 godine moguće je da CE i CC dolaze iz Kine pa je zato malo drugačija oznaka.Fujitsu modele klima ne menja toliko često neke proizvode i po 8-10 godina.Ako si zainteresovan za KM gledaj najnoviju KMCE.

Pozdrav,
Imam Gree G tech klimu, da li neko zna kako se skida ventilator sa nje ? Skinem sve kao na upustvu medjutim leva strana ventilatora kao da je fiksirana za nesto dok desni mogu da pomeram gore dole.

Utihnu forum, hladite li se? Ima li vrucina? Kakve su vam modulacije?
Pozdrav kolegama sa foruma 😁

Cao ljudi imam pitanje vezano za Gree amber ultra premium 12k. Da li vam radi merac spoljne temperature ili samo kao kod mene unutra u prostoriji. Da li je moguce kupiti merac temp za spoljnu temperaturu za navedenu klimu. Hvala

Nazad
Vrh Dno