Dobar dan,
klima je prestala da radi hladi i greje.
Koristim je i zimi i leti, tako da je stalno
u radu.
Koliko ja mogu da primetim, kompresor se cuje normalno tj. ukljucuje se. Vetilatori spoljni i unutrasnji takodje se normalno ukljucuju. Tep. vazduha je uvek ista, bez obzira na mod. Filteri su cisti. Sta sve moze da bude problem
Da li je moguce da je freon od jednom
Iscureo? Normalno je grejala do danas.
Hvala unapred na odgovorima.
Ps. Galanz 24 kudo
Cisto da napisem da sam popravio klimu. Mozda nekome pomogne ako ima slican slucaj.
Jedan od forumasa mi je napisao da je imao isti model, i da se njemu desilo da je
doslo do curenja u unutrasnjem delu na cevima. Tako da u njegovom slucaju nije bilo moguce popraviti, tj verovatno cena nije opravdavala popravku.
U mom slucaju majstori su dosli i napunili freon,rekli su da ce mozda drzati pa da vidimo kako se stvari odvijaju.
Medjutim vec sutradan je gornja cev pocela da mrzne,sto je ukazivalo na ponovni gubitak freona.
Rastavio sam poklopac kod kompresora i vec na prvi pogled sam uocio mesto curenja i problem.
Omot izolacije (koji ima bas anrazivnu,pletenu povrsinu) oko strujnih kablova se dodirivao sa bakarnim crevom koji ide ka komresoru.
Svaki put kad se upali klima to crevo bas zavibrira,tako da je na kraju doslo do curenja.
Za par minuta je zavario ce i sve je sad kako treba.
Saljem fot sa problematicnim delom, i hvala svima na savetima.