Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

Posto ti definitivno negde pusta freon onda je najbolje da sve pregledaju i da vide gde je problem. I odmah im napomeni da je ovo reklamacija na njihov rad i da ne ocekuju da ce opet biti placeni, bar ih ja ne bih platio.

Danas setujem Fujitsu da duva non stop bez gašenja venta kad se dostigne zadata temperatura (hlađenje). Onda odem da vidim šta radi Mitsubishi, namestim na hlađenje i temperaturu na 25°c, kad on radi li radi, makon dva sata i dalje radi. Pogledam Prosto a ono potrošnja 8w/h..... On dostigao temperaturu i ugasio kompresor a nastavio da duva! Klima je zmaj, vredi svaku paru ovo je vrh.

Niko se nije javio za predlog klime za moj slučaj 😭
Približio se dan kada verovatno uzimam klimu za jednu sobu i kući.Da malo ponovim podatke i utvrdimo gradivo od pametnijim od sebe za ovu temu.Kuca je na sprat od cigle.Sa izolacijom stiropora 10cm,a klima bi se koristila za grejanje i povremeno hladjenje.Soba koja je u pitanju je u prizemlju sa 30mkv.i ima 3 spoljna zida.Stolarija PVC na celoj kuci solidnog kvaliteta. Soba koja je istog rasporeda i kvadrature koja je iznad se zimi greje ali nema izolaciju po podu.Na zadnjoj ploči ispod krova trenutno nemam ali planiram uskoro postaviti po ploči mineralnu vunu 10cm i postaviti osb table nakon vune.Na samoj konstrukciji krova nema nikakve izolacije.Elem da se vratim na sobu u prizemlju koja je u pitanju.To je dnevna soba koja će se koristiti zimi za spavanje starije osobe tako da treba biti toplo 😄.Još jedan podatak ako je bitan,od 6 soba koliko ima u kući i to 3 po etaži,grejalo bi se samo ove 2 koje su jedna iznad druge.Ova u prizemlju sa klimom a ova na spratu sa peći na drva.Može li mi još jednom uvaženi članovi foruma posavetovao o recimo 3-4klime koje bi odgovarale za moj slučaj i da li gree amber gwh09yd-s6dba2a od 9000 biti zadovoljila ovde ili mora 12000btu(pitam ne samo zbog razlike u ceni koja nije mala cev i zbog same kulture rada jer verujem da 12000 je mnogo za ovu kvadraturu a isto tako želim da ukućanima obezbedim toplu sobu 😄) hvala unapred na odgovorima i predlozima
Pomagajte društvo.

Niko se nije javio za predlog klime za moj slučaj 😭

Pomagajte društvo.
Možeš slobodno da ideš i na klimu 12Btu.Pogledaj šta ti po ceni odgovara od Japanskih proizvođača Daikin,Mitsubishi,Fujitsu,Toshiba.Ta klima Gree jeste 09Btu ali ima spoljnu jedinicu tešku 44kg i predviđena je za grejanje do -30 tako da bi možda i ona odgovarala tvojim potrebama ali ne znam kakvu kulturu rada ima i modulaciju.Ako ima neko takav model pa da ti opiše rad.

Možeš slobodno da ideš i na klimu 12Btu.Pogledaj šta ti po ceni odgovara od Japanskih proizvođača Daikin,Mitsubishi,Fujitsu,Toshiba.Ta klima Gree jeste 09Btu ali ima spoljnu jedinicu tešku 44kg i predviđena je za grejanje do -30 tako da bi možda i ona odgovarala tvojim potrebama ali ne znam kakvu kulturu rada ima i modulaciju.Ako ima neko takav model pa da ti opiše rad.
Budžet je oko 120-130.000, živ nisam šta da izaberem a da nemam neke probleme,reklamacije ili ne daj bože zamene jer niti imam para za takav skup sport niti vremena. A šta bi bilo ako bih uzeo ovaj Amber premium ali 12-icu? Trenutno je na jednom sniženju na 121.000. Ponavljam ne mora biti gree Marka ali sam primetio za ovaj model da niko nije rekao da ne greje kako treba(ne računam pregrevanja).Hvala članovima što su se uključili u raspravu.

Sa Amber nema greske, ako si vec spreman da das tolike pare onda ili to sto si odabrao ili sacekaj da neko da neku preporuku.

Budžet je oko 120-130.000, živ nisam šta da izaberem a da nemam neke probleme,reklamacije ili ne daj bože zamene jer niti imam para za takav skup sport niti vremena. A šta bi bilo ako bih uzeo ovaj Amber premium ali 12-icu? Trenutno je na jednom sniženju na 121.000. Ponavljam ne mora biti gree Marka ali sam primetio za ovaj model da niko nije rekao da ne greje kako treba(ne računam pregrevanja).Hvala članovima što su se uključili u raspravu.
Amber je odlicna klima.Jedino sto ne ide ispod 400w na grejanju mislim neka ti potvrde korisnici Ambera koliko najmanje spusta.

Dobar dan,
klima je prestala da radi hladi i greje.
Koristim je i zimi i leti, tako da je stalno
u radu.
Koliko ja mogu da primetim, kompresor se cuje normalno tj. ukljucuje se. Vetilatori spoljni i unutrasnji takodje se normalno ukljucuju. Tep. vazduha je uvek ista, bez obzira na mod. Filteri su cisti. Sta sve moze da bude problem
Da li je moguce da je freon od jednom
Iscureo? Normalno je grejala do danas.
Hvala unapred na odgovorima.

Ps. Galanz 24 kudo
Cisto da napisem da sam popravio klimu. Mozda nekome pomogne ako ima slican slucaj.
Jedan od forumasa mi je napisao da je imao isti model, i da se njemu desilo da je
doslo do curenja u unutrasnjem delu na cevima. Tako da u njegovom slucaju nije bilo moguce popraviti, tj verovatno cena nije opravdavala popravku.
U mom slucaju majstori su dosli i napunili freon,rekli su da ce mozda drzati pa da vidimo kako se stvari odvijaju.
Medjutim vec sutradan je gornja cev pocela da mrzne,sto je ukazivalo na ponovni gubitak freona.
Rastavio sam poklopac kod kompresora i vec na prvi pogled sam uocio mesto curenja i problem.
Omot izolacije (koji ima bas anrazivnu,pletenu povrsinu) oko strujnih kablova se dodirivao sa bakarnim crevom koji ide ka komresoru.
Svaki put kad se upali klima to crevo bas zavibrira,tako da je na kraju doslo do curenja.
Za par minuta je zavario ce i sve je sad kako treba.
Saljem fot sa problematicnim delom, i hvala svima na savetima.

Prilozi

• IMG_7316.jpg
    IMG_7316.jpg
    207.2 KB · Pregleda: 67
  • IMG_7318.jpg
    IMG_7318.jpg
    145.5 KB · Pregleda: 67
Imam taj Amber i za tvoje potrebe nema svrhe da ga uzimaš. Više će mirovati nego raditi. Ako imaš 9ku u ponudi za manju cenu, prst u uvo i ne brigaj.

Imam taj Amber i za tvoje potrebe nema svrhe da ga uzimaš. Više će mirovati nego raditi. Ako imaš 9ku u ponudi za manju cenu, prst u uvo i ne brigaj.
J.b.g naručio pre 1h 12-ku za 120.000, a 9-ku sam najjeftinije nalazio po netu za 96.000. šta je tu je,čekam potvrdu narudžbine 🥺

Imam ja 2 Ambera 12 u oko 30m2 i greju odlicno vec oko 5 godina.
Da, ne ide ispod 400W i generalno je za dosta veci prostor, ali solidno odrzava temperaturu(bice oscilacija do 2c, ali toga ima svuda) i mogu ti reci da od oko 40ak klima koje sam koristio i izmenjao, samo 4 Ambera nikada nista nisu zahtevali, ni zucnuli nisu, rade kao prvog dana.
Sto se snage za tih 30m2, cak je i 9ka Amber prejaka, ali bi verovatno bila bolji izbor.
To je svinja od klime, koja na -10c daje vise toplote od 90% 12ica na +10c.

^jesil igrao cs pre na kgb cini mi se da je bio neki takav nick, valjda uz dodatak srbin :)

Koliko najnize spusta tvoj Amber?
Po meraču je najniže radila na 470W, duže od 10ak min. Jedino grejno telo u kući od 82m2.
3 sezone, 17 meseci rada, potrošila ukupno 4000kWh.
Na temp iznad 10c radi malo ispod 500W.
J.b.g naručio pre 1h 12-ku za 120.000, a 9-ku sam najjeftinije nalazio po netu za 96.000. šta je tu je,čekam potvrdu narudžbine 🥺
Ako možeš, zovi prodavca pa prepravi porudžbinu. Ne bi trebalo da bude problema osim ako nisu neke funjare. Ipak, nije malo 200€ a 9ka ti završava posao.

Meni Amber 12 curi iz unutrasnje jedinice, serviser ne moze da utvrdi odakle curi, salju je u servis neki van grada gde imaju i delove i tamo ce da poprave/zamene unutrasnju jedinicu.

Posle nepune 3 godine je krenuo problem.

Iz EnergyNet-a izuzetno poslovni za reklamaciju, za sada.

Po meraču je najniže radila na 470W, duže od 10ak min. Jedino grejno telo u kući od 82m2.
3 sezone, 17 meseci rada, potrošila ukupno 4000kWh.
Na temp iznad 10c radi malo ispod 500W.
Modulira do 470 bez bilo kakvih opcija?Tako sam i mislio oko 400-450w da modulira najnize.Amber comfort i soyal moduliraju oko 170w.

Za tvoje potrebe pogledaj Fujitsu KGTE12 energetski razred A+++ na grejanju i hlađenju.Modulacija na grejanju minimalna oko 120w na hlađenju 80w.Odlična kultura rada ima human sensor.Japanski proizvođač.Cena oko 108k.

Da komentarišem kako moja gree pular modulira na hlađenju. Pošto prošle godine nisam imao merač da ispratim potrošnju. Na zadatu unutrašnju od 24 stepena spušta najniže na 70w i radi tako dok ne spusti za stepen niže i onda vrti samo ventilator i troši 20w, što iskreno nisam očekivao i zadovoljan sam.
Mnogo bolje nego na grejanju kada retko kada spusti ispod 450w.

Od Gree klima, Amber Comfort spusta nisko na grejanju, na oko 160W i evo, aleksa iznad kaze da i Soyal ide tako.
Kada je modulacija na grejanju preniska, mnogima smeta osecaj hladnog vazduha.

@Nes* da, igrao sam dosta CS na KGB, a bio i admin na jos 2 servera, nick mi je bio prvo KPETEH ][Xepoj Cp6uje][, a posle samo Xepoj Cp6uje :)

Da li su sve Vox iva klime dobre? Vidim da ih svi hvale i preporucuju.
Trebao bih da kupim pa gledam sada, prostorija 32kv, nisam siguran ni koju jacinu bih trebao.

Ima li izolacije da li je stan ili kuća u pitanju.Da li ćeš klimu koristiti kao osnovno grejanje ili dopunsko i hlađenje.

Ima li izolacije da li je stan ili kuća u pitanju.Da li ćeš klimu koristiti kao osnovno grejanje ili dopunsko i hlađenje.
Kuca je u pitanju. 3 prozora, jedan 50x40cm, drugi 130x130cm treci 80x80cm, izolacija je u planu da se radi samo je blok spolja bice 10tka. Suncana strana 1 posle podne. Sluzila bi da se rashladi leti i dogreje zimi.
Pvc prozori solidnog kvaliteta sa roletnama koje su spustene skoro skroz leti.
Potkrovlje je ali ima i plocu betonsku kosu pored krova (crep i konstrickija bez izolacije), a na plafon stiropor 5cm.

Amber je odlicna klima.Jedino sto ne ide ispod 400w na grejanju mislim neka ti potvrde korisnici Ambera koliko najmanje spusta.
Bas tako komfort retko kad ide nize od 400w.posle.toga se gasi ali.to vazi ako nemas toplotne gubitke kao ja u stanu..Ispod.0..ce modulirati i trositi toliko..ali imaces topao.izduv..Sve ispod 300w.potrosnje upitno je koliko je.topao.vazduh koji izbacuju klime ostalih lroizvidjača..

Šta me briga koliko izbacuje ispod 300w ako je prostorija topla,ne razumem likove koji ako stvarno nema drugog nacina instaliraju klimu direkt ispod vrata,pamim duva hladno,pa je to loše,kakba je razlika ako duva "hladno" ili toplo kad je direkt u vugla ?

Bas tako komfort retko kad ide nize od 400w.posle.toga se gasi ali.to vazi ako nemas toplotne gubitke kao ja u stanu..Ispod.0..ce modulirati i trositi toliko..ali imaces topao.izduv..Sve ispod 300w.potrosnje upitno je koliko je.topao.vazduh koji izbacuju klime ostalih lroizvidjača..
To pokazuje ono sto sam pricao vise puta, da ista klima u razlicitom prostoru moze drasticno drugacije da radi.
Amber Comfort radi na do ~160W na grejanju, a Amber Premium ne spusta ispod 400W.
Te 2 klime zajednicko imaju samo unutrasnju jedinicu i daljinski, a premium je duplo jaci uredjaj.

Na spoljasnjih 5c, 300W potrosnje izbacuje 35-36c vazduh, a 165W izbacuje 27-28c.

Nazad
Vrh Dno