Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

Oni su ladno poslali klimu sa drugom oznakom u odnosu na onu koja je na sajtu.

Porucio sam FTXF25D/RXF25D, dobio sam FTXF25D/RXF25E. Tezina spoljasnje jedinice je manja nego sto pise na sajtu, obe proizvedene u Turskoj.

Jel da vracam ovo ili je ok?

Evo ga Eurovent za FTXF25E/RXF25E, ali to je sa drugom oznakom unutrasnje jedinice..
 
Ima podatak da je spoljna jedinica RXF25E teška 28kg.Šta piše na toj koju si dobio koliko je teška.Najbolje da ih pitaš o čemu se radi ali verovatno ne bi poslali UJ i SJ koje nisu kompatibilne najbolje da ti objasne i garantuju da je sve ok.
 
Da, vecina toliko modulira i na grejanju.


Oni su ladno poslali klimu sa drugom oznakom u odnosu na onu koja je na sajtu.

Porucio sam FTXF25D/RXF25D, dobio sam FTXF25D/RXF25E. Tezina spoljasnje jedinice je manja nego sto pise na sajtu, obe proizvedene u Turskoj.

Jel da vracam ovo ili je ok?

Evo ga Eurovent za FTXF25E/RXF25E, ali to je sa drugom oznakom unutrasnje jedinice..
Zovi ih pa ih pitaj o cemu se radi, moguce je da je samo jedan uredjaj novije generacije, a da su u potpunosti kompatibilni.

Ova bi trebalo da je ista?

TOL Runing Test​

TOL
-15.00 °C
Ph E
1.71 kW
COP E
2.55
 
Poslednja izmena:
Nisi u pravu Heroj nema puno modela klima bar ovih koje imaju članovi foruma koje mogu da spuste potrošnju na 150w u režimu grejanja.Može Daikin i Mitsubishi ali ne svi modeli na primer Mitsubishi heavi 35 zs-w ne može toliko da spusti modulaciju Banaćanin zna kako modulira.Vox,Vivax,Tesla,Hisense,Gree,Midea,starije Fujitsu isto ne mogu toliko nisko osim LT ispod 200w.Možda sam propustio neki model/brend ili derivat ali gledajući iskustva članova foruma to je moje viđenje situacije vezane za modulaciju od 150w na grejanju.
 
Gree greje na 160W, tako da nisi u pravu.
Daikin greje takodje tako nisko, Toshiba takodje, mislim cak svi modeli.
Takodje, zavisno od prostorije, polozaja i senzora klime, identican model klime moze da varira modulaciju lagano do 20%, licno isprobao.
Par klima uredjaja nisu "vecina", jer je jako obmanjujuce kada se tako napise.

I dodatno, niska modulacija nista ne govori sama za sebe, ali bas nista. Cak i klime koje ne spustaju ispod 300W, mogu temperaturu u 1c da odrzavaju, a neke Fujitsu koje spustaju do 200W variraju po vise stepeni, kao i obrnuto.

Zasto ne spomenete da su se mnogi zalili da im duva hladnjikavo na tako niskim modulacijama?
I to je deo te niske modulacije...a nije da mozes da biras kako ce da radi.
 
Ni u kom slučaju ne mislim da je klima koja ne spusti toliko modulaciju loša.
 
Pozdrav svima, postavio sam malopre ovu istu poruku u krivu temu, izvinjavam se što spamujem, nije mi namera)

Trebalo bi mi par saveta - dostavljena mi je klima na kućnu adresu (Hisense Energy Pro Plus 12K - QG35XV0E) a pošto sam uzeo preko neta (ananas) nisam imao prilike da se konsultujem sa prodavcem oko ičega.
Sada moram da nađem nekoga da mi montira klimu pa me zanima da li to mora da bude ovlašćeni servis, da li treba montaža da se overava radi garancije i uopšte koja je procedura i čega se treba paziti i pitati unapred.
Čuo sam da je okvirno sada cena oko 15 hiljada, i da treba dobar majstor jer loš ili nepošten ume da zezne stvar i ode garancija.
Potpuno sam neupućen u problematiku klima uređaja, nikada ranije nisam imao klimu ali majstora se plašim generalno, svakakve sam imao avanture i iskustva da znam da treba jako oprezno sa njima. Po čemu da znam da je majstor pouzdan i da će dobro da uradi posao, da li ima neko da preporuči nekog (Bg- Zemun)?
Hvala unapred za pomoć :)
 
Ne mora biti ovlasceni serviser, ali Hisense traži račun od ugradnje da bi vazila garancija ( tj moraš tražiti firmu koja izdaje račun za svoje usluge).
 
Za Breezless je bilo reči (ja je nemam pa ne mogu da proverim) da ta funkcija radi samo pri hlađenju i to pri setovanoj temperaturi 24C ili nižoj, čini mi se. Recimo meni ovo ne bi odgovaralo pošto ja nikada ne rashlađujem na tako nisku temperaturu, tako da bi ta funkcija meni bila beskorisna.
Možda neko ko je ima da nam ovo potvrdi ili demantuje.
 
Oni su ladno poslali klimu sa drugom oznakom u odnosu na onu koja je na sajtu.

Porucio sam FTXF25D/RXF25D, dobio sam FTXF25D/RXF25E. Tezina spoljasnje jedinice je manja nego sto pise na sajtu, obe proizvedene u Turskoj.

Jel da vracam ovo ili je ok?

Evo ga Eurovent za FTXF25E/RXF25E, ali to je sa drugom oznakom unutrasnje jedinice..
FTXF je vanjska, RXF je unutrašnja. Očito da su ih izmiješali.
 
Hvala puno svima na odgovoru, ima li jos neko preporuku?

Mislila sam da uzmem 12ticu zato sto cene za 9ke su slicne tako da to i nije neka usteda ali sad ne znam kad preporucujete manje… Takodje se mi svidjala za spavacu ova breezeless funkcija ali mideu bas ovde niko ne preporucuje,ne znam jeli velika razlika u kvalitetu.
Nije da je niko ne preporučuje, samo je mnogo onih koji ovde promovišu neke druge brendove, ali srećom ima i nas koji imaju Mideu i zadovoljni su njenim radom.
Imaš u mom skorom postu gde sam opisao multisplit ali pored njega imam i 2*12 Extreme modele koji rade isto odlično.
Za tu Breezeless sam čitao komentare, ima ljudi su ovde pisali da odlično radi i da pri hlađenju spusta onu rešetku i vazduh ide sa strane i po malo kroz rešetku, tako da je to odlična funkcija ako vam ne treba da hladan vazduh mnogo duva.
 
Da li se oseca strujanje vazduha kao kod obicne klime, da li mozes da usmeris samo na gore ili dole?
Strujanje vazduha se oseti ako si preblizu nje, ali to nije strujanje koje ide odozgo, donje strujanje je baš kod nogu, a gornje se podešava kao i svaka druga, naviše ili naniže a može se isključiti i da duva samo gore. U suštini stvarno mnogo bolje od klasičnih zidnih, ali nejbolje da odeš nedge gde ih ima i uveriš se, jer su one skuplje od običnih.
 
Generalno, nije to nikakav izum jer sve klime duvaju uz plafon kada hlade i ako se ne forsira niska temperatura i jako duvanje nema osecaja hladnoce, bar ja nemam takav problem sa mojim LGC i LU.
U vezi modulacije, LGC 12, LLCA 09 najnize na grejanju mogu na 300W i to nije hladno kada duva. VOX IVA5 12JR ne moze nize od 380W i vazduh je topliji nego na Fujitsu sa 300W.
LU 12 nisam merio ali verujem da je isto 300W najnize za grejanje jer je isti kompresor Toshiba kao i u LGC.
LLCE 09 i 12 verovatno isto najnize mogu 300W, tek ovi noviji modeli mogu nize po iskustvima ovde na forumu.
 
Luca(Fujitsu 12LU) ide na ili malo ispod 200W na hladjenju, a 200 ili 250W na grejanju, ne mogu da se setim tacno, jer pisah o tome pre x godina ovde.
I na najmanjoj brzini se oseti duvanje hladnog vazduha na 2-3m od klime i to bas tu negde i pada dole vazduh, pa se jos vise oseti kada se sedi ili lezi.
Nista strasno, ali ima povetarca jer je usmeren sav vazduh.
Meni je klima na sredini cetvrtaste sobe od 21m2, pa je u sustini nemoguce da namestim da ne osecam za kompom i na krevetu da ne duva bez da svaki put rucno ne pomeram levo desno krilca.
Mislim da ce elektricna krilca na sledecoj klimi to resiti.
 
Poslednja izmena:
Da li neko zna ko pravi klime Hokkaido? Vidim da moze da se nadje parapetna 12 za oko 70k.
 
Onda to verovatno ne bi bila losa kupovina, kome treba klima za grejanje, pretpostavljam
 
Molim vas dajte mi savet za invertersku klimu 18-ice, hlađenje nam je bitan, wifi ne bi bilo loše i solidan izgled.
Hodnik na spratu i na prizemlje su jedan iznad drugog u centru kuće, kuća dobro izolovana.
Ako gledam po ceni krene od Vivax, Midea, Haier, onda GREE modeli, LG sa wifijem je skuplji.
Kod japance ulazni modeli piše da su 18-ice, ali unutrašnja jedinica je ~80cm, kod prethodnih ~100cm.
Da li bi Vivax ili Midea bilo loš izbor? Gree kako se ponaša sa modulacijom u modu hlađenje?
 
....juce videh na kutiji (wifi) u kojoj su konstalaciji net i klima? :O sta mozes da pustas muziku preko klime na kapiram
 
Ne možeš baš puštati muziku. Možeš preko telefona daljinski upaliti/ugasiti grijanje/hlađenje, postavljati sedmične/mjesečne rasporede rada, pratiti potrošnju, unutrašnju/vanjsku temperaturu i slično.
 
Da li neko ima Vivax Rewi, i ukoliko ima kako je zadovoljan?
 
Mozda je napravljena na osnovi Flexisa, ali svakako nije ista klima. Samo jedan pogled na krilca to ukazuje.
Dodatno, na papiru Vivax ispada kao dosta jaci uredjaj.
 
To je ustvari Haier flexis model.
Ukoliko je i prepakovana Haier, da li su pouzdane i mogu isporučiti naznacenu količinu toplote.
Sa cenom u rasponu od 80 000 - 90 000 i to na popustu deluje kao ozbiljna cifra za vivax 12, pa me interesuje da li je zaista kvalitetna i opravdava uloženo u nju.
Tvoj komentar da je Haier ima logike, kada se na više sajtova isčitaju specifikacije o kapacitetu, količini protoka i težini obe jedinice, deluje da je to taj uređaj
 
Ne bi trebalo da su lose.Znam da original Haier flexis ima Mitsubishi kompresor.Eurovent je testirao njihove klime.Haier takodje pravi Bergen klime.
 
Nazad
Vrh Dno