Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Nije prvi put da podnosim reklamacije. Dešavalo se, korigovali su i nije se više ponavljalo.
Ali ovo je već bezobrazluk.

Trenutno si na Box4 paketu sa VDSL-om ako te dobro razumem?

Idealno bi bilo da pokušaš da skreneš pažnju MTS-ovom odeljenju za zadržavanje klijenata 😉,pa da ti ponude nešto u rangu 24 meseca 50%.
Na uobičajen način neće ići jer nemaš optiku.

Možda će se na forumu naći neko sa dobrim savetom...

Kao alternativu, možeš da baciš pogled na Beotel/Verat - oni nude Internet, TV, i fiksni telefon preko bakarne infrastrukture, i trebalo bi da su solidno povoljniji od BOX-a bez benefita.

Npr: oko 3000 Din za 50Mbit/s + TV sa određenim brojem meseci na 50% popusta. Mobilni telefon možeš da prebaciš na Yettel prepaid, i tu ostvariš solidan popust na postpaid ugovor (npr Total 10 za oko 1200 Din).
Zvao, gledao i našao rešenje.

Orion za internet i TV. Grabe se za nove korisnike. Uzeo sam paket od nekih 210 kanala i internet od 20/2. To isto imam i sad u Telekomu. Nemam optiku pa je tako kako je. Ja kao neodlučan, nude mi neke kanale, ***** materine, ali to je sve fiktivno i ne treba mi. Tražio sam grejs period i dadoše mi 6 meseci besplatno pa 24 meseca po 1700 din. Za telefon sam našao GlobalTel za 1100 dinara. Neograničeno poziv / poruke i 5gb neta. Tu ću da pokušam da im tražim još nešto preko da bi prešao kod njih.

Kad se sračunam, narednih 12 meseci to je 23.400 dinara naspram 62,400 koliko bih platio u istom periodu u MTS sa sadašnjim paketom. Ušteda 39.000 dinara, odnosno 330 eur. Odnosno, 4 nove gume za Clia.

Zvao, gledao i našao rešenje.

Orion za internet i TV. Grabe se za nove korisnike. Uzeo sam paket od nekih 210 kanala i internet od 20/2. To isto imam i sad u Telekomu. Nemam optiku pa je tako kako je. Ja kao neodlučan, nude mi neke kanale, ***** materine, ali to je sve fiktivno i ne treba mi. Tražio sam grejs period i dadoše mi 6 meseci besplatno pa 24 meseca po 1700 din. Za telefon sam našao GlobalTel za 1100 dinara. Neograničeno poziv / poruke i 5gb neta. Tu ću da pokušam da im tražim još nešto preko da bi prešao kod njih.

Kad se sračunam, narednih 12 meseci to je 23.400 dinara naspram 62,400 koliko bih platio u istom periodu u MTS sa sadašnjim paketom. Ušteda 39.000 dinara, odnosno 330 eur. Odnosno, 4 nove gume za Clia.
Aj molim te objasni sta si racunao i kako si dosao do te racunice.

Jer citam sta pises i racunam 24x1.700=40.800 orion, 24x1100=26.400 sve ukupno za taj period 67.200. Namerno sam racunao dve godine globaltel jer racunam da ces posle godinu dana sigurno uzeti jos jednu godinu.

Aj molim te objasni sta si racunao i kako si dosao do te racunice.

Jer citam sta pises i racunam 24x1.700=40.800 orion, 24x1100=26.400 sve ukupno za taj period 67.200. Namerno sam racunao dve godine globaltel jer racunam da ces posle godinu dana sigurno uzeti jos jednu godinu.
On je dobio ponudu za ugovor na 30 meseci: 6 meseci po 1 dinar + 24 meseca po 1700. Računao je samo prvu godinu 6 meseci po 1 dinar + 6 meseci po 1700 + 12 meseci Globaltel po 1100 dinara.

On je dobio ponudu za ugovor na 30 meseci: 6 meseci po 1 dinar + 24 meseca po 1700. Računao je samo prvu godinu 6 meseci po 1 dinar + 6 meseci po 1700 + 12 meseci Globaltel po 1100 dinara.

Tako je.

Ko nema neke posebne zahteve, postoji šansa da se uštedi. Ova stavka na godišnjem nivou nije mala za kućni budžet. Pogotovo sada u vreme inflacije. Moj post ima za smisao da navede ljude da razmisle koliko šta plaćaju na godišnjem nivou. Takva je slika je realnija nego ona na mesečnom.

Kakve su ovo sada gluposti?!

Samo jos jedna glupost koju rade u nizu. Posle isteka ugovora u Yettelu cu se dobro zapitam da li cu ikada vise da se vratim na Telekom. To mora da bude takva ponuda da bih mogo da predjem preko ovakvih gluposti sto rade.

Samo jos jedna glupost koju rade u nizu. Posle isteka ugovora u Yettelu cu se dobro zapitam da li cu ikada vise da se vratim na Telekom. To mora da bude takva ponuda da bih mogo da predjem preko ovakvih gluposti sto rade.
36 meseci po dinar uz ugovor na 48 meseci?

36 meseci po dinar uz ugovor na 48 meseci?
Ako ne daju svih 48 meseci po 1 dinar nema nista od potpisivanja ugovora. 🤣

Sala naravno, ali kada kazem dobar dill je za mene dobar dill da se ja u tome nadjem a sta oni nude i zamisljaju da su mnogo bitni pa da mogu na ovakav bezobrazan nacin da uslovljavaju korisnike.

Da se u bilo kojoj zemlji desili da provajder na svoju ruku pusti dodatne kanale koji se placaju i to pokusa regularno da naplati... ne da bi mu rebnuli kaznu nego bi se mesec dana cesao.

Da li ova 3 uredjaja putem aplikacije iris go moraju iskljucivo da budu mobilni uredjaji ili moze smart tv ili tablet i laptop ?? I da li moze vise od ukupno 2 uredjaja set top boxa irisa ili kako ga vec sada krste (resivera) ???

Имаш три налога за ирис го, шта ће бити твој избор. За ирис бокс, могу три колико знам (толико сам добио).

Da li ova 3 uredjaja putem aplikacije iris go moraju iskljucivo da budu mobilni uredjaji ili moze smart tv ili tablet i laptop ?? I da li moze vise od ukupno 2 uredjaja set top boxa irisa ili kako ga vec sada krste (resivera) ???
Nije bitno koji su uređaji. Može smart tv, tablet, telefon, komp... Nije kao kod sbb-a da je samo jedan za smart tv, a drugi za mobilne uređaje.
Stb uređaja mislim da može više (ja znam za kolegu koji ima 4) ali se svaki preko 2 dodatno plaća mesečna pretplata

Hvala na odgovorima, zanima me jos, ako iz njihovog modema za internet dovedem na moj modem (hab) kako vec krste, da bi razveo na vise uredjaja, je li to izvodljivo posto imaju oni portovi 2 i 4 za tv 1 i 3 za net il kako bese, e sad ja bi morao da dovedem net u drugu prostoriju, pa odatle imam razvuceno za sve ostale tv ( tako mi sada kod sbb).... Ne mogu razvuci i iz porta 2 i iz porta 1 nego samo iz jednog od ta dva.... A treba mi i net i tv.....

Имаш три налога за ирис го, шта ће бити твој избор. За ирис бокс, могу три колико знам (толико сам добио).

Da li se Iris Go plaća uz BOX pakete ili ne?

Na sajtu vidim da se pominje promotivni besplatni period koji navodno završava krajem meseca (pa ga oni verovatno kao produže).

Nije mi baš zapelo da ga koristim ako planiraju da počnu naplatu.

Kakva su vaša iskustva?

Користим хд макс пакет и ту је део пакета.

Da li se Iris Go plaća uz BOX pakete ili ne?

Na sajtu vidim da se pominje promotivni besplatni period koji navodno završava krajem meseca (pa ga oni verovatno kao produže).

Nije mi baš zapelo da ga koristim ako planiraju da počnu naplatu.

Kakva su vaša iskustva?
Uz box pakete koji imaju tv iris go ide bez dodatnog plaćanja. Ja imam box3 srednji, komšija box3 najmanji i oba imaju iris go bez dodatne naplate. Piše to i na sajtu

Uz box pakete koji imaju tv iris go ide bez dodatnog plaćanja. Ja imam box3 srednji, komšija box3 najmanji i oba imaju iris go bez dodatne naplate. Piše to i na sajtu

U pravu si, sada sam proverio na sajtu, i svi BOX 4 paketi uključuju Iris Go kao dodatnu uslugu.

Mislim da se u ugovoru ne pominje.

Hvala na odgovorima, zanima me jos, ako iz njihovog modema za internet dovedem na moj modem (hab) kako vec krste, da bi razveo na vise uredjaja, je li to izvodljivo posto imaju oni portovi 2 i 4 za tv 1 i 3 za net il kako bese, e sad ja bi morao da dovedem net u drugu prostoriju, pa odatle imam razvuceno za sve ostale tv ( tako mi sada kod sbb).... Ne mogu razvuci i iz porta 2 i iz porta 1 nego samo iz jednog od ta dva.... A treba mi i net i tv.....
Da li ko moze da mi da odgovor oko ovoga ? Hvala.

portovi 1 i 4 su za net a portovi 2 i 3 su za IPTV. mozes sa npr porta 2 ili 3 da vodis jedan kabel do nekog svica, pa zatim da razvedes na vise IPTV uredjaja.

Pisano je negde o ovoj problematici. Vidi umrežavanje ili pod Telekom teme...
Ne umem da objasnim a počeo set 🙂

Problem je sto mi treba i jedno i drugo.... i net i tv....
Pisano je gomilu puta koje su opcije.
Da bi jedan kabl koristio za te 2 usluge tj za 2 različita VLAN-a moraš da ispred STB-a i ispred kompa da staviš uređaj ( "upravljiv" / managed svič, ruter...) koji podržava VLAN tagging. Na oba kraja kabla.

"Seljačka" & jeftinija alternativa tome je da sakatiš jedan UTP kabl da na oba kraja ima po 2 RJ-45 konektora gde umesto da svih 8 žica u kablu budu povezane na isti konektor po 4 žice povežeš na svaki konektor.

Ali na taj način brzina je limitirana na maximalno 100 Mbps. Pošto za 1 Gbps (1000 Mbps) potrebno svih 8 žica u kablu.

Ili nešto ovako: nije budženje, nema strujnih adaptera i jeftinije je od odvajanja svičevima.

Postoji u različitim izvedbama: sva tri ženska modula ili muški konektor na kraju kablića i 2 ženska modula.

Hvala, e sad, ako bi hteo samo internet moze li iz porta 1 ili 4 samo da se izvuce na hab ili kako se vec zove ( drugi modem ruter) i odatle iz ona 4 porta da ide internet na jos 3 uredjaja , dakle samo internet.... I kako kod mts ide fiksni telefon je li iz modema kao kod sbb ili mora posebno iz neke uticnice kao pre na bakru ....

Možeš da switchuješ kako god hočeš ali ne možeš na tom običnom switchu da mešaš net i iptv.
Mts i daje switch besplatno ako koristiš više od dva stb uređaja. Iz porta 2 ili 3 kabl ide u switch a odatle dva kabla u dva stb uređaja.
Ista priča može i ako se opredeliš za internet portove da deliš, ALI, switch koji oni daju je 100 Mbps switch. Ako si na optici, treba ti 1 Gbps switch za pun potencijal.
Ne koristim više fiksni odavno, ide iz modema. Razumeo sam da pitaš za optiku.

Ili nešto ovako: nije budženje, nema strujnih adaptera i jeftinije je od odvajanja svičevima.

Postoji u različitim izvedbama: sva tri ženska modula ili muški konektor na kraju kablića i 2 ženska modula.

Ovo nije budženje, ali je i dalje ograničeno na dve konekcije od 100Mbit/s.

@rkramer : tako je, to sam zaboravio da pomenem. :oops:

Nazad
Vrh Dno