Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

Zavisi za šta ti treba :)
Imam već koju godinu nazad taj bangavi treptač a napred neko Crypton/capriolo svetlo na tri AAA baterije, ništa posebno. Malo jače od treptača. Kada je mrak, mokro, slabo ulično... ne vidi se baš dobro. Za xy godina možda jedna ili dve takve situacije zimi.
Za neke otvorene mračne puteve bi možda morao neki reflektor ali ne vidim se u tim situacijama :)

Kako Vam ne smeta bicikli sa tim "sve se vidi" reflektorima kada Vam ide u susret. Meni dođe da se pobijem koliko me oslepi, ako već ne poginem dok se ne mimoiđemo.

Mislim da dosta zavisi i od pozicije svetla da li je na kormanu i pod kojim uglom ili nize fabricka pozicija.

Bilo je par puta, bukvalno sam stao zbog klinaca. Njih je ubilo.
Na kormanu im svetlo, ugao je otprilike koji metar napred, lupiću 5 metara. Sada da li je to nepotrebno jaka snaga za gradsku situaciju, da li ne znaju, da li im se j... Ali oslepi te.

@joojant200 iskreno meni ta prednja baterijica "treba" da ne nagazim na staklice nista drugo. Inace me blam da upalim

Bilo je par puta, bukvalno sam stao zbog klinaca. Njih je ubilo.
Na kormanu im svetlo, ugao je otprilike koji metar napred, lupiću 5 metara. Sada da li je to nepotrebno jaka snaga za gradsku situaciju, da li ne znaju, da li im se j... Ali oslepi te.
Mene automobili blicaju nocu kad mi dolaze u susret :) Masakriram ih, a jos svjetlo drzim na treptanje da mi baterija duze potraje

glupost. Imao, bacio. Za zadnje svetlo stvarno nije komplikacija jer samo treba da te vidi vozilo, a crveno je bar lako primetno. Meni su najbolja ona svetla koja imaju ziroskop da znaju kada kocis pa pojacaju osvetljenje ili ako blica onda prilikom kocenja svetli. Tako u grupi neko zna, a moze da znaci i automobilu u nekim situacijama.
Za predne sam prezadovoljan sa gaciron, mada vidim da su sada poskupeli drasticno. Ranije sam onu sa duplim svetlom (i zutom maskicom starija verzija) platio ispod 40$. Za drugara uzeo jeftinije za ispod 20.
Rockbros mi je isto ok, malo su jeftiniji. Oni lepe svoje nalepnice na tudje stvari, ali biraju kvalitetnije, ne bas one najgore. Nisam se pokajao sa rockbros bici opremom

IMG_20230604_101329386.jpg

uzas :)

kupio sam je jos u 10tom mesecu 22ge, treba da se okrene korman, zasrrafe pedale i digne sic

to je ova bicikla inace, samo je placena 22500 a trebalo je 20500 nego su me malo zaebali

nove gume :)
Conti GP5000 700c 30mm

IMG_5817.jpeg

Vec godinama se lozim na redshift shockstop, ali mi je uvek bilo preskupo da kupim. Prvenstveno lulu.
Slucajno pre par dana vidim

Ne znam da li je knockoff ili iz iste fabrike, ali izgleda identicno po opisu. Kinekt zvanicno ni ne pravi taj model vec samo onaj na kome se vidi njihov logo.
Ja ovo jednostavno moram da porucim. Svakako je znatno skuplje od obicne lule, ali sa obzirom na fenomenalne komentare za shockstop, ova cena je prihvatljiva.

Hm. Po našim putevima treba ti nezavisno ogibljenje 4x4 ... Nadaj se da je ovaj klon upola dobar kao original.
Pitanje je i koji bajs koristiš.

Kratak revju:

Ne znam da li je knockoff ili iz iste fabrike, ali izgleda identicno po opisu. Kinekt zvanicno ni ne pravi taj model vec samo onaj na kome se vidi njihov logo.
Ja ovo jednostavno moram da porucim. Svakako je znatno skuplje od obicne lule, ali sa obzirom na fenomenalne komentare za shockstop, ova cena je prihvatljiva.
Javi kad stigne, deluje mi recept za reumu :)

Zdravo svima. Potrebna mi je pomoc oko kupovine bicikla. Uglavnom kod svih koje sam gledao, ogranicavajuci faktor mi je visina ( visok sam 200cm ). Ima li neko preporuku za bicikl, budzet je nekih 40,50k. Bicikl bih uglavnom koristio za gradsku voznju, povremeno bih mozda sisao sa asfalta, ali bi veci deo vremena to bila voznja po asfaltu. Po onome sto sam citao, mislim da bi mi za tako nesto dobar izbor bio neki trekking bajs. Voznje su duzine 50,60 km dnevno

Poslednja izmena:
50-60km je ozbiljna kilometraža, a ovaj Polar izgleda sasvim dobro za te pare.

tu je najveci limitirajuci faktor novac :) pogotovo za 50-60km dnevno to je preko 1000km mesecno iliti preko 12000 godisnje
ja ne bih stedeo za prevozno sredstvo sa kojim toliko prelazim :)

Hvala svima na odgovorima, i meni je ovaj polar forester pro zapao za oko. Ja sam se lose izrazio, nisu te voznje svakodnevne, nego jednom, dva puta nedeljno :)

to je vec normalnije :) ali i to je vise od vecine, naravno za pohvalu :)

Polar su odlični bajsevi, od te B produkcije subjektivno smatram da su najbolji. Dobra preporuka.

XXL dostupan u niškoj prodavnici u centru.

Brutalno mnogo kineskih delova stavljaju. Pre 15 god da si uzeo Cobru npr. nista se ne bi izlomilo.. sad je groteskno s' obzirom na cene

Moguće, i ja pamtim starije modele. Capriolo, Cross, Nakamura ... još su gori, a cene nebulozne.
Mada ovaj Polar bar ima Altuse, ako se ne varam.

Zdravo svima. Potrebna mi je pomoc oko kupovine bicikla. Uglavnom kod svih koje sam gledao, ogranicavajuci faktor mi je visina ( visok sam 200cm ). Ima li neko preporuku za bicikl, budzet je nekih 40,50k. Bicikl bih uglavnom koristio za gradsku voznju, povremeno bih mozda sisao sa asfalta, ali bi veci deo vremena to bila voznja po asfaltu. Po onome sto sam citao, mislim da bi mi za tako nesto dobar izbor bio neki trekking bajs. Voznje su duzine 50,60 km dnevno

Izvinjavam se na offtopicu,ali prosto me zanima kako danas neko može da vozi bajs 50,60 km dnevno (?!) obzirom na ove silne kiše,oluje,tornada,poplave,vetruštine itd kojima obiluje cela Srbija skoro svaki dan zadnjih meseci (da ne kažem godina)?

Malo iznad tvog posta sam pojasnio da sam se lose izrazio da ne mislim na svakodnevnu voznju, nego jednom, dva puta nedeljno. Necu voziti kada je napolju sneg i oluja

Jos jedno pitanje vezano za forester pro, koji je na akciji: https://planetbike.rs/bicikl-polar-forester-pro-black-grey-a282a26220-c.html .
Kocnice su
  • Kočnice: Radius BH-M860 Disk Hidraulične
i rucice menjaca:
  • Ručice menjača: L-Twoo A5 SL-V4008 3x8
Nasao sam za 54 000 opciju sa
  • Ručice menjača: Shimano Altus SL-M315 3x8 Rapid Fire Plus
  • Kočnice: Shimano BL/BR-MT200 Hidraulične
Vredi li platiti tu razliku?
da

pre bih uzeo shimano nego aliexpress

Vrh Dno