Šta je novo?

Usluga pomoći na putu

Jel ostalo da je Vozzi vezan za osobu, a ne auto?
Kakva je situacija kod Atlasa?

Možda to nekome može da bude od pomoći? Ja sam do sada Vozzi koristio jednom, na ženinom autu. Riknuo joj akumulator, ja ne mogu da nađem moje kablove u garaži, odem kupim nove, a u njima toliko bakra da nisam uspeo da pokrenem ubogu Fiestu. Shvatim da je Vozzi vezan na moje ime, pozovem ih, dodje čovek i pokrenemo na pola ključa.

Posle toga sam počeo i njoj da plaćam osiguranje na putu. Tako da mi kada krenemo na godišnji, tehnički imamo dva paketa u kolima.

Poslednja izmena:
Ja iskoristih vozzi za slepovanje pre 2 dana, malo je bilo muke oko narucivanja slep sluzbe pa sam morao da zavrsim pozivom call centra. Sve ovde u Bg.

To je bilo moje prvo koriscenje, morao sam u app da popunim podatke o vozilu. Znaci nije vise vezano za vozaca.
Edit: ipak mi je sada u app dozvolio da promenim podatke o vozilu, prihvatio je drugo vozilo i drugu registraciju sto znaci da je ipak vezano za vozaca.

Vezano je za vozaca a podatke o vozilu traze da bi znali kakvu pomoc da ti posalju recimo da ti nesalju neki veliki slep ako ti je vozilo tipa punto ili da ne posalju mali slep a vozis neki dugacak/veliki auto...

Slepali su te ovde ili preko? Sta je bio problem i koliko si cekao da dodji?

Pise gore, sve ovde u Bg ali nema ko da cita :D .

LM, nije htela app da mi prihvati unos tipa automobila, nazvah kol centar, nekako resismo, pitam, aj sad kad smo vec na vezi, da li mozemo da narucimo slep da ne izlazim sa posla, (ja sam se nalazio nekih 700m od vozila), jer treba mi 2 min da drugim automobilom dodjem na lice mesta.

Odgovori mi smor muskarac, nikako, morate da dodjete tacno do vozila i da uputite zahtev za slepovanje preko app, to samo tako radi, ne moze telefonom. Sednem u kola, odem do auta u kvaru, uputim poziv za slepovanje preko app, pokazuje mi 4 slep vozila u blizini. App "poziva" vozilo br 1, vrti, vrti, pa nista. Onda poziva vozilo br 2, vrti vrti i onda vozac odbio poziv, poziva sledeceg... i to tako traje nekih 15 minuta, nisam brojao koliko "poziva" je app uputila, nakon cega mi u app izlazi poruka: probajte ponovo. Ispod nje opcija pozovite kol centar...

Rekoh sebi, sta me kosta da ih pozovem? Javi se ljubazna devojka, kaze mi naci cemo vam odmah slep, javlajm se za max 2-3 minuta. Rekoh joj, vracam se u firmu, pa mi se vi javite kad se organizujete. Tih 2-3 minuta je trajalo nekih pola sata, zove me i kaze sad ce da vas pozove vozac sto se zaista i desava, covek je na drugom kraju grada ali s obzirom da se meni ne zuri dogovaramo se da on zavrsi neki svoj poslic u mojoj blizini pa da potom odslepa automobil.

LM, zaista se javio nakon nekih sat vremena, nadjosmo se kod automobila, podigao je auto na slep, dadoh mu kljuceve i covek je odvezao auto u servis a ja se vratio na posao. Prethodno mi je ponudio i da idem sa njim ali kako nije bilo potrebe, jer me u servisu znaju, to sam odbio.

Sve u svemu, bio sam blago nervozan zbog nepotrebnog prvog odlaska do automobila i maltretiranja sa app jer na kraju se sve zavrsilo telefonom, kako sam i predlozio u prvom kontaktu sa vozzi.

I dao sam im zbog toga ocenu nedovoljan 1.

Moja gornja intervencija je bila skroz drugačije iskustvo. Doduše, bio sam pored automobila.
Ja sam im zapravo tražio šlep, jer nisam znao da su kablovi neispravni. Kad sam rekao da su tek kupljeni, čovek je pitao šta piše na njima i koliko sam ih platio i došao je kombijem, ne šlepericom.

Nakon intervencije je on zvao call centar i izdiktirao podatke drugog vozila, tako da sada u aplikaciji imam dva automobila. Zapravo taj meni se i zove "Moja vozila".

Sad se setih, pre Vozzi, ja sam godinama plaćao https://www.amcsrbija.rs/paketi/evropa-standard/
Nije bilo potrebe da koristim njihove usluge.
Prebacio sam se na Vozzi, jer AMC nije pokrivao ostrva, a to što je vezano za auto, ne osobu, je bio dodatni plus.

Možda oni imaju bolju uslugu za ovo povratno šlepanje?

Mislim da nemaju. Cini mi se da sam na drugom forumu procitao detaljno vezano za njih, probacu da nadjem pa da postavim ovde.

Odgovor atlasa na pitanje šta je s ostalim putnicima u vozilu,
Poštovani, putnici se prevoze po dogovoru. U 90% slučajeva idu gde i vozilo. Ako je za Srbiju onda za Srbiju, ako je do servisa onda do servisa. Ako ne može da se popravi isti dan u servisu imate u okviru paketa opciju hotelskog smeštaja za sve putnike do 4 dana.

Citiram odgovor na pitanje oko mog ljubimca iz 2003 godine 😂
Poštovani,

Ta stavka se u retkim situacijama aktivira. Možda imamo par situacije godišnje u praksi. Na primer kada vozilo ima saobraćajnu nezgodu gde je totalna šteta vozila takva da je olupina vozila vredna manje od oko 500-1000 evra. Ili na primer kada smo imali pre 2 godine situaciju u Grčkoj da je vozilo korisnika potpuno izgorelo u požaru.
U slučaju standardnih kvarova, uvek smo imali šlepovanje-povratak vozila i putnika na adresu u Srbiji.

Moramo da napomenemo i da je šlepovanje vozila 1evro/km ne 1,5 evra kako ste naveli. Ukoliko prilikom SOS poziva tražite povratak vozila za Srbiju, bez odlaska u servis, vi svakako dobijate uslugu neograničene km šlepovanja do prijavljenje adrese tako da nije potrebno da pravite ovu računicu.

Ostali smo vam dužni i informaciju za prethodno pitanje. Putnici se prevoze u vozilu šlep partnera. Prilikom SOS poziva korisnik usluge navodi koliko ima putnika i na osnovu te informacije šaljemo odgovarajuće vozilo.

Prednost Atlasa je upravo ta, što u SOS pozivu možete detaljno opisati situaciju u kojoj se nalazite, kako bi vam što bolje pomogli u problematičnim situacijama.

Srdačan pozdrav,
Atlas24h pomoć na putu.
Ja definitvno uzimam atlas

Bogami ako ovo sve funkcionise i u praksi, definitivno atlas.

Zvala me malopre žena iz Atlasa i nudi mi paket kao što sam imao prošle godine za čini mi se 4900din, a koliko se sećam prošle godine je bio 6000din. Mislim da je u pitanju euro paket koji pokriva celu Evropu ( iskreno ni ne sećam se koji sam uzeo). Uglavnom svašta je ona meni tu napricala da je paket pojačan( veći br km za slepanje, veća cena popravke itd), mada nisam je ni slušao bio sam u nekoj gužvi a ona baš navalila..
I da ako se odlučim za paket nastavlja se čim istekne postojeći (13jul)
Moje pitanje je jel vredi uzimati to i kakva je situacija sa vozzi? Šta je bolje atlas ili vozzi?

Zvala me malopre žena iz Atlasa i nudi mi paket kao što sam imao prošle godine za čini mi se 4900din, a koliko se sećam prošle godine je bio 6000din. Mislim da je u pitanju euro paket koji pokriva celu Evropu ( iskreno ni ne sećam se koji sam uzeo). Uglavnom svašta je ona meni tu napricala da je paket pojačan( veći br km za slepanje, veća cena popravke itd), mada nisam je ni slušao bio sam u nekoj gužvi a ona baš navalila..
I da ako se odlučim za paket nastavlja se čim istekne postojeći (13jul)
Moje pitanje je jel vredi uzimati to i kakva je situacija sa vozzi? Šta je bolje atlas ili vozzi?

Atlas

Citiram odgovor na pitanje oko mog ljubimca iz 2003 godine 😂
Poštovani,

Ta stavka se u retkim situacijama aktivira. Možda imamo par situacije godišnje u praksi. Na primer kada vozilo ima saobraćajnu nezgodu gde je totalna šteta vozila takva da je olupina vozila vredna manje od oko 500-1000 evra. Ili na primer kada smo imali pre 2 godine situaciju u Grčkoj da je vozilo korisnika potpuno izgorelo u požaru.
U slučaju standardnih kvarova, uvek smo imali šlepovanje-povratak vozila i putnika na adresu u Srbiji.

Moramo da napomenemo i da je šlepovanje vozila 1evro/km ne 1,5 evra kako ste naveli. Ukoliko prilikom SOS poziva tražite povratak vozila za Srbiju, bez odlaska u servis, vi svakako dobijate uslugu neograničene km šlepovanja do prijavljenje adrese tako da nije potrebno da pravite ovu računicu.

Ostali smo vam dužni i informaciju za prethodno pitanje. Putnici se prevoze u vozilu šlep partnera. Prilikom SOS poziva korisnik usluge navodi koliko ima putnika i na osnovu te informacije šaljemo odgovarajuće vozilo.

Prednost Atlasa je upravo ta, što u SOS pozivu možete detaljno opisati situaciju u kojoj se nalazite, kako bi vam što bolje pomogli u problematičnim situacijama.

Srdačan pozdrav,
Atlas24h pomoć na putu.
Ja definitvno uzimam atlas

Šta je sad ovo, zar nije u tom slučaju ograničenje 1000 EUR??

U kom slučaju? Kad odeš u servis i nećeš popravku onda je limit 1000e

Ima tri slucaja kod Atlasa za slepanje. Stvarno nema vise smisla da se ponavljamo.
Po njihovim uslovima jedini slucaj gde je neogranicena kilometraza je kada hoces u Srbiju(bez odlaska u servis) ali cekas prevoz do maksimalno 30 dana!
Svi drugi slucajevi imaju ogranicenu km ili ti 1000e. Ako je stvarno slepanje 1e po kilometru onda to zvuci korektno, bar meni.
NIje se izjasnila u kom roku se vrsi transport vozila :) da bi bila neogranicena kilometraza.
Mozes i da pitas gde ce biti vozilo dok ne organizuju prevoz. Da li vozilo ostavljas njima a ti ides kuci nekim drugim prevozom?
Posto se vec dopisujes sa njima mozes da ih pitas :)

Ovo se baš zahuktava pred letnju sezonu. Nadam se da pomoć na putu nikome neće zatrebati ali nije na odmet znati šta zaista nude i po kojoj ceni.
Poslao sam upit AMSS, VOZZI, ATLAS i TESLA da mi pošalju OPŠTE USLOVE jer ovo putem telefona i mejla je sve rekla kazala. Zanimljivo je da niko od njih na sajtu nema ovaj dokument !

Javljam svima ko i šta je odgovorio pa da onda pitamo šta nas konkretno buni.
P. S. Ponoviću se još jednom najbitnija su iskustva koja je neko imao!
Pozdrav svima

Atlas ima, ja sam postavljao delove istih na forumu. Cini mi se da ima i AMSS na sajtu.
Za Vozzi i Tesla nisam nasao.

Koji paket uzimate u Atlasu? Vidim da za Euro+ piše da pokriva celu evropu izuzev srbije? Koji je najbolje uzeti a da pokriva ceo balkan?

Izvinjavam se, našao sam pravilnik na web Shop-u AMSS

Prilozi

• clanski_pravilnik_2021 (1).pdf
    458.5 KB · Pregleda: 7
b) šlepanje do najbližeg Bosch Car Servisa ili najbližeg
ovlašćenog servisa i pokriće troškova popravke vozila do 83,34
(slovima: osamdeset tri i 34/100)
😂😂😂😂😂

😂😂😂😂😂
83,34 po kursu od 120 dinara za € je tačno 10000 dinara. To je cifra za kvar i Srbiji.

Ono što meni nije jasno je limit od 1000€ za šlep tj. koja je cena šlepa po kilometru i kako računaju kilometražu (duplu ili samo u jednom smeru).
Ostalo mi deluje više nego korektno.

Ma smesno mi kako su napisali slovina: slovima: osamdeset tri i 34/100 tj kako su pokusali da napisu.
Jasno mi je sta je.
Cena po km je 1e.

Poslednja izmena:
Još jedna stvar, neko je pomenuo da u A1 mreži ima popust od 20% na Atlas pakete što je u principu tačno ali realno ....
Naime imate popust na paket za Srbiju+Evropa 20% tj. 3990+5990=9980 sa popustom 7984 a kada kupite paket u Atlasu direktno Internacionalni+ ( objedinjena Srbija i Evropa) to vas košta 7990.
Klasika sa popustima u Srbiji 🤬😡
Ma smesno mi kako su napisali slovina: slovima: osamdeset tri i 34/100 tj kako su pokusali da napisu.
Jasno mi je sta je.
Cena po km je 1e.
Video sam da je neko ranije napisao da je cena 1€/km ali nisam siguran kako računaju kilometražu. Konkretno da li imam od Soluna do Beograd ili samo do Niš?
Kod šlepanja se najčešće računa dupla kilometraža tj. kilometraža po principu:
1. Polazak šlep vozila
2. Mesto utovara vozila
3. Mesto istovara vozila
4. Povratak šlep vozila na početnu lokaciju

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno