Šta je novo?

Najbolje slusalice za (relativno) malo novca

može bitno da utiče na zvuk, vrlo često negativno, ali može da bude inešto drugo.
na šta se kače? ako su na windowsu kao headset, zvuk će biti krš, to je samo za razgovor.

Uticu jastucici na zvuk.
Zavisi od modela do modela slusalica.
Kod nekih utice da ih promeni skroz, kod drugih ih promeni simbolicno.
Cesto ti sa rupicama (perforated) jastucici smanje bas i naprave visoke srednje i visoke tonove ostrije.
Na slikama deluje da je mali prorez za usi, tako da najverovatnije, ako jastucici dosta uticu na njihov shtim sada zvuce kao anemicne i nazalne jeftine IEM slusalice (npr. Moondrop Chu).

Testa radi, cak iako nisu istih dimenzija jastucici, samo skini te sa Audio Tehnike i stavi ili prisloni od hyperx-a i vidi kakav ti je onda zvuk sa njima.

Ako ti trebaju za kuću/stan onda standardna preporuka - Superlux, iSK, Samson, PreSonus. Mada su i one vremenom poskupele pa čak ni na KP više ne mogu da se nađu nove ispod 4k din. Ali i dalje uglavnom razbijaju konkurenciju u toj klasi.
Ima kod nas u radnji iSK HP-580 za 3000.
A neke za gaming/discord? Sa mikrofonom naravno. :)

Dodao bih 1000 din za HD681, jer su (zvučno) ipak malo bolje od tih HP-580.
Sve nabrojane slušalice su veoma dobre i za gaming, uglavnom mnogo bolje od gaming krša iz te cenovne klase, ali je mana što nemaju mikrofon. Mada, može da se koristi neki dobar, zaseban mikrofon za PC.

@Vipera
Pogledaj i Anker Soundcore Q30. Već dugo važe možda i za najbolje BT/ANC u klasi. Udobne slušalice sa odličnom autonomijom a uz malo EQ korekcija i zvuk može da bude veoma dobar.
https://www.headphonecheck.com/test/soundcore-life-q30-by-anker/
https://hometheaterreview.com/anker-soundcore-q30-wireless-noise-cancelling-headphone-review/
https://headphonesaddict.com/anker-soundcore-life-q30-review/
https://www.expertreviews.co.uk/headphones/1413257/anker-soundcore-life-q30-review

Poslednja izmena:
Uticu jastucici na zvuk.
Zavisi od modela do modela slusalica.
Kod nekih utice da ih promeni skroz, kod drugih ih promeni simbolicno.
Cesto ti sa rupicama (perforated) jastucici smanje bas i naprave visoke srednje i visoke tonove ostrije.
Na slikama deluje da je mali prorez za usi, tako da najverovatnije, ako jastucici dosta uticu na njihov shtim sada zvuce kao anemicne i nazalne jeftine IEM slusalice (npr. Moondrop Chu).

Testa radi, cak iako nisu istih dimenzija jastucici, samo skini te sa Audio Tehnike i stavi ili prisloni od hyperx-a i vidi kakav ti je onda zvuk sa njima.
Misliš da mogu navuči jastučiće od Cloud 2?
Evo sad gledam ma nisu ni približno istih dimenzija.Od hyperx su više elipsoidni.
Nego lik je znao šta radi, ovi su se već s unutarnje strane počeli rasipati... :/
Postoji li način da to stane, nešto da se uradi?

Poenta da stavis ili ako ne mogu da se stave da se prislone jastucici od drugih slusalica koje imas je da vidis koliko razliciti jastucici uticu na zvuk kod tih specificnih slusalica.
Ako primetis da se zvuk znacajno razlikuje sa tim drugim jastucicima, onda mozemo dalje da vidimo koje jastucice mozes da kupis/porucis koji ce da im pashu i da ti rese problem.
Ako ti zvuce kao kanta sa oba jastucica, onda mozes da razmisljas u pravcu da ih se rastosiljas.

Jastucici od vinila i vestacke koze (u zavisnosti od tipa i razmera komponenti) su generalno potrosni materijal kod slusalica.
Meshanjem sa znojem se maltene dezintegrishu. Sundjeri i dalje budu dobri, ali materijal ode u "K".
Plish (velour/velvet), cesto duze traju i ono sto je lepo mogu da se operu.

Poslednja izmena:
Ćao svima!
Trebaju mi neke jeftinije žične bubice sa 3.5 mm ulazom. Gledala sam malo po radnjama i izdvojila nekoliko opcija:

opcija1
opcija2

Koje vam se čine bolje? Ako imate još neke predloge, pišite. Imam već bežične over-the-ear slušalice, ali ove bih da imam kao rezervu kada se na bežičnim isprazni baterija i zbog toga što su lakše za nošenje, a i manje prostora zauzimaju.

Unapred hvala!:)

Želim da uzmem nove wired overear slušalice za gaming za xbox/x, cifra bi bila 50e-80e, pa bih voleo da čujem Vaše mišljenje i hvala unapred.
Trenutno su mi u obzir došle sledeće:
1. Razer BlackShark V2 X
2, HyperX CloudX
3. SteelSeries Arctis Nova 1
4. Corsair HS60 Pro Surround

Zdravo ljudi, treba mi preporuka za slušalice, plafon bi bio nekih 120 eura. Bacio sam oko na Jabra 75t, ali sam otvoren za druge predloge. U suštini slušalice bih koristio u prevozu, i dok radim na računaru, dakle earbuds opcija mi najviše odgovara. Što se tiče kvaliteta zvuka, smatram da je dobar kvalitet obavezan u tom slučaju.

Voleo bih da slušalice imaju ANC, ali po recenzijama, ove jabre nisu baš sjajne u tom polju. Imam Apple telefon, hteo sam prvo Airpods Pro, ali mi je stvarno preskupo da dam 200 eura za prvu generaciju airpods pro slusalica, mada sam imao priliku da probam te slušalice i njihov ANC me je stvarno oduševio.

I treća stvar koju bi naveo kao najbitnija trenutno, je da mogu da se priključe na 2 uređaja bar, jer bi ih konstantno menjao između laptopa i telefona. Mislim da je to to što se tiče mojih zahteva, trajanje baterije je na većini slušalica sličan, bežično punjenje i slične specifikacije mi nisu od značaja.

Imam ja razne Jabre po firmi, nije to loše za posao, dapače, ali ja to privatno sebi ne bih uzeo nikad.

Preporučujem ti Sound Peats Air 3 Pro hybrid ANC, na osnovu toga što si napisao. Uklopiće ti se u sve zahteve, a pogotovo u budžet, ako dobro vidim ispod 5000din, a ima i nekih kupona, vidi da li mogu da se okinu i oni. Imaju AAC (iako primarno AptX-Adaptive), odlično sarađuju sa IOS, imaju aplikaciju i može da se customizuje EQ u samoj slušalici.

Ma pare nevalja zvuk na ovim mojim ATH-DSR7BT....da li ima negde u Srbiji da se za njih naruče drugi jastučići?
Jer nema šta drugo da kvari zvuk, gledao sam ocjene pre kupovine i zadovoljni su zvukom sa org.jastućićima.

Skini ih, izmeri ih sa zadnje strane od vrha do dna, pa cemo da vidimo.
Ako su 110-120mm Shure 840 jastucici su odlicni.
Original su skuplji, na aliju ima generickih ovalnih koji su kopija 840 (i od plisha i od proteinske "koze") koji su jeftiniji.
Ako ti nije bitna izolacija, meni se vise dopadaju od plisha.

Stavio sam jastučiće od Cloud 2 koji su došli uz sluške mislio sam da neće odgovoarati jer su više elipsoidni kao što se vidi sa slike,ali nema to veze izgleda.
I sad je sasvim druga priča što se zvuka tiče :D
Sreća pa sam imao nove Cloud 2 neotpakovane.
Zar moćže ovoliko uticati jastučići?

Prilozi

• 20230526_162652.jpg
    20230526_162652.jpg
    268.2 KB · Pregleda: 25
  • 20230526_162640.jpg
    20230526_162640.jpg
    220.1 KB · Pregleda: 26
  • 20230526_162452.jpg
    20230526_162452.jpg
    212.7 KB · Pregleda: 26
  • 20230526_162444.jpg
    20230526_162444.jpg
    171.7 KB · Pregleda: 25
Svi se iznenade kada cuju prvi put razliku.
To je jedan od nacina kako stimuju slusalice proizvodjaci.
Npr. na vecini beyerdynamic slusalica kada gledas u slusalice svi jastucici slicno izgledaju.
Jedina razlika kako na prvi pogled deluju je sto su jedni crni, drugi sivi i to je to.
A kada ih skines i pogledas malo bolje vidis da su razliciti sundjeri unutra, razliciti otvori na zadnjoj strani jastucica itd itd itd.
Bitno da si resio problem, nek te lepo sluze.

Svi se iznenade kada cuju prvi put razliku.
To je jedan od nacina kako stimuju slusalice proizvodjaci.
Npr. na vecini beyerdynamic slusalica kada gledas u slusalice svi jastucici slicno izgledaju.
Jedina razlika kako na prvi pogled deluju je sto su jedni crni, drugi sivi i to je to.
A kada ih skines i pogledas malo bolje vidis da su razliciti sundjeri unutra, razliciti otvori na zadnjoj strani jastucica itd itd itd.
Bitno da si resio problem, nek te lepo sluze.
Hvala druže, no ove su tako neudobne bole uši, ne znam nekako mi puno pritišću uši..sad do čega je ne znam...no možda treba da prođe period navike.

Ako te pritiskaju oko usiju, znaci ne ushnu shkoljku, nego glavu oko uveta onda trebalo bi da mozes da isteglish rajf malo da prave manji pritisak.
Pod uslovom, ako je rajf od metala (deluje na slikama da je od metala).
Ili, ako te je strah da ces da zaj3be$ stvar, onda ih stavi svaki dan pred spavanje da stoje blago rasirene (shiroko kao tvoja glava ili malo shire) oko necega.
Tipa kutija, jastuk, sundjer...sta god da imas da se snadjes, pa ce posle nekog vremena i jastucici da se stanje i rajf ce da se istegli.
Ako, te boli bas ushna shkoljka od njih, posto nam nisi rekao dimenzije jastucica meni deluju kao da su tip koji ide oko usiju, a ne na usi...onda znaci da ti ushna skoljka pritiska unutrashnji deo jastucica direktno slusalicu.
U toj varijanti ti trebaju dublji jastucici.

Imam jedno…mozda glupo pitanje.
Trebaju mi slusalice koje, izmedju ostalog, sprecavaju da sagovornik cuje buku/glasove oko mene jer se cesto nalazim napolju ili bucnim mestima.
Da li pod tu opciju spadaju slusalice sa ‘Noise canceling’ tehnologijom ili ta tehnologija samo blokira zvuk za moje usi, ne i za sagovornika?
Ako ne, kako se zove tehnologija koja sprecava da i sagovornik cuje buku da znam sta da filterujem kad trazim sluske

Ako te pritiskaju oko usiju, znaci ne ushnu shkoljku, nego glavu oko uveta onda trebalo bi da mozes da isteglish rajf malo da prave manji pritisak.
Pod uslovom, ako je rajf od metala (deluje na slikama da je od metala).
Ili, ako te je strah da ces da zaj3be$ stvar, onda ih stavi svaki dan pred spavanje da stoje blago rasirene (shiroko kao tvoja glava ili malo shire) oko necega.
Tipa kutija, jastuk, sundjer...sta god da imas da se snadjes, pa ce posle nekog vremena i jastucici da se stanje i rajf ce da se istegli.
Ako, te boli bas ushna shkoljka od njih, posto nam nisi rekao dimenzije jastucica meni deluju kao da su tip koji ide oko usiju, a ne na usi...onda znaci da ti ushna skoljka pritiska unutrashnji deo jastucica direktno slusalicu.
U toj varijanti ti trebaju dublji jastucici.
Pritiska mi čitavo uho i već nakon pola sata kao da mi uši gore ako me kapiraš...Jednostavno osječaj neudobnosti nije recimo kao kod hyperx cloud II gde bukvalno skoro pa i da ne osjećam da imam slušalice na ušima...
Možda treba period navike, šta znam.
Probat ću ovo gore što si napisao, hvala....
Najviše taj pritisak osjećam po rubovima ušiju, kao recimo na dnu, i po ivicama uha.
Ja sam stavio zamjenske jastučiće od Cloud II one što izgledaju kao spužva, moguče da su jednostavno premekani i onda mi plastika od drajvera pritiska uho.

A dok si imao stare jastucice koji su ti dosli sa slusalicama zbog kojih si imao losiji zvuk, kako ti je bilo sa njima dok si nosio slusalice? Ako nisi testirao probaj da vratis stare pa vidi da li je problem do jastucica ili je rajf slusalica suvise krut i steze glavu i nanosi pritisak na usi.

A dok si imao stare jastucice koji su ti dosli sa slusalicama zbog kojih si imao losiji zvuk, kako ti je bilo sa njima dok si nosio slusalice? Ako nisi testirao probaj da vratis stare pa vidi da li je problem do jastucica ili je rajf slusalica suvise krut i steze glavu i nanosi pritisak na usi.
Isto neuduobno, možda je do rajfa....a da probam ovo gore što Bocko napisa....

Iskreno mislim da ce trebati dug period da se slusalice razglave odnosno da ne stvaraju toliki pritisak i to pod uslovom da se ikada desi. Ako je plastika suvise kruta ne verujem da ce se to dogodi.

Mada nisam se susretao sa takvim problemom pa ne mogu da tvrdim da Bockovo resenje nece da pomogne. Ako imas vremena da cekas i ko zna koliko vremena da cekas onda pokusaj.

Licno da su mi neudobne uzeo bi i prodao ih i gledao da kupim neke druge koje ce mi vise odgovarati.

Ma ds budem iskren sve meni slusalice prave bol na usima sem jednih a to su Razer Tiamat Ultimate.
Eh samo na njima uho mi kompletno udje u spuzvicu jer su drajveri ogromni.
Msm da sve nakon odredjenog vremena mi prave neudobnost odnosno grijanje uha, ali u slucaju Audiotechnica pritisak na uho.

Uf uf uf, ako ces da teglish rajf rucno, budi jako jako oprezan.
Tegljenje je prihvatljivo iskljucivo za skroz metalne rajfove.
Za kombinaciju metalnih i plasticnih rajfova moras bas da budes pazljiv i da znas gde da pritiskas.
Ako ces da ih pustis same da se istegle tako sto ih ostavis preko noci da stoje malo vise rasirene od dimenzija tvoje glave na necemu (knjigama, casopisima, jastuku, cemu god), trebace im oko nedelju dana da se rasire, ali si miran.

Uf uf uf, ako ces da teglish rajf rucno, budi jako jako oprezan.
Tegljenje je prihvatljivo iskljucivo za skroz metalne rajfove.
Za kombinaciju metalnih i plasticnih rajfova moras bas da budes pazljiv i da znas gde da pritiskas.
Ako ces da ih pustis same da se istegle tako sto ih ostavis preko noci da stoje malo vise rasirene od dimenzija tvoje glave na necemu (knjigama, casopisima, jastuku, cemu god), trebace im oko nedelju dana da se rasire, ali si miran.
Najbolje da kupim kakvu lutku sa izloga pa da joj natakarim na glavu :D

Jeste metalni je okvir.
Ali evo sad su se pocele osipati i na ramu (koza ispod).Ovo je bas sr..e, ne bih ih ni kupio.
Doduse kad su dosle nije bilo ovoga.
Izgleda kao da dugo nisu bile koristene i sad je ovo krenulo.
Razvukao sam ih preko naslonjaca glave stolice.

Ljudi jel svake sluske s vremenom pocnu da se osipaju s vremenom bilo da je prava ili vestacka koza?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno