Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

Kakva je vama baterija na običnom s23 ? Ja nisam nešto zadovoljan, isto ili čak manje drži nego na ajfonu 11 pro, koji se koristio 2.5 godine i koji ima bh 83%
Ово делује мало али са друге стране специфична употреба. Видиђ да ти је 30% потрошње интернет радио који троши батерију док је екран угашен па се то осликава на мали SOT.
Не знам где си био у моменту прављења screenshota али видим да умаш само 2 црте домета. Такође битан фактор, да ли си слушао радио преко WIFI или 4G и да ли си био у покрету.
Није ретко да су неке апликације боље оптимизоване за ајфон него за андроид.

Radio slušam na poslu svaki dan, minimum 4h na bežičnim slušalicama, preko 4G/5G jer nemamo mogućnost povezivanja na wifi mreže tamo. Uvek imam upaljenu uštedu energije, ugašena auto sinh., blutut radi konstantno i uvek imam povezan barem 1 uredjaj. Skrinšot napravljen kod kuće, i sada dok pišem pokazuje isto 2 crte.
Ono što mene brine kakva će baterija biti posle godinu dana ako je u startu ovako loša. Sreća da sam ostavio 11 pro u rezervi, na njemu sam sve isto koristio i uveče bi imao barem 25-30% baterije a telefon ima 600 punjenja i bh na 83%

Nije to loša baterija nego očajni signalni uslovi i maksimalno arčenje

Uz to, baterije ne degradiraju više tako brzo.

Stigao Nillkin Nature sa Alija.
6.3e putovao 20dana.

prvi utisak je da je dosta kvalitetnija od neke Teracell koju sam koristio do sada, ali je isto tako i telefon dzombastiji - za divno cudo jako lepo lezi u ruci.
Ono sto me nervira je sto je jedan veliki cutout oko svih kamera modula, ali sta je tu je

Prilozi

• 20230519_105050.jpg
    20230519_105050.jpg
    136.5 KB · Pregleda: 188
Probao i sa i bez. Sad sam se npr malo pomucio da nadjem uslove u kojima će se manifestovati probijanje, ali uspeh na kraju.

Moguće da je lakše kad se i nagne malo leva strana bliže toj nekoj površini za koju je bitno da je malo tamnija.

Cini mi se da i jeste i nije hardverski. Mora baaas jako da se priblizi objektu, i lakse se isprovocira kad se fotka nesto sto nije ravno i sto ima nekakvu teksturu, kao pantalone recimo. Ne znam kako su na drugim telefonima resene macro i wide kamere , da li je u nekim slucajevima to jedna ista kamera, ali mislim da je tesko izvodljivo da i u slucaju wide i macro kadra, ceo kadar bude u fokusu. I usled nemogucnosti fokusiranja, software kao da pokusava da ispegla obod i to se vidi prilikom jurenja fokusa i tada pocinje da se javlja ta ljubicasta...

Da, upravo je to to, lepo si snimio. Mislim, u realnom korišćenju je gotovo nerealno da će se desiti, ali eto, ipak postoji taj neki edge case.

Sa srećom !
:)
Kada si se registrovao a kada dobio potvrdu da je prihvaćena registracija ?

Pozdrav svima,kupljen S23 ultra pre par dana i da li vredi da se prijavim za sat ili je kasno?Hvala.

Ja se prijavio, samo stavio datum kupovine mesec ranije... :/
Zato i pitah malo gore, koliko se ceka potvrda...
Inace, iskoci mi na fb reklama, positive line, za kupovinu s23 serije u maju, daju poklon punjac 25w i case na preklop, samo ne znam da li je u pitanju neka njihova ponuda ili promocija kao sto je bila za sluske i sat... Posto ne videh nigde drugde, a reko' ako izvisim za sat... :D

Spigen Neo Hybrid i spigen zastita za kameru, jel ima neko i kakva su iskustva? Imam taj komplet za 40e.Kupiti ili ne kupiti pitanje je sad.

Pitanje za vlasnike ultre, a može i za ostale.

Kad ukljucim wide na max (0.6) i polako krecem da priblizavam telefon/kameru nekoj površini, počinje da mi se pojavljuje sa leve strane neka ljubičasto-roze boja koja ostane i na samoj slici, znaci nije tipa nesto do ekrana.
Mislim da je spec izraženo kad je neka malo tamnija pozadina i mislim, ali nisam siguran (tek bi trebalo da istestiram) da se najlakše desi kad se približi nekom predmetu od tkanine, tipa farmerke, majica i slicno.

Da li je jos neko primetio i da li moze da istestira na svom primerku? Nisam istraživao po netu za sada.

Evo slike gde se bas lepo vidi to, da ga tako nazovem, probijanje svetlosti.

Pogledajte prilog 390006
Eeeee.. Jeste smesni svi :D Jel znate za laserski autofokus a? tj da ima taj telefon? Jel ste probali nekad onako u mracnijoj prostoriji da se slikate ispred ogledala? Ako niste probajte i videce te isto i znacete o cemu je rec :D
Normalno je to kod telefona kao sto je S21U S22U i S23U

Nemam iskustva
Spigen Neo Hybrid i spigen zastita za kameru, jel ima neko i kakva su iskustva? Imam taj komplet za 40e.Kupiti ili ne kupiti pitanje je sad.
Nemam iskustva sa zastitom za kamere. Ali sam procitao da je navodno Samsung upozorio da mogu da ostete kamere. Evo link

Inace, iskoci mi na fb reklama, positive line, za kupovinu s23 serije u maju, daju poklon punjac 25w i case na preklop, samo ne znam da li je u pitanju neka njihova ponuda ili promocija kao sto je bila za sluske i sat... Posto ne videh nigde drugde, a reko' ako izvisim za sat... :D
Samo za 12/512

Prehladjen od juče pa ležim i ne ispustam ga iz ruku 🤒 , 7~8 punjenje od kupovine . Na WiFi 100%

Prilozi

• Screenshot_20230523_113127_Device care.jpg
    Screenshot_20230523_113127_Device care.jpg
    58.3 KB · Pregleda: 123
Da li ste zastitili sociva kamere i sa cime ili samo obicna maskica i to je to?

Vrh Dno