Šta je novo?

AliExpress - ŠTA DA KUPIM? (i komentari - iskustva u vezi predloženih proizvoda)

@Poolmaker
Sta se desilo sa onim enclosure-om od pre 3-4 godine? Je l ziv jos uvek ili je crko pa menjas? Kod mene jos uvek radi, mada ga ne koristim cesto.

Meni bi ovako nesto bilo zanimljivo kada bi moglo da se nadje po povoljnoj ceni (ovaj kosta oko 50 evra sto je bar 2.5 puta vise nego sto sam spreman da dam za enclosure):
Akasa

Prednosti: ne zahteva kablic, podrzava istovremeno usb-c i usb-a, podrzava 10 gbps pcie/nvme, podrzava format M.2 2280 sto znaci veliki izbor kvalitetnih SSD-a po ok ceni.
Mane: dugacak 13 cm, skup

Edit: Nadjoh nesto slicno na aliexpressu, sad pitanje je koliko su specifikacije tacne.

Poslednja izmena:
@Poolmaker
Sta se desilo sa onim enclosure-om od pre 3-4 godine? Je l ziv jos uvek ili je crko pa menjas? Kod mene jos uvek radi, mada ga ne koristim cesto.
Radi još uvek, ekstra se pokazao za nekih 40 evra koliko me svojevremeno izašao taj komplet kod nas.
Trebam još jedan, videću još šta, možda ovaj Kingfast.
-707636794-1501085021.jpg

@amdpower
imaš i kod nas pa vidi šta ti više odgovara. Kucaj na KP "Sunđerasta vešanja za zvučnike"
Pre nekoliko godina sam uzeo za neki manji vufer i bilo je OK.

Verovatno gumena, ali ne razumem se da bi potvrdio da li može gumena na svaki zvučnik. Kod mene bili sundjerasti pa sam to i uzeo.
Pretragom vidim da ima i kod nas firmi koje u ponudi imaju i sundjeraste i gumene pa pogledaj, cene i manje nego ove na ali.

Ja sam ovaj narucio, videcemo kad dodje.

UGreen ti je skuplji ali ce i brze da stigne
Da video sam ga,ovaj Ugreen za kuponom 900din....u sustini ista cena,samo zbog vrste posiljke razlika...ne zuri mi se toliko,mozda i ja isti narucim,hvala.

Adapter 24 pinski priključak za matičnu pod 90 stepeni. Trebalo mu je malo jače od mesec dana da stigne. Radi.
LINK

adapter.jpg

Pretpostavljam da ovu deklarisanu brzinu možemo samo da sanjamo, ali stvarno deluje zanimljivo

Ima li neko iskustva sa ovim Essager punjacima?

Treba mi neki jaci, za laptop i ujedno za fon, pa gledam ovaj
Essager 140W GaN USB Type C Charger oko 5k ispada

Poslednja izmena:
Bolje uzmi Rocoren i imaj u vidu da ovi punjaci daju 140W kroz 1 port (USB C 1 uglavnom), kad dodas jos nesto to pada na 100W + X

Ovo ti je super kupovina pod uslovom da ti zavrsava posao.

Gledao sam i njega.
Znam, skoro na svim samo ovaj prvi daje 140 na izlazu ovi drugi su manje 105 ili usb a 30...videcu ako neki kod istrci ili u deals pa taj da uzmem...hvala

Ima li šta da se preporuči od nekih mp3 playera, poželjno da ima bluetooth? da imam za trčanje, da ne nosim telefon, a da baš nije teško đubre, kao što zna da bude sa aliexpress-a.

Trebao bi mi dodatni punjac. Imamo a52, a32, 2 smart sata, bt zvucnik,... jos sto sta i onda se napravi red tokom celog dana da se sve to napuni :). Sve se to puno na samsungovom 15W punjacu. Pa bi zamolio za neku preporuku, mozda onaj sa 2 izlaza pa da mi ostane i za ubuduce za neke naredne mob. tel.
Sto se tice kabla to bi skoro bilo da je sve jedno ili i oni zavise u zavisnosti koliko je jak punjac?

Ako je bitno vise portova, ispod ovoga licno ne bih isao a i ovaj bih pazljivo motrio.

Uzimas EU plug, obrati paznju pri narucivanju. Postoji varijanta i sa i bez kablica, razlika je par stotina dinara, ima jeftinijih kablova pa sa kablicem ne bih uzimao.

Sakupi i kupone, ovaj je trenutno aktuelan za ovaj punjac ako ne mozes da se snadjes - ESSAGER51612

Od skupljih imas Baseus 65W GaN i on je manje vise best buy i bude oko 25e kad se poklope kockice ali su vratolomije sa kodovima i da se pojavi po ceni koja omogucava kod.

Imas i Anker ali su bas papreni.

Kabl zavisi od potrosaca, za te konkretne potrosace ti i nije nesto bitan kabl, posluzice fabricki.

Trebao bi mi dodatni punjac. Imamo a52, a32, 2 smart sata, bt zvucnik,... jos sto sta i onda se napravi red tokom celog dana da se sve to napuni :). Sve se to puno na samsungovom 15W punjacu. Pa bi zamolio za neku preporuku, mozda onaj sa 2 izlaza pa da mi ostane i za ubuduce za neke naredne mob. tel.
Sto se tice kabla to bi skoro bilo da je sve jedno ili i oni zavise u zavisnosti koliko je jak punjac?
Ja sam uzeo ovaj i mogu da potvrdim da stvarno ima superbrzo punjenje...

Takođe uzimao sam par puta punjače sa Ali i nijedan nije bio superbrzi iako se reklamirao tako...

BASEUS Official Store
baseus.aliexpress.com/store/2343184

trenutno ima dosta kupona

kuulaa Official Store
kuulaa.aliexpress.com/store/4993244

Za telefone uzmi zasebno punjace ili ako zelis istovremeno punjenje
na jednom punjacu - punjac sa nezavisnim portovima

A52 - 25W - neki GaN punjac oko 30W ( 7-10$ )
za A32 moze od 20W ( 3-4$ )

a za "sitnice" npr. ( 5$ )
hkl.jpg

Drago mi je da kolege imaju pozitivnija iskustva, ali ponavljam ja ni sa jednim punjačem sa Ali nisam imao superbrzo punjenje, ma šta da je pisalo u naslovu, koja je bila deklarisana W i sl...

Nazad
Vrh Dno