Šta je novo?

Moto Edge 30

Jeste, kod mene često ni ne gasi ekran tokom poziva. MiUI su zbog toga nabijali na kolac. Čekam Android 13,možda poprave, ali teško da će skoro. U Južnoj Koreji izašla aprilska nadogradnja, samo bezbednosna zakrpa. Ako je po tome sudeći, tek u maju najranije stiže Android 13.

Stiglo ažuriranje, samo bezbednosna zakrpa...

Mnogi prijavljuju da su dobili Android 13, verovatno ćemo i mi uskoro...

Prilozi

• IMG_20230509_190142_238.jpg
    IMG_20230509_190142_238.jpg
    67.8 KB · Pregleda: 59
Pozdrav, sestra ima edge 30. Danas se iskljucio i od tog trenutka nema vise mreze. Odradim reset mreznih podesavanja, nista. Ukljucim/iskljucim airplane, dobije mrezu, ali se restartuje i nakon restarta opet nema mreze. Sta moze biti problem?

Pravac servis. Problem nećeš sam rešiti

Pozdrav, sestra ima edge 30. Danas se iskljucio i od tog trenutka nema vise mreze. Odradim reset mreznih podesavanja, nista. Ukljucim/iskljucim airplane, dobije mrezu, ali se restartuje i nakon restarta opet nema mreze. Sta moze biti problem?
Pokušaj factory reset, ako ne pomogne, onda servis. Problem bih rekao da je softverski, pa factory reset možda i reši. Ionako će u servisu pronto uraditi.

Probaj bez SIM kartice

Uspeo sam preko recovery moda da ga resetujem na fabricka. Odradio je boot i na prvom ekranu gde se bira jezik, odradio je reset. Tako da je hardverski problem. Sutra ga nosi u yettel.
Hvala na pomoci

Izašao Android 13 u Brazilu, valjda će uskoro i kod nas. 😀

Prilozi

• Screenshot_20230516-084135.png
    Screenshot_20230516-084135.png
    565.9 KB · Pregleda: 41
Telefon popravise. Navodno je okvasen.
Popravka 7800din

Zaštitno staklo mi je naprslo, pa sam odlučio da ga zamenim. Posle zamene senzor blizine mi je proradio kako treba. A stavio sam staklo od A52s, pošto sam ih imao više za ženin telefon. Nije loše leglo. U telegram grupi ima spisak kompatibilnih stajala, tu sam i video da paše. Ovo staklo je bez rupe za kameru, ne znam kako bi leglo sa rupom.

Prilozi

• Screenshot_20230517-073406_1.png
    Screenshot_20230517-073406_1.png
    158.4 KB · Pregleda: 32
Стигао

Screenshot_20230517-154641.png

Ja moram danas napraviti backup podataka da uradim reset kad mi stigne Android 13 da ne rizikujem...

Prilozi

• Screenshot_20230517-160453.png
    Screenshot_20230517-160453.png
    660.8 KB · Pregleda: 33
XT22301-1 RO SE 8+256 DS RTL

Stigao Android 13, konacno! Upravo sam azurirao telefon.
Evo i liste noviteta koje sam odmah primetio:
-Quick Settings prekidaci za Wi-Fi i mobilni internet su sada odvojeni
-Moto Secure aplikacija
-Moto Family Space aplikacija
-Moto aplikacija ima novi izgled i ikonu
-Camera aplikacija ima novu ikonu i cini mi se nove, lepse animacije kada se prelazi sa jednog moda na drugi
-Double tap za iskljucivanje ekrana (konacno!)
-Wake display (dodirom ili pokretom)
-Sada je moguce sakriti Navigation Bar (liniju na dnu ekrana) ukoliko koristite gestove za navigaciju kroz sistem
-Themed icons (napokon)
...

Prilozi

• Android 13 - Edge 30 (1).png
    Android 13 - Edge 30 (1).png
    119.7 KB · Pregleda: 23
  • Android 13 - Edge 30 (2).png
    Android 13 - Edge 30 (2).png
    44.8 KB · Pregleda: 19
  • Android 13 - Edge 30 (3).png
    Android 13 - Edge 30 (3).png
    65.1 KB · Pregleda: 20
  • Android 13 - Edge 30 (4).png
    Android 13 - Edge 30 (4).png
    45.1 KB · Pregleda: 21
  • Android 13 - Edge 30 (5).png
    Android 13 - Edge 30 (5).png
    94.4 KB · Pregleda: 21
  • Android 13 - Edge 30 (6).png
    Android 13 - Edge 30 (6).png
    76.8 KB · Pregleda: 24
Samo meni još uvek "Sve izgleda dobro", a Android 12! 😟

Evo još par noviteta nakon A13 ažuriranja:
-Nova Charging animacija kada se telefon priključi na punjač
-Ekran je svetliji sada, čini mi se
-Telefon je dosta brži!
-Back gesture prati vibracija, kao i izvlačenje app drawer-a
-Ukoliko je aktivna zaštita (fingerprint, npr), kada je telefon zaključan (lockscreen) za otključavanje će vam tražiti otisak prsta - Nemoguće ga je isključiti kada je zaključan! Takođe, internet (wi-fi, mobilni internet) se ne mogu isključiti sa lockscreen-a.
...

Ima li dvojne aplikacije?

Само да пријавим да сензор близине доста боље функционише преласком на Андроид 13.в 🤗
Узгред, коју апликацију за камеру користити? Ова фабричка је баш сиромашна подешавањима.

I meni danas stigao android 13. Nisam nesto cackao, ali sto se na prvu vidi je da su animacine drugacije i da telefon fluidnije i brze radi.
@Salac UE
Sto se tice kamere sa gcam se ne dobijaju nesto bolji rezultati.

Ма резултати су сигурно свугде исти. Поента су подешавања. Ово фабричко је баш сиромашно. Надао сам се да ће мото камера 4 донети нешто ново, али ништа. Вероватно испод хаубе има унапређења.

Slabo sta se dobija, nesto se popravi nesto se unazadi i sve se vrti u krug.

Nazad
Vrh Dno