Šta je novo?

iPhone 13

Ni u jednoj mreži nisu zakljucani

Ne postoje više zaključani telefoni. Svi su dual sim + esim, i radnici u poslovnici pred tobom otvaraju telefon zbog pisanja garancije,ali ne moraju ni to

Provereno i sigurno nisu zaključani ni kod jednog operatora već nekoliko generacija telefona.

Ima li neko od Vas problem nakon updatea na 16.4.1? Vezano za internet iz paketa, konkretno Yettel , mnogo mi slabo radi, na poslu na primer. Do updatea je radio tu kako treba, sad na mestu na kom je radio odlicno do skoro, sad skoro nikako ne radi. A na sluzbenom mts broju radi net odlicno.

Do yettela je. Radio bi ti i mts loše logično.

Jedino da uradi reset network settings i proba kako radi, ali verujem da je ovo što ste već napisali.

Na istom radnom mestu, dva različita telefona, rade podjednako loše od januara prošle godine, to mora i može da bude samo do operatera.

Popravili dve nevidljive stvari, sve je isto kao i ranije, ne znam kakve utiske očekuješ

Verovatno na najveću misteriju univerzuma, bateriju telefona 😃
Nema razloga da se prethodnom generacijom telefona ne radi update najnormanije.

Može da se uradi, ali nije ništa pod obavezno, bar je to lako i ništa ne remeti na telefonu.

U sredu ce ipak cucnuti nov beli iP13 128 sa MDMom koji ce mi drugar bypassovati a za dalje ce "obuciti" mene kako to da radim (on ima Mac pa to radi free a meni treba Mac preko VBox-a).
Poenta je da ce fon cucnuti za 430e pa kud puklo da puklo!!!

Fon stigao. MacOS MDM bypass preko VBoxa ne radi zbog USB portova ali sam ga iz Wina bypassovao za 2-3min programcicem, i radi ko' Doxa.
Sta mu programcic radi, ne znam ali u Settingsu vise nema ni traga od MDM naloga.

Moze li mi neko napisati postupak kako da skinem PayPal, a da ne moram da pravim novi americki nalog? Sada mi je podeseno na Srbiju.

Ako nema na našem store-u, moraš da napraviš nalog na neku zemlju čiji App Store sadrži PayPal aplikaciju. Drugi način je da se sa nečijin Apple ID nalog, koji na tom store-u, loguješ na tvom telefonu i nakon toga izloguješ i vratiš prvobitni, što bih svakako zaobišao kao nepotrebno, a i da li znaš nekog ko bi ti dao šifru svog naloga.

Potreban savet.
Kako da napravim da iz Photosa 1nu sliku prebacim na home screen telefona (ili kako vec se zove) i da mi nju otvara po potrebi tj kada kliknem na ikonicu (slike) da mi nju i otvori?!
Hvala unepred!
P.S. Pokusao sam da odradim to preko Shortcuts aplikacije ali ne ide :( tj. ne-znam.

^ kad ti otkljuca faceid na početnom ekranu stisni i zadrži 2sec, dodaj novu temu ili promeni trenutnu. Tu možeš da izabereš sliku iz galerije.

Nisam na to mislio.
Zelim da izaberem odredjenu sliku iz galerije i da je postavim kao precicu na home screen-u i kada kliknem na nju da mi je otvori u krupnom planu (to mi je neki raspored rada koji cesto pregledam) a da ne idem non-stop u photos i da otvaram tu sliku.
To mi treba.

Jedino što mi pada na pamet je da napraviš note sa tom slikom, pa da napraviš shortcut koji otvara taj note, i da njega staviš na home screen.

Probacu.
Napravio sam ranije gomilu Shrtcuts-ova koje aktivno koristim ali nikako ovo za sliku :(

P.S. Kako se bese zove onaj Apple program za Note da se napravi koji je preinstaliran na telefonu (izbrisao sam ga :( )

Odradjeno preko in-built Shortcuts aplikacije. Za divno cudo (ubih se ovih dana kako da odradim precicu ali nikako nije islo)!
Sve fercera besprekorno. Jedino sto sam morao da odaberem specificnu opciju Files ali sa odredjenom ikonicom ciji sam izgled uokvirio crvenim kvadratom. Bez toga nije htelo (birao sam obicnu opciju File ali mi nije davala pod opciju cime da otvorim sliku)...
Eto resenja!

Prilozi

• slika.png.jpg
    slika.png.jpg
    75.7 KB · Pregleda: 33
Poslednja izmena:
Što je ne bi postavio kao lock screen wallpaper za Focus mode dok si na poslu? Tako ne bi morao da otključavaš telefon...

Ne mogu jer imam 2 nezavisna rasporeda pa otvaram svaki po potrebi.
Ovo mi ekstra radi 😊

Jeno pitanjce:
- App store mi ne daje nikakve notifikacije o apdejtovima (cak ni onu tackicu crvenu) ali kada udjem u aplikaciju apdejtovi postoje i kada kliknem Update All sve se normalno apdejtuje.
Ima li ko ideju sta se desava sa App store notifikacijamai kako da sredim to?
Janemam pa zato i pitam :(
Hvala unapred.

Proveri u Settings/Notifications/App Store da li ti je uključeno Allow Notifications, Time-Sensitive Notifications, Badges. Ako je uključeno, za početak hard reset, to sigurno nije karakteteristika neke specifične skorašnje verzije iOS-a.

Sve to je uredno ukljuceno ali nema notifikacija. Ako odradim Update ili Hard reset restartovace se fon pa moram opet da mu bypassujem MDM nalog i, generalno, mislim da je, upravo, bypassovanje MDMa glavni krivac ako nesto ne radi.
Sta sam jos primetio. Kada sam Bypassovao fon nije me pitao da odradim Restore iCloud accounta koji imam od prethodnog iP13 vec sam ga podesio kao nov uredjaj. Prihvatio je iCloud, Apple i druge nasloge bez problema ali mi ni sada ne dozvoljava da manipulisem iCloud bekapovima osim da ih izbrisem (stare i nov) ili da napravim Backup novo podesenog telefona.
U bekapovima i u Device Info mi ne pise iPhone 13 vec samo Appple Device (This iPhone 13) s' time sto bekap uredno radi.
E, sada me mrzi da ga resetujem jer sam siguran da posle ne mogu da vratim taj Apple Device bekap pa bih morao od pocetka a verovatno nista ni ne bih postigao. . .
Kada ga prikljucim na iTunes ne mogu da odradim bekap na SSD jer prijavi da je vreme sesije isteklo ili tako nesto. iTunes ga takodje uredno vidi ali kao Apple Device a ne kao Goran's iPhone 13 ili kako vec.
Sve ostalo mi sasvim normalno funkcionise ili se, barem, ja tako nadam :(

Vrh Dno